Het Complot

Sovjetmaanlander ontdekte in 1976 water op de maan

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de laatste Sovjetmissie naar de maan, Luna-24, is waterrijk gesteente uit de maanbodem meegenomen naar de aarde. Het Westen negeerde de ontdekking.

Inmiddelijk is duidelijk dat er water is op de maan. Het begon met de Clementine-missie in 1994.

Clementine zocht naar water door radiogolven tegen het maanoppervlak te laten botsen. Uit een analyse van de gegevens bleek dat zich onder de grond waterijs moest bevinden.

Chandrayaan-1

Daarna vond de Lunar Prospector tekenen van water door de hoeveelheid neutronen te meten die worden uitgezonden door het oppervlak. Neutronen worden door water geabsorbeerd.

Op weg naar Jupiter ontdekte Galileo bewijs voor het bestaan van water op de maan en in 2009 vond het Indiase ruimteschip Chandrayaan-1 met behulp van een infraroodcamera bewijs voor water in maangesteente.

Volgens NASA-wetenschappers waren de maanstenen die astronauten hadden verzameld tijdens het Apolloprogramma besmet, aldus Arlin Crotts van de Columbia-universiteit in New York. Aangenomen werd dat al het water dat was aangetroffen in het gesteente van de aarde afkomstig moest zijn.

Luna-24

Daarnaast werd vastgesteld dat de kanalen op de maan die door eerdere ruimteschepen waren vastgelegd moesten zijn gevormd door lava in plaats van water. Men nam vervolgens aan dat de maan droog was.

De Sovjets dachten daar anders over. Crotts heeft bewijs gevonden dat ze in de jaren zeventig water hebben gevonden in maanstenen.

In augustus 1976 landde Luna-24 op de maan en boorde daar tot twee meter diep in de bodem. In totaal werd 300 gram gesteente verzameld en teruggevlogen naar de aarde.

0,1 procent

Een team wetenschappers analyseerde de monsters en trof water aan in het gesteente. Ze concludeerden dat 0,1 procent van de monsters bestond uit water. In 1978 werden de resultaten gepubliceerd in het Russische tijdschrift Geokhimiia. Er is ook een Engelstalige versie van het tijdschrift, maar die wordt in het Westen weinig gelezen.

Volgens Crott is het werk in de vergetelheid geraakt. Geen enkele auteur citeerde de publicatie. Verschillende wetenschappers, waaronder Nobelprijswinnaar Harold Urey, voorspelden in de jaren vijftig dat in kraters bij de polen van de maan waterijs zou worden gevonden.

Bron: Technologyreview.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lichtwezen
Lichtwezen
10 jaren geleden

De Nederlander Jozef Rulof beschrijft in het boek Een blik in het hiernamaals 1933 dat wij op de Maan in de wateren zijn geboren. (De Maan is nu stervende)

http://www.jozefrulof-eenblikinhethiernamaals.nl/index.html

doe er je voordeel mee……….

Ben Rijk
Ben Rijk
10 jaren geleden

Dat vind ik echt de domste vraag uit de eeuw. De hele wetenschap is gebaseerd op theorien, dat is blijkbaar hun bewijs en daar laten ze het bij en vervolgens vinden ze het niet genoeg om het bij de theorie ‘er kan water zijn’ te laten.

TUURLIJK is er water, in dit gedeelte van het zonnestelsel is er nou eenmaal een grote kans dat je water vind, alleen ligt het op de maan nou eenmaal niet op het oppervlak, er is een kans dat je op Mars ook water vind, kans is op Venus dan weer significant klein

p-eat-her
p-eat-her
10 jaren geleden

Er wordt ook gedacht dat het water op aarde afkomstig is van meteorieten. Als dat het geval is dan is het ook aannemelijk dat andere hemellichamen getroffen zijn met “water”. De omstandigheden op de maan laten oppervlaktewater echter niet toe, maar dat betekend niet dat het niet aanwezig is.

max1
max1
10 jaren geleden

Kennelijk hecht de universitaire wereld in het westen alleen maar belang aan wetenschappelijke artikelen die in de engelse taal zijn gesteld, en gaan ze volledig voorbij aan publicaties die in een andere taal worden gepubliceerd. Als dat werkelijk zo is, dan is er sprake van een superieuriteitsgevoel dat volkomen misplaatst is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x