Universum

Nieuwe woonplaats voor buitenaards leven gevonden

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben een nieuwe ideale locatie gevonden voor buitenaards leven: de Saturnusmaan Enceladus. De kleine maan viel eerder al op omdat ze water omhoog spuwt via spectaculaire geisers. Door de activiteit van de geisers hebben zich ter hoogte van de zuidpool enorme barsten in het aardoppervlak gevormd, zogeheten tijgerstrepen.

Hoeveel vloeibaar water op de maan voorradig was, bleef voor wetenschappers een mysterie. Het water blijkt nu afkomstig te zijn uit een ondergrondse oceaan. Deze oceaan zou evenveel water bevatten als Lake Superior, één van de grootste meren op aarde. De afmetingen van de ondergrondse oceaan zijn nog indrukwekkender. De zee op Enceladus is gemiddeld bijna 10 kilometer diep, wat vergelijkbaar is met de diepste plaatsen in de oceanen op aarde.

Met behulp van ruimtesonde Cassini werd opgemerkt dat de aantrekkingskracht aan de zuidpool van Enceladus sterker was dan die zou zijn wanneer de pool enkel uit ijs bestond. Dit wees op het bestaan van een groot waterreservoir onder de ijskap.

Ook op Titan en de Jupitermaan Europa zijn vloeibare oceanen ontdekt. Omdat de zoektocht naar water rechtstreeks wordt gelinkt aan de mogelijke aanwezigheid van buitenaards leven, kunnen deze manen ook levende bewoners herbergen. Sommige astronomen vinden dat Enceladus voorrang moet krijgen in de zoektocht naar buitenaards leven, omdat de maan over de meest toegankelijke bewoonbare zone beschikt.

[De Redactie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Wat halen die mensen zich in hun hoofd. Daar zoeken naar buitenaards leven, terwijl men hier
op aarde niet eens opening van zaken wil geven, omtrent dat zelfde buitenaardse leven.
Wat is daar ins hemelsnaam het verschil tussen ?
Ik vind het eigenlijk een zot idee, daar zoveel tijd , energie en geld aan te spenderen.
Er is hier op aarde nog genoeg op te ruimen, recht te zetten, verbeteren etc.

m.b
m.b
8 jaren geleden

Wie zegt dat er water nodig is voor leven ? Is dat perse zo ?

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

De criminele elite heeft het voor het zeggen op aarde. Deze belijden dan ook de stelling: Wat je van ver haalt is lekker. Net als het Europees denken, dat een fiasco is, terwijl we onze waterwerken nauwelijks op orde hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x