Homepagina » Buitenland » Mainstream media zijn verweven geraakt met de CIA. Hier worden ‘analisten’ beloond voor het vertellen van leugens
Mainstream media zijn verweven geraakt met de CIA. Hier worden 'analisten' beloond voor het vertellen van leugens

Mainstream media zijn verweven geraakt met de CIA. Hier worden ‘analisten’ beloond voor het vertellen van leugens

Bijna drie kwart van de Amerikanen is van mening dat de mainstream media nepnieuws verspreiden. Bij het woord ‘fake news’ denken de meeste mensen aan CNN, maar MSNBC kan er ook wat van.

De zender huurt geregeld zogenaamde ‘experts’ in die de boel belazeren. In een artikel van The Intercept wordt de aandacht gevestigd op wat MSNBC deed bij presidentskandidate Jill Stein van de Groene Partij, die het opnam tegen Clinton en Trump.

Tijdens één van de uitzendingen liet de zender ‘inlichtingenanalist’ Malcolm Nance aan het woord, die claimde dat Stein wordt betaald door Rusland en een ‘eigen programma heeft op de Russische zender RT’.

Beloond

Beide claims zijn onjuist, maar MSNBC heeft deze fout nooit rechtgezet. Sterker nog: Nance kreeg een promotie en mag nu nog vaker leugens vertellen op tv.

Presentatoren van de zender hebben afgelopen maand op agressieve wijze een nieuw boek van Nance gepromoot waarin hij beweert dat Vladimir Poetin de Amerikaanse democratie vernietigt.

“Bij MSNBC worden leugens niet bestraft, maar beloond,” schrijft Glenn Greenwald.

CIA

“Nance mag ongestraft leugens blijven verspreiden omdat hij werkt voor een organisatie die zich voordoet als nieuwsmedium, maar in werkelijkheid haar medewerkers aanmoedigt om te liegen,” voegt hij toe.

NBC News en MSNBC zijn verweven geraakt met de CIA en de inlichtingengemeenschap en gebruiken dezelfde tactieken, merkt hij op.

Het nieuwsnetwerk wordt bemenst door voormalige generaals en CIA-functionarissen die gespecialiseerd zijn in het belasteren van critici.

Dovemansoren

Nance verschijnt soms samen met voormalig CIA-baas John Brennan op MSNBC, die de zender ook heeft ingehuurd als ‘analist’.

Mediawaakhond FAIR riep MSNBC, dat onderdeel is van NBC News, herhaaldelijk op een rectificatie te plaatsen. De kritiek bleek aan dovemansoren gericht te zijn.

Foto: Falcorian Wikimedia Commons

[The Intercept]


Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Ninefornews,
  Ik vind het opvallend dat er geen bericht op de site komt over een mogelijke wetswijziging in de Joodse Staat, als het Parlement in de Knesset die gaat goed keuren dan is er sprake van een Apartheidsstaat en zijn de woorden van Nelson Mandela nog meer waarheid,het betekend dan dat als je geen Jood bent,minder rechten hebt en zeker geen gelijke rechten,als die al bestonden zeg ik er sarcastisch bij,ben geen antisemiet maar kom wel op voor gelijke rechten in ieder land,dus ook in de Joodse Staat, kom op ninefornews schrijf er eens over,sommige Joodse bewoners vergelijken hun eigen land al met Nazi Duitsland,dus nonsens is het niet.

  4 likes
  • Het is al heel oud. Joden mogen geen bezittingen hebben. Zij mogen geen hout hakken, maar wel takken verzamelen. Land bebouwen, maar niet bezitten. Verdiep je er eens in. Dan zul je het lijden van de Joden begrijpen.

   1 likes
   • @Richard,
    Je kunt niet het lijden van Joden nu vergoelijken met wat de Palestijnen en andere inwoners in de Joodse Staat nu moeten ondergaan,het lijden en onrecht is fout,toen tegen Joden en nu tegen Palestijnen en andere inwoners,grappig, vind ik nog dat je zegt dat ik mij erin moet verdiepen,denk dat jij HEEL veel niet weet want juist die dingen komen niet in het journaal of in een praatprogramma,Israel is het nieuwe Zuid-Afrika en zelfs Joden die de holocaust hebben overleefd en daar wonen zeggen het en dat zal toch niet voor niets zijn. Hele dorpen van Palestijnen worden met de grond gelijk gemaakt om ze zo illegaal doorgang te verlenen en het land in bezit te nemen door Joodse kolonisten, sommige dorpelingen zijn nu gedumpt naast een alvalplek en dat verzin ik niet en hun gelijk halen voor onrecht kunnen ze niet want ze krijgen geen eens de mogelijkheid daar toe van de illegale bezetter.

    5 likes
   • Richard,

    Wie heeft dat dan voor “de Joden” ( wie dat dan ook mag zijn) bepaald? Met andere woorden aan wie verkochten zij hun ziel?

    Namaste

    1 likes
 2. Het begon allemaal met operation Mockingbird. Hoewel Mockingbird niet meer actief zou zijn, is de legacy nog zeer levendig

  1 likes
 3. Er bestaan geen palestijnen,verzonnen bevolking.Tunnelvisie van de meeste gaat nergens over,vijandsbeeld gemaakt.geloof gaat het om in fantasia land.2018 nu, geloof grootste massa moordenaar en 0,0bewijs voor wat voor god dan ook.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...