Homepagina » Buitenland » Poolse parlementsleden protesteren bij Australische ambassade: ‘Australië lijdt aan covidwaanzin’
poolse
Foto: Jakub Kulesza (Adrian Grycuk CC BY-SA 3.0 PL)

Poolse parlementsleden protesteren bij Australische ambassade: ‘Australië lijdt aan covidwaanzin’

Op social media circuleren beelden van Poolse parlementsleden die protesteren buiten de Australische ambassade in Warschau. Ze noemen Australië een ‘quasi-democratisch land’.

Parlementslid Jakub Kulesza zei: “Wat er in Australië gebeurt, is niet democratisch. Australië lijdt aan coronawaanzin. Vreedzame burgers worden door de Australische politie onderdrukt, lastiggevallen en aangevallen. Het is waanzin wat er gebeurt.”

Volgens hem staan de zware lockdowns gelijk aan totalitarisme. Kulesza zei dat ‘deze drastische maatregelen hebben geleid tot een recordstijging van het aantal besmettingen, waaruit blijkt dat drastische beperkingen geen nut hebben’.

Dit zijn geen complottheorieën

De Australische overheid heeft beloofd dat mensen op 11 oktober een aantal vrijheden terugkrijgen, maar dat geldt alleen voor burgers die het coronavaccin hebben gehaald, zei hij, toevoegende dat er op deze manier een tweedeling ontstaat. “Zo wordt totalitarisme geboren. Dit zijn geen complottheorieën.”

“We willen de Poolse bevolking waarschuwen en voorkomen dat dit ook hier gebeurt. We willen niet dat onze overheid in de voetsporen treedt van de Australische autoriteiten en protesteren tegen dergelijk gedrag,” zei het parlementslid.

Politie mag ieder huis betreden

Het Poolse parlementslid somde ook enkele maatregelen op die door de autoriteiten zijn afgekondigd in twee grote Australische steden: ‘je mag vrienden en familie niet bezoeken, een boete van 200 dollar als je binnen of buiten geen mondkapje draagt, je mag eens per dag een uur lang buiten bewegen, per huishouden mag slechts één iemand naar buiten om boodschappen te doen, je mag niet verder dan vijf kilometer van je huis en de politie mag zonder huiszoekingsbevel ieder huis betreden’.

4.6 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 maanden geleden

Dit moeten meer landen doen!
Het begint langzamerhand rare vormen aan te nemen.
Australie is knettergek!

Arnie
Arnie
2 maanden geleden

Dat dit niet meer om de gezondheid gaat is wel duidelijk, Australische regering baalt omdat nog geen 20% van de Aussies is geprikt…..

Thoughtful
Thoughtful
2 maanden geleden

Kan die goede man ook even bij de NL ambassade z’n verhaal doen?

Annemarie
Annemarie
2 maanden geleden

YES!!! Een tegen Pool!

x

Check Also

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x