Buitenland

Duitse gezondheidsminister brutaal eerlijk over lockdown: dit nooit meer

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duitsland had winkels en kapsalons niet moeten sluiten tijdens de lockdown, heeft de Duitse minister van Volksgezondheid toegegeven. Jens Spahn verraste velen met zijn uitspraak dat de Berlijnse lockdown te streng was. Het is bovendien koren op de molen van de talloze mensen die eind vorige maand demonstreerden in Berlijn. Mensen willen dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de coronamaatregelen, schrijft The Irish Times.

“Met de kennis van nu hadden we kapsalons en winkels niet gesloten. Dit zal niet meer gebeuren. Het zal daarnaast niet weer tot een bezoekverbod in verzorgingstehuizen komen,” citeert Bild de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Verregaande gevolgen

De uitspraken van Spahn kunnen verregaande juridische en politieke gevolgen hebben. Een 80-jarige vrouw uit Würzburg, in het noorden van Beieren, zei dat ze als gevolg van de lockdownregels niet in staat was om de hand van haar man vast te houden toen hij op 9 april stierf in een verzorgingstehuis. “En dan hoor ik nu dat ik hem had kunnen bezoeken. Het was zo moeilijk omdat hij bleef zeggen dat hij me wilde zien.”

De uitspraken van Spahn kunnen binnen zijn eigen partij voor spanningen zorgen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft namelijk meerdere keren gezegd dat ‘de teugels weer aangetrokken moeten worden’. Spahn is juist van mening dat een tweede lockdown niet nodig is.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

“dit nooit meer”

Whoehahaha als het niet zo triest zou zijn.

Wij zitten er nog midden in. Hoezo, dit nooit meer?

madeloes
madeloes
3 jaren geleden

wat een circus wereldwijd. Het is nog niet gedaan blijkbaar niet daar en hier! Er zijn nu zelfs vacatures dus maak je borst maar nat haha, heb je nog geen baan medereagluurders die de duimpjes omlaag op dit moment mondjesmaat durven toe te passen je kunt solliciteren

vacature teamleider covid 19

wees er snel bij het is tijdelijk.

want wij zijn met veel héél véél. Het is net een net volop open en lijk je vrij maar dan…. wordt het dichtgetrokken

Monique
Monique
3 jaren geleden

Ben blij dat er eindelijk een minister op staat, dat zouden ze hier in Nederland ook eens moeten doen!!! Iemand die zich duidelijk durft uit te spreken over wat er allemaal gebeurd in Nederland en in de wereld.

Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Je ziet overal haarscheurtjes ontstaan. Onze kansen nemen toe als we massaal onze rechten claimen. Vele politici horen achter slot en grendel! En niet alleen nationaal….

“alleen wakker zijn is niet genoeg”

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x