Binnenland

Overheid past website stilletjes aan: mag een werkgever wel/niet vragen of een werknemer geprikt is?

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen vragen zich af of een werkgever mag vragen of een werknemer gevaccineerd is. Tot voor kort viel op de website van de Rijksoverheid te lezen: “U mag niet aan uw werknemers vragen of ze zijn gevaccineerd. U mag ook niet vragen om een vaccinatiebewijs.”

En verder: “Dit mag niet door hun privacy. Informatie over vaccinatie is een gegeven over de gezondheid van die persoon. Gegevens over gezondheid zijn volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bijzondere persoonsgegevens. U mag geen bijzondere persoonsgegevens verwerken, behalve als er een uitzondering is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Werkgevers willen controleren of medewerkers zijn gevaccineerd

Begin deze maand meldde werkgeversvereniging AWVN na een ledenonderzoek dat 70 procent van de werkgevers wil kunnen controleren of medewerkers zijn gevaccineerd. De meerderheid van de ondervraagde werkgevers zei zich ‘zorgen te maken’ over de veiligheid van medewerkers nu steeds meer mensen naar kantoor of werkplek terugkeren.

De belangenvereniging wil dat er tijdelijke wetgeving komt zodat het in bepaalde omstandigheden en functies is toegestaan om naar de vaccinatiestatus van medewerkers te vragen.

Ook werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten ervoor dat bedrijven moeten kunnen zien of personeel is gevaccineerd om ‘werkplekken veiliger te maken’.

Website overheid aangepast

De website van de Rijksoverheid is afgelopen week stilletjes aangepast. Nu luidt het antwoord op de vraag of een werkgever mag vragen of een werknemer is gevaccineerd: “Ja, dat mag. De werkgever mag zijn werknemers vragen of ze gevaccineerd zijn.”

“Daar moet dan wel een goede reden voor zijn. Dat kan in beginsel alleen als de werkgever een duidelijk plan heeft hoe te handelen als de werknemer niet gevaccineerd is of de werknemer daarover geen mededeling wil doen. De werknemer hoeft op de vraag van de werkgever geen antwoord te geven.”

4.6 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NoVax
NoVax
2 jaren geleden

Het eenvoudigst is gewoon op die vraag van de werkgever het antwoord ”Ja” te geven, ongeacht of je wel of niet een Covid prik hebt gehad. Ben je van al het gezeur af.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Langzaam maar zeker wordt de strop om onze nek aangedraaid. Wij zijn vogelvrij verklaard.
Het gaat er lang niet meer om, wat er in de wet staat. Op de wetten kun je als rechtgeaarde burger dus niet meer rekenen.
Het gaat er steeds meer om, wat (in dit geval de werkgeversorganisaties) WILLEN. Zoiets als: U vraagt, wij draaien.
Vooral het “stilletjes”, daar gaat het om. Ik zou het zelf liever “stiekem” noemen. Stilletjes vind ik zelf een veel te vriendelijk woord voor zoiets ingrijpends.
Dus is onze privacy (voor zover wij deze nog hadden) ook om zeep geholpen.
Ik kan alleen maar duimen voor die advocaten en organisaties, die rechtszaken hebben aangespannen, dat ze nu eens een keer in het gelijk worden gesteld. Maar ik heb er een hard hoofd in.
OOIT (alweer in een ver verleden) stelde de rechter nog wat voor. Er werd daadwerkelijk recht gesproken. Dat is voorlopig voorbij.
Maar goed, een werkgever mag dus aan de werknemer vragen of hij is “gevaccineerd”. Maar ik zeg altijd: Vragen staat vrij. Het gaat er om, of je dan ook verplicht bent antwoord te geven.
Maar eigenlijk is dat dan natuurlijk wel duidelijk. De werknemer die NIET wil vertellen of hij geprikt is, zal dat dan ook zeer waarschijnlijk niet hebben gedaan.
Wat een dilemma!
Misschien moeten alle ongevaccineerden maar massaal de ziektewet in.
Dat zal dan wel wat worden. Ik heb begrepen, dat er heel veel zieken zijn bij de gevaccineerde mensen.
Kijken hoe lang die werkgevers die vraag dan nog stellen aan hun werknemers.

Patrick
Patrick
2 jaren geleden

Om dan de niet-vax eenzaam en alleen te laten werken en te laten bekommeren.

Stephan
Stephan
2 jaren geleden

Lachen joh met “onze” overheid. Ze wringen zich in allerlei bochten om die gifprikken uit te delen. Veel meer mensen dan die 1.8 miljoen wat ze ons proberen wijs te maken nemen niet zo’n gifprik.

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x