Lezersbrieven

Valt motorrijden onder criminaliteit?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland hebben we in de wetgeving gelukkig te maken met het Legaliteitsbeginsel. Dit beginsel kan als volgt verwoord worden: In een rechtsstaat moet ieder overheidsoptreden berusten op algemene, voor herhaalde toepassing vatbare rechtsregels, vastgesteld krachtens attributie of delegatie. Wetgevende, rechtsprekende en uitvoerende instanties zijn zelf ook gebonden door de wet.

De binding van de rechtsprekende macht aan de wet blijkt ook uit de zogenaamde onschuldpresumptie: mensen moeten voor onschuldig gehouden worden tot het tegendeel is bewezen. Ze mogen niet opgesloten of anderszins gestraft worden als niet bewezen kan worden dat zij een wet hebben overtreden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Wat zien we op dit moment gebeuren?

Op grote schaal worden motorrijders ‘anderszins gestraft’ zonder dat er op wat voor manier dan ook een schuld is vastgesteld. Iedereen die op een motor rijdt (het liefst een Harley Davidson of iets wat daar op lijkt) wordt als crimineel en als bendelid afgespiegeld. We gaan zelfs al zover dat het dragen van een leren motorjack wordt gezien als een strafbaar feit. Als een café-eigenaar niet meewerkt aan de regeling zal hij extra worden gecontroleerd. Is dat laatste geen vorm van overheidschantage?

Laten we eerlijk zijn, onder motorrijders zitten criminelen, soms zelfs zware criminelen. Echter, er zitten ook veel geheel normale mannen en vrouwen bij. Het feit dat er een aantal criminelen zijn betekent niet dat iedere motorrijder automatisch crimineel is. Als we die logica aanhouden dan kunnen we nog wat exotische situaties verwachten!

  • Ieder voetbalstadion en supportersclubhuis wordt gesloten omdat het een broeinest van criminelen is. Er zijn immers genoeg voetbalsupporters die zich misdragen?
  • Politieke partijen moeten verboden worden, want er zitten (witte boorden-)criminelen in en partijen worden daarmee een broednest van criminaliteit. Het lopen in een pak met stropdas op de openbare weg wordt per direct beschouwd als een uiting van crimineel gedrag.
  • De Katholieke Kerk wordt verboden, en bezoek je een kerk of draag je een kruisje dan wordt dat als crimineel gedrag beschouwd. Er zijn immers priesters die zich aan kinderen vergrepen hebben, dus de kerk is een instituut dat pedofilie mogelijk maakt.

Natuurlijk zijn dit absurde situaties, maar als ze zo absurd zijn, waarom wordt het dan exact zo op motorrijders toegepast? Was het niet zo dat we onschuldig zijn totdat het tegendeel bewezen is? Waarom reageert de overheid dan zo vreselijk overspannen op een stelletje motorrijders? Harley-dagen worden vrijwel consequent afgelast, maar wanneer was de laatste keer dat er in de media bericht is gedaan over wantoestanden op zo’n dag? Ik kan het me niet herinneren, in tegenstelling tot rellen bij voetbalwedstrijden, kindermisbruik in de katholieke kerk en frauderende politici.

In het kort

Ja, er zijn een aantal zich misdragende criminele motorrijders. Die mogen, nee, die moeten aangepakt worden en hun terechte straf krijgen, zoals iedere zich misdragende Nederlander, maar dat moet gebeuren volgens het officiële traject. Dus bewijzen verzamelen, aanklagen, rechtszaak en dan al dan niet een veroordeling. Tot die tijd is er geen sprake van bendes en georganiseerde misdaad, anders had de rechter dat wel vastgesteld. Dat een aantal politici en politiemedewerkers denken dat alle motorrijders crimineel zijn is triest genoeg, dat ze kleding denken te mogen verbieden en alle motor- en/of Harley-evenementen onmogelijk maken is een directe aanslag op onze rechtsstaat!

Dries Bessels

2 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mort
Mort
10 jaren geleden

Precies Dries, erg bevreemdend dat de grote grijze massa die parallel niet trekt, men vindt het allemaal prima en slikt met gulzige teugen meer anti biker propaganda. Beangstigend, dat deed men in de jaren 30 en 40 vorige eeuw ook met de beschuldigingen en demonisering van andere bevolkings groepen…

bennie
bennie
10 jaren geleden

vandaag zijn het de motorrijders,morgen de skateboarders en volgende week tweelingen omdat ze dezelfde kleding aanhebben…….:)

Tom
Tom
10 jaren geleden

Helemaal gelijk Dries.
Meer Harley evenementen trouwens op http://www.rijder17ra.com

enkidoe
enkidoe
10 jaren geleden

een nederlandse vlag op een jas mag ook niet

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x