Buitenland

Britse journalist komt terug uit westen van Oekraïne en doet heftige onthullingen: ‘Het stikt er van de nazi’s’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

De grote media doen eenzijdig verslag van het conflict in Oekraïne en daarnaast worden neonazi’s op een schild gehesen. Dat heeft Steve Sweeney, redacteur van de Britse krant Morning Star gezegd.

Sweeney keerde onlangs terug uit de stad Lviv, bij de Poolse grens. Hij besloot poolshoogte te nemen aangezien de reguliere media allemaal hetzelfde schrijven. Ze volgen de overheidslijn en de NAVO-lijn, zei hij.

Rode loper uitgerold

De journalist zei dat het in Lviv stikt van de fascisten, nazi’s en de huurlingen, en dat mensen in legeruniform vanuit Polen gewoon de bus of trein pakken naar Oekraïne. Ze zeggen dat ze ‘Russen komen doden’ en worden met open armen ontvangen. Er wordt een rode loper voor ze uitgerold, ze krijgen schouderklopjes en worden behandeld als helden, zei Sweeney.

Vermoord

Zelf werd hij heel anders behandeld door de Oekraïense autoriteiten. Ze vroegen hem wat hij er te zoeken had, kreeg te horen dat hij een spion was en dat hij zou worden gearresteerd en gemarteld. Ze zouden me misschien zelfs vermoord hebben, aldus Sweeney, die snel rechtsomkeert maakte.

Masterclass in het ontkennen van fascisme

De media beweren dat het Azov-bataljon geen invloed heeft in Oekraïne of dat het gaat om nationalisten die niet begrepen worden. Hij noemde de verslaggeving van de BBC over dit bataljon ‘een masterclass in het ontkennen van fascisme’.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
7 maanden geleden

Goed dat er nog echte journalisten zijn en dat het naar buiten komt.

Kans
Kans
7 maanden geleden

Ach ja, de Britten, zij zijn erop uit een grote chaos te bewerkstelligen in Europa, waarom denk je dat zij uit de EU gestapt zijn, zij kennen de illuminatie agenda maar al te goed, daaro wilde zij er zo snel mogelijk uit.

En die lapzwansen van een regering van ons werken hier gewoon aan mee, het is tuig van de richel met een pak aan, maar ja, die zijn dan ook messtal het ergste .

Koddebeier
Koddebeier
7 maanden geleden

Het is triest dat “het Westen” zo diep gezonken is !!!

La Fini
La Fini
7 maanden geleden

Blijf de waarheid vertellen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x