Gezondheid

Wetenschappers vinden verband tussen voedselverpakkingen en hartziekte. Hier draait het allemaal om

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ftalaten zijn chemische stoffen die in veel voedselverpakkingen en medisch materiaal zitten. Ze blijken samen te hangen met allerlei chronische ziekten, waaronder hartproblemen, diabetes type 2 en hoge bloeddruk.

Van de 1504 mannen van wie de urine werd onderzocht, bleken er 1498 ftalaten in hun urine te hebben: dat is 99,6 procent.

Degenen met het hoogste gehalte hadden vaker één van bovenstaande ziekten en ook vaker ernstige symptomen.

Direct verband

Onderzoekers van de Universiteit van Adelaide in Australië, die de analyses uitvoerden, zeggen dat er een direct verband is tussen de chemicaliën en de chronische ziekten.

Ftalaten verstoren het hormoonstelsel, dat zorgt voor afgifte van hormonen die onze groei, stofwisseling en seksuele ontwikkeling reguleren.

De mannen met het hoogste gehalte aan ftalaten in hun urine hadden ook meer ontstekingsmarkers in hun bloed: een waarschuwing dat er kans is op andere chronische aandoeningen zoals kanker.

Belangrijk

De ontdekking maakt duidelijk hoe belangrijk het is om verse groenten en fruit te eten. Want verse voedingsmiddelen worden vaak los verkocht, terwijl bewerkte voedingsmiddelen en koolzuurhoudende dranken ftalaten bevatten, afkomstig van hun verpakking of blik, die vervolgens in het lichaam terechtkomen.

Het is opmerkelijk dat 82 procent van de geteste mannen te zwaar of obees was. Ook dat is een veelvoorkomende aandoening die samenhangt met het eten van bewerkte voedingsmiddelen met veel suikers.

Gelijk

Maar het verband tussen ftalaten en chronische ziekten bleef gelijk, ook na correctie op lichaamsgewicht.

Het onderzoek staat in Environmental Research.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Hoe lang gebruiken we dit soort verpakkingen nu al ? En nou ontdekken ze plotseling dat er iets aan mankeert wat onze gezondheid ernstig in gevaar brengt. Daar komen ze weer lekker op tijd mee, bovendien zal het mij benieuwen wanneer ze hier eens actie op gaan ondernemen. Ik gok op nooit .

Santander
Santander
5 jaren geleden

Alles is toch al overgenomen door de supergrote bedrijven. Het valt niet meer terug te draaien, want hun macht is zo groot geworden dat niemand tegen hen op kan.

only you
only you
5 jaren geleden

De boodschap luidt, neem alles meer in een verdunde staat, icm met natuurlijkeproducten?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x