Binnenland

Dit doen goede doelen met jouw geld: ze zitten in peperdure panden op toplocaties

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is bekend dat niet alle goede doelen hun geld even nuttig besteden. Een aantal maken het wel heel bont. Een kwart van alle grote doelen heeft een kantoor op een dure locatie.

Milieuorganisatie Greenpeace spant de kroon met een kantoorpand aan het IJ in Amsterdam. De kosten voor de huur bedragen bijna een half miljoen per jaar. Het pand is bovendien voor ruim twee ton verbouwd.

Naast Greenpeace zijn er nog een aantal andere goede doelen die met donateursgeld smijten om op een toplocatie te kunnen zitten. Het Aids Fonds betaalt ruim 230.000 euro voor de huur van twee panden aan de Keizersgracht en Herengracht in Amsterdam. Tel daar nog eens 134.000 euro bij voor energie, schoonmaak en beveiliging.

Het kan ook anders

Ook Plan Nederland, Human Rights Watch, Amnesty International en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn veel kwijt aan huur omdat ze per se op een toplocatie willen zitten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds betaalt ruim twee ton aan huur voor een pand aan de Herengracht in Amsterdam.

War Child laat zien dat het ook anders kan. Dit goede doel huist in een pand boven de Albert Heijn in Amsterdam-Zuidoost. De huurkosten bedragen 127.000 euro per jaar. Bovendien wordt de bewaking van het pand gesponsord.

Van geen kwaad bewust

“Ongepast,” oordeelde hoogleraar filantropie van de Vrije Universiteit Amsterdam Theo Schuyt. Hij vindt dat fondsen die afhankelijk zijn van donateurs zich ernstig moeten afvragen of het wel nodig is om op zo’n toplocatie te zitten.

De goede doelen zijn zich zelf van geen kwaad bewust en zeggen dat een representatief kantoor nodig is voor succesvolle fondsenwerving. Vind jij het ook ongepast dat goede doelen in peperdure panden op toplocaties zitten? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x