Het Complot

Oud-SS’ers bouwden vlak na WOII schaduwleger op

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voormalige officieren van de Wehrmacht en de Waffen-SS hebben na de Tweede Wereldoorlog op eigen houtje een schaduwleger opgericht in de Duitse Bondsrepubliek. Dat is gebleken uit documenten van de inlichtingendienst BND die Der Spiegel heeft ingekeken.

Ongeveer 2000 oud-officieren werkten volgens het weekblad vanaf 1949 aan een geheim leger van 40.000 manschappen. Bij een eventuele inval van ‘de Russen’ moesten zij naar het buitenland uitwijken en van daaruit vechten voor de bevrijding van de Bondsrepubliek. Er waren ook plannen om in het toen nog fascistische Spanje te oefenen.

Het schaduwleger beschikte over een eigen inlichtingendienst, die linkse burgers en politici, onder wie de vroegere SPD-fractieleider Fritz Erler, bespioneerde. De oprichting van het geheime leger vond plaats buiten medeweten van de bondsregering. In 1951 wist de toenmalige bondskanselier Konrad Adenauer van het bestaan ervan af, maar hij deed er niets tegen. Hij liet het in de gaten houden, maar trad er niet tegen op. Adenauer had mogelijk weinig trek in een conflict met de veteranen.

Hoofdorganisator van het schaduwleger was Albert Schnez. Wapens moesten komen uit de voorraden van de politie. Een medewerker van Schnez had toegang tot de wapens omdat hij werkzaam was op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Schnez klom later op tot inspecteur-generaal van de Bundeswehr.

West-Duitsland kreeg pas in 1955 weer een officieel leger. Daarin kregen veel voormalige leden van het schaduwleger een baan. Eén van hen, Hans Speidel (generaal ten tijde van de Tweede Wereldoorlog), schopte het in 1957 zelfs tot opperbevelhebber van de landstrijdkrachten van de NAVO in Midden-Europa.

[Nederlands Dagblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bennie
bennie
8 jaren geleden

het is een gegeven,dat alles altijd geheim wordt gehouden en dat er corruptie/leugens etc….in de politiek/rechtsysteem is….het gebeurt elke dag…dat komt ook door de laksheid van de mainstream media in binnenland/buitenland die TOTAAL niet onpartijdig zijn maar werken voor de staat/politiek/banken/elite…..waarom duurt altijd alles zo lang dat de waarheid na buiten komt…terwijl ze het al VEEL eerder weten….kijk naar sandy hook(100% in scene gezet!!)boston marathon”bombing”(100% in scene gezet)lax shooting(100 % in scene gezet)etc….etc…..waarom blijft het nos journaal/nieuwsuur etc….nog steeds verkondigen dat het echt gebeurt is!!!terwijl je niet de universiteit hoeft hebben gehad om te zien/begrijpen dat het 100% in scene is gezet…..kijk maar op you tube naar de sandy hook hoax/lax shooting hoax/boston bombing hoax………het is zoooooooooooo overduidelijk dus waarom wordt niet de waarheid verteld door onze mainstream media?????WE WORDEN VOOR DE GEK GEHOUDEN DAG IN DAG UIT 24/7 DOOR NOS JOURNAAL/NIEUWSUUR/CNN/BBC ETC…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x