Homepagina » Buitenaards » Buitenaardse levensvormen op het ISS. Russische ruimteagentschap doet opmerkelijke aankondiging
Buitenaardse levensvormen buiten het ISS. Russische ruimteagentschap doet opmerkelijke aankondiging

Buitenaardse levensvormen op het ISS. Russische ruimteagentschap doet opmerkelijke aankondiging

Het internationale ruimtestation ISS, dat al bijna 20 jaar rond de aarde draait, wordt elke dag geraakt door micrometeorieten en komeetstof dat mogelijk buitenaardse levensvormen bevat.

Dat onthulde de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos vrijdag in een persverklaring, meldt persbureau Sputnik.

Zelfs op een hoogte van zo’n 400 kilometer vangt het ruimtestation constant grote hoeveelheden microdeeltjes op, waaronder bacteriën, schimmels en zelfs plankton.

Buitenaardse oorsprong

Volgens Roscosmos wordt het ISS ook vaak geraakt door komeetdeeltjes ter grootte van een graankorrel.

“De micrometeorieten en het komeetstof aan de buitenkant van het ISS bevatten mogelijk biogene substanties van buitenaardse oorsprong,” aldus het ruimteagentschap in de persverklaring.

Russische wetenschappers analyseren aminozuren die aan het oppervlak van het ruimtestation worden geproduceerd.

Overleven

Dat is niet eenvoudig, aangezien de monsters erg klein zijn en standaardmethoden niet gelijk resultaten opleveren. Experts werken momenteel aan een oplossing voor dit probleem.

Kosmonauten hebben tijdens ruimtewandelingen in totaal 19 monsters verzameld buiten het ISS. Die monsters zijn overgebracht naar de aarde.

In 2013 bleek dat sommige micro-organismen buiten het ISS kunnen overleven en zich zelfs kunnen ontwikkelen in de ruimte.

Nieuwe bacterie

Ze waren bestand tegen onder meer de extreme temperaturen en kosmische straling. Het is dus mogelijk dat aardse micro-organismen met ruimtesondes zijn meegereisd naar andere planeten.

Op 20 mei lieten NASA-wetenschappers weten een nieuwe bacterie te hebben ontdekt op filters die waren geïnstalleerd in het ISS. De bacterie is vernoemd naar een Indiase oud-president.

De nieuwe levensvorm, Solibacillus kalamii, is op aarde nog niet gevonden.

NASA-functionarissen zeiden het bericht niet te kunnen bevestigen.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Wij mensen komen komen niet verder dan een paard met oog kleppen… Nee wij zijn niet het belangrijkste in het heelal , al denken de meeste mensen van wel..We zijn een piep klein onderdeeltje in het grote geheel, weg dus met die te grote ego’s,…….waarschijnlijk hebben wij ook allerlei bacteriën waar niemand wat van weet die gewoon in de ruimte voorkomen , logisch lijkt me want we zitten nu eenmaal in die zelfde ruimte…… Het verwondert me dan ook dat er niet eerst eens goed onderzoek gedaan wordt welke bacterie er zoal in ons lichaam zitten, jaja, we kennen er een paar, maar het over grote gedeelte niet en dan bedoel ik nog niet eens die bacterie die je in je leef omgeving ontwikkelt op aarde……In plaats van buiten de mens is het belangrijker binnen de mens te zoeken , jawel letterlijk als figuurlijk, en dan weten we dat alles een geheel is ……………… ( het is heerlijk in de schaduw te zitten dan zie je alles helder)

  17 likes
  • Jeff schreef:

   Denk dat je helemaal gelijk heb, maar sommige van diezelfde stofjes zorgen voor grote ego’s wellicht. Hoe plastic ook, het heeft natuurlijke grondstoffen en dus oorsprong.
   In de schaduw zoals jij dat omschrijft, is idd af en toe een heerlijke plek.
   Fijne avond Louise.

   3 likes
 • hopeloos schreef:

  denk je heel wat te zijn als minister, wordt er een bacterie naar je vernoemd; wat een downer !

  3 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  De meeste leugens komen van de NASA zo`n 99%……maar nu gebruiken ze om “eerlijker” over te komen maar hun Russische maatjes.

  2 likes
 • hopeloos schreef:

  ohw, ik bedoel oud-president natuurlijk

  1 likes
 • Pollie schreef:

  Niet zo hard van stapel lopen, er is nog niets met zekerheid vastgesteld. “De micrometeorieten en het komeetstof aan de buitenkant van het ISS bevatten MOGELIJK biogene substanties van buitenaardse oorsprong”

  1 likes
 • Wim schreef:

  Doet me denken aan de film Life.

  1 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >