CoronaMens en Dier

Gideon van Meijeren zet nieuwe coronawoordvoerder D66 klem: ‘Dat is een feitelijke onjuistheid’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Wieke Paulusma is de nieuwe coronawoordvoerder van D66. Op de website van de partij schrijft ze: “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij – op basis van gelijkwaardigheid.”

Toen verwachtte ik dat mevrouw Paulusma er alles aan zou doen om te voorkomen dat ongevaccineerden zouden worden buitengesloten van de maatschappij, maar wat verbaast mij: dat zij hier zojuist in vuur en vlam het 2G-beleid aan het verdedigen is, merkte Gideon van Meijeren van FVD op in de Tweede Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Hoe verhoudt zich dat tot elkaar?” vroeg Van Meijeren. “Wil mevrouw Paulusma dat iedereen kan meedoen in de maatschappij of wilt u dat ongevaccineerden worden gediscrimineerd, gestigmatiseerd en worden buitengesloten van het sociaal-maatschappelijk leven?”

Welk argument heeft u nog?

Paulusma zei nog steeds achter haar woorden te staan. Ze zei dat de maatregelen er zijn ‘om ons te beschermen om niet te sterven’ aan een ziekte ‘waar we nog geen geneesmiddelen voor hebben’.

Van Meijeren vroeg haar vervolgens waarom ze verwacht dat het 2G-beleid eraan zou gaan bijdragen dat mensen minder ziek worden. “Alles wijst er juist op dat dit onze volksgezondheid enorm schaadt, net als vrijwel alle andere maatregelen die worden getroffen,” zei het Kamerlid.

Hij wees erop dat ook gevaccineerden het virus nog kunnen krijgen en overdragen. “Dus welk argument heeft u nog voor het 2G-beleid?” vroeg hij.

Totaal niet effectief

Paulusma zei ‘te varen op wat de wetenschap zegt’. “Ik blijf erbij: we moeten voorbereid zijn. Dat zien we ook in het buitenland: dat landen die een uitgebreidere gereedschapskist hebben, beter voorbereid zijn op wat gaat komen, waardoor we erger uitsluiten.”

Van Meijeren zei nog steeds geen enkel argument te hebben gehoord voor het 2G-beleid. “Mevrouw Paulusma beroept zich op de wetenschap. Afgelopen week is dat onderzoek bekend geworden waaruit blijkt dat dat 2G-beleid totaal niet effectief is.”

Feitelijke onjuistheid

Hij stelde voor te wachten met het invoeren van allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen totdat die doemscenario’s zich daadwerkelijk voordoen, in plaats van op voorhand maatregelen te treffen die ertoe kunnen leiden dat dadelijk hele bevolkingsgroepen worden uitgesloten van het sociaal-maatschappelijk leven.

De FVD’er vroeg of ze bereid is haar standpunt te herzien of het stukje tekst op de website wil aanpassen. “Want het is duidelijk dat zij er heel weinig om geeft dat iedereen kan meedoen aan het sociaal-maatschappelijk leven,” zei Van Meijeren tegen Paulusma, die haar lach niet kon inhouden. “Dus dat is in ieder geval een feitelijke onjuistheid.”

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NLA
NLA
2 jaren geleden

D66 is een hele, hele enge partij.

Robert1952
Robert1952
2 jaren geleden

Deze WEF slampe weet niet beter,dus laat haar maar wartaal uitslaan.Er zijn gelukkig steeds meer mensen,die de gehele clownshow langzaam gaan doorzien.Hun dagen zijn geteld!

paca
paca
2 jaren geleden

Boem!

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Het is gewoon zielig dat zulke onbenullen als Paulusma überhaupt in de 2e kamer zitten en dan een volkomen ongeloofwaardig verhaaltje verkondigen. D66 ten voeten uit.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x