Buitenland

Poolse parlementsleden protesteren bij Australische ambassade: ‘Australië lijdt aan covidwaanzin’

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op social media circuleren beelden van Poolse parlementsleden die protesteren buiten de Australische ambassade in Warschau. Ze noemen Australië een ‘quasi-democratisch land’.

Parlementslid Jakub Kulesza zei: “Wat er in Australië gebeurt, is niet democratisch. Australië lijdt aan coronawaanzin. Vreedzame burgers worden door de Australische politie onderdrukt, lastiggevallen en aangevallen. Het is waanzin wat er gebeurt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Volgens hem staan de zware lockdowns gelijk aan totalitarisme. Kulesza zei dat ‘deze drastische maatregelen hebben geleid tot een recordstijging van het aantal besmettingen, waaruit blijkt dat drastische beperkingen geen nut hebben’.

Dit zijn geen complottheorieën

De Australische overheid heeft beloofd dat mensen op 11 oktober een aantal vrijheden terugkrijgen, maar dat geldt alleen voor burgers die het coronavaccin hebben gehaald, zei hij, toevoegende dat er op deze manier een tweedeling ontstaat. “Zo wordt totalitarisme geboren. Dit zijn geen complottheorieën.”

“We willen de Poolse bevolking waarschuwen en voorkomen dat dit ook hier gebeurt. We willen niet dat onze overheid in de voetsporen treedt van de Australische autoriteiten en protesteren tegen dergelijk gedrag,” zei het parlementslid.

Politie mag ieder huis betreden

Het Poolse parlementslid somde ook enkele maatregelen op die door de autoriteiten zijn afgekondigd in twee grote Australische steden: ‘je mag vrienden en familie niet bezoeken, een boete van 200 dollar als je binnen of buiten geen mondkapje draagt, je mag eens per dag een uur lang buiten bewegen, per huishouden mag slechts één iemand naar buiten om boodschappen te doen, je mag niet verder dan vijf kilometer van je huis en de politie mag zonder huiszoekingsbevel ieder huis betreden’.

4.6 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

Dit moeten meer landen doen!
Het begint langzamerhand rare vormen aan te nemen.
Australie is knettergek!

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Dat dit niet meer om de gezondheid gaat is wel duidelijk, Australische regering baalt omdat nog geen 20% van de Aussies is geprikt…..

Thoughtful
Thoughtful
2 jaren geleden

Kan die goede man ook even bij de NL ambassade z’n verhaal doen?

Annemarie
Annemarie
2 jaren geleden

YES!!! Een tegen Pool!

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x