Homepagina » Binnenland » Drie kabinetten Rutte zijn negen jaar ‘f*ck de burger en lang leve het grootbedrijf’ geweest. Hoogleraar haalt fel uit
Drie kabinetten Rutte zijn negen jaar ‘f*ck de burger en lang leve het grootbedrijf’ geweest. Hoogleraar haalt fel uit
Foto: World Economic Forum Wikimedia Commons

Drie kabinetten Rutte zijn negen jaar ‘f*ck de burger en lang leve het grootbedrijf’ geweest. Hoogleraar haalt fel uit

Onlangs schreef De Telegraaf dat ook huishoudens met een modaal inkomen vaker betalingsproblemen kennen. Dat heeft vooral te maken met de krappe huizenmarkt.

Daarnaast liet het CBS weten dat de prijzen van voedingsmiddelen in mei met 3,8 procent zijn gestegen, nagenoeg de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen 10 jaar.

Dat heeft vooral te maken met de stijging van de btw op eerste levensbehoeften van zes naar negen procent, met dank aan Rutte III.

Politieke cynisme

Ondertussen betalen grote multinationals geen cent belasting in Nederland.

“Oftewel, drie kabinetten Rutte zijn negen jaar ‘f*ck de burger en lang leve het grootbedrijf’ geweest,” merkt hoogleraar Ewald Engelen op.

Diezelfde Rutte eiste onlangs opeens salarisverhogingen bij multinationals. Engelen: “Hoezeer ik het ook met hem eens ben […] druipt de oproep van Rutte van het politieke cynisme.”

Grote offers

Negen jaar lang vroeg de premier grote offers van de Nederlandse burgers, maar nu er sprake is van een begrotingsoverschot ziet de samenleving daar niets van terug, aldus de hoogleraar.

Door multinationals op te roepen de lonen te verhogen suggereert de premier dat negen jaar Rutte niets te maken heeft met de financiële problemen waar steeds meer mensen mee te maken hebben, stelt Engelen.

“Rutte strooit nu al negen jaar met beloftes die nooit zijn bedoeld om nagekomen te worden,” besluit hij.

[Groene]


Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Het moet nu onderhand duidelijk zijn hoe de hazen lopen. Ben benieuwd of de VVD bij de eerstvolgende verkiezing getrakteerd wordt op een welverdiende vernietigende afstraffing die ze nooit meer te boven komen.

  30 likes
  • @Eksegese

   En dan daarvoor in de plaats de geestelijkverstoorden van de PvdA? Beter zou zijn dat onze Russische bevrijders een A-bom gooien op Den Haag, dan weten we bijna zeker dat ze (de hoeren van Babyl….. de Rothschilds en Bilderberg) allemaal opgerot zijn.

   Den Haag is een dependance van het as van het kwaad. Daar huist satan en hebben de smeerlappen onze ziel verkocht en verraden…. Dat vertelt ook iets over de daar gevestigde geloofspartijen.

   35 likes
   • @weg met ons, ben dat volledig met je eens, maar dat gaat niet gebeuren. We zullen ons zelf moeten verlossen van dat gespuis en de eenvoudigste manier is hun smerige spel doorzien en er niet meer aan meewerken. Als we hen massaal de macht afnemen is het spelletje uit. Dat moeten mensen nou eens een keer doorkrijgen en dat proces is aan de gang alleen gaat het niet snel genoeg voor ons.

    5 likes
 2. Bas van Stapelberg

  Rampzalig is nog een u understatement. Rutte heeft zoveel schade aangericht met zijn neoliberale bende dat is met geen pen te beschrijven en hij gaat met zijn ziekelijke lach gewoon er mee door.
  Daarom kan ik niet begrijpen dat de VVD bij verkiezingen nog relatief zo groot is. Dat klopt echt niet. No way dat dit kan kloppen.
  Of zijn Nederlanders echt zo dom?

  36 likes
  • Bas, ja.. ze zijn echt zo stom. VVD stemmers zijn vaak jonge ambitieuze mensen werkzaam bij kantoren en banken. Ze stemmen VVD omdat men daar in een groepsgedachte leeft en staat het voor succesvol. Over dom gesproken.

   9 likes
  • Dus laten we hopen dat geenstijl bij de volgende 2e kamer verkiezingen weer de stemmen gaat monitoren!
   Dan is er zekerheid over het werkelijke stem gedrag in NL.

   6 likes
 3. Ik blijf het zeggen; geen enkel land zou een leider modern hebben die ongetrouwd en kinderloos is. Dat soort mensen zijn onderontwikkeld en missen sociale emphatie. Zonder dat inlevingsvermogen, hoe iemand te vertrouwen?
  Dus lieve stemmende burgers, bezint eer ge begint…

  15 likes
 4. Ondanks alles wat Rutte zegt zal er niet veranderen omdat er nog steeds stemvee in Nederland is dat gewoon niet weet wat het doet. Zolang er geen “sterke” partij is die gewoon doet wat het zegt zal het altijd blijven rommelen. De burger gaat straks gewoon de klimaat doelen betalen voor niets, de burger krijgt straks nog meer btw doelen voor z’n kiezen en de lonen gaan niet stijgen. Maar blijf lekker op de VVD stemmen en of op de PvdA, je stemt op je eigen ondergang. Helaas heeft een groot deel van Nederland dat niet door.

  Ik ben voor:

  -Uit de EU
  -Gulden terug
  -Ziekenfonds terug
  -Privatisering terug draain
  -Grenzen dicht

  Ik snap dat heel veel mensen het niet mee eens zijn maar dan moet je de eerste regel maar lezen van mijn verhaal. Suc6

  21 likes
 5. Dus Rutte is een simpele leugenaar, een paljas, een figuur die eerlijke kiezers op de PVV (1,4 Miljoen) bij het grof vuil zette in 2017.

  Wat Rutte ?

  Deze Rutte is het slechtste, wat Nederland na de Tweede Wereld oorlog is overkomen.

  Weg met die loopjongen van de Bilderberg club.

  16 likes
 6. Het beschrijven van de economie in termen van prijsstijgingen/dalingen (inflatie/deflatie), loonsverhogingen, groei percentages, renteontwikkeling en dergelijke is volstrekt achterhaald.

  In een economie van relatieve overvloed waarin we leven werken deze tools niet meer en dat is al jaren goed zichtbaar voor iedereen die het wil (/kan) zien. Het is – op naar een steady state economy – met een betere verdeling van welvaart die niet langer gebaseerd kan zijn op de noemer arbeid.
  Economische groei waardoor we zelf rijdende auto’s en zelf bestellende koelkast en wat dies meer zij krijgen, heeft absoluut geen prioriteit voor een groot deel van de bevolking.

  Visieloze politici zien dit pas als het kalf allang verdronken is en komen om loonsverhogingen roepen om de inflatie weer aan te wakkeren en zo in het kringetje te blijven ronddraaien van Grote Nonsense.

  14 likes
 7. Rutte heeft niks met de gewone man / vrouw, toen hij minister van Sociale zaken werd in het kabinet Balkenende ,was hij stomverbaasd dat mensen met een minimum uitkering ook vakantie geld kregen, hij vondt dat belachelijk,( hoezo vakantie ) hij heeft inmiddels geleerd zijn mening voor zich te houden, maar zijn minachting voor deze groep mensen is er niet minder om.

  14 likes
 8. Als het klootjesvolk hun armoede verbergende met de hulp van voedselbanken het nog zwaarder krijgen en de welgestelden niet willen delen, dan hinkt spoedig al het nog aanwezige fatsoen weg uit deze samenleving.
  En valt er voor beide partijen geen leven meer te beleven.

  Las dat de rekenkamer van het regiem alhier berekend hebben dat ZZPers aan 16.00 euro per euro genoeg zouden hebbben om hun finaciele verplichtingen te kunnen voldoen en er goed van zouden kunnen leven.
  Terwijl er decennia geleden al bekend was dat een ZZPer ongeveer 40.00 euro nodig heeft op basis van een werkweek van 40 uren.
  De berekeningen van lands politbureau zijn voorgekauwd door onze onderdrukkers, het gaat letterlijk en figuurlijk heet worden in Europa.
  Dat de EU spoedig ter ziele gaat staat al wel vast het blijkt al decennia dat de slavernij nog volop aanwezig is en dan in een modern jasje, en dat beseft de burger zich nu terdege.

  3 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Misschien een crowtfunding opzetten, allemaal een euro’tje erin doen kunnen we foltert dik betalen om rutte’s kop te snellen.

   9 likes
 9. Rutte is een vieze smeerlap maar zijn portomonnee is heel erg gevuld smeerlap !!!! Oook van zijn mede VVD ers wie stemt er nog op de VVD dan moet je heel dom of heel rijk zijn !

  9 likes
 10. rutte is een marionetpop van de nazi bilderberg groep (mede opgericht door nazi/sser nep prins bernhard) leden van deze groep zijn o.a. c.e.o,s van grote multinationals.Dit verklaard alles waarom de burgers financieel uitgeperst worden.

  7 likes
 11. Nee hoor Eksegese! men blijft gewoon stemmen op die crimineel.
  Alles moet kapot!!!

  5 likes
 12. :adrianus-johannes.

  ieder mens in persoon, in de vorm van houder dezes natuurlijk persoon zijnde rijkseigendom, van overheidswegen.. is in een administratieve vorm van registratie van schaduwboekhouding..
  laat mij schaduwboekhouding uit leggen in deze vorm.. boekhouding is een rapportage in balans.. enkel wanneer de balans niet transparant is is deze op schaduw in afwachting van die balans..
  aan de ene kant zorgt de houder van natuurlijk persoon er voor dat op administratie de balans eenzijdig gevuld wordt waarnaast de eigenaar van de natuurlijk persoon met en zonder bonnetje deze leeg haalt en in administratieve onbalans brengt..
  voorbeelden ! wel daar is een heel dossier van, lees de geschiedenis van de nederlandse politiek er op na..
  dat lezen en vooral het onthouden is het probleem van de houder van die, die zegt natuurlijk persoon te zijn.. deze leert nooit zijn mensen-rechten deze te handhaven.. vertrouwd er in zijn naïviteit op dat de hem of haar gekozen politiek dat doet..
  niet is meer waar, lezen we dat niet iedere keer weer en keer op keer onder de pet vandaan komend..
  komt het er op neer dat je eerst bewezen bilderberg chanteerbaar moet zijn helaas..
  het is wachten op de dag dat jij je ook los maak van jou natuurlijk persoon die de grondlegger is van alle malversaties in dwang opengelegen aan de mens die zegt een schaduw te zijn van zijn masker in persona, natuurlijk kan dat lang duren.. maar heee jij maak een beetje haast het is goed hier aan deze kant, het helpt zeker mens onder mensen te zijn..

  5 likes
 13. Een mooi voorbeeld is het illegale gedoe in Eindhoven over thuiszorg/uren/liegen dat werk wat niet gedaan kan worden door vrijwilligers(bijstandsgerechtigden)verder wordt ingevuld. Niks staat op papier.
  Is gedwongen vrijwilligers werk nog wel vrijwilligerswerk? Het meeste werk is tegenwoordig gewoon werk wat door een betaalde werknemer gedaan moet worden. Dus de zwaksten moeten de gaten van het systeem gaan opvullen/oplossen. Das niet de bedoeling van vrijwilligerswerk. Je hoort iets leuks te doen met de behoeftige. Schoonmaak etc hoort daar niet bij.
  Ik weet ook een goede bezuiniging. Ambtenaren op een minimum inkomen zetten. Alle instanties die subsidie vangen. Die directeuren ook op minimum zetten. etc.

  4 likes
 14. Er wordt niet voor niks veel gestaakt en er komen er nog veel aan.

  3 likes
 15. Helemaal uitgekleed, gebruikt Rutte voor doelstellingen van DE NWO de gelden, die de burgers hiervan betaald hebben?

  3 likes
 16. Dat zijn dan oa. 9 jaar lang onnodige ziektes geweest en daar wetenschappelijk vast staat wanneer de kloof tussen arm en rijk groter wordt dit alleen maar maatschappelijke en wereldlijke onbalans en ziektes veroorzaakt.

  2 likes
 17. Het kwartje begint bij rutte nu pas te vallen?
  Wie gelooft zijn leugens nog, SP? ?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

nederland

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. ...