Homepagina » Binnenland » De klimaatagenda wordt gedomineerd door mensen die ideologisch gemotiveerd zijn. Hoogleraar keert zich hiertegen
De klimaatagenda wordt gedomineerd door mensen die ideologisch gemotiveerd zijn. Hoogleraar keert zich hiertegen

De klimaatagenda wordt gedomineerd door mensen die ideologisch gemotiveerd zijn. Hoogleraar keert zich hiertegen

De regering heeft weer iets nieuws bedacht: gasloos bouwen. Sinds deze maand mogen nieuwe woonwijken niet meer op het gasnet worden aangesloten. Het idee erachter? De CO2-uitstoot terugdringen.

Maar door het hoge tempo waarmee we in Nederland opeens van het gas af willen, zal onze uitstoot van CO2 de komende jaren alleen maar stijgen, voorspelt hoogleraar David Smeulders.

Hij is fel gekant tegen de huidige duurzaamheidsreligie waarin volgens hem rationele argumenten niet meer worden gehoord.

Hype

Wat Smeulders dwars zit is de hype rond het Klimaatakkoord en de manier waarop aardgas daarbij in de ban wordt gedaan.

Gasloos bouwen zal zorgen voor een veel grotere uitstoot van CO2, stelde de hoogleraar in een ingezonden brief in de Volkskrant op basis van berekeningen.

Nieuwe woningen worden voorzien van een luidruchtige warmtepomp, maar die moet voorlopig draaien op elektriciteit uit kolencentrales.

Ideologisch gemotiveerd

“De klimaatagenda wordt gedomineerd door mensen die ideologisch gemotiveerd zijn, maar onvoldoende bekend zijn met de materie,” aldus Smeulders.

Hij maakt zich zorgen over het gebrek aan wetenschappelijke argumenten in de energiediscussie.

Duurzaamheidsreligie

“Er is een soort duurzaamheidsreligie ontstaan waarin rationele argumenten niet meer worden gehoord,” zei hij.

“Sterker nog: experts zijn niet populair, want die komen maar met nuances en mitsen en maren,” klonk het.

[TU/e]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Retep schreef:

  Ik heb gelezen dat ze een huishouden met aardgas volgend jaar 380 euro méér willen laten betalen, bovendien moet er een CO2 heffing komen á 6,30 per maand. Ik zeg: sodemieter toch op met die zogenaamd duurzame ontwikkeling. Het zijn alleen maar de zoveelste verzinsels voor verdere uitzuiging van het volk. Zullen we eerst eens beginnen met het afschaffen van die NAVO, wiens F16 roetpijpen hier elke dag 8 uur over mijn kop dreunen? Zullen we eens stoppen met het verdubbelen van autowegen zoals nu weer de A15? Zullen we eens beginnen met het halveren van Schiphol en Eindhoven Airport in plaats van de uitbreiding ervan? Zullen we eens beginnen met het afschaffen van al dat vuurwerk op Oudjaar? (over CO2 gesproken) Zullen we eens beginnen om per huishouden slechts één auto te bezitten? Zullen we eens stoppen met de industrie voor 4G en dadelijk miljoenen 5G masten? Ik doe met al deze dingen NIET mee het hele jaar, ik leef praktisch middeleeuws dus kom mij A.U.B niet aan met deze NEP duurzaamheid! Regering Rutte ik laat een scheet in jullie gezicht, en ik zou hem opvangen als ik jullie was!

  30 likes
  • faya schreef:

   Alweer een die gezellig de oude wereld overtuiging herkauwd. Je doet net alsof de NWO doorgaat.
   Maar volgend jaar is de cabal van het toneel verdwenen en leven we op vrije energie.
   Die oude wereld G5-fantasie- en andere bekrompen NWO visie’s/angst aanjaag verhalen kunnen dus de prullenbak in.

   2 likes
   • Frans2 schreef:

    [ Maar volgend jaar … leven we op vrije energie. ]
    Wow, jij durft. Eindelijk eens geen doemscenario en bovendien al over 12 maanden.

    Maar moet je wel zo blij zijn met “vrije energie”?
    Dan wordt het een stuk goedkoper om 5g masten om de 10 meter neer te zetten.

    8 likes
    • faya schreef:

     Vrije energie komt ook pas als de cabal opgeruimd is, veel te gevaarlijk speelgoed voor psychopaten.
     Dat kan dus morgen al zijn.

     2 likes
     • Frans2 schreef:

      En de “non-cabal” is zo lief dat ze alle radiostraling verbieden en daarmee zo ongeveer alle communicatie?

      3 likes
   • faya schreef:

    Het valt me wel op dat er hoofdzakelijk nog oude wereld dus kleine denkertjes aan het woord zijn.
    Men zou wat meer Amerikaanse alt.media moeten volgen, dan zouden ze wat meer op de hoogte zijn van de actualiteiten, want wat een hoop oubollig gezwam.

    2 likes
    • Rocko schreef:

     Ah hier spreekt faya met al haar wijsheid verkregen via internet van andere alternatieve denkers , die ideeen spuien en doemscenarios verspreiden , zonder enige bewijsbare feiten , alles maar op goed geloof van hun trouwe ( blauwe ) ogen aanvaarden en zelf maar hopen op een grote schare volgelingen die hun gaan zien als de nieuwe messias , want zij verspreid geen gezwam , nee beste mensen zij spreekt de waarheid , want dat is gechanneld exclusief naar haar en gelijk gestemden. Geloof haar nou maar want zij is een verlichte geest. Dat zij op deze manier aandacht behoeft komt heus niet door haar getraumatiseerde jeugd of omdat ze op haar werk niet gezien wordt ( als ze al werk heeft ) nee dit is allemaal wijsheid verkregen via de engelen en aliens en moeder aarde etc. etc. , dus luisteren kleine denkertjes !!!!!!

     6 likes
 • salvar schreef:

  iedereen opstaan nu.
  wanneer staat er iemand op die verstand heeft van demonstreren en het voortouw kan nemen.
  ik weet zeker dat ik mee zal doen.
  het is nog niet te laat om als burger je tanden te laten zien en de elite laten weten dat er met een geus (nederlander) niet te spotten valt.
  als we nu niets doen zijn we overgeleverd en zinken we weg in een moeras.

  7 likes
  • Gladiator schreef:

   @salvar,

   Beste,

   Ik heb al vele malen oproepen gedaan zoals u nu en het getal van 1 miljoen op de been brengen is dus naar mijn bescheiden inschatting een absolute utopie…………………..vandaar dat ik dit getal behoorlijk naar beneden toe kan bijstellen zal ik maar zeggen en dus……indien ik 300 (denk maar aan de gelijknamige film) mensen bij elkaar heb is na een goede voorbereiding verdere discussie overbodig en kan begonnen worden met opruimen…….in de breedste zin van het woord………maarja……300….pffffff…is niet niks of………………

   Gegroet,

   Gladiator

   5 likes
   • Richard schreef:

    Toen ik jong was, kwamen de eerste Turken naar het dorp waar ik woonde. Voor ons was het even wennen aan die jongens, want zij waren een stuk harder en brutaler dan ons. Turken waren ruziemakers zo werd ons al snel duidelijk. In mijn puberjaren waren knokpartijen tussen Nederlanders en Turken elk weekeinde vaste prik. Maar de Nederlanders waren verdeeld in verschillende groepen. Sommige groepen moesten ook niets van elkaar hebben. En de meeste groepen waren heel los/vast. Dat wil zeggen dat geen van de groepen hecht was. Turken waren daar in tegen ‘Turken’. Wanneer je met één Turk ruzie kreeg, stonden en gelijk twintig Turken om je heen. De Nederlanders kregen klappen omdat zij met te weinig waren en omdat velen afdropen omdat zij niet bereid waren hun vrienden bij te staan. De straat werd overgenomen, de illegale handel werd overgenomen, de legale handel werd overgenomen. Nederlandse tenten werden overgenomen door Turken. Het is nu in mijn oude dorp moeilijker een patatje te vinden dan een döner. En in de meeste café schenken ze nu thee. Waarmee ik wil zeggen dat ik niets tegen Turken heb. Sommigen zijn mijn beste vrienden. Als ze je mogen staan ze voor je. Nederlanders niet daar in tegen. Zij laten je vallen en alleen staan als hun eigen vege lijf in het geding komt. En als ze er een voordeeltje uit kunnen halen, of een wit voetje, naaien zij je kei hard. Nee, ik heb niet zoveel vertrouwen in dit volkje als het er op aankomt. Lees de geschiedenis er maar op na: Zij blinken nu niet bepaald uit door hun heldhaftigheid. Er zijn andere zaken waar zij in uitblinken.

    5 likes
    • Bataaf schreef:

     Dit alles is begonnen in de jaren 60.Hippies en flower power.
     M.a.w. een extensie en werktuig van sociaal marxisme.

     Voor die tijd waren de meeste Nederlanders heel anders.
     Alles wat jij beschrijft is bewust zo gedaan/gemaakt tot de kliekjes en groepjes aan toe.

     Onze (ware) geschiedenis was heeel anders en dat kan maar zo weer worden.

     En je eigen volk minachtten is eenzelfde iets voortkomend uit bovengenoemd mechanisme.

     1 likes
     • Richard schreef:

      Die geschiedenis gaat al veel langer terug. Maar de werkelijke afbraak van waarden en heilige huisjes begon naar mijn inziens rond de jaren 50. Maar ik geef je gelijk. De afbraak is bewust zo gedaan. En eerlijk gezegd denk ik dat het al sinds 1795, het einde van de De Republiek der Verenigde Nederlanden, aan de gang is. De laatste stuiptrekking van wat eens een vrij volk was.

      En mijn eigen volk Bataaf, ik heb er geen. Ik ben een vroeg product van het Kalergi plan. Gemengd bloed, dus nergens een thuis. Dat is iets dat wij ons thuislozen met ons mee dragen. Wij horen nooit ergens bij. Ik heb daarin tegen maar weinig Nederlands bloed. Mijn Europese wortels zijn grotendeels Duits.

      1 likes
   • koloth schreef:

    Gladiator ik denk niet dat dit de juiste plaats is voor dergelijke oproepen. Je kan beter op facebook bij bv. een Geert Wilders club zo’n oproep doen of op VK zitten ook veel mensen met zulke ideeën. open een account op VK en wordt vriend met mij dan kom je in de goede richting, succes. groet koloth kawalski

    1 likes
    • Gladiator schreef:

     @koloth,

     Nee beste, ik roep nergens meer voor op en al helemaal niet bij de zionist Wilders die nog nooit 1x met ZIJN achterban, en dan bedoel ik de achterban die er voor gezorgd heeft dat HIJ die zetels in de 2e pretkamer heeft ontvangen.

     Deze man heeft een doel beste koloth, en dat doel is met zekerheid niet het mijne en ook niet het uwe!!!

     Verder ben ik niet op FEESTBOEK van de volgende zionist Mark SUIKERBERG en VK zie ik daarom ook niet zitten!!

     Wat ik eventueel wél zie zitten zijn mensen welke ik thuis uitnodig of die ik ergens in den lande tref en in de ogen kan kijken zodat ik zie en gelijk weet wat ik er aan heb, echter dat wil maar niet vlotten!!

     Maar heb vanavond nog een discussie gehad met wat jongeren, vrienden van mijn dochter, allemaal in de leeftijd tussen de 30 en 35 en dat heeft me wel doen schrikken eigenlijk. Ik liet hun Parijs zien, in het kader van hun voetbal, (brood en spelen) want Frankrijk had “gewonnen”!!

     Echter, van de riots en relletjes van moslims in Parijs en van de ongeveer 100 no go zones hadden ze nog nooit gehoord en ook na filmpjes van mij (downloads van 2016, 2017 en vroeg 2018) WILDEN ze mij dat niet geloven!!

     Dat is pas erg, heel erg…..

     En nogmaals, daden tellen en geen praatjes!!

     Bij 300 kom ik uit mijn schulp, en dan eerst zien!!

     Daarna gaat het snel en zoals ik al zei hiervoor, dan wordt het opruimen en opnieuw beginnen!!

     Gegroet,

     Gladiator

     3 likes
     • Bataaf schreef:

      Jong geleerd is oud gedaan.

      Veel ouders brengen hun kroost geen normen, waarden, cultuur, trots en geschiedenis bij.
      Hierdoor krijgen de indoctrinatie fabrieken, lees scholen, colleges, universiteiten etc. vrij de kans andere waarden in hun hoofden te prenten.Om over (social) media maar te zwijgen.Evengoed weer een voorbeeld van sociaal marxisme in uitvoering.
      Zo zijn er vele generaties naar de [email protected] geholpen en gaat de afbouw van Nederland en puur en alleen het westen (want dit gebeurd bijv. in Azie niet) in steeds rapper tempo door.
      En er is een goede reden waarom dit alleen in westerse (witte) landen gebeurd en verder nergens.Dan laat ik zuid Amerika om logische redenen maar even buiten beschouwing.

      In mijn omgeving zijn er helaas ook veel te veel goedgelovigen zal ik maar zeggen.
      En ik ben extreem in hun ogen.
      Maar enkelen komen al terug op mijn woorden die ik al dik 25 jaar spreek.
      Nu de rest nog.
      Huilen met de pet op wordt het helaas sowieso wel.

      De machten waar wij over spreken zijn simpelweg al te sterk en veel te ver geïnfiltreerd.
      Eigen cellen maken zogezegd.Alles puur op vertrouwen.Alleen zo winnen wij een zekere oorlog en strijd in z’n algemeen.

      Groet

      2 likes
  • Richard schreef:

   En dan sta je met een man of vijf ergens op een industrieterrein waar niemand je ziet. Sta je gelijk op foto en film en dan gaan ze jou en je familie op allerlei manieren lastig vallen.

   5 likes
 • H.J. schreef:

  Deze Mark Rutte club is een speeltje van de Bilderbergclub en die club heeft zich vlgs mij voor genomen, om Nederland aan het randje van de afgrond te brengen.
  Dit soort geluiden van bv Smeulders, moeten toch tot de botte hersens van de Mark Rutte club doordringen.
  Ik ga mij bijna schamen, om een bijna 81 jarige geboren Nederlander te zijn.

  15 likes
  • René van Zalk schreef:

   Het Nederlandse elektriciteitsnet kan de omschakeling naar 100 % elektriciteit niet eens aan. Stroomuitval zal het gevolg zijn, vooral in de winter, wanneer men gaat verwarmen met stroom. Verwarmen met elektriciteit kost enorm veel capaciteit.

   5 likes
 • Louise schreef:

  Duurzaamheids religie precies ! En we weten dat daar niks goeds van kan komen…
  Ik ken niemand in de politiek er op betrappen dat ze ideologie’s zijn..
  Het is te makkelijk om elke keer een boosdoener van bovenaf aan te wijzen, want dan draagt niemand meer z’n verantwoordelijk .. Het is treurig maar waar, Het blijven onnozele halzen, visieloze domoren……..Gebrek aan iedere vorm van realiteitszin ……..
  We hebben een keer een visionair in ons midden gehad, maar die doden we gelijk , anders valt de eigen domheid zo op……

  10 likes
  • weg met ons schreef:

   @Louise

   Met Pim Fortuyn hadden we geen EU gedonder gehad in NL, waren grenzen dicht voor tuig en ander dwarsliggend volk, waren we baas over onszelf en onze bezittingen, waren buitenlandse aangelegenheden, zeg maar proxy oorlogen, in andere landen ons niet aangegaan, enz. Dan was Nederland een soort van Zwitserland aan de Noordzee geweest!!

   Nu is Nederland een onderdeel aan het worden van de toekomstige totale ondergang.

   10 likes
 • weg met ons schreef:

  Het is alles business waarmee huizenbezitters zoveel mogelijk geld uit de zakken kan wordt geroofd. En als na jaren investeren/roven blijkt dat een gaslooshuis een waardeloze investering blijkt schakelt men over op waterstof wat dan het volgende spel wordt om zakken leeg te kloppen.

  Politici zijn verworden tot boodschappers van de multinationals en dienen met dwang, wet, regel en angst nieuwe investeringen door de strot te duwen van burgers.

  Hoe gaat men trouwens al die arme, zielige, buitenlanders helpen aan een gratis gasloos huis? …..Ten koste van de Nederlanders, natuurlijk!…Om maar eens wat te brainstormen over de ‘toekomst’.

  Duidelijk, met gas of zonder gas, maar van mij mogen alle politici en hun zaken vrinden en aanverwante drek allemaal aan het gas.

  Eén ding wat deze jongen echter nooit, maar dan ook zeker nooit, meer zal doen, is stemmen!! Stemmen is je eigen onderdrukker en rover kiezen, dus kies je voor je eigen ondergang….Hoe geestelijk in de war ben je dan om nog naar het stemhokje te gaan???….Dat heet “geestelijk gestoord”.

  7 likes
 • Louise schreef:

  Beste Gladiator , ik heb veel actie’s georganiseerd in het verleden en weet precies wanneer en of het de juiste tijd is…..
  Gelukkig voor mij ben ik er ook weer mee gestopt….niks moeilijker dan mensen mobiliseren en bij elkaar houden…..
  Er is altijd wat en als het erop aan komt is er Niemand thuis, geloof me het heeft me m’n gezondheid gekost…….
  Het klinkt grof maar soms was het net de kleuter afdeling…..iedereen wil wat anders , maar geen verantwoording dragen… Nou was de tijdgeest vroeger een stuk leuker, na de vergadering met zn allen naar de kroeg….
  De wereld is verandert en het is op dit moment absoluut niet de tijd om in te grijpen, misschien komt dat nog ….of niet…
  Bedenk dat er er nieuwe generatie ‘s zijn die gewend zijn alles te krijgen wat ze willen en alleen geïnteresseerd zijn in de sociale media……. ik begrijp best dat jij je ergert aan onrecht en ik weet ook dat het echte leven een stuk gevaarlijker is dan de meeste mensen denken, maar geloof me je bedoelingen zijn goed, maar nu lukt het echt niet.
  Maar je weet natuurlijk nooit wat er nog staat te gebeuren…..spaar je energie voor leuke dingen en blijf je mening geven op deze site..hartelijke groet Louise…. De meeste mensen zijn ziende blind.

  2 likes
  • Gladiator schreef:

   Lieve Louise,

   Ik weet dat u gelijk heeft, echter ik kan niet opgeven, dat zit gewoon niet in me, en daarbij, ik heb kids, 4 dochters en 1 zoon……waarvan ik denk dat ze, indien dit draaiboek doorgaat op deze manier, geen toekomst zullen hebben en ze voor hun 45ste (ze zijn nu allemaal tussen de 29 en 35) onder de shariawetgeving zullen vallen, en u weet ongetwijfeld nog wel wat mij recent is overkomen met mijn Duitse vriendin!!!! Dat staat hun te wachten en anders niets en daar kan ik niet mee leven.

   En voor de goede orde, ik geniet elke dag met mijn geweldige meisje Britt, een schitterend mooie en ongelooflijk lieve en vooral trouwe Mechelse Herder dame in het aan mijn tuin grenzende natuurgebied “de Maasvallei” met volle teugen, geloof me dat maar echt!!!

   En u weet, iedereen, dus ook u, is welkom in my house, en er zijn er toch al een aantal geweest en er staan er nog meer op de rol zal ik maar zeggen!!!

   Gegroet,

   Gladiator

   3 likes
  • salvar schreef:

   ondanks dat je reageert op Gladiator wil wel kwijt dat zoals je zegt het je gezondheid heeft gekost,jammer moet eigenlijk niet.
   wat ik gezegd heb dat ik meedoet als er iets georganiseerd wordt is natuurlijk waar en ik heb nooit iets gemankeerd maar 2 jaar geleden werd een ernstige longziekte geconstateerd helaas en aangezien ik ook al op leeftijd ben heb ik niet veel meer in te brengen helaas.
   ik blijf reageren voor anderen die nog veel kunnen betekenen.
   vriendelijke groet,salvar

   2 likes
 • Elisabethje schreef:

  Wel, ik vrees dat dit dan zal overslaan naar alle andere EU landen, ze gaan alle gas gewoon verbieden en dure warmtepompen aansmeren die heel veel elektriciteit verslinden, die dan ook nog eens milieu-onvriendelijk is zo te lezen, en zelfs al is ze ‘groen’, kan die elektriciteit nog van afgehakte bomen komen. Schandalig is het allemaal, dat de wereld kapot gemaakt wordt ten gunste van de economie, die de elite rijk en machtig maakt, zo gemachtigd dat ze zomaar beslissen over het lot van de hele planeet! 🙁
  Jullie Nederlanders gaan voortaan ongeveer 250 eu per maand betalen voor de elektriciteit die de warmtepomp nodig heeft (ik ken hier iemand die zo een heeft, en daar nu dik spijt van heeft), nu ja… In België is elektriciteit nog een stuk duurder dan bij jullie, als dat een troost mag wezen? 🙁

  5 likes
 • Frans schreef:

  Ik lees net op Niburu.co dit artikel :

  Neom is de naam van een nieuw te bouwen mega stad in Saudi Arabië (SA). Het gaat het grootste en duurste bouwproject ooit in de wereld worden. Men schat dat de investeringskosten rond de 500 miljard dollar zullen liggen en het oppervlak van deze mega stad zal maar liefst 33 keer groter zijn dan New York city. Het getal 33 zal wel geen toeval zijn.

  Een bedrag van 500 miljard !! O.K., maar dan heb je ook wat. Aan het Klimaat wordt wereldwijd een veelvoud van dat bedrag uitgegeven, en dan heb je nog niks !!!

  5 likes
 • Louise schreef:

  @ salvar,, er is al eens iemand opgestaan die dacht dat hij de BV Holland kon veranderen , verbeteren , een visionair , een charmante man, een intellectueel ……..Helaas je word ter plekke dood geschoten en dat is de Hollandse BV niet waard….. We hebben niet voor niks zo’n gezegde: dat je niet met je kop boven het maaiveld uit moet komen:
  Het enige wat zal helpen is de macht van het getal, dus een miljoen mensen op de been, ……ik vrees dat de gemiddelde mens hier nog in z’n comfort zone zit……. Nee de stompzinnige moord op Fortuyn heeft diepe sporen na gelaten,,mensen praten er liever niet over, want we kijken liever weg of stoppen het onder het vloerkleed. Ik ken teveel mensen die na deze gebeurtenis een afkeer hebben gekregen van de politiek en de Hollandse mentaliteit ……

  3 likes
  • salvar schreef:

   inderdaad louise de comfort zone is denk het probleem en daarom ben ik misschien te voorbarig om te denken dat er misschien een kans bestaat dat bij een hoop mensen de ogen los gaan.
   hoop doet leven.

   2 likes
 • Louise schreef:

  Ik zal jullie maar uit de droom helpen….Bij ons in de omgeving worden alle gasleidingen vernieuwd, oude jaren 1920/1930 woningen , mooie oude huizen..daarna krijgen we nieuwe rioleringen….. Maar goed , even aan de jongens van Stedin gevraagd of dit nu nog nodig is i.v.m gasloze toekomst….Mevrouw dat gaat nooit gebeuren reageerde hij.. Vervolgens kreeg ik gelijk een aanbod voor een slimme meter…..maar die heb ik geweigerd….
  Nou zal de toekomst wel met de bouw van nieuwe huizen alles op elektriciteit gaan , maar het zal allemaal wel even duren.Over 20 jaar is er weer een andere generatie en die wil het weer anders……

  4 likes
 • Jack Schipper schreef:

  Zal een kabaal en resonantie worden dadelijk buiten met die warmtepompen , dat wordt niet meer slapen met het raam open . Electriciteitsnet krijgt op z’n duvel van heb ik me jouw daar en de kolencentrales gaan nog meer vuile smog produceren . Buitendat de consument z’n eigen rot gaat betalen aan Electra is zo een installatie erg gevoelig voor slijtage of je moet elk jaar een nieuwe pomp met aanverwante rotzooi willen kopen . Mooie plannen maar dat gaat m nooit worden , en inderdaad de verhalen zijn veel mooier dan de werkelijkheid . Beter ten hele gekeert als …….. .

  2 likes
  • GEORGE schreef:

   Je hebt helemaal gelijk. Wist jij dat als Tata Steel Ijmuiden de toko zou sluiten dat de opbrengst in co2 hetzelfde is dan 4 miljoen huizen a € 20.000 ( 80 miljard ) te saneren.

   Wist jij dat er alleen al in Beijing in 2017 5 miljoen huizen op gas zijn aangesloten.
   Wist jij dat wij aan de vooravond staan van een explosie van het gasverbruik wereldwijd.
   Wist jij dat een groot deel van de industrie schijt heeft aan het klimaatakkoord.
   Wist jij dat gas 50% minder co 2 uitstoot dan steenkool.

   0 likes
 • wil schreef:

  De natuur produceer zelf co2 om te kunnen overleven . co2 is een rotting verbranding proces ..In kassen word al een verhoogd co2 ingebracht voor de groei te bevorderen. Moerasgas is een verrotting proces op de bodem in het water ,men kan de belletjes van de co2 om hoog zien komen .Ook op de compost bij de compost verwerkende bedrijven zie je de co2 omhoog komen ,door het rotting verbranding proces. De mens produceer ,met proeven vastgesteld , door het dragen van een scheetbroek, werd berekend dat gemiddeld ,5 liter per 24 uur aan co2 scheten ,er zijn scheetbroeken, wanneer word dat verplicht om te dragen . waar praten we over ?

  2 likes
 • Louise schreef:

  PS Toen ik het boek 1984 van George Orwell kocht en las, dacht ik naïef dit is utopie dit gaat nooit gebeuren……
  En kijk nou, het is nog erger…..

  2 likes
 • Dolex schreef:

  Ik denk dat Groningen ook wel meespeelt bij het stoppen met gas.

  0 likes
 • George schreef:

  Mijn zusje heeft twee jaar ervaring gehad met een nieuw geïnstalleerd warmtepomp.
  Haarbeleving: irritant monotoon geluid van soms meer dan 50 Db.
  Ze werd soms gedwongen oordopjes te dragen in haar eigen huisje.
  Hij is ook al twee keer kapot geweest, monteurs haatten hem.
  Ze hoorde de monteurs soms vloeken.
  Ze kon het geluid niet meer verdragen en is inmiddels verhuist.

  1 likes
 • Richard schreef:

  Ik denk dat het niets met klimaatreligie te maken heeft, en onwetendheid al helemaal niet, en dat de onkunde een bewuste keuze is omdat het doel van de machthebbers is om alles af te breken wat werkt.

  En het achteraf op een ongelukje te laten lijken. Tja, door onkunde…

  0 likes
 • Louise schreef:

  @ salvar, dank voor je aardige mail, ja ik heb absoluut geen saai leven…..ik wilde net als anderen de wereld verbeteren en ja dat kost veel energie, maar ik werd weer beter. Uiteindelijk ben ik m’n eigen praktijk gestart als healer en energetische massage’s ( ik ben geboren met al die gaven, ) dat ging me makkelijk af, alleen door de jaren heen werden m’n cliënten ernstig ziek en een behoorlijk aantal is overleden. Helaas moest ik weer een tijdje uitrusten….. en ga nu weer de goede kant op. En ja ik word ook een dagje ouder ,maar mijn motto is zolang je leeft bezig blijven…..Maar blijf ook een mensen mens, zorg goed voor jezelf en het is altijd goed om voor andere mensen iets te betekenen………

  0 likes
 • Louise schreef:

  @ George, worden die warmte pompen je door de strotgeduwd? Heb je geen keuze ?

  0 likes
  • GEORGE schreef:

   Mijn zusje zocht naar een huurwoning een kwam bij een particulier terecht.
   Het was een nieuw gebouwd huis met een warmtepomp.
   Het geluid komt overeen met een hotelkamer waar de airco aanstaat.

   0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  covid-19-paspoort

  Kunnen we in de toekomst alleen nog reizen met dit Covid-19-paspoort?

  De media waarschuwen al wekenlang dat het ...

  >