Buitenland

AstraZeneca legt proef stil na onverklaarbare ziekte: ‘Dat belooft wat’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Farmareus AstraZeneca en de Oxford-universiteit onderbreken hun proeven. Bij één van de proefpersonen is namelijk een onverklaarbare ziekte geconstateerd, schrijft de medische nieuwssite Stat News. AstraZeneca zegt in een verklaring dat de onderbreking een ‘routinebehandeling’ is. Het is niet bekend hoelang de proeven zullen stilliggen.

In een eerdere testfase kreeg 60 procent van de proefpersonen last van bijwerkingen zoals hoofd- en spierpijn, en koorts. Dat is volgens AstraZeneca ‘normaal’. Een ingewijde liet aan Stat News weten dat de onderbreking invloed heeft op andere vaccintesten van de farmaceut en proeven van andere vaccinontwikkelaars.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nadat het nieuws bekend was gemaakt, ging de koers van het bedrijf hard omlaag.

Dat belooft wat

Spreker Bob de Wit reageert: “Een proefpersoon is goed ziek geworden tijdens de studie van AstraZeneca naar het vaccin dat Nederland heeft gekocht. De studie is daarom stilgelegd. ‘Routine’, zegt het bedrijf. Komt dus kennelijk vaak voor. Dat belooft wat.”

Zorgpersoneel dat zich straks weigert te vaccineren tegen corona, kan bovendien een verbod krijgen om op bepaalde afdelingen te werken. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen noemt niet inenten ‘onverstandig en onacceptabel’. Een vaccinatieplicht komt er niet.

Deze beperking schiet bij opiniemaker Samira Tarrass in het verkeerde keelgat: “De vaccinatie gaan we u niet verplichten, maar we gaan uw leven wel onmogelijk maken indien u zich niet laat vaccineren. Zelfs uw werk moet eraan geloven.”

4 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
3 jaren geleden

Gevolg: nog minder personeel(weigeraars/burnout/over
spannen/zelf ziek etc) “Goed” bezig mensen. Hoelang pikken we dit nog?

rrr
rrr
3 jaren geleden

Dan gaat het nog om meestal jonge gezonde proefpersonen met een goed werkend immuunsysteem. Ga je testen op ouderen of mensen met een verzwakt immuunsysteem agv onderliggende ziekten dan kan de uitwerking totaal anders zijn zelfs fataal … Randomized trials met een representatieve doorsnee van de bevolking worden nooit toegepast bij vaccintesten.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Covid-19 bestaat niet, dus hoe kunnen ze een vaccine creeren? Ze kunnen deze vuris niet eens isoleren. En daarom is the PCR test ook een fraude! Deze NEP virus is een GROTE fraude.
RUTTE. HUGO, en Grapperhouse moet onderzocht worden ! Ze hebben volks belasting geld gebruikt om deze gevaarlijk vaccine te bestellen

eindhoven
eindhoven
3 jaren geleden

OXFORD – De ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus is stilgelegd omdat een van de proefpersonen last kreeg van een ontsteking aan het ruggenmerg. Dat meldt The New York Times op basis van een bron rond het onderzoek.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x