Afgelopen week hadden bijna 6,5 miljoen volwassenen in Nederland een boosterprik tegen corona gekregen, 45,2 procent van alle volwassenen. Dat betekent dat ongeveer de helft van de volwassenen geen derde prik heeft gehaald.
De overheid wil dat alle volwassenen die volledig ingeënt zijn en ervoor in aanmerking komen, voor eind januari de kans hebben gehad een boosterprik te halen.
De effectiviteit van de boosterprik is de meest genoemde reden waarom gevaccineerden twijfelen, blijkt uit een peiling. Andere vaak genoemde zorgen zijn de veiligheid van de booster en mogelijke bijwerkingen.
Ruim zes miljoen Nederlanders
Ook de meeste ouders van kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn niet van plan hun kind te laten vaccineren tegen het coronavirus. 51 procent zegt het zeker of waarschijnlijk niet te zullen doen.
“De helft van de volwassen Nederlanders heeft de derde prik niet gehaald,” constateert Kamerlid Fleur Agema (PVV). “Daarmee zijn de coronatoegangsbewijzen en 2G feitelijk opgeblazen.”
“Of wil de nieuwe minister van VWS ruim zes miljoen Nederlanders de toegang tot de horeca, winkels, werk en onderwijs gaan ontzeggen?” vraagt Agema zich hardop af.
Zinloos
Uit onderzoek van de TU Delft blijkt dat 2G nauwelijks effect heeft op het aantal ‘coronabesmettingen’ en zinloos is. Zorgminister Kuipers heeft de bevindingen naar de Tweede Kamer gestuurd.
De helft van de volwassen Nederlanders heeft de 3e prik niet gehaald.
Daarmee zijn de coronatoegangsbewijzen en 2G feitelijk opgeblazen.
Of wil de nieuwe @ministerVWS ruim 6 miljoen Nederlanders de toegang tot de horeca, winkels, werk en onderwijs gaan ontzeggen?#StopQR
— Fleur Agema (@FleurAgemaPVV) January 18, 2022
Dat is heel goed nieuws! Begint men wakker te worden??
BOEM! In you face!
Hé vriend kuipers, let je even op? Je afrekening is aanstaande!
In feitelijk net zo opgeblazen als in Frankrijk. Is allemaal blufpoker van de neo marxistisen.Regels, doe maar, volgen,TOTAAL negeren, alsof ze niet bestaan. Geduld zal beloond worden.