Financieel

Bruce Springsteen noemt bankiers tijdens concert in Berlijn ‘hebzuchtige dieven’

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdag haalde Bruce Springsteen tijdens een concert in Berlijn fel uit naar de bankiers. Hij noemde ze ‘hebzuchtige dieven’ en ‘roofridders’.

In een uitverkocht Olympiastadium sprak Springsteen over de economisch zware tijden die hebben geresulteerd in de schuldencrisis in Griekenland en andere landen.

“In de Verenigde Staten zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt,” zei de 62-jarige Springsteen die drie uur lang voor 58.000 fans in een volgepakt stadium optrad waar in 2006 de finale van het Wereldkampioenschap voetbal werd gespeeld.

Tournee

“Maar ook in Europa en Berlijn is sprake van moeilijke tijden,” voegde hij in vloeiend Duits toe. “Dit nummer is voor eenieder die het zwaar heeft.” Daarop zette hij Jack of All Trades in waarin hij vernietigend uithaalt naar de bankiers.

Sinds de financiële ineenstorting in 2008 is met name Europa zwaar getroffen. De werkloosheid op het continent is sinds de negentiger jaren niet zo hoog geweest.

Springsteen begon zijn tournee op 13 mei in Spanje, een land dat te kampen heeft met een verstikkende schuldenlast. De zanger doet in totaal 15 landen aan en eindigt zijn tour op 31 juli in Helsinki.

Berlijnse Muur

Berlijn is voor Springsteen extra speciaal omdat hij in juli 1988 in Oost-Berlijn een concert gaf achter het IJzeren Gordijn. Het werd uiteindelijk het grootste rockconcert in de geschiedenis van Oost-Duitsland. Bruce stak zijn mening over de afscheiding tussen Oost- en West-Duitsland niet onder stoelen of banken.

Sommige historici zijn van mening dat het concert een beweging op de been bracht die uiteindelijk heeft bijgedragen aan de val van de Berlijnse Muur in november 1989. “Soms speel je op een plaats die je de rest van je leven bijblijft,” vertelde Springsteen het publiek. “Oost-Berlijn in 1988 was zeker één van die plaatsen.”

Hebzuchtige dieven en roofridders

In zijn teksten verwijst Springsteen onder meer naar de bankiers die ten koste van de gewone man steeds dikker worden en hoe ze gokken met geld terwijl wij de rekening gepresenteerd krijgen.

In Death to My hometown valt Springsteen de ‘hebzuchtige dieven en roofridders’ aan die ‘onze families en bedrijven hebben vernietigd en die onze huizen in beslag hebben genomen’.

“De financiële wereld heeft een hoop problemen veroorzaakt en Springsteen is altijd al kritisch geweest, dat vind ik het leuke aan hem,” zei Kathleen Wapp, een 42-jarige doktersassistente uit Wolfsburg die bij het concert aanwezig was.

“Ik vind het prachtig hoe hij over het bankensyndicaat praat, hij heeft helemaal gelijk,” zei Matthias Beck, een 46-jarige timmerman uit Leipzig. “Er is bijna niets positiefs te bedenken over banken. Ze maken misbruik van het gewone volk en het is altijd moeilijk om iemand te vinden die de verantwoordelijkheid neemt wanneer alles misgaat.”

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
10 jaren geleden

gewoon goed dat hij dit doet !!!! hij zal ook wel meer weten dan wij natuurlijk .

S0m30n3
S0m30n3
10 jaren geleden

Was vandaag bij de free record shop om wat dvd’s te halen van Bob Marley’s concerten…

Kon deze dvd van Bruce Springsteen voor de helft van de prijs meenemen, maar ik zei nee (niet de muziek voor in mijn categorie lol)…

D8 meldt ik ff voor de liefhebbers!

misterice
misterice
10 jaren geleden

ik vind dat als je een beetje bekend bent dat je je stem moet laten horen! laat iedereen weten wat er allemaal gebeurt in de wereld de meeste weten er niks van of het boeit ze gewoon weg niet! Ik bedoel hoe kan je nou naar een kamer debat luisteren waar deze wan praktijken worden goed gepraat? hoe kan het in godsnaam goed zijn voor de Nederlands om nog meer geld in het rood te staan voor Europa?? en waar gaat dat geld heen ? Ik krijg het niet terug…door deze wan praktijken hebben de Nederlanders nu per hoofd meer dan 30.000 euro schuld! en dan nog meer geld bezuinigen om dan maar geen schuld boete te krijgen van 1 miljard! echt vertel aub hoe je dit soort onzin als serieus onderwerp kan gebruiken in een kamer debat! Ze roepen dan wel dat wij deze schuld gemaakt hebben maar dat vind ik een grof schandaal waar halen ze het lef vandaan om ons de schuld te geven van dit soort wan praktijken! wij wilden de euro niet maar die kwam er ! wij wilde niet bij de euro zonè maar we zitten er in!

lb007
lb007
10 jaren geleden

Hij heeft wel gelijk…waar is ons goud eigenlijk. Vroeger moest geld door goud worden afgedekt. Hoeveel is er nog en waar?..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x