Homepagina » Mens en Dier » LinkedIn verwijdert account Kamerlid Van Haga: ‘Tijd om ze keihard aan te pakken!’
linkedin
Foto: Unsplash

LinkedIn verwijdert account Kamerlid Van Haga: ‘Tijd om ze keihard aan te pakken!’

Censuur is op ‘social media’ schering en inslag. Dat wordt vandaag nog maar eens bevestigd: LinkedIn heeft het account van Tweede Kamerlid Wybren van Haga, een gekozen volksvertegenwoordiger, verwijderd.

“Beïnvloeding van de politiek en het democratische proces door dit soort bedrijven is inmiddels een groot probleem geworden. Tijd om ze keihard aan te pakken!” schrijft hij op Twitter.

Orwelliaans

In december vorig jaar werd zijn LinkedIn-account ook al geblokkeerd. Dat gebeurde – volgens het sociale medium – wegens ‘verspreiding van valse inhoud’. Van Haga had onder meer geschreven dat mondkapjes niet werken. Bron: RIVM. Het Kamerlid schreef verder dat de infection fatality rate van corona is vastgesteld op 0,23 procent. Dat bleek uit een onderzoek van Stanford-professor John Ioannidis, dat nota bene is gepubliceerd in het Bulletin of the World Health Organization.

“Orwelliaans,” aldus Van Haga.

Feitelijk sla je het hele debat dood

“Alles wat niet in lijn is met wat dit kabinet nu wil in coronatijd wordt verwijderd,” zei Van Haga eerder tegenover parlementair verslaggever Ernst Lissauer van omroep ON! “Ik vind het raar dat dit soort digitale platforms zich zo’n grote broek aanmeten en zo nadrukkelijk het hele coronabeleid beïnvloeden. Feitelijk sla je het hele debat dood en voorkom je dat er een normaal politiek debat plaatsvindt.”

“Ik vind niet dat een particulier bedrijf […] mag bepalen wat waar en wat niet waar is,” benadrukte Van Haga, die ook al eens werd gecensureerd door YouTube.

“In sommige kringen meent men dat het laten zwijgen van stemmen het gesignaleerde probleem oplost. Het olielampje op het dashboard staat aan. Sla het stuk en het is uit,” schrijft Lissauer in een reactie op de ban van LinkedIn.

4.8 62 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda Sprangers
Linda Sprangers
4 maanden geleden

Oproep aan iedereen die dit leest: per direct je account verwijderen. Ik heb het vorig jaar al gedaan, na de ban van Maurice de Hond. Wat verbeelden dit soort “bedrijven”zich eigenlijk??? 🤨

H.J.
H.J.
4 maanden geleden

Dit is gewoon Nederland, een land waar 2 moslims van het vrouwelijke geslacht een kind ophitsen om naar een vlag te spuwen, op de Dam in Amsterdam.
Is het OM al een onderzoek gestart.?

RayOflight
RayOflight
4 maanden geleden

Goto hell linkedin !

maak een website aan
vb. http://wybrenvanhaga.nl/
lijkt met dat de tijd van sociale netwerken voorbij is. Denk dat ik nog wel mensen zijn die een url kunnen intypen. Zij die dat niet kunnen zijn in ieder geval niet slim genoeg om te zien wat er echt aan de hand is.

Sizu_Sun
Sizu_Sun
4 maanden geleden

Dit is een hele ernstige zaak. nou weten wij dat hier wel, maar te veel mensen die het wel OK vinden vrees ik, of het niets uit maakt.

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

politie

Beelden: politie verwijdert ongevaccineerde vrouw onder luid gejuich uit restaurant

Politie en handhaving zijn zondag uitgerukt om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

83
0
We lezen graag je reactie!x