Homepagina » Paranormaal » Annemarie (33): “Ik zie en voel de aanwezigheid van overleden mensen”
Annemarie (33): "Ik zie en voel de aanwezigheid van overleden mensen"

Annemarie (33): “Ik zie en voel de aanwezigheid van overleden mensen”

Annemarie Smit (33) was onlangs te gast in het tv-programma Jan Rijdt Rond, waarin ze terugkeek op de tijd dat ze een tiener was. Op die leeftijd had ze al bijzondere gaven. Ze zag en voelde de aanwezigheid van overleden mensen. Omdat niemand haar toen serieus nam, negeerde ze die gevoelens zoveel mogelijk.

“Als ik ’s nachts naar de wc ging, zag ik in het halletje in ons ouderlijk huis allemaal zwevende gezichten,” vertelt Annemarie. “Ik dacht eerst dat ze iets van me wilden of me iets aan wilden doen. Maar dat was helemaal niet zo. Ze wilden gewoon erkenning.”

Iets geopend

Toen een goede vriend van haar in mei 2003 overleed, kwam ze erachter dat ze helemaal niet gek was. “Een paar weken na zijn dood kreeg ik dromen waarin hij mij opzocht en dingen liet zien die op dat moment speelden in zijn familie,” aldus Annemarie. “Zijn overlijden heeft bij mij iets geopend.”

Ook na het overlijden van haar oma kreeg ze steeds meer het gevoel dat er iets moet zijn na dit leven. “Ook omdat ik steeds meer begon te voelen en te zien wat eigenlijk niet zo voelbaar en zichtbaar is voor veel mensen.”

Spinrag

Als klein meisje fascineerde dat haar al ontzettend, ook omdat haar tante soms dingen zag en voorspelde. Ze kreeg steeds meer voorspellende dromen, die ze als kind ook al had. Op een gegeven moment werd ze zich ervan bewust dat ze pijn en emoties van anderen begon te voelen.

Volgens Annemarie is de scheidingslijn tussen deze wereld en de spirituele wereld flinterdun. “De aanwezigheid van een overledene voelt een beetje zoals spinrag,” legt ze uit. “Dat je het idee hebt dat je door spinrag loopt. Het geeft je een heel geruststellend gevoel en je krijgt veel vertrouwen in wat je ziet.”

Bekijk het fragment hier terug.

[NPO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise49 schreef:

  Als je hier niet mee om kan gaan, kun je je er beter voor afsluiten.(dit kun je zelf doen/als je iets niet wilt zien, dan gebeurt dat ook niet) Je kunt er ziek/gek van worden. Het is beter om je te focussen op je eigen ziel/leven. Dicht bij jezelf/aarde blijven dus.
  Mensen die hiervan leven zijn vaak niet te vertrouwen. Als je dit kunt moet je het eigenlijk altijd gratis doen. Je kunt beter geen voorspelling doen, zoals dat iemand dood gaat enz. Mensen moeten zelf de controle houden over hun gedachten. Zelf leren op hun kompas te leven. Dit proces duurt even/het wortelen, dus jongeren kunnen er beter niet aan beginnen, want die zijn nog zoekende naar zichzelf.
  Deze gave is wel geschikt om iemand verder te helpen, maar dan moet die persoon wel de juiste essentie aanhouden. Veel mensenkennis hebben.

  12 likes
 • Emile schreef:

  Tja, de 1 miljoen van James Randi kan je volgens mij nog steeds krijgen als je jezelf door zijn foundation laat testen.
  Als je kan communiceren met de doden dan kan je dat simpel testen, “duidelijke” vragen stellen aan de dode persoon en vervolgens verifieren, maarja, in 30 of 40 jaar is het nog nooit vastgesteld, de mensen die zich wel lieten testen vielen door de mand, of beter gezegd, hadden het verkeerd.
  Ik hoor iets maar niemand anders hoort alla Ghosthunters gaat niet werken, ik zie iets wat niemand kan zien werkt ook niet, raden naar namen en datum’s kan niet de bedoeling zijn.
  Maarja, nou zal ik wel reacties krijgen van dat het wel bestaat, dan zij het zo.
  Geloof wat men wil geloven, zolang je er in ieder geval maar niks aan verdient of mensen er bang mee maakt , dan vind ik het allemaal prima 😉

  6 likes
  • Paul schreef:

   Helaas 🙂 kun je dit geld niet meer claimen.
   Na de pensionering van Randi in 2015 accepteerde de ‘$1 Million Challenge’ geen kandidaten meer.

   helaas pindakaas.

   1 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  Toch zit ik met het gevoel dat deze mensen eerst aan het “vissen” zijn, vóórdat hun dierbare overledenen “informatie” doorgeven…

  6 likes
 • bert s schreef:

  Persoonlijk heb ik hier weinig mee, ga je dood zit je nog steeds vast op deze rots. Als je het een geruststellend gevoel vind om door spinrag te lopen dan lijkt me dat eerlijk gezegd ook wel een beetje vreemd, ik word daar juist redelijk panisch van.

  6 likes
 • R schreef:

  Laten we realistisch blijven. Sonia perera is natuurlijk net zo “paranormaal begaafd” als alle andere mensen die zeggen contact met gene zeiden te hebben. Klinkklare onzin en oplichting van het laagste niveau.

  6 likes
 • Richard schreef:

  Ik ervaar bezoeken aan gene zijde meer als een gevoel van kleine prikkels. Zoals de ruis die je ziet als het donker is, als kleine pixels. Het is dan alsof ik ook uit die pixels besta. Vreemd en heel prettig, en het maakt dat je kan zweven. Al is daar enige oefening voor nodig.
  Verder vind ik het heel prettig dat de scheidslijn flinterdun is en altijd aanwezig. Het maakt dat ik mij minder gehecht voel.

  5 likes
 • Nietons schreef:

  Het is duidelijk dat dit arme meisje een hoop leed door sterfgevallen heeft en dit niet goed weet te plaatsen.
  Een invloedrijk iemand uit haar familie heeft dit “idee” tijdens haar jeugd in haar geplant.
  Als kind zwevende gezichten zien, en al die gezichten wilden maar één ding, erkenning. Waarschijnlijk haar eerste psychotische waarneming (of fantasie) waarbij kennelijk een bepaald probleem met betrekking tot “erkenning” heeft plaatsgevonden.
  Dan, het is helemaal niet vreemd om veel te dromen over iemand die net overleden is, heel normaal en komt erg vaak voor. Dat deze “bezoeker” bepaalde familieproblemen laat zien in een droom is niet vreemd, ze weet natuurlijk heel goed van familieproblemen en heeft hier haar eigen kennis, inzichten en ervaring mee, bewust en onbewust.
  Dat ze heel duidelijk de aanwezigheid van haar oma voelt is gezien haar achtergrond en neiging om de dood niet te accepteren voor wat het is, niet vreemd.
  Zoals ze zelf al aangeeft is dit voor haar heel geruststellend en kan zij hier niet objectief in zijn…..
  Sorry, ook dit verhaal heeft mij niet verkocht….

  5 likes
 • frans schreef:

  AUB geen goedbedoelde adviezen!
  Er zijn steeds meer mensen die op een geheel individuele manier waarnemingen doen, en hier een ontwikkeling hebben/kunnen te volgen. De geestelijke wereld wil dat wij haar zien!
  De overledenen willen dat wij contact opnemen met hen zoals zij contact opnemen met ons. Zoals deze jonge vrouw hier.
  mooie ontwikkeling als je die oppakt.

  3 likes
 • Anton50 schreef:

  Wat voor de een een realiteit is, past niet in het wereldbeeld van de ander..
  Altijd weer die uitgesproken meningen… bijvoorbeeld @Nietons

  Het is geen onzin, want voor haar is het waarheid.
  Net als jij een bepaalde overtuiging hebt (nl dat het een idee-fixe is, en dus onzin), heeft een ander dat ook.. zo raar als mensen proberen hun mening te poneren als de enige echte. Er zijn vele waarheden, honderden, duizenden, miljoenen. Wie bepaald wat dan waar is? Jij, met je eigen subjectieve observatie en interpretatie?

  3 likes
 • De Overheid. schreef:

  Het Vaticaan komt nu ook met het nieuws dat je voor eeuwig leeft en dus dat je ziel iedere x herboren word. Hoe kan men dan contact hebben met overlevenden?? Dit is weer zo een typische wereld die lang loopt en dat mensen het dan ook geloven en gekken het hun ding maken voor de mensen die in die illusie zitten. Bij de harde logica van het Vaticaan past het geheel niet!!

  0 likes
 • Anton50 schreef:

  @The Joker; ik zou net zo goed hetzelfde tegen jou kunnen zeggen als in mijn reactie @Nietons…
  Het zijn subjectieve ervaringen, die voor die mensen net zo echt zijn, als jouw ervaringen die je dan wel of niet beleeft.

  Natuurlijk, het hele interkerkelijke Dogma is ook niet aan mij besteedt. Het is een interpretatie van gebeurtenissen die 500 jaar eerder gebeurden, voordat de eerste boeken van het oude testament werden geschreven. Dus in feite niet te vergelijken met de recente Persoonlijke ervaringen van Annemarie…

  Anyway, geloof wat je wilt en be happy.

  1 likes
 • The Joker schreef:

  Ik vind spiritualiteit etc. heel interessant daar niet van hoor maar dit soort dingen zijn simpelweg niet bewezen. Net zoals het god verhaal mensen kunnen wel zeggen dat ze dingen zien maar mischien hebben ze dat verhaal wel bedacht om aandacht of hebben ze een psychische stoornis. Net zoals de bijbel wie zegt dat alles wat daar in staat waar is? Jezus? Jezus was gewoon een doodnormale rebel en hij werd gekruisigd omdat ze zat waren van al die opstanden. En zijn gaven, heeft iemand het ooit gefilmd? Nee er zijn enkel verhalen, verhalen om het Christendom te promoten en het is alom bekent dat er machten zijn die er baat bij hadden dat het christendom groeide.

  0 likes
 • Angela schreef:

  Interessant dit, daar ik zelf ook dergelijke ervaringen heb. Ik krijg vaak “bezoekjes” van mensen die net zijn overleden. Ze snappen dan niet dat hun geliefden hen niet meer kunnen zien of horen. Als ik dan zeg dat ze niet meer in hun fysieke lichaam “wonen”, zeggen ze meestal dat ze niet dood zijn. Blijkbaar lijkt het leven hierna dus enorm veel op dit leven. Toen mijn vriend zijn aardse lichaam verliet vorige week heb ik zitten janken als een klein kind. Hij kwam snachts even zeggen dat ik niet moest huilen omdat hij nu geen pijn meer heeft. En ook al weet ik dat hij het nu goed heeft, ik mis zijn fysieke lichaam gigantisch omdat ik hem nu geen kus en knuffel kan geven.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Er is overtuigend en intrigerend bewijs voor leven na de dood. Professor spreekt zich uit

  Er is overtuigend en intrigerend bewijs voor leven na de dood. Professor spreekt zich uit

  Robert Lawrence Kuhn sprak met professor Stephen ...

  Contact met je gids

  Wat weet jouw gids over jou?

  Een gids is een bepaalde energie die ...

  >