Gezondheid

Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Broccoli beschermt tegen verschillende kankersoorten, waaronder borst-, prostaat-, darm- en leverkanker. Deze laatste vorm houdt verband met obesitas.

Broccoli zorgt ervoor dat er minder vet wordt opgenomen in de lever.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Elizabeth Jeffery van de Universiteit van Illinois heeft nu voor het eerst de beschermende effecten van broccoli voor de lever onderzocht. Haar onderzoek is verschenen in het Journal of Nutrition.

Vijf keer meer kans

Het westerse eetpatroon wordt onder meer gelinkt aan niet-alcoholische leververvetting. Deze aandoening kan leiden tot leverkanker.

“We vonden met het oog op de huidige obesitasepidemie in de Verenigde Staten dat leverkanker beter onderzocht moest worden,” aldus Jeffery.

“Overgewicht verhoogt het risico op leverkanker, in het bijzonder voor mannen. Als er bij hen sprake is van overgewicht lopen ze vijf keer meer kans om leverkanker te krijgen,” zei ze.

Verschillende diëten

Tijdens het onderzoek kregen groepen muizen verschillende diëten, waaronder een typisch westers dieet.

Bij de muizen die een westers dieet aten, zagen de wetenschappers een toename van het aantal en de grootte van de kankercellen in hun lever.

Als broccoli werd toegevoegd aan het dieet nam het aantal kankercellen weer af.

Goed idee

De dieren die broccoli aten waren gezonder en ook was hun lever beter in balans.

“Het is niet voor iedereen even makkelijk om minder vet te eten, zeker niet gezien het grote aanbod aan fastfoodrestaurants,” lichtte Jeffery toe.

“Het is een goed idee om deze groente veelvuldig aan je dieet toe te voegen,” besloot ze.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Westerse eetgewoonten leiden tot leververvetting ! Daar komen ze nu pas achter ? Waarom wordt de noodklok niet geluid door ons aller waakzame voedingscentrum ? Wat kan er makkelijker, goedkoper en efficiënter zijn dan aandringen op een gezondere en betere voedingsgewoonten ? Hoeveel geld en vooral ellende kan men zo besparen. En drammen hoeven ze bij de overheid niet meer te leren dat kunnen ze al als de beste. Daar ligt het dus niet aan. Of gaat het weer eens niet over gezondheid maar over geld ? Mij is het wel weer duidelijk.

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Ja lekker drammen met z´n allen over duurzame energie gebruiken, veel bewegen, gezond eten (geen vlees) alleen water drinken, de auto laten staan en niet vliegen, een uur per dag niet ademen om de CO2 te beperken, ga direct van het gas af en verwarm je met zonnepanelen en een dikke trui. Je doet je mobiel het huis uit en douchen doen we 1x per week.

En als je nu heel goed wil zijn dan eet je dagelijks brocoli, kurkuma, gember, cannabisolie en een beetje wiet en wat rauwe groente uit je volkstuintje. Vooral geen vaccins nemen, mijd e-nummers en als er toch eens wat is dan doe maar iet met homeopathie.

Als je zo nog niet leeft dan ben je echt niet wakker hoor.

Robbedoes
Robbedoes
5 jaren geleden

Broccoli is giftig. Het probeert je te waarschuwen met zijn afschuwelijke smaak. 😉

aaj
aaj
5 jaren geleden

stoom broccoli samen met tomaat –voeg de tomaat wat later toe — pas op dat broccoli geen moes wordt …voeg dan op je bord herbamare toe –eventueel kan dan olijfolie toegevoegd worden ..waarin ook al een tijdje knoflook is toegevoegd ..Heerlijk en gezond

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x