Homepagina » Universum » ‘Buitenaardse megastructuur’ nog mysterieuzer dan gedacht
'Buitenaardse megastructuur' nog mysterieuzer dan gedacht

‘Buitenaardse megastructuur’ nog mysterieuzer dan gedacht

Afgelopen jaar kwam ster KIC 8462852 in de schijnwerpers te staan toen astronomen suggereerden dat sterke helderheidsveranderingen die de ster vertoont konden worden veroorzaakt door een buitenaardse megastructuur.

Er werd in eerste instantie geen bewijs voor aliens gevonden rond de ster, maar de dipjes in helderheid bleven voor hoofdbrekens zorgen. Het wordt nu allemaal nog een tikkeltje mysterieuzer.

Ben Montet van Caltech en Joshua Simon van het Carnegie Institute hebben de ster opnieuw bestudeerd en kwamen tot de ontdekking dat KIC 8462852 niet alleen regelmatig 20 procent in helderheid afneemt, maar ook dat de stralingsenergie van de ster afneemt over een periode van vier jaar.

Geen goede modellen

De astronomen analyseerden de gegevens van 500 naburige sterren en stelden vast dat KIC 8462852 uniek is. “Lange tijd probeerden we onszelf ervan te overtuigen dat dit niet echt was,” vertelde Montet aan Gizmodo. “Maar dat lukte niet.”

Eerder ontdekte Bradley Schaefer van de Louisiana State University al dat de ster in de afgelopen 100 jaar liefst 19 procent zwakker is gaan schijnen.

“Dit nieuwe onderzoek stelt dat we geen goede modellen hebben voor dit soort gedrag en daar ben ik het mee eens,” zei Jason Wright, de astronoom die als eerste zei dat om de ster mogelijk een gigantische buitenaardse structuur draait. “En dat is spannend!”

Onverklaarbaar

Astronoom Keivan Stassun van de Vanderbilt-universiteit zei dat de ster onverklaarbaar blijft. “De intrigerende nieuwe bevindingen van Montet suggereren dat geen van de fenomenen die we hebben overwogen de waarnemingen kunnen verklaren,” zei hij.

We kunnen dit mysterie pas oplossen als we de ster beter hebben onderzocht. En dat is precies wat astronoom Tabby Boyajian, de ontdekker van de ster, nu gaat doen.

[Gizmodo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Altijd weer verbazingwekkend hoe weinig de zich doorgaans op de borst trommelende wetenschappers weten. Ook is het verbijsterend hoe vaak hun op “wetenschappelijk onderzoek” gebaseerde feitelijke beweringen de tand des tijds niet kunnen doorstaan. Ze zouden eens wetenschappelijk moeten onderzoeken hoe vaak intuïtie betrouwbaarder en waardevoller is gebleken dan heel de wetenschap.
  Misschien komt dan de oneindig grote wijsheid van ons hart eens aan bod als leidraad in het leven.

  29 likes
  • Crazyeddy schreef:

   weet jij het dan beter ? give me your best shot !

   10 likes
   • exegese schreef:

    Het laatste waar ik behoefte aan heb beste Crazyeddy is wedijver over zogenaamde kennis. Alles wat ik wil en hoeft te weten voor nu, over het heelal is wat ik zelf aan een heldere sterrenhemel kan ontdekken, welke gedachten het bij me opwekt en welke vragen ik mezelf aan de hand van een dergelijke ervaring stel. De antwoorden komen altijd na verloop van tijd bij me, of door toeval of door gedachten die bij me opkomen als door een klein wonder.

    Aan specifieke kennis over de ster KIC 8462852 heb ik persoonlijk niet zo veel behoefte en als ik die behoefte zou hebben zou ik die alleen publiceren als ik daar heeeel erg zeker van was dat het 100 % klopt, anders blijft het bij me tot dat wel zo is.

    Waar ik met mijn reactie op doel is dat zogenaamde wetenschappers met hun titels en witte jassen heel veel vertrouwen bij mensen weten op te wekken die ze met geen mogelijkheid waar weten te maken, sterker nog regelmatig bedotten ze willens en wetens de boel voor geld of aanzien, terwijl intuïtie en het gevoel wat iemand op natuurlijk en zuivere wijze krijgt meestal als onzin en misleiding wordt betiteld. Daar ligt de grondslag van de waanzinnige wereld waar wij in beland zijn. We zijn van God, de natuur en onszelf los geraakt en denken ons leven aan wetenschap op te kunnen hangen. Dat is echter een leugen.

    15 likes
    • Crazyeddy schreef:

     Aaaaaaah, dus ALLE wetenschappers en ALLE amateur astronomen zijn dus leugenaars en alle Alto-luitjes (om het zo maar eens te noemen) weten het allemaal beter dan alle alle wetenschappers op de hele wereld bij elkaar? En alle wetenschappers en (amateur)astronomen zitten in hetzelfde complot?

     Wauw.

     En waarom? Verondersteld dat alle wetenschappers evil zijn en lid zijn van de Bilderberg club. Am I right?

     13 likes
     • exegese schreef:

      Als ik je reactie zo lees geloof ik niet dat je precies begrijpt wat ik bedoel. Het gaat om de essentie van wat ons onder allerlei voorwendselen als min of meer bewezen bewezen feiten wordt aangereikt, het nut of onnut voor wat betreft ons aller welzijn, de schadelijkheid voor mens en milieu o.a. probeer ik ter discussie te stellen. Wetenschap heeft ons weliswaar ontzettend veel gemak gebracht,maar of gemak nou het hoogste bereikbare doel is waag ik te betwijfelen als ik de prijs zie welke de mensheid hiervoor gaat betalen. Een link naar de macht achter de schermen is er ook zonder elke twijfel, maar als jij alleen maar voordelen ziet is dat wat mij betreft ook prima, echter het aantal mensen dat je mening niet meer deelt groeit gestaag.

      15 likes
    • Solaris schreef:

     Als je nou het artikel nou eens goed gelezen had, dan had je ook gelezen dat de wetenschappers zelf stellen “Dit nieuwe onderzoek stelt dat we geen goede modellen hebben voor dit soort gedrag en daar ben ik het mee eens,” en “De intrigerende nieuwe bevindingen van Montet suggereren dat geen van de fenomenen die we hebben overwogen de waarnemingen kunnen verklaren,”. Kortom, ze geven volmondig toe het nog niet te weten. Wetenschappers doen aan falsifieerbaarheid en dat is heel wat anders dan gelovigen die menen de wijsheid in pacht te hebben.

     6 likes
   • pieter schreef:

    Het heelal wordt alsmaar groter. Het universum van de renaissance breidde fors uit door de waarnemingen van Tycho Brahe, Kepler, Galilei en Huygens. William Herschel ontdekte dat onze zon deel uitmaakt van een veel grotere Melkweg. Hij catalogiseerde verder nog eens 200 van zulke nevels. Lemaître en Hubble ontdekten de roodverschuiving en daarmee de constante uitbreiding van het heelal. Nu denken we in termen van interdimensionaliteit en parallel-universa waardoor ons idee over ‘de ruimte’ verder explosief expandeerde.
    Telescopen als de Hubble turen alsmaar dieper in die oneindigheid waarbinnen zich ziljoenen objecten bewegen, maar de rand ervan is nog steeds niet waargenomen.

    Beweren dat de wetenschapslui sukkels zijn die ook mar wild met hun pet int rond gooien is kleuter-onzin. Het onderzoeksobject is zo uitgebreid en complex geworden dat definitieve antwoord slechts traag en met veel voorzichtigheid geformuleerd kunnen worden.

    Ster KIC 8462852 bevindt zich op 1.480 lichtjaar of 14.001.582.039.400.000 kilometer. Dat wij nu een gesprek hebben over de aard van een object zoooo ver verwijderd is een van de wonderen die wetenschap mogelijk heeft gemaakt. WE mogen daar heus respect voor voelen.

    14 likes
    • Armonicus schreef:

     “Ster KIC 8462852 bevindt zich op 1.480 lichtjaar of 14.001.582.039.400.000 kilometer.”

     Dit dus! En met volle overtuiging, alsof we er even met een raketje met meetlint langs zijn gegaan! Dit soort ‘science-tasten’ zijn de hedendaagse geloofsfanaten die zo heilig geloven in hun aannames, dat zelfs de christen- en moslimfundamentalisten er rode oortjes van krijgen!

     3 likes
     • Solaris schreef:

      Nee, dan is gewoon gebaseerd op wetenschap. Dezelfde wetenschap die ook ruimtesondes exact nauwkeurig naar alle planeten in ons zonnenstelsel wist te krijgen. En heeft dus niet met ‘geloof’ te maken. Overigens moet de eerste flat earther nog geboren worden die keihard bewijst dat de zon 32 km groot is en 5000 km boven de Aarde draait.

      http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Sterren/003.html

      6 likes
    • exegese schreef:

     Beste Pieter, je schreef o.a. : Dat wij nu een gesprek hebben over de aard van een object zoooo ver verwijderd is een van de wonderen die wetenschap mogelijk heeft gemaakt. WE mogen daar heus respect voor voelen.

     Met alle respect maar dat is een volledig omgekeerde voorstelling van zaken. Het wonder dat wij bestaan in onze hoedanigheid met alle onontdekte kwaliteiten met al ons kunnen wat nog schuil gaat zonder dat wij het überhaupt zelf beseffen, het wonder van de ons omringende natuur in combinatie met onze atmosfeer, het heelal, waarbij alles, tot in het kleinste detail met elkaar samenwerkt, waarbij alles, maar dan ook alles met elkaar in harmonie is (als tenminste onze zogenaamde “wetenschap”de boel niet in de war gestuurd heeft) Dat is het gigantische wonder wat “wetenschap” of wat er tegenwoordig voor door moet gaan, mogelijk heeft gemaakt. Geen enkele wetenschap komt nog maar in de buurt van het doorgronden van het wonder, de uiteindelijke oorsprong van al wat is. Ik maak dus in al mijn bescheidenheid eerst een zeer diepe buiging voor de natuur, voor IETS of IEMAND die aan de oorsprong heeft gestaan, die dit volmaakte ontwerp heeft samengesteld daarna pas komt met veel overpeinzingen mijn respect voor wetenschap. Het heeft bij mij ook best lang geduurd voor ik tot dit besef kwam, maar mijn gevoel en tal van kleine wonderen in het dagelijkse leven zeggen me elke dag onophoudelijk dat het klopt. Heel veel wat ik over wetenschap zie, hoor en meemaak zegt me dat het heel vaak niet klopt. De natuur die klopt van A tot Z, van boven tot onder en van achter naar voren zolang wij met onze wetenschap maar overal afblijven kan er met moeder Aarde en haar natuur weinig mis gaan of het herstelt zich weer binnen de kortste keren, iedere keer weer.

     6 likes
     • Ph schreef:

      Juist, zonder dat ene deeltje bestond ook niet dat andere deeltje, een beetje meer van dit of dat en er was niets, een beetje minder van dit of dat en er was ook niets.
      Heel ons universum met alles er op en er aan, is zo perfect afgesteld zodat er deeltjes kunnen bestaan/vormen, gaande van atomen, elektronen, protonen en noem maar op.
      Alles is zo perfect, dat er sterren kunnen ontstaan, sterrenstelsels, planeten tot zelfs leven op die planeten.

      Daarom dat ik ook altijd zeg dat de huidige mens/wetenschap zo arrogant is, al dat moois en wonderbaarlijke denken ze te kunnen verklaren, terwijl dat de huidige mens/wetenschap nog eens niet kunnen stappen, ze kunnen amper kruipen, ze zijn hun pampers nog eens niet ontgroeit!!

      1 likes
     • Paul schreef:

      Zonder verder ergens op in te gaan.
      Ik ben het 1000% met je eens. mooi geschreven.
      Wil er nog wel aan toevoegen dat er misschien één foutje is gemaakt.
      Namelijk de mens, of liever zij die zich bovenaan die top bevinden.
      Op wele manier dat dan ook is gebeurt.
      De mens is volgens mij de enigste fout.

      Verder mooi geschreven.

      Gr Paul

      1 likes
   • Markus schreef:

    Kijk maar eens op you tube; herb is the healing,https://www.youtube.com/watch?v=qWD9K8e8SfY
    En daarna deze; http://mechoulamthescientist.com/
    Denk alleen dat je je naam eer aandoet en de link niet snapt, ik hoop het niet maar vooruit, het is uiteindelijk maar 1 shot………

    2 likes
   • Iep schreef:

    Ook dat zou een aanname zijn. Omdat we het simpelweg niet weten!

    2 likes
  • Padja schreef:

   Het is de wetenschap die vaak theorieën heeft maar nog geen bewijs.
   Of zoals hier zegt ” het is er maar we snappen het niet dus moeten we het onderzoeken”
   @exegese. Dat is geen op de borst trommelen. Integendeel.
   En ook het bestaan of belang van intuïtie is alleen door wetenschappelijk onderzoek aan te tonen.
   Dat jij laatdunkend zonder het bestaan van een jouw bekend wetenschappelijk bewijs intuïtie als meest belangrijk noemt DAT is pas op de eigen borst trommelen.

   8 likes
   • Ph schreef:

    [email protected] exegese bedoelt gewoon dat wetenschap niet alles kan verklaren, met intuïtie bv weet de wetenschap ook wel dat het bestaat, maar ze kunnen het niet wetenschappelijk verklaren.
    Dat is trouwens niet alleen maar wat intuïtie betreft, dat is met duizend en een dingen zo.
    Op dat vlak is de huidige wetenschap weldegelijk arrogant en de mens op zich te goed gelovig.
    De huidige mens loopt hier amper een 300 to 600 k jaren rond, waarvan we pas de laatste paar honderd jaren op technologisch vlak er op zijn vooruitgegaan.
    We zijn er pas in geslaagd om einde de jaren 60 begin jaren 70 om mensen op de maan te zetten en satellieten in een baan rond de Aarde te zetten….thans werd dat voorheen door diezelfde wetenschap als onmogelijk geacht!!

    Dus ja, wetenschap meent veel te weten, maar in the end weten ze minder dan ze menen te weten….vandaar die wetenschappelijke arrogantie.

    “het is een feit dat mensen zich omringen met theorieën, het is een feit dat mensen deze theorieën aannemen als feiten”

    Albert Einstein/Ph

    3 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     En hoe vaak meent de niet-wetenschapper iets te weten, en blijkt het niet te kloppen?

     8 likes
     • Ph schreef:

      [email protected] in 95% van de gevallen zat ik gedeeltelijk tot helemaal goed, vooral als je zou weten dat een paar dagen, weken, maanden tot zelfs een paar jaren er na, die zgn pro wetenschappers het zelfde publiceerden.

      Je kunt trouwens diezelfde vraag stellen aan de zgn pro wetenschappers.

      Vandaar dat ik ook zeg, ik heb persoonlijk de algemene kennis van alles en nog wat en een heel goed geheugen (zoals mensen me ook al eens noemen, een wandellende bibliotheek)
      Waardoor het makkelijker word om al die puzzelstukjes in elkaar te laten passen en een beter zich heb op de gehele puzzel.
      En daar hoort weldegelijk een flinke dosis logica en iets waar ik niet onderuit kan, intuïtie bij.

      0 likes
    • Padja schreef:

     “Op de borst trommelen” is laatdunkend.
     Het heet niet voor niks “theorie”
     Het zijn de wetenschappers die zich oprecht verwonderen over de wereld.
     Als ze allemaal alleen hun intuïtie en hun hart laten spreken schiet het niet op.
     Onderbouwen en aantonen daar gaat het om.
     Het zijn juist de wetenschappers die zeggen “ik weet het niet” of “ik snap het niet”
     Ipv een YouTube filmpje als bewijsmateriaal zien en doen alsof je t allemaal wel weet

     6 likes
     • Ph schreef:

      Als jij het normaal vind dat hedendaagse wetenschap vooral bestaat uit veronderstellingen, schattingen, wiskundige formules, computer simulaties.
      Of als jij het normaal vind dat wetenschappers omgaan met theorieën als feiten, want dat is nu eenmaal de realiteit….dan heb wij een groot meningsverschil wat echte wetenschap inhoud/betekend!!

      En ik zeg niet dat iedere wetenschappelijke tak zich daar schuldig aanmaakt, want het is namelijke de astronomische/kosmologische wetenschap die zich daar schuldig aan maakt.

      0 likes
    • Solaris schreef:

     Wetenschappers achtten de maanlandingen onmogelijk? Waar in hemelsnaam heb je die flauwekul nou weer vandaan? Het waren nou juist wetenschappers in allerlei verschillende onderzoeksvelden die ruimtevaart mogelijk hebben gemaakt. Echte wetenschappers onderzoeken en betwijfelen alles – en komen zo verder. De blauwdruk voor de eerste ruimteraket werd in ieder geval niet uit een of ander heilig verklaard boek gehaald.

     6 likes
     • Ph schreef:

      [email protected] je bent flauw aan het doen, wetenschappers vroeger zeiden dat we nooit de Aarde zouden kunnen verlaten, laat staan naar de maan of andere hemellichamen reizen.
      We zouden zelfs nooit het luchtruim kunnen veroveren of de diepste oceanen, een paar honderd jaren geleden was de Aarde nog plat en de nieuwe wereld Amerika was nog steeds niet ontdekt.
      Nog wat later na de eerste treinen, zouden we nooit sneller kunnen reizen dan 30/40 km omdat we dan uit elkaar zouden spatten.
      De zon draaide nog rond de Aarde, de Aarde was het middelpunt van het universum, van sterrenstelsels was toen nog geen sprake.

      Trouwens, duik de NASA archieven in, en dan ga je heel snel weten dat het toenmalige congres niet de toelating had gegeven voor bemande ruimte vluchten.
      De toenmalige wetenschap en toen gedane wetenschappelijke studies, wezen er op dat de mens het niet zou overleven.
      Vandaar dat ze eerste levende dieren in de ruimte moesten plaatsen en deze moesten ook weer levend en wel terug naar de Aarde keren.
      Pas nadat ze daar meermaals in geslaagd waren, kregen ze groen licht en iets daarna had je pas de eerste Amerikaan in de ruimte.
      Maar de Russen hadden hun toen al afgetroefd, de meeste ruimte records, staan trouwens allemaal op naam van de Russen.

      Ik ga nog wat verder|: ten tijde van de eerste ruimte/maan missies, was er nog geen Tv, iets later is pas de zwart/witte Tv gekomen.
      30 jaar geleden was er nog geen GSM, smartphone, iPod, internet en ik weet niet wat nog allemaal.
      Dat zijn allemaal technieken, die voorheen als niet mogelijk werden geacht, door die zelfde wetenschap dat jij zo aanbid/verafgood!!

      0 likes
  • Ph schreef:

   [email protected] Helemaal met je eens met al je reacties trouwens….en aan andere tegen reacties te zien/lezen, hebben veel mensen je niet begrepen, dat gevoel ken ik persoonlijk ook maar al te goed.

   Zelf ben ik al heel mijn leven met wetenschappen in het algemeen bezig, als kind was dat hele encyclopedieen door lezen en sinds 17 jaren het internet.
   In het begin was het vooral ontdekken, maar later ging ik zelf theses schrijven en mijn eigen ideeen/opvattingen openbaren, net omdat die zelfde wetenschap die menen alle antwoorden in pacht te hebben, net niet alle antwoorden in pacht hebben.

   Wetenschap is ook niet meer zoals wetenschap ooit is begonnen, wetenschap vandaag profileert zich meer en meer als een religie, veel bla bla maar in the end geen bewijzen.
   Wetenschap van tegenwoordig is meer veronderstellingen, schattingen, wiskundige tover formules, computer simulaties en dat alles word dan met veel toeters en bellen de ether ingestuurd als feiten…de enige echte waarheid.
   Denk hierbij maar aan die onlangs gevonden nieuwe planeet in onze achtertuin, die alleen maar werd gevonden enkel en alleen maar op basis van computer simulaties, maar tot dus ver nog steeds niet is waargenomen.
   Wetenschap van tegenwoordig is status/macht en fondsen werven, carriere maken en liefst zoveel mogelijk volgelingen achter je krijgen, om je theorieën, hoe absurd ze ook mogen zijn, toch maar te kunnen publiceren als bewezen feiten.

   Hierdoor word de echte essentie van wetenschap, het ontdekken, het zelf denken, het logisch denken/verklaren (logica) en jawel, intuïtie op de achtergrond geplaatst..het is tegenwoordig zelfs niet meer wetenschappelijk.
   Het is wit als zij zeggen wit, ook al is het gene je met je eigen ogen ziet zwart…net als een religie.
   Vandaar dat wetenschap in mijn ogen zich profileert als de religie van de 20/21 ste eeuw, waarbij je zelf word vervolgd als je het niet met ze eens bent, in mijn geval zelfs meerdere ban’s op wetenschappelijke sites als ik te veel vragen ging stellen, of hun theses in twijfel bracht.

   Thans heb ik als niet gediplomeerde wetenschapper, heel veel dingen aangetoond, bewezen en of beweert, enkel alleen maar op basis van algemene kennis, logica en waar ik niet onderuit kan, Intuïtie.
   Vandaar dat ik ook steeds weer persoonlijk werd aangevallen op wetenschappelijke sites, ik zeg persoonlijk, want over de inhoud konden ze niet discuteren, ze hadden er geen vat op, of wisten maar al te goed dat ik persoonlijk meer dan een behoorlijk punt had.

   Een kleine greep uit mijn grote assortiment: ik was de eerste die sprak dat de moderne mens en de Neanderthaler samen nakomelingen hebben gekregen, dat de Neanderthaler geen oerdomme mensensoort was zoals voorheen werd verondersteld (ondertussen is het algemeen aanvaard op basis van genetica en nieuwe ontdekkingen)
   Ik was de eerste die sprak dat ons aardmagnetische veld in de kern van de Aarde ontstond, dus niet zoals voorheen werd verondersteld in de stratosfeer (ondertussen is het algemeen aanvaard op basis van nieuwe studies en satellieten)
   Ik was de eerste die sprak dat er 3 soorten kometen en asteroïden bestonden, de binnenste (ontstaan in de binnenste regionen van ons planeten stelsel) de buitenste (ontstaan in de buitenste regionen van ons planetenstelsel) de zwervers (deze komen van andere planetenstelsels) (ondertussen bewezen aan de hand van nieuwe observaties, satellieten tot zelfs materiaal van deze objecten)
   Ik was de eerste die het er over had (met een these) dat het Aards klimaat extremer werd, de wetenschappers die werken in opdracht van de politiek hebben er opwarming van de Aarde van gemaakt..de rest kent iedereen wel.

   En zo kan ik dus nog wel eventjes blijven verder gaan, dat alles enkel en alleen maar met de algemene kennis, logica, zelf denken en intuïtie.

   In het dagelijks leven zie je dat ook terug, alles en iedereen gelooft blindelings de mainstream media, of de alternative media, wetenschap en politici…zonder voor zich zelf te denken en af te vragen, is dat wel zo!!
   Dat betekend niet dat die mensen dom zijn (al hoe wel) iedereen word nu eenmaal geboren met een stel hersens, maar ze zijn te lui geworden, te goedgelovig.
   Ze laten het denken en het dicteren/dirigeren hoe ze moeten denken en leven aan andere over….kijk om je heen en zie hoe ze het er van af brengen!!

   9 likes
   • exegese schreef:

    Goed te zien @Ph, dat er mensen zijn zoals jij die me begrijpen. Er komen overigens steeds meer mensen die zich in mentaal opzicht weten te ontworstelen aan de verstikkende wurggreep van de Matrix. Dat ze de leugens en het bedrog gewoon helder voor ogen zien en zich niet meer laten verblinden. Een verademing werkelijk.
    Het schijnt iets te maken te hebben met hogere frequenties waar steeds meer mensen in mee kunnen gaan. Maar hoe het ook zij, het is groeiende en het komt de mensheid uiteindelijk ten goede.

    3 likes
    • Ph schreef:

     [email protected] Wat jij en ook vele andere de matrix noemen, noem ik zelf het slechte systeem/ doctrine dat door slechts enkelen in stand word gehouden, maar die enkelen hebben het wel voor het zeggen (1%)
     Sinds ik amper kon praten liet ik mijn afkeer al zien/horen wat dat systeem betreft, maar toe geven, voor een stuk moet ik wel mee, of ik dat nu wil of niet.
     Dat zelfde geld voor wetenschap in het algemeen, voor een stuk moet ik wel mee, veel van mijn wetenschappelijke kennis komt daar ook vandaan (ik ben niet hypocriet)
     Maar laat me wel horen als ik het er persoonlijk/intuïtie ergens niet mee eens ben, dat is mijn recht, mijn plicht….alle ban’s en persoonlijke aanvallen ten spijt.

     [email protected] en ook Hoop maakt z’n eigen [email protected]

     Jaren geleden heb ik de diagnose HSP gekregen (is geen ziekte maar wel een persoonlijkheid) voor mij was dat een verademing, want toen wist ik dat ik weldegelijk toch normaal was en kon ik ook beter mijn rariteiten en beter dan gemiddeld intuïtie plaatsen.
     Maar toegeven, makkelijk is het niet, het is mentaal weldegelijk heel zwaar en dat heeft uiteindelijk ook zijn weergave op het mijn lichaam.
     Daarom dat het voor HSP mensen heel moeilijk is om die broodnodige mentale rust te krijgen.

     [email protected] Je kunt niet zeggen nergens op gebaseerd, want je maakt uiteindelijk weldegelijk gebruik van de beschikbare kennis die er al is.
     Als je logisch kunt redeneren, zelf denken met een flinke dosis intuïtie, maakt me dat inderdaad niet beter als een gemiddelde wetenschapper, maar het maakt me wel completer dan een gediplomeerde wetenschapper.
     Vandaar ook in mijn eerdere reactie, wetenschap vandaag is vooral wiskundig, veronderstellingen, schattingen en computer simulaties, dat is geen wetenschap meer.
     Dat is berekend gokken, dat kan een kind van 12 jaar ook al, daar hoef je geen stukje papier voor te hebben wetenschapper in dit of dat.

     Het is net zoals een wetenschapper/astronoom me vroeger vertelde, ph, zonder die wiskunde sta je nergens.
     Wel, in de loop der jaren heb ik die man meermaals van het tegendeel bewezen.
     Ik krijg amper iets tot niets gepubliceerd, omdat het niet vol staat met wiskundige tover formules, maar dat betekend niet dat zij beter wetenschappers zijn of dat ik zelf een minderwaardige wetenschapper ben!!
     Er zijn zelfs verschillende docenten die aan de alarmbel hebben getrokken, omdat tegenwoordig alles draait om wiskunde, waarbij intuïtie tegenwoordig not done is, terwijl dat net de essentie/kracht van wetenschap/mens is.

     3 likes
     • exegese schreef:

      Dat is het probleem @Ph, binnen de wetenschap. Als je niet exact volgens hun strikte protocol handelt is het not done binnen zulke kringen om je verder nog serieus te nemen, anders stort hun wereld binnen de kortste keren in. Geld steekt qua belang met kop en schouders uit boven waarheidsvinding. Geld is de alles overstijgende religie die nog een groot deel van de mensheid in de tang heeft.

      2 likes
    • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

     De hogere frequenties, (die nu ruim een jaar steeds hoger worden) maken mensen meer intuitief en gevoeliger.
     Het is heel raadzaam om je lichaam en geest, er in zoveel mogelijk rust als je je kunt veroorloven, aan te laten wennen.

     Zo gezond mogelijk eten helpt ook.

     Rust, reinheid en regelmaat is nu essentieel.

     2 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    Uit mijn jeugd ken ik nog iemand die nu als astronoom werkt in de VS. Toen al, rond 1980 hadden wij het erover dat het universum veel groter is, zelfs veel groter dan men nu denkt. Dit was gewoon dagdromen, filosoferen, intuïtie want nergens op gebaseerd, geen meetgegevens maar gewoon een gevoel. Maakt dit dan dat je beter bent dan een wetenschapper, nee. In de wetenschap is het nu eenmaal nodig e.e.a. te verifiëren. Je moet dus duidelijke gegevens hebben, maar je kan wel een vermoeden hebben, dagdromen, filosoferen, intuïtief verder denken…

    8 likes
   • Solaris schreef:

    “In het dagelijks leven zie je dat ook terug, alles en iedereen gelooft blindelings de mainstream media, of de alternative media, wetenschap en politici…zonder voor zich zelf te denken en af te vragen, is dat wel zo!!”

    Nou dat zie ik dus helemaal niet. De meesten geloven politici, wetenschappers en ‘deskundigen’ absoluut niet meer of maar ten dele. Lees daarvoor maar wat reaguurders onder krantenartikelen schrijven.
    Een bepaalde religie daarentegen heeft nog wel een grote mate fanatieke aanhangers. Soms komt er ook een nieuwe religie bij. Flat Earthers bijvoorbeeld gedragen zich ook als religieuzen (de meesten zijn het ook). Het basisinkomen en manmade global warming heeft ook religieuze trekjes bij de meest fanatieke voorstanders.

    0 likes
  • mario schreef:

   ze bouwen een tijd door op oude modellen en als ze dan iets niet snappen dan moet het onderzocht worden.
   als ze er eerst van uit gaan dat wij eigenlijk nog te dom zijn snappen ze het misschien dat ze niet snappen hoe het in elkaar steekt.
   misschien vallen ze allemaal van hun stoel als ze erachter komen we in een simulatie leven.
   dit is niet om de wetenschap af te kraken maar we staan nog in de kinderschoenen dus neem ik ze niets kwalijk.

   2 likes
  • Teun schreef:

   Het is juist verwonderlijk hoeveel niet-wetenschappers wél weten zonder onderbouwing.

   7 likes
  • Erik schreef:

   ? Nasa Fake unseen Lightspeed footage ?
   https://www.youtube.com/watch?v=a1p91ocG8Uk

   Niets meer dan leugens en je intuïtie is mooi meegenomen, kijk zelf maar dan zie je dat de leugens regeren.

   3 likes
 • Armonicus schreef:

  “Eerder ontdekte Bradley Schaefer van de Louisiana State University al dat de ster in de afgelopen 100 jaar liefst 19 procent zwakker is gaan schijnen.”

  Tijd voor onze galactische concierge om er een nieuwe gloeilamp in te draaien.

  2 likes
 • helder schreef:

  Als er orde uit chaos werd gemaakt geldt dat ook voor de ruimte, planeten, etc. Het lijkt een onverkende woestenij in de ruimte maar elke aan ons bekend hemellichaam draait volgens het draaiboek. En ook de planeten etc. worden geruled. Door de mighty Rulers. Spannend !

  2 likes
 • froukje schreef:

  Onderzoek is altijd in een laboratorium. Ik zou zeggen ga erheen. Stap op de fiets. En gaan.

  0 likes
 • x

  Check Also

  studie

  Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

  Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

  ruimtesignaal

  Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

  Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

  >