Buitenland

Britse journalist komt terug uit westen van Oekraïne en doet heftige onthullingen: ‘Het stikt er van de nazi’s’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

De grote media doen eenzijdig verslag van het conflict in Oekraïne en daarnaast worden neonazi’s op een schild gehesen. Dat heeft Steve Sweeney, redacteur van de Britse krant Morning Star gezegd.

Sweeney keerde onlangs terug uit de stad Lviv, bij de Poolse grens. Hij besloot poolshoogte te nemen aangezien de reguliere media allemaal hetzelfde schrijven. Ze volgen de overheidslijn en de NAVO-lijn, zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rode loper uitgerold

De journalist zei dat het in Lviv stikt van de fascisten, nazi’s en de huurlingen, en dat mensen in legeruniform vanuit Polen gewoon de bus of trein pakken naar Oekraïne. Ze zeggen dat ze ‘Russen komen doden’ en worden met open armen ontvangen. Er wordt een rode loper voor ze uitgerold, ze krijgen schouderklopjes en worden behandeld als helden, zei Sweeney.

Vermoord

Zelf werd hij heel anders behandeld door de Oekraïense autoriteiten. Ze vroegen hem wat hij er te zoeken had, kreeg te horen dat hij een spion was en dat hij zou worden gearresteerd en gemarteld. Ze zouden me misschien zelfs vermoord hebben, aldus Sweeney, die snel rechtsomkeert maakte.

Masterclass in het ontkennen van fascisme

De media beweren dat het Azov-bataljon geen invloed heeft in Oekraïne of dat het gaat om nationalisten die niet begrepen worden. Hij noemde de verslaggeving van de BBC over dit bataljon ‘een masterclass in het ontkennen van fascisme’.

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
1 jaar geleden

Goed dat er nog echte journalisten zijn en dat het naar buiten komt.

Kans
Kans
1 jaar geleden

Ach ja, de Britten, zij zijn erop uit een grote chaos te bewerkstelligen in Europa, waarom denk je dat zij uit de EU gestapt zijn, zij kennen de illuminatie agenda maar al te goed, daaro wilde zij er zo snel mogelijk uit.

En die lapzwansen van een regering van ons werken hier gewoon aan mee, het is tuig van de richel met een pak aan, maar ja, die zijn dan ook messtal het ergste .

Koddebeier
Koddebeier
1 jaar geleden

Het is triest dat “het Westen” zo diep gezonken is !!!

La Fini
La Fini
1 jaar geleden

Blijf de waarheid vertellen

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x