Homepagina » Natuur en Milieu » Zeespiegel is al sinds 1970 onveranderd. Kijk hoe deze burgemeester Al Gore confronteert op CNN
Zeespiegel is al sinds 1970 onveranderd. Kijk hoe deze burgemeester Al Gore confronteert

Zeespiegel is al sinds 1970 onveranderd. Kijk hoe deze burgemeester Al Gore confronteert op CNN

Al Gore heeft een nieuwe film gemaakt waarin hij opnieuw waarschuwt voor een klimaatramp. Hij stelt dat klimaatverandering rampzalige gevolgen heeft.

Gore werd op CNN uitgedaagd door de burgemeester van Tangier Island, een gemeenschap die wordt bedreigd door kusterosie.

Hij vertelde de Nobelprijswinnaar dat hij al sinds 1970 werkzaam is als krabvisser en de zeespiegel vanaf dat moment nooit heeft zien veranderen.

Goede waarnemer

Gore beantwoordde vragen uit het publiek toen burgemeester James Eskridge de bewering van Gore dat de stijgende zeespiegel kustgemeenschappen bedreigt, weerlegde.

“Ik ben een krabvisser en werk al ruim 50 jaar in de Chesapeakebaai,” zei Eskridge. “Mijn bedrijf bevindt zich op het water en het waterpeil is sinds 1970 niet veranderd.”

“Ik ben geen wetenschapper, maar wel een goede waarnemer,” vervolgde hij. “Als de zeespiegel stijgt, waarom zie ik er dan niets van?”

Stormen

Eskridge zei verder dat het eiland langzaam in zee verdwijnt als gevolg van de erosie, maar dat dat gebeurt als gevolg van golven en stormen.

“Is het aantal stormen toegenomen?” vroeg Gore.

“Niet echt,” antwoordde de burgemeester.

Muur

Zo’n 66 procent van het landoppervlak van Tangier Island is sinds 1850 verdwenen als gevolg van erosie.

Eskridge heeft de regering van Donald Trump gevraagd om een muur rond het eiland te bouwen en zo te voorkomen dat het verdwijnt.

[Daily Caller]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
3 jaren geleden

Leuk Hoe Gore op het eind er overheen probeert te zwarmen. Hoeveel zou Gore verdienen met zijn nep film?

Louise
Louise
3 jaren geleden

Kennelijk kan je veel geld verdienen met Hel en Verdoemenis prediken, ik kom weinig anders meer tegen…….. misschien is het een idee om een vaccinatie te maken,……….. met wat meer bewustzijn……en dan eens gewoon hier in het Hollandse beginnen…….want allemachtig wat een klunzen lopen hier rond…….

Trix
Trix
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Kijk naar binnen

Theo
Theo
3 jaren geleden

Onbegrijpelijk dat mensen hardnekkig blijven ontkennen dat er een klimaatverandering gaande is.
Ernstige overstromingen afgelopen jaren hebben al aan zoveel mensen het leven gekost.
Neen New Orleans (http://www.floodsite.net/juniorfloodsite/html/nl/student/thingstoknow/geography/katrina1.html)

Met ander woorden, er is geen klimaatverandering, dus de wereld blijven vervuilen is niet erg.

salvar
salvar
Reactie op  Theo
3 jaren geleden

het is niet onbegrijpelijk maar de natuur regelt dit en misschien krijgen we binnenkort een ijstijd.
wat onbegrijpelijk is dat sommige figuren de mens van alles de schuld geeft.
al gore de energie verspiller ten voeten uit.
CO2 in de kassen spuiten zodat het beter groeit.
nu moeten we minder co2 uitstoten hoe rijm je dit?
natuurlijk moeten we geen rotzooi in de natuur dumpen.

ronald
ronald
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

Kom op Salvar, een enkele situatie waaruit zou blijken dat er geen klimaatverandering aan de gang is geen bewijs. er zijn onderhand genoeg studies die aantonen dat het broeikaseffect wel degelijk invloed heeft op het klimaat.

mikkie
mikkie
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

Klimaat verandering is van alle tijden. Hoeveel ijstijden hebben we de afgelopen miljoenen jaren al niet gehad? Dat wil niet zeggen dat we wel een beetje zorgvuldiger met onze lucht en ons water mogen omgaan. Ieder mens heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.
Maar de overheden- die toestaan dat economisch belang vóór alles moet gaan- zijn hoofdverantwoordelijk. Die staan toe dat er zóveel plastics geproduceerd worden ( en gekocht) en dat er miljarden benzine- en diesel-auto’s geproduceerd worden terwijl Tesla technologie al honderd jaar bekend is. Maar ja. dan zou er niks verdiend zijn aan olie…….

Tijn
Tijn
Reactie op  Theo
3 jaren geleden

Sceptici ontkennen niet dat het klimaat veranderd; het klimaat veranderd namelijk voortdurend. Wel hebben we problemen met het feit dat de mens hiervoor verantwoordelijk wordt gesteld terwijl het bewijs hiervoor op zijn best zeer dubieus is. De modellen van het IPCC kloppen niet, de gegevens worden gemanipuleerd, etc.

Wat me nogal stoort is dat alarmisten zoals jij het debat niet zuiver houden. Milieuvervuiling, iets waar ieder weldenkend mens tegen is, staat los van het klimaatdebat. Tenzij je CO2 als vervuiling ziet natuurlijk…

faya
faya
Reactie op  Theo
3 jaren geleden

Theo: die ernstige overstromingen kunnen net zo goed doelbewust door HAARP veroorzaakt zijn, dit om het verhaal van Gore kracht bij te zetten, ze deinzen nergens voor terug.
Het is wel weer gaan regenen in California.
Op die dag wisten complotgekkies al dat de cabal verslagen was.

Henk B
Henk B
3 jaren geleden

fake science vs boerenverstand

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Henk B
3 jaren geleden

Boerenverstand is het boerenland onbeperkt besproeien met bullsh*t…

-V-
-V-
Reactie op  Rob ter Horst
3 jaren geleden

Het boerenverstand heeft met logica te maken Rob.
Niets heeft het met het besproeien van het land te maken, dat is wat Henk bedoeld.

justin
justin
3 jaren geleden

Die man zal echt wel weten of het overgebleven stuk eiland minder hoog uitsteekt boven de zee dan voorheen , net zoals hij zegt de erosie/afkalving/verminderen van het eiland is door golfslag etc veroorzaakt niet door een stijging van het zeewater.
Maar heb ik een tijdje terug een stuk gelezen over een enorm stuk ijs dat is afgebroken en dat het als het smelt wel degelijk een rijzen van het zeewater kan veroorzaken de zeeën zijn best groot ik weet niet of dat dan een duidelijke gevaarlijke stijging zal opleveren,. maar goed stijging kan in de loop van tijd wel plaatsvinden als de polen smelten,Venetië is zo’n voorbeeld maar dat speelt al tig jaren, zo ook Bangladesh/Pakistan . Dus zoiets zal geleidelijk gaan tenzij er een poolshift schok plaatsvindt waardoor watermassa’s met een immmense klots terugslaan. Een optie is naar hoger gebied verhuizen .
Ik vind de slechte staat waarin de dijken verkeren een groter gevaar, 40 jaar geleden was al sprake van dat het hoog tijd was om ze te verzwaren /versterken/verhogen. Er is bar weinig gedaan sindsdien.

Pollie
Pollie
Reactie op  justin
3 jaren geleden

Ijs wat al in het water ligt en afbreekt en dan gaat smelten laat de waterspiegel niet stijgen. De rest van je verhaal snijdt wel hout

justin
justin
Reactie op  Pollie
3 jaren geleden

Ja snap ik maar het artikel was zo ik me herinner juist ook dat het ijs is van het land afgebroken afgegleden en in het water terechtgekomen was en dat als er meer in kwam de zeespiegel uiteindelijk zou stijgen.Ik weet jammer genoeg niet meer waar ik het gelezen heb mocht ik het tegenkomen zet ik het hier neer.

Frans2
Frans2
Reactie op  justin
3 jaren geleden

Als je ergens elke dag komt dan vallen de sluipende veranderingen juist niet op. Net zoals je pas ziet hoe je zelf de laatste 10 jaar van gezicht veranderd bent als je een nieuwe pasfoto voor je rijbewijs moet maken.
Ik heb zelf ervaren dat een huis dat over een periode van 40 jaar zakte pas op ging vallen toen er afwateringsproblemen ontstonden. Maar het leek alsof er niets aan de hand was, dat kan die krabvisser ook overkomen zijn. Dat het stikt van de foto’s van ondergelopen straten en tuinen op dat eiland zegt ook wat, maar dat wijt hij dan opeens aan golven en stormen.

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Onder de oorlog leerden we op school dat de Nederlandse bodem 1 mm per jaar inklinkt tgv de onderliggende veenlaag

nimrod14
nimrod14
3 jaren geleden

En daar is ie weer opwarming van de aarde ik denk al waar bijft dit onderwerp Nou mensen neem van mij aan als er opwarming van de aarde is dan regelt de aarde datzelf en kunnen we er niets aan veranderen en wat new orleans beteft die mensen wonen gewoon opeen verkeerde plek geen dijken of niets in bangladesh heb je ieder jaar overstroming maar bouwen ze diijken ? Nee Alsje wikipedia erop nazoekt op rampen in Nederland dan vindt je dat de afgelopen 500 jaar wel een miljoen mensen verdronken zijn door het opkomende water Gelukkig zijn er voor ons slimme mensen geweest die dijken aangelegd hebben En onderhouden Zo zie je wij als nederland hebben ook onze rampen gehad en hebben er wat aan gedaan Bij new orleans leggen nederlandse maatschappijen nu ook dijken aan Nu Bangladesh nog

Piet
Piet
3 jaren geleden

@ Theo

NEE Theo,
Begrijpend luisteren is ook een gave blijkt.
De man zegt duidelijk dat de zeespiegel niet gestegen is.Er overheen l*llen en bagatelliseren is een vak wat Gore goed beheerst in dit geval.
Dat Gore zeurt over land erosie geeft alleen aan dat er geen maatregelen zijn getroffen om dit te voorkomen.
Je hebt vast wel eens een zandkasteel gebouwd en gezien dat ie wegspoelde wat je niet beschermd in zo’n situatie ben je kwijt op den duur.
Overstromingen zijn van alle tijden,( Elisabethvloed is een goed voorbeeld hoe groot gedeelte van den Nederlanden wegspoelde, https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Elisabethsvloed_(1421)) de mensen zouden beter alleen op hoger gelegen gronden moeten bouwen.
Buiten dat, waarom heb jij het niet over, het spul dat vliegtuigen over ons sproeien en daarmee wel aantoonbaar het weer beïnvloeden.
Feit is dat een besproeide lucht minder directe zonnestralen doorlaat dan een heldere lucht, wat duidelijk waar te nemen was toen al het vliegverkeer hier stil lag vanwege de IJslandse vulkaan uitbarsting in het recente verleden.

Danny
Danny
3 jaren geleden

De vermeende stijging van de zeespiegel sinds 1970 bedraagt slechts enkele centimeters. (er vanuit gaand dat dat werkelijk zo is), dat kan je niet op het oog vaststellen.

Het grappige is dat volgens Wikipedia de zeespiegel in de periode van 20.000 dat 5.000 duizend jaar geleden maar liefst 120 cm is gestegen, zonder menselijke invloed dus.

Vervolgens zou het zeeniveau weer zijn gaan stijgen vanaf 1850, dus ruim voor dat er op grote schaal CO2 werd geproduceerd door de mens.

In de bijgevoegde grafiek is duidelijk te zien van de stijging van 1900 tot 1950 even groot is dat de stijging van 1950 tot 2000, als dit door CO2 veroorzaakt zou zijn zou je aannemen dat de zeespiegel vooral de afgelopen 50 jaar zou plaatsvinden.

Het bestaan van klimaat verandering is dus vrijwel zeker een feit en is van alle tijden, maar de invloed van de mens is ofwel marginaal maar ofwel totaal niet aanwezig.

De waarheid ligt gewoon voor het oprapen.

Groeten.

Ino
Ino
Reactie op  Danny
3 jaren geleden

Heel wijs gesproken!

Frans2
Frans2
Reactie op  Danny
3 jaren geleden

[ De waarheid ligt gewoon voor het oprapen. ]
En dan weet je het toch nog te verknallen. Het is 120 METER, niet centimeter.

Ikke
Ikke
3 jaren geleden

Geen enkele wetenschapper heeft kunnen bewiizen dat het door vervuiling komt. Het is nog steeds een aanname. Er is nergens bewezen dat het door vervuiling komt.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Ikke
3 jaren geleden

Dus bijv. chemtrails en contrails hebben geen invloed op het klimaat. Als die uitlaatgassen van auto’s en vrachtwagens hebben geen invloed op het klimaat. Al die uitstoot van de industrie heeft geen invloed op het klimaat. Als je een open haard aanzet in een kamer zonder afvoer zal je dat wel merken, ook al is de atmosfeer van de aarde onnoemelijk veel groter, en het effect dus veel trager en langzamer. Op een gegeven moment zullen deze gassen hun invloed doen gelden, maar is het alleen zo dat dat effect er niet gelijk is en mensen dat effect in hun mensenleven nauwelijks zullen opmerken, maar hun nakomelingen (lees: kinderen en kleinkinderen) wel. Als dit effect er dus wel gelijk was, dan piepte men wel anders…

x

Check Also

trump

Trump in afscheidstoespraak: Het beste moet nog komen

President Donald Trump heeft dinsdag in een ...

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x