Mens en Dier

Onderzeeër ontdekt die in Eerste Wereldoorlog werd aangevallen door ‘enorm zeemonster’

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zonk een Duitse onderzeeër onder mysterieuze omstandigheden voor de kust van Schotland. Tijdens de aanleg van een onderzeekabel is nu het wrak van een Duitse U-boot ontdekt in het zuidwesten van Schotland.

Experts denken dat het gaat om de resten van de UB-85, die volgens een legende tegen het einde van de oorlog werd aangevallen door een enorm zeemonster.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De onderzeeër werd op 30 april 1918 tot zinken gebracht door een Britse patrouilleboot. Tot verbazing van de Britten gaf de Duitse bemanning zich gelijk over.

Grote ogen

Volgens de legende onthulde commandant van het schip kapitein Krech later dat ze waren aangevallen door een ‘vreemd beest’. Hij omschreef het als een monster met ‘grote ogen in een schedel met horens’.

Hij voegde toe dat het een kleine kop had met tanden die glinsterden in het maanlicht. De bemanningsleden begonnen op het beest te schieten, maar tijdens de aanval raakte de onderzeeër dusdanig beschadigd dat er niet meer gedoken kon worden.

Dr. Innes McCartney, een historicus van de Bournemouth University, heeft het wrak onderzocht en denkt dat het om de legendarische UB-85 zou kunnen gaan.

Op hun hoede

Gary Campbell, die waarnemingen van het Monster van Loch Ness bijhoudt, zei dat zeelieden in 1917 op hun hoede waren voor zeemonsters die hun schepen konden beschadigen.

“Het is goed mogelijk dat een groot zeewezen de onderzeeër onschadelijk heeft gemaakt,” zei hij. “Niet alleen in meren als Loch Ness, maar ook op open zee zijn grote ‘monsters’ gezien.”

Het zou Campbell niet verbazen als er nog vele grote diersoorten worden ontdekt. In het verleden zijn er zeemonsters gezien van de noordkust van Wales tot aan Liverpool.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Onderzeeër ontdekt die in Eerste Wereldoorlog werd aangevallen door ‘enorm zeemonster’ | Noordzee Strandnieuws
7 jaren geleden

[…] Onderzeeër ontdekt die in Eerste Wereldoorlog werd aangevallen door ‘enorm zeemonster’ […]

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x