Buitenaards

“Buitenaardse wezens bouwden de piramides”

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met 63 miljoen verkochte boeken is Erich von Däniken de kampioen van de alternatieve archeologie. Zijn belangrijkste stelling is dat de aarde sinds het begin der tijden meermaals is bezocht door buitenaardse wezens.

Bij elk bezoek gaven de wezens kennis door aan mensen. Het bewijs hiervoor wordt onder andere geleverd door Oud-Egyptische reliëfs, waar Von Däniken elektrische boormachines, transformatorstations en ruimteschepen in zag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Door deze afbeeldingen kwam de schrijver op het idee dat buitenaardse wezens de piramides, de geheimzinnige beelden van Paaseiland en Stonehenge bouwden. Hun grootste inbreng was echter dat ze door gemeenschap met primitieve mensen de moderne mens schiepen.

Von Däniken verwijst naar zeer veel archeologische artefacten die een hoge graad van kennis vereisen om te produceren. Sommige daarvan vereisen ook een vergaande kennis van wiskunde, mechanica, fysica, chemie, bouwkunde en kosmografie, die de bouwers simpelweg niet konden hebben. Andere zijn zodanig van aard dat ze zelfs met de huidige kennis en kunde niet of nauwelijks zijn na te maken.

Von Däniken haalt oude verwijzingen aan naar oorlogen die (deels) in de lucht worden uitgevochten, of naar wezens die in ‘wagens van vuur’ door de hemel reizen. Hij interpreteert dit als de landing of het vertrek van een ruimtevaartuig.

"Buitenaardse wezens bouwden de piramides"Ook in de renaissance zagen mensen UFO’s, maar omdat ze die niet konden fotograferen, werden ze geschilderd. Dat beweerde de archeoloog Roberto Volterri uit Italië na jarenlange studie van schilderijen uit die tijd.

Als voorbeeld voert Volterri onder andere een schilderij van de Italiaanse schilder Filippo Lippi uit de 15e eeuw. De maagd Maria staat op de voorgrond, terwijl een man en een hond op de achtergrond naar een stralend voorwerp aan de hemel lijken te staren. Volterri kwam nog veel meer mysterieuze vliegende objecten in de renaissancekunst tegen.

“Ik denk dat de schilders ze bewust toevoegden, omdat ze wisten dat ze belangrijk waren en ze deze voor de toekomst wilden vastleggen,” zei hij. Volgens critici zijn de geheimzinnige voorwerpen geen UFO’s, maar pogingen om de goddelijke, hemelse krachten uit te beelden.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jankovic
Jankovic
9 jaren geleden

Persoonlijk schat ik de kans op buitenaards leven hoger in dan het bestaan van goden. Al heb ik ze beide nog niet gezien.

Lion
Lion
9 jaren geleden

Volgens critici zijn de geheimzinnige voorwerpen geen UFO’s, maar pogingen om de goddelijke, hemelse krachten uit te beelden??????
Daar geloof ik helemaal niet in. Ik zou me niks verbazen als die critici van het vaticaan zijn, want als de goden kosmonauten waren, dan klopt het hele bijbelse sprookje niet. En ik denk dat ze daar alles aan proberen te doen omdat sprookje levend te houden.

Agraricus
Agraricus
9 jaren geleden

Een verregaand statement waar ik ook al veel over gelezen en gehoord heb. Alleen dit artikel moet ik als voorbarig bestempelen gezien het gebrek aan referenties. Zeker gezien de wereldse gevolgen van dit artikel als het waarheid is, dan mogen we toch wel lijsten aan bronnen verwachten.

octavium
octavium
9 jaren geleden

Lijkt me wat te kort door de bocht dit, het is niet eens zo dat ik het er per definitie niet mee eens ben… Meer dat ik het per definitie niet eens ben met Erich von Däniken.
Als er bij wijze van spreken een scheet dwars zit komt het al door Aliens bij hem.
Wat verder zoekwerk over wat hij allemaal beweert, geeft over het algemeen hele aardse oplossingen die heel wat realistischer zijn. De uitleg van de franse architect Jean-Pierre Houdin vind ik bij voorbeeld stukken realistischer dan het standaard antwoord van von Danicke “I don’t know… The aliens must have done it”

Geef wat credits aan de mensen uit de oudheid zou ik zo zeggen.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x