Homepagina » Gezondheid » Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker
Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

Broccoli beschermt tegen verschillende kankersoorten, waaronder borst-, prostaat-, darm- en leverkanker. Deze laatste vorm houdt verband met obesitas.

Broccoli zorgt ervoor dat er minder vet wordt opgenomen in de lever.

Elizabeth Jeffery van de Universiteit van Illinois heeft nu voor het eerst de beschermende effecten van broccoli voor de lever onderzocht. Haar onderzoek is verschenen in het Journal of Nutrition.

Vijf keer meer kans

Het westerse eetpatroon wordt onder meer gelinkt aan niet-alcoholische leververvetting. Deze aandoening kan leiden tot leverkanker.

“We vonden met het oog op de huidige obesitasepidemie in de Verenigde Staten dat leverkanker beter onderzocht moest worden,” aldus Jeffery.

“Overgewicht verhoogt het risico op leverkanker, in het bijzonder voor mannen. Als er bij hen sprake is van overgewicht lopen ze vijf keer meer kans om leverkanker te krijgen,” zei ze.

Verschillende diëten

Tijdens het onderzoek kregen groepen muizen verschillende diëten, waaronder een typisch westers dieet.

Bij de muizen die een westers dieet aten, zagen de wetenschappers een toename van het aantal en de grootte van de kankercellen in hun lever.

Als broccoli werd toegevoegd aan het dieet nam het aantal kankercellen weer af.

Goed idee

De dieren die broccoli aten waren gezonder en ook was hun lever beter in balans.

“Het is niet voor iedereen even makkelijk om minder vet te eten, zeker niet gezien het grote aanbod aan fastfoodrestaurants,” lichtte Jeffery toe.

“Het is een goed idee om deze groente veelvuldig aan je dieet toe te voegen,” besloot ze.

[Natural News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rikk schreef:

  Ja lekker drammen met z´n allen over duurzame energie gebruiken, veel bewegen, gezond eten (geen vlees) alleen water drinken, de auto laten staan en niet vliegen, een uur per dag niet ademen om de CO2 te beperken, ga direct van het gas af en verwarm je met zonnepanelen en een dikke trui. Je doet je mobiel het huis uit en douchen doen we 1x per week.

  En als je nu heel goed wil zijn dan eet je dagelijks brocoli, kurkuma, gember, cannabisolie en een beetje wiet en wat rauwe groente uit je volkstuintje. Vooral geen vaccins nemen, mijd e-nummers en als er toch eens wat is dan doe maar iet met homeopathie.

  Als je zo nog niet leeft dan ben je echt niet wakker hoor.

  11 likes
  • DE WAARHEID! schreef:

   “een uur per dag niet ademen”, als men dat globaal doet, dat zou wereldoverbevolking in één klap zijn opgelost

   7 likes
  • JanB schreef:

   Je vergat nog een belangrijke:
   Lachen is ook niet meer toegestaan want dan vliegt het glazuur van je tanden en dat komt nooit meer terug.

   6 likes
   • Kernreactor schreef:

    Lachen wordt je gewoonweg onmogelijk gemaakt om dat vet en suiker worden geweerd en gedemoniseerd, daarbij slikt een groot deel van de bevolking statines wat dus je cholesterolniveau dereguleert, daardoor maak je daaruit geen of minder serotonine [happyfeelinghormoon] aan. Daarom loopt iedereen met een gezicht als een oorwurm over straat en wordt je raar aangekeken als je lol hebt of lacht

    1 likes
  • Eksegese schreef:

   Lekker eten en gezond eten kan heel goed samen gaan. Als je weet hoe is drammen volstrekt onnodig. Maar als gezondheid geen enkele rol speelt in je leven kun je ook gewoon zo verder klooien.

   4 likes
   • Rikk schreef:

    Een beetje klooien is het liefste wat ik doe 🙂 En om me heen zie ik eigenlijk iedereen oo maar wat aanklooien, echt serieus kun je het in ieder geval allemaal niet nemen.

    2 likes
    • eksegese schreef:

     klopt, de wereld heeft veel weg van een grote open inrichting waar de grootste dwazen lijken te regeren. Dat laatste is echter maar schijn, maar goed als jij daar gelukkig mee bent wie ben ik om dat te bekritiseren. Gelukkig zijn is het ultieme doel in het leven toch ? Voor sommigen speelt gezondheid daar zelfs nagenoeg geen rol in, men denkt er zelf schuld nog deel aan te hebben. Dan is alles goed.

     0 likes
 • Eksegese schreef:

  Westerse eetgewoonten leiden tot leververvetting ! Daar komen ze nu pas achter ? Waarom wordt de noodklok niet geluid door ons aller waakzame voedingscentrum ? Wat kan er makkelijker, goedkoper en efficiënter zijn dan aandringen op een gezondere en betere voedingsgewoonten ? Hoeveel geld en vooral ellende kan men zo besparen. En drammen hoeven ze bij de overheid niet meer te leren dat kunnen ze al als de beste. Daar ligt het dus niet aan. Of gaat het weer eens niet over gezondheid maar over geld ? Mij is het wel weer duidelijk.

  8 likes
  • DE WAARHEID! schreef:

   Dat komt waarschijnlijk dat anders onze foodmultinationals “zolals bijv. Unilever en Nestlé” enorme verliezen zullen gaan draaien enof zelfs falliet kunnen gaan.
   Dus laten we het kunstmatig in leven houden deze inkomsten, denken vele politici, die zelf orwelliaans de adviezen geven dat WIJ ‘als burger’, onze levenstijl moeten beteren.
   daarvoor schroomt de overheid ook niet om daarvoor meer hulpverleners in het leven te roepen…en de kassa rinkelt

   6 likes
   • Kernreactor schreef:

    Foodmultinationals hebben belangen bij farmafia viceversa, het feit dat Unilever de Hartstichting sponsort [Becel] en dat Zwitsal, voorheen van Bayer [farmafia] tegenwoordig is ingelijfd door Unilever zou mensen aan het denken moeten zetten

    0 likes
 • aaj schreef:

  stoom broccoli samen met tomaat –voeg de tomaat wat later toe — pas op dat broccoli geen moes wordt …voeg dan op je bord herbamare toe –eventueel kan dan olijfolie toegevoegd worden ..waarin ook al een tijdje knoflook is toegevoegd ..Heerlijk en gezond

  2 likes
 • Robbedoes schreef:

  Broccoli is giftig. Het probeert je te waarschuwen met zijn afschuwelijke smaak. 😉

  1 likes
 • x

  Check Also

  Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

  Er is een ware crisis gaande, die ...

  Kanker en kruisbloemige groenten: dit bijzondere stofje uit broccoli maakt tumoren helemaal kapot

  Kanker en kruisbloemige groenten: dit bijzondere stofje uit broccoli maakt tumoren helemaal kapot

  Broccoli, kool en spruitjes bevatten van nature een ...

  >