Buitenland

Brein achter bloedbad op strand Tunesië woont in duur huis in Londen en krijgt 70.000 euro aan uitkeringen

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een leider van een terroristengroep die onder andere ‘Jihadi John’ en de Tunesische strandterrorist Seifeddine Rezgui zou hebben opgeleid, leeft van een uitkering in een woning van een miljoen pond in een nette Londense wijk. De 54-jarige in Egypte geboren Hani al-Sibai en zijn gezin krijgen elk jaar omgerekend 70.000 euro aan uitkeringen, toelages en huursubsidie.

De Britse inlichtingendienst zoekt naar banden tussen al-Sibai en het terreurnetwerk waar Jihadi John uit afkomstig is. Hij noemde de metroaanslagen in Londen tien jaar geleden een grote overwinning.

De Britse overheid probeert al-Sibai al 15 jaar het land uit te zetten, maar hij beroept zich steeds succesvol op het Europese mensenrechtenverdrag, waarin het recht op een gezinsleven is vastgelegd. Zijn uitkering gebruikt hij om de rechtszaken te betalen.

“Vraag het niet aan mij, maar aan Cameron,” zei al-Sibai toen hem werd gevraagd hoe hij het kan rechtvaardigen dat hij de staat zoveel geld afhandig maakt. Verschillende Britse politici willen weten waarom al-Sibai nog steeds in het land is. Ze vinden het ongehoord dat verschillende regeringen tevergeefs hebben geprobeerd een terroristenleider het land uit te zetten.

Al-Sibai heeft naar verluidt nauwe banden met de Tunesische terreurgroep Ansar al-Sharia, die Rezgui volgens de autoriteiten heeft gerekruteerd en opgeleid. In een rapport van het International Centre for Counter-Terrorism in Den Haag wordt al-Sibai genoemd als één van de meest invloedrijke personen voor de terreurbeweging.

In Groot-Brittannië leven meer haatpredikers van een uitkering, waaronder Anjem Choudary, oprichter van Islam4UK. Abu Hamza, die een levenslange gevangenisstraf uitzit in de Verenigde Staten, kreeg duizenden ponden aan uitkeringen toen hij nog in Londen woonde.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Het lijkt wel een samenzwering, zeg…

new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

oost, thuis, west best, zullen we maar zeggen.

peter
peter
8 jaren geleden

Je wil ook helemaal niet dat er geen terroristen meer zijn. Dan is er namelijk geen gemeenschappelijke vijand meer en dan zien mensen bijv opeens wel een verband tussen belastingdruk incl alle bijkomende chronische stress en het financiele stelsel.

Of mensen gaan nadenken over het gerotzooi met hunvoedsel dat allemaal maar wordt toegestaan en goedgekeurd onder invloed van economische motieven.

Of nadenken over de steeds meer uitgeholde zorg.

Of überhaupt nadenken.

Wack
Wack
8 jaren geleden

Hij werkt gewoon samen met Cameron.

“Vraag het niet aan mij, maar aan Cameron,”

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x