Buitenaards

Buitenaardse levensvormen op het ISS. Russische ruimteagentschap doet opmerkelijke aankondiging

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het internationale ruimtestation ISS, dat al bijna 20 jaar rond de aarde draait, wordt elke dag geraakt door micrometeorieten en komeetstof dat mogelijk buitenaardse levensvormen bevat.

Dat onthulde de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos vrijdag in een persverklaring, meldt persbureau Sputnik.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zelfs op een hoogte van zo’n 400 kilometer vangt het ruimtestation constant grote hoeveelheden microdeeltjes op, waaronder bacteriën, schimmels en zelfs plankton.

Buitenaardse oorsprong

Volgens Roscosmos wordt het ISS ook vaak geraakt door komeetdeeltjes ter grootte van een graankorrel.

“De micrometeorieten en het komeetstof aan de buitenkant van het ISS bevatten mogelijk biogene substanties van buitenaardse oorsprong,” aldus het ruimteagentschap in de persverklaring.

Russische wetenschappers analyseren aminozuren die aan het oppervlak van het ruimtestation worden geproduceerd.

Overleven

Dat is niet eenvoudig, aangezien de monsters erg klein zijn en standaardmethoden niet gelijk resultaten opleveren. Experts werken momenteel aan een oplossing voor dit probleem.

Kosmonauten hebben tijdens ruimtewandelingen in totaal 19 monsters verzameld buiten het ISS. Die monsters zijn overgebracht naar de aarde.

In 2013 bleek dat sommige micro-organismen buiten het ISS kunnen overleven en zich zelfs kunnen ontwikkelen in de ruimte.

Nieuwe bacterie

Ze waren bestand tegen onder meer de extreme temperaturen en kosmische straling. Het is dus mogelijk dat aardse micro-organismen met ruimtesondes zijn meegereisd naar andere planeten.

Op 20 mei lieten NASA-wetenschappers weten een nieuwe bacterie te hebben ontdekt op filters die waren geïnstalleerd in het ISS. De bacterie is vernoemd naar een Indiase oud-president.

De nieuwe levensvorm, Solibacillus kalamii, is op aarde nog niet gevonden.

NASA-functionarissen zeiden het bericht niet te kunnen bevestigen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Wij mensen komen komen niet verder dan een paard met oog kleppen… Nee wij zijn niet het belangrijkste in het heelal , al denken de meeste mensen van wel..We zijn een piep klein onderdeeltje in het grote geheel, weg dus met die te grote ego’s,…….waarschijnlijk hebben wij ook allerlei bacteriën waar niemand wat van weet die gewoon in de ruimte voorkomen , logisch lijkt me want we zitten nu eenmaal in die zelfde ruimte…… Het verwondert me dan ook dat er niet eerst eens goed onderzoek gedaan wordt welke bacterie er zoal in ons lichaam zitten, jaja, we kennen er een paar, maar het over grote gedeelte niet en dan bedoel ik nog niet eens die bacterie die je in je leef omgeving ontwikkelt op aarde……In plaats van buiten de mens is het belangrijker binnen de mens te zoeken , jawel letterlijk als figuurlijk, en dan weten we dat alles een geheel is ……………… ( het is heerlijk in de schaduw te zitten dan zie je alles helder)

hopeloos
hopeloos
6 jaren geleden

denk je heel wat te zijn als minister, wordt er een bacterie naar je vernoemd; wat een downer !

hopeloos
hopeloos
6 jaren geleden

ohw, ik bedoel oud-president natuurlijk

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

De meeste leugens komen van de NASA zo`n 99%……maar nu gebruiken ze om “eerlijker” over te komen maar hun Russische maatjes.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x