Binnenland

Drie kabinetten Rutte zijn negen jaar ‘f*ck de burger en lang leve het grootbedrijf’ geweest. Hoogleraar haalt fel uit

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs schreef De Telegraaf dat ook huishoudens met een modaal inkomen vaker betalingsproblemen kennen. Dat heeft vooral te maken met de krappe huizenmarkt.

Daarnaast liet het CBS weten dat de prijzen van voedingsmiddelen in mei met 3,8 procent zijn gestegen, nagenoeg de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen 10 jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat heeft vooral te maken met de stijging van de btw op eerste levensbehoeften van zes naar negen procent, met dank aan Rutte III.

Politieke cynisme

Ondertussen betalen grote multinationals geen cent belasting in Nederland.

“Oftewel, drie kabinetten Rutte zijn negen jaar ‘f*ck de burger en lang leve het grootbedrijf’ geweest,” merkt hoogleraar Ewald Engelen op.

Diezelfde Rutte eiste onlangs opeens salarisverhogingen bij multinationals. Engelen: “Hoezeer ik het ook met hem eens ben […] druipt de oproep van Rutte van het politieke cynisme.”

Grote offers

Negen jaar lang vroeg de premier grote offers van de Nederlandse burgers, maar nu er sprake is van een begrotingsoverschot ziet de samenleving daar niets van terug, aldus de hoogleraar.

Door multinationals op te roepen de lonen te verhogen suggereert de premier dat negen jaar Rutte niets te maken heeft met de financiële problemen waar steeds meer mensen mee te maken hebben, stelt Engelen.

“Rutte strooit nu al negen jaar met beloftes die nooit zijn bedoeld om nagekomen te worden,” besluit hij.

[Groene]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Dat zijn dan oa. 9 jaar lang onnodige ziektes geweest en daar wetenschappelijk vast staat wanneer de kloof tussen arm en rijk groter wordt dit alleen maar maatschappelijke en wereldlijke onbalans en ziektes veroorzaakt.

Rikk
Rikk
4 jaren geleden

Het beschrijven van de economie in termen van prijsstijgingen/dalingen (inflatie/deflatie), loonsverhogingen, groei percentages, renteontwikkeling en dergelijke is volstrekt achterhaald.

In een economie van relatieve overvloed waarin we leven werken deze tools niet meer en dat is al jaren goed zichtbaar voor iedereen die het wil (/kan) zien. Het is – op naar een steady state economy – met een betere verdeling van welvaart die niet langer gebaseerd kan zijn op de noemer arbeid.
Economische groei waardoor we zelf rijdende auto’s en zelf bestellende koelkast en wat dies meer zij krijgen, heeft absoluut geen prioriteit voor een groot deel van de bevolking.

Visieloze politici zien dit pas als het kalf allang verdronken is en komen om loonsverhogingen roepen om de inflatie weer aan te wakkeren en zo in het kringetje te blijven ronddraaien van Grote Nonsense.

Gea Breuker
Gea Breuker
4 jaren geleden

Ik blijf het zeggen; geen enkel land zou een leider modern hebben die ongetrouwd en kinderloos is. Dat soort mensen zijn onderontwikkeld en missen sociale emphatie. Zonder dat inlevingsvermogen, hoe iemand te vertrouwen?
Dus lieve stemmende burgers, bezint eer ge begint…

Klaassen
Klaassen
4 jaren geleden

Rutte heeft niks met de gewone man / vrouw, toen hij minister van Sociale zaken werd in het kabinet Balkenende ,was hij stomverbaasd dat mensen met een minimum uitkering ook vakantie geld kregen, hij vondt dat belachelijk,( hoezo vakantie ) hij heeft inmiddels geleerd zijn mening voor zich te houden, maar zijn minachting voor deze groep mensen is er niet minder om.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x