Homepagina » Paranormaal » Britse politie moet helderzienden en heksen gebruiken om misdaden op te lossen
Britse politie moet helderzienden en heksen gebruiken om misdaden op te lossen

Britse politie moet helderzienden en heksen gebruiken om misdaden op te lossen

De Britse politie moet in de zoektocht naar een vermist persoon de hulp van helderzienden en heksen niet uitsluiten. Dat staat in een nieuwe richtlijn voor politieagenten. Alle informatie die ze geven moet worden onderzocht.

Critici beweren dat helderzienden bezorgde familieleden valse hoop geven en dat er weinig bewijs is dat ze kunnen helpen om zaken op te lossen. De politiekorpsen is gevraagd komende maand te reageren op de nieuwe richtlijn.

Madeleine McCann

Vermiste personen die veel media-aandacht krijgen, trekken vrijwel altijd de aandacht van helderzienden en heksen. De informatie die ze geven moet worden geëvalueerd, maar mag niet leiden tot afleiding, tenzij de informatie klopt, aldus de richtlijn.

De politie kreeg tientallen tips binnen van helderzienden toen de drie jaar oude Madeleine McCann in 2007 vermist raakte in Portugal. Alle tips werden onderzocht, voor het geval ze bleken te kloppen. In 2002 schakelden rechercheurs een Iers medium in tijdens de zoektocht naar de 13-jarige Milly Dowler uit Surrey. Haar moordenaar Levi Bellfield werd in 2011 veroordeeld.

‘Geest’

De Dyfed-Powys-politie trof ene Carlos Assaf met een touw om zijn nek aan in zijn flat. Diens ‘geest’ zou helderzienden hebben geïnformeerd dat hij was gewurgd door gangsters, die hem hadden gedwongen benzine en bleekmiddel te drinken. Er werd in zijn lichaam echter geen benzine of bleekmiddel aangetroffen.

Volgens oud-rechercheur John Briggs krijgen helderzienden in sommige gevallen goede informatie van betrouwbare bronnen. De organisatie Missing People zei echter dat uit haar eigen onderzoek is gebleken dat helderzienden geen hulp of troost kunnen bieden. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[MailOnline]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zwarten

Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)

Wie graag wil weten wat er precies ...

europarlementariërs

Europarlementariërs eisen debat over bruut politiegeweld tegen Franse gele hesjes: ‘Rechtsstaat is kapot!’

Poolse Europarlementariërs hebben na het brute politieoptreden ...