Homepagina » Lezersbrieven » Valt motorrijden onder criminaliteit?
Lezersbrief

Valt motorrijden onder criminaliteit?

In Nederland hebben we in de wetgeving gelukkig te maken met het Legaliteitsbeginsel. Dit beginsel kan als volgt verwoord worden: In een rechtsstaat moet ieder overheidsoptreden berusten op algemene, voor herhaalde toepassing vatbare rechtsregels, vastgesteld krachtens attributie of delegatie. Wetgevende, rechtsprekende en uitvoerende instanties zijn zelf ook gebonden door de wet.

De binding van de rechtsprekende macht aan de wet blijkt ook uit de zogenaamde onschuldpresumptie: mensen moeten voor onschuldig gehouden worden tot het tegendeel is bewezen. Ze mogen niet opgesloten of anderszins gestraft worden als niet bewezen kan worden dat zij een wet hebben overtreden.

Wat zien we op dit moment gebeuren?

Op grote schaal worden motorrijders ‘anderszins gestraft’ zonder dat er op wat voor manier dan ook een schuld is vastgesteld. Iedereen die op een motor rijdt (het liefst een Harley Davidson of iets wat daar op lijkt) wordt als crimineel en als bendelid afgespiegeld. We gaan zelfs al zover dat het dragen van een leren motorjack wordt gezien als een strafbaar feit. Als een café-eigenaar niet meewerkt aan de regeling zal hij extra worden gecontroleerd. Is dat laatste geen vorm van overheidschantage?

Laten we eerlijk zijn, onder motorrijders zitten criminelen, soms zelfs zware criminelen. Echter, er zitten ook veel geheel normale mannen en vrouwen bij. Het feit dat er een aantal criminelen zijn betekent niet dat iedere motorrijder automatisch crimineel is. Als we die logica aanhouden dan kunnen we nog wat exotische situaties verwachten!

 • Ieder voetbalstadion en supportersclubhuis wordt gesloten omdat het een broeinest van criminelen is. Er zijn immers genoeg voetbalsupporters die zich misdragen?
 • Politieke partijen moeten verboden worden, want er zitten (witte boorden-)criminelen in en partijen worden daarmee een broednest van criminaliteit. Het lopen in een pak met stropdas op de openbare weg wordt per direct beschouwd als een uiting van crimineel gedrag.
 • De Katholieke Kerk wordt verboden, en bezoek je een kerk of draag je een kruisje dan wordt dat als crimineel gedrag beschouwd. Er zijn immers priesters die zich aan kinderen vergrepen hebben, dus de kerk is een instituut dat pedofilie mogelijk maakt.

Natuurlijk zijn dit absurde situaties, maar als ze zo absurd zijn, waarom wordt het dan exact zo op motorrijders toegepast? Was het niet zo dat we onschuldig zijn totdat het tegendeel bewezen is? Waarom reageert de overheid dan zo vreselijk overspannen op een stelletje motorrijders? Harley-dagen worden vrijwel consequent afgelast, maar wanneer was de laatste keer dat er in de media bericht is gedaan over wantoestanden op zo’n dag? Ik kan het me niet herinneren, in tegenstelling tot rellen bij voetbalwedstrijden, kindermisbruik in de katholieke kerk en frauderende politici.

In het kort

Ja, er zijn een aantal zich misdragende criminele motorrijders. Die mogen, nee, die moeten aangepakt worden en hun terechte straf krijgen, zoals iedere zich misdragende Nederlander, maar dat moet gebeuren volgens het officiële traject. Dus bewijzen verzamelen, aanklagen, rechtszaak en dan al dan niet een veroordeling. Tot die tijd is er geen sprake van bendes en georganiseerde misdaad, anders had de rechter dat wel vastgesteld. Dat een aantal politici en politiemedewerkers denken dat alle motorrijders crimineel zijn is triest genoeg, dat ze kleding denken te mogen verbieden en alle motor- en/of Harley-evenementen onmogelijk maken is een directe aanslag op onze rechtsstaat!

Dries BesselsVind je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. vandaag zijn het de motorrijders,morgen de skateboarders en volgende week tweelingen omdat ze dezelfde kleding aanhebben…….:)

  9 likes
 2. tja er zijn heel veel motorrijders in nederland… en natuurlijk maar een klein deel crimineel..
  maar wie in zijn motorjas met teksten van clubs die vaak in het nieuws komen in de winter ermee loopt… als niemand meer motorrijdt, moet je je eigen toch afvragen waarom ze die jack aan hebben…
  om te provoceren, afpersen, drugshandel, prostitutie, wapenhandel etc etc
  Ik las toevallig in de krant dat ze 1200 clubleden hebben onderzocht, en er bijna 500 een moord op hun geweten hebben…. tja ga je je eigen toch afvragen wat ze bij die zo bekende clubs uitvreten en of alles wel bekend is! misschien is 500 al wel een laag getal aangezien je als prospect lid naar een echt lid wil gaan toch iemand minstens in elkaar moet slaan….

  tuurlijk heel triest voor de echte motorliefhebbers (die geen problemen maken) maar geloof mij maar die gasten worden heeeeeel goed in de gaten gehouden….

  1 likes
  • Beste anoniem….1200 clubleden onderzocht en minimaal 500 daarvan zijn moordenaar…ben je wel goed snik? Dus er lopen 500 moordenaars geheel herkenbaar los in de rondte? Welke kranten lees jij?
   Als prospect moet je minstens iemand in elkaar slaan? Laat me raden, dat stond er tussen haakjes achter?
   Je hebt echt geen idee waar je het over hebt is het wel? Vandaar natuurlijk ook dat je anoniem zo maar wat rondtoeterd waarvan je zeker weet dat het waar is want het stond in de krant???

   Maar ik geloof je hoor, dat die “gasten” goed in de gaten gehouden worden, dat stond nml ook in die zelfde krant natuurlijk.

   Wat een trieste reactie van jou, maar je luistert iig goed naar Ivo Opstelten en zijn maten in Den Haag, want die hebben altijd gelijk toch?

   4 likes
  • Wat een volledig uit de lucht gegrepen stemmingmaker, die “anoniem”Dapper om anoniem te blijven met zilke grote woorden man onderzoch en 5 een moord gepleegd? Compleet verzonnen, dit cijfer. En in de winter zou een motorrijder geen jasje meer mogen dragen omdat hij geen motor meer rijdt. Beste meneer anoniem, spreek als u weet waar u over praat. Als u niets weet maar zomaar een soort “waarheid” maakt van uw gedachtenspinsels…. zeg dan niets. Iemand in elkaar slaan om member te worden?? wat een onzin. Ik daag u uit om met serieuze bewijzen te komen van uw onzinnig leeg geblaat. Uw bewijzen plaatsen we dan graag op onze bikersite. Ik ben een van die “gasten” die in clubverband rijdt. Al jaren. En word niet in de gaten gehouden. Heb niemand in elkaar hoeven te slaan. Ben en ken gelukkig geen moordenaars. Stoer, die anonimiteit!

   1 likes
  • Beste anonieme ijsbeer, in de winter draag ik m’n ‘jack’ tegen de koude, raar hé.

   1 likes
 3. Precies Dries, erg bevreemdend dat de grote grijze massa die parallel niet trekt, men vindt het allemaal prima en slikt met gulzige teugen meer anti biker propaganda. Beangstigend, dat deed men in de jaren 30 en 40 vorige eeuw ook met de beschuldigingen en demonisering van andere bevolkings groepen…

  6 likes
 4. Helemaal gelijk, 2 wielen = vrijheid

  1 likes
 5. een bende wielertouristen is nog gevaarlijker !! 🙂

  1 likes
 6. Helemaal gelijk Dries.
  Meer Harley evenementen trouwens op http://www.rijder17ra.com

  0 likes
 7. een nederlandse vlag op een jas mag ook niet

  0 likes
 8. Dries…….de Katholieke kerk mag weer eens vernoemd worden, bij de islam valt geen mispunt te bespeuren natuurlijk.

  0 likes
 9. De laatste 10 jaar of zo van mijn actieve geen auto meer gehad en zomer en winter op 2 wielen door gebracht. Jaar gemiddelde van 25.000.
  Een keer een heftige aanrijding op een dijk in een bocht en een auto op mijn weg helft. Ontwijken was onmogelijk dus motor onderuit geremd ik in de heg gedoken. Gelukkig geen lichamelijk letsel maar enorme materiële schaden. De BMW was met een testrit bezig en de bestuurder heeft zich wel 100 keer verexcuseert en verklaarde dat er net voor de bocht een vrachtwagen met aanhanger op zijn rijbaan stond. En dat de enige manier om daarlangs te komen op de andere rijbaan was. Wij hadden geen conflict! En hebben elkaar geholpen om de rotzooi op te ruimen en weer thuis te krijgen. Bij de BMW dealer met de eigenaar schade formulieren ingevuld en enige foto’s toegevoegd.

  Krijg ik 6 maanden later een bericht van de verzekering dat ik als motor rijder daar te hard gereden had dus ik was verantwoordelijk voor het ongeluk.

  Na lange strijd is het gelukkig allemaal netjes betaald maar alleen omdat de eigenaar van de BMW dealer ruzie heeft gemaakt met zijn verzekering.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De overheid en media worden gerund door georganiseerde misdaad. Burgemeesterskandidaat klapt uit de school

De overheid en media worden gerund door georganiseerde misdaad. Burgemeesterskandidaat klapt uit de school

Derrick Broze doet in de Amerikaanse stad ...

Amerikaanse overheid geeft 21 biljoen dollar uit, en niemand weet waar het geld naartoe is gegaan

Amerikaanse overheid geeft 21 biljoen dollar uit, en niemand weet waar het geld naartoe is gegaan

De Amerikaanse overheid heeft 21 biljoen dollar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag, 21 november 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.