Buitenland

Mainstream media zijn verweven geraakt met de CIA. Hier worden ‘analisten’ beloond voor het vertellen van leugens

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna drie kwart van de Amerikanen is van mening dat de mainstream media nepnieuws verspreiden. Bij het woord ‘fake news’ denken de meeste mensen aan CNN, maar MSNBC kan er ook wat van.

De zender huurt geregeld zogenaamde ‘experts’ in die de boel belazeren. In een artikel van The Intercept wordt de aandacht gevestigd op wat MSNBC deed bij presidentskandidate Jill Stein van de Groene Partij, die het opnam tegen Clinton en Trump.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tijdens één van de uitzendingen liet de zender ‘inlichtingenanalist’ Malcolm Nance aan het woord, die claimde dat Stein wordt betaald door Rusland en een ‘eigen programma heeft op de Russische zender RT’.

Beloond

Beide claims zijn onjuist, maar MSNBC heeft deze fout nooit rechtgezet. Sterker nog: Nance kreeg een promotie en mag nu nog vaker leugens vertellen op tv.

Presentatoren van de zender hebben afgelopen maand op agressieve wijze een nieuw boek van Nance gepromoot waarin hij beweert dat Vladimir Poetin de Amerikaanse democratie vernietigt.

“Bij MSNBC worden leugens niet bestraft, maar beloond,” schrijft Glenn Greenwald.

CIA

“Nance mag ongestraft leugens blijven verspreiden omdat hij werkt voor een organisatie die zich voordoet als nieuwsmedium, maar in werkelijkheid haar medewerkers aanmoedigt om te liegen,” voegt hij toe.

NBC News en MSNBC zijn verweven geraakt met de CIA en de inlichtingengemeenschap en gebruiken dezelfde tactieken, merkt hij op.

Het nieuwsnetwerk wordt bemenst door voormalige generaals en CIA-functionarissen die gespecialiseerd zijn in het belasteren van critici.

Dovemansoren

Nance verschijnt soms samen met voormalig CIA-baas John Brennan op MSNBC, die de zender ook heeft ingehuurd als ‘analist’.

Mediawaakhond FAIR riep MSNBC, dat onderdeel is van NBC News, herhaaldelijk op een rectificatie te plaatsen. De kritiek bleek aan dovemansoren gericht te zijn.

Foto: Falcorian Wikimedia Commons

[The Intercept]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
flardinga
flardinga
5 jaren geleden

Ninefornews,
Ik vind het opvallend dat er geen bericht op de site komt over een mogelijke wetswijziging in de Joodse Staat, als het Parlement in de Knesset die gaat goed keuren dan is er sprake van een Apartheidsstaat en zijn de woorden van Nelson Mandela nog meer waarheid,het betekend dan dat als je geen Jood bent,minder rechten hebt en zeker geen gelijke rechten,als die al bestonden zeg ik er sarcastisch bij,ben geen antisemiet maar kom wel op voor gelijke rechten in ieder land,dus ook in de Joodse Staat, kom op ninefornews schrijf er eens over,sommige Joodse bewoners vergelijken hun eigen land al met Nazi Duitsland,dus nonsens is het niet.

Robbert
Robbert
5 jaren geleden

Het begon allemaal met operation Mockingbird. Hoewel Mockingbird niet meer actief zou zijn, is de legacy nog zeer levendig

de niet
de niet
5 jaren geleden

Er bestaan geen palestijnen,verzonnen bevolking.Tunnelvisie van de meeste gaat nergens over,vijandsbeeld gemaakt.geloof gaat het om in fantasia land.2018 nu, geloof grootste massa moordenaar en 0,0bewijs voor wat voor god dan ook.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x