Buitenaards

Buitenaardsen of liefde, de zoektocht is hetzelfde (video)

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er bevinden zich naar schatting zo’n 100 miljard sterren in de Melkweg. Rond al deze sterren draait minstens één planeet.

Het is goed mogelijk dat een aantal van deze planeten intelligent leven herbergt dat in staat is om te communiceren met de aarde. Waarom weten we dan niet van het bestaan van deze beschavingen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dergelijke kosmologische vragen liggen aan de basis van de paradox van Enrico Fermi en hielpen bij de formulering van de vergelijking van Drake.

In onderstaande video laat Joe Hanson de overeenkomsten zien tussen de zoektocht naar leven in het universum en de zoektocht naar liefde op aarde. Uiteindelijk is liefde universeel. Er zijn miljarden mensen naar op zoek, maar toch lijkt het vaak lastig om liefde te vinden.

Liefde is een ingewikkelde combinatie van chemicaliën in het brein en gedrag die wetenschappers nog maar net beginnen te begrijpen. Het is opvallend dat romantische liefde in iedere samenleving op aarde bestaat. Als zeven miljard mensen ernaar op zoek zijn, waarom kan het dan toch lijken alsof liefde zo moeilijk te vinden is? 

Bron: YouTube/itsokaytobesmart

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Weer een artikel dat van de naieve veronderstelling uit gaat dat alle buitenaardsen “lief” zijn. Wat een onnozelheid ! Ze hebben zeker Noord Korea vergeten toen ze met “liefde” het aardse kernwapenarsenaal onschadelijk hebben gemaakt. Ook zo’n onzin leuk voor goedgelovige dromers die met een klap (atoomboem) van de roze wolk zijn getrapt.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Liefde is iets om te geven, niet om te zoeken.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Buitenaardsen of liefde,beide heb ik ze gevonden.En toch zijn er mensen die zien of vinden beide niet.Maar als Kwaad hier op aarde bestaat, zou dat ook elders kunnen.Maar ja de aardling is nog maar primatief, en heeft het vuur net uitgevonden. Dus intelligent??Ik denk nog wel een lange weg te gaan, die versneld kan worden, door buitenaards contact.Wat er volgens mij al lang is maar verzwegen wordt.

blup
blup
11 jaren geleden

“Als zeven miljard mensen ernaar op zoek zijn, waarom kan het dan toch lijken alsof liefde zo moeilijk te vinden is?”

Nou, het lijkt zo moeilijk te vinden, omdat zeven miljard mensen er blijkbaar naar zoeken. En aangezien zoeken iets anders is dan vinden..

In die zin staat het antwoord voor de komma, de vraag erachter.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x