Homepagina » Natuur en Milieu » Zeespiegel is al sinds 1970 onveranderd. Kijk hoe deze burgemeester Al Gore confronteert op CNN
Zeespiegel is al sinds 1970 onveranderd. Kijk hoe deze burgemeester Al Gore confronteert

Zeespiegel is al sinds 1970 onveranderd. Kijk hoe deze burgemeester Al Gore confronteert op CNN

Al Gore heeft een nieuwe film gemaakt waarin hij opnieuw waarschuwt voor een klimaatramp. Hij stelt dat klimaatverandering rampzalige gevolgen heeft.

Gore werd op CNN uitgedaagd door de burgemeester van Tangier Island, een gemeenschap die wordt bedreigd door kusterosie.

Hij vertelde de Nobelprijswinnaar dat hij al sinds 1970 werkzaam is als krabvisser en de zeespiegel vanaf dat moment nooit heeft zien veranderen.

Goede waarnemer

Gore beantwoordde vragen uit het publiek toen burgemeester James Eskridge de bewering van Gore dat de stijgende zeespiegel kustgemeenschappen bedreigt, weerlegde.

“Ik ben een krabvisser en werk al ruim 50 jaar in de Chesapeakebaai,” zei Eskridge. “Mijn bedrijf bevindt zich op het water en het waterpeil is sinds 1970 niet veranderd.”

“Ik ben geen wetenschapper, maar wel een goede waarnemer,” vervolgde hij. “Als de zeespiegel stijgt, waarom zie ik er dan niets van?”

Stormen

Eskridge zei verder dat het eiland langzaam in zee verdwijnt als gevolg van de erosie, maar dat dat gebeurt als gevolg van golven en stormen.

“Is het aantal stormen toegenomen?” vroeg Gore.

“Niet echt,” antwoordde de burgemeester.

Muur

Zo’n 66 procent van het landoppervlak van Tangier Island is sinds 1850 verdwenen als gevolg van erosie.

Eskridge heeft de regering van Donald Trump gevraagd om een muur rond het eiland te bouwen en zo te voorkomen dat het verdwijnt.

[Daily Caller]

Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Onbegrijpelijk dat mensen hardnekkig blijven ontkennen dat er een klimaatverandering gaande is.
  Ernstige overstromingen afgelopen jaren hebben al aan zoveel mensen het leven gekost.
  Neen New Orleans (http://www.floodsite.net/juniorfloodsite/html/nl/student/thingstoknow/geography/katrina1.html)

  Met ander woorden, er is geen klimaatverandering, dus de wereld blijven vervuilen is niet erg.

  6 likes
  • het is niet onbegrijpelijk maar de natuur regelt dit en misschien krijgen we binnenkort een ijstijd.
   wat onbegrijpelijk is dat sommige figuren de mens van alles de schuld geeft.
   al gore de energie verspiller ten voeten uit.
   CO2 in de kassen spuiten zodat het beter groeit.
   nu moeten we minder co2 uitstoten hoe rijm je dit?
   natuurlijk moeten we geen rotzooi in de natuur dumpen.

   17 likes
   • Kom op Salvar, een enkele situatie waaruit zou blijken dat er geen klimaatverandering aan de gang is geen bewijs. er zijn onderhand genoeg studies die aantonen dat het broeikaseffect wel degelijk invloed heeft op het klimaat.

    2 likes
   • Klimaat verandering is van alle tijden. Hoeveel ijstijden hebben we de afgelopen miljoenen jaren al niet gehad? Dat wil niet zeggen dat we wel een beetje zorgvuldiger met onze lucht en ons water mogen omgaan. Ieder mens heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.
    Maar de overheden- die toestaan dat economisch belang vóór alles moet gaan- zijn hoofdverantwoordelijk. Die staan toe dat er zóveel plastics geproduceerd worden ( en gekocht) en dat er miljarden benzine- en diesel-auto’s geproduceerd worden terwijl Tesla technologie al honderd jaar bekend is. Maar ja. dan zou er niks verdiend zijn aan olie…….

    2 likes
  • Sceptici ontkennen niet dat het klimaat veranderd; het klimaat veranderd namelijk voortdurend. Wel hebben we problemen met het feit dat de mens hiervoor verantwoordelijk wordt gesteld terwijl het bewijs hiervoor op zijn best zeer dubieus is. De modellen van het IPCC kloppen niet, de gegevens worden gemanipuleerd, etc.

   Wat me nogal stoort is dat alarmisten zoals jij het debat niet zuiver houden. Milieuvervuiling, iets waar ieder weldenkend mens tegen is, staat los van het klimaatdebat. Tenzij je CO2 als vervuiling ziet natuurlijk…

   3 likes
  • Theo: die ernstige overstromingen kunnen net zo goed doelbewust door HAARP veroorzaakt zijn, dit om het verhaal van Gore kracht bij te zetten, ze deinzen nergens voor terug.
   Het is wel weer gaan regenen in California.
   Op die dag wisten complotgekkies al dat de cabal verslagen was.

   1 likes
 2. Leuk Hoe Gore op het eind er overheen probeert te zwarmen. Hoeveel zou Gore verdienen met zijn nep film?

  22 likes
 3. fake science vs boerenverstand

  6 likes
 4. Kennelijk kan je veel geld verdienen met Hel en Verdoemenis prediken, ik kom weinig anders meer tegen…….. misschien is het een idee om een vaccinatie te maken,……….. met wat meer bewustzijn……en dan eens gewoon hier in het Hollandse beginnen…….want allemachtig wat een klunzen lopen hier rond…….

  12 likes
 5. Die man zal echt wel weten of het overgebleven stuk eiland minder hoog uitsteekt boven de zee dan voorheen , net zoals hij zegt de erosie/afkalving/verminderen van het eiland is door golfslag etc veroorzaakt niet door een stijging van het zeewater.
  Maar heb ik een tijdje terug een stuk gelezen over een enorm stuk ijs dat is afgebroken en dat het als het smelt wel degelijk een rijzen van het zeewater kan veroorzaken de zeeën zijn best groot ik weet niet of dat dan een duidelijke gevaarlijke stijging zal opleveren,. maar goed stijging kan in de loop van tijd wel plaatsvinden als de polen smelten,Venetië is zo’n voorbeeld maar dat speelt al tig jaren, zo ook Bangladesh/Pakistan . Dus zoiets zal geleidelijk gaan tenzij er een poolshift schok plaatsvindt waardoor watermassa’s met een immmense klots terugslaan. Een optie is naar hoger gebied verhuizen .
  Ik vind de slechte staat waarin de dijken verkeren een groter gevaar, 40 jaar geleden was al sprake van dat het hoog tijd was om ze te verzwaren /versterken/verhogen. Er is bar weinig gedaan sindsdien.

  3 likes
  • Ijs wat al in het water ligt en afbreekt en dan gaat smelten laat de waterspiegel niet stijgen. De rest van je verhaal snijdt wel hout

   5 likes
   • Ja snap ik maar het artikel was zo ik me herinner juist ook dat het ijs is van het land afgebroken afgegleden en in het water terechtgekomen was en dat als er meer in kwam de zeespiegel uiteindelijk zou stijgen.Ik weet jammer genoeg niet meer waar ik het gelezen heb mocht ik het tegenkomen zet ik het hier neer.

    2 likes
  • Als je ergens elke dag komt dan vallen de sluipende veranderingen juist niet op. Net zoals je pas ziet hoe je zelf de laatste 10 jaar van gezicht veranderd bent als je een nieuwe pasfoto voor je rijbewijs moet maken.
   Ik heb zelf ervaren dat een huis dat over een periode van 40 jaar zakte pas op ging vallen toen er afwateringsproblemen ontstonden. Maar het leek alsof er niets aan de hand was, dat kan die krabvisser ook overkomen zijn. Dat het stikt van de foto’s van ondergelopen straten en tuinen op dat eiland zegt ook wat, maar dat wijt hij dan opeens aan golven en stormen.

   2 likes
 6. De vermeende stijging van de zeespiegel sinds 1970 bedraagt slechts enkele centimeters. (er vanuit gaand dat dat werkelijk zo is), dat kan je niet op het oog vaststellen.

  Het grappige is dat volgens Wikipedia de zeespiegel in de periode van 20.000 dat 5.000 duizend jaar geleden maar liefst 120 cm is gestegen, zonder menselijke invloed dus.

  Vervolgens zou het zeeniveau weer zijn gaan stijgen vanaf 1850, dus ruim voor dat er op grote schaal CO2 werd geproduceerd door de mens.

  In de bijgevoegde grafiek is duidelijk te zien van de stijging van 1900 tot 1950 even groot is dat de stijging van 1950 tot 2000, als dit door CO2 veroorzaakt zou zijn zou je aannemen dat de zeespiegel vooral de afgelopen 50 jaar zou plaatsvinden.

  Het bestaan van klimaat verandering is dus vrijwel zeker een feit en is van alle tijden, maar de invloed van de mens is ofwel marginaal maar ofwel totaal niet aanwezig.

  De waarheid ligt gewoon voor het oprapen.

  Groeten.

  5 likes
 7. @ Theo

  NEE Theo,
  Begrijpend luisteren is ook een gave blijkt.
  De man zegt duidelijk dat de zeespiegel niet gestegen is.Er overheen l*llen en bagatelliseren is een vak wat Gore goed beheerst in dit geval.
  Dat Gore zeurt over land erosie geeft alleen aan dat er geen maatregelen zijn getroffen om dit te voorkomen.
  Je hebt vast wel eens een zandkasteel gebouwd en gezien dat ie wegspoelde wat je niet beschermd in zo’n situatie ben je kwijt op den duur.
  Overstromingen zijn van alle tijden,( Elisabethvloed is een goed voorbeeld hoe groot gedeelte van den Nederlanden wegspoelde, https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Elisabethsvloed_(1421)) de mensen zouden beter alleen op hoger gelegen gronden moeten bouwen.
  Buiten dat, waarom heb jij het niet over, het spul dat vliegtuigen over ons sproeien en daarmee wel aantoonbaar het weer beïnvloeden.
  Feit is dat een besproeide lucht minder directe zonnestralen doorlaat dan een heldere lucht, wat duidelijk waar te nemen was toen al het vliegverkeer hier stil lag vanwege de IJslandse vulkaan uitbarsting in het recente verleden.

  5 likes
 8. Geen enkele wetenschapper heeft kunnen bewiizen dat het door vervuiling komt. Het is nog steeds een aanname. Er is nergens bewezen dat het door vervuiling komt.

  3 likes
  • Dus bijv. chemtrails en contrails hebben geen invloed op het klimaat. Als die uitlaatgassen van auto’s en vrachtwagens hebben geen invloed op het klimaat. Al die uitstoot van de industrie heeft geen invloed op het klimaat. Als je een open haard aanzet in een kamer zonder afvoer zal je dat wel merken, ook al is de atmosfeer van de aarde onnoemelijk veel groter, en het effect dus veel trager en langzamer. Op een gegeven moment zullen deze gassen hun invloed doen gelden, maar is het alleen zo dat dat effect er niet gelijk is en mensen dat effect in hun mensenleven nauwelijks zullen opmerken, maar hun nakomelingen (lees: kinderen en kleinkinderen) wel. Als dit effect er dus wel gelijk was, dan piepte men wel anders…

   1 likes
 9. Milieu is industrie geworden waar heel veel geld in omgaat. Het is altijd hetzelfde, eerst wordt er angst gecreëerd en dan kan de oplossing er op losgelaten worden waar de grote geld nog meer mee kan binnenharken.

  4 likes
 10. Onder de oorlog leerden we op school dat de Nederlandse bodem 1 mm per jaar inklinkt tgv de onderliggende veenlaag

  3 likes
 11. En daar is ie weer opwarming van de aarde ik denk al waar bijft dit onderwerp Nou mensen neem van mij aan als er opwarming van de aarde is dan regelt de aarde datzelf en kunnen we er niets aan veranderen en wat new orleans beteft die mensen wonen gewoon opeen verkeerde plek geen dijken of niets in bangladesh heb je ieder jaar overstroming maar bouwen ze diijken ? Nee Alsje wikipedia erop nazoekt op rampen in Nederland dan vindt je dat de afgelopen 500 jaar wel een miljoen mensen verdronken zijn door het opkomende water Gelukkig zijn er voor ons slimme mensen geweest die dijken aangelegd hebben En onderhouden Zo zie je wij als nederland hebben ook onze rampen gehad en hebben er wat aan gedaan Bij new orleans leggen nederlandse maatschappijen nu ook dijken aan Nu Bangladesh nog

  3 likes
 12. “Steeg de zeespiegel de afgelopen jaren overal even hard?
  Satellieten brengen elke twee weken het hele aardoppervlak in kaart. Deze metingen laten zien (Figuur 3) dat de lokale veranderingen in het zeeniveau sterk afwijken van de wereldgemiddelde verandering. Er zijn gebieden waar de zeespiegelstijging wel tien keer zo groot is als het gemiddelde, en ook gebieden waar de zeespiegel de afgelopen jaren is gedaald. Klimaatmodellen voorspellen dat ook in de 21e eeuw regionale trends in zeespiegelstijging kunnen afwijken van de wereldgemiddelde trend .”

  https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/zeespiegelveranderingen-gemeten

  1 likes
 13. 2 Jaar achter elkaar op zelfde eiland in Malediven geweest. Tijdens mijn 2e bezoek was duidelijk te zien dat de zee (begrijp dat het eiland beschermt is door een rif, en dus geen rechtstreekse afbraak door golven meemaakt) het eiland begon op te slokken.
  Voor mij toch écht een teken dat de zeespiegel stijgt.

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind de “global warming” voor het grote deel een hoax, maar ik vond het bovenstaande wél het vermelden waard.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Overlevenden schietpartij in Florida worden ingezet als politieke pionnen. Dit is wat Soros hiermee te maken heeft

Overlevenden schietpartij in Florida worden ingezet als politieke pionnen. Dit is wat Soros hiermee te maken heeft

De website The Gateway Pundit is naar ...

Overlevenden bloedbad Florida en CBS-verslaggeefster hebben de grootste lol. Wat klopt hier niet?

Overlevenden bloedbad Florida en CBS-verslaggeefster hebben de grootste lol. Wat klopt hier niet?

Op Twitter verschenen na het bloedbad op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+