Homepagina » Buitenland » World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug!
wor
Foto: Klaus Schwab (World Economic Forum CC BY 3.0)

World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug!

De globalistische denktank van Klaus Schwab, het World Economic Forum (WEF), en de Davos-elites hebben in een nieuwe video hun plannen voor de toekomst gepresenteerd. Tot 2024 blijft alles zoals het is: lockdowns, vaccinaties en reisbeperkingen.

Het WEF werkt momenteel aan een project dat autoriteiten in staat stelt om alle bewegingen van elk individu nauwkeurig te volgen, zogenaamd zodat we weer veilig kunnen reizen. Men stuurt daarnaast steeds meer in de richting van verplichte tests, verplichte vaccinaties, toegangscontroles en afstand houden. Dit wordt ook wel ‘Corona Compliance’ genoemd.

Groene pas

Ondertussen werkt de Europese Unie aan een zogenoemde groene pas, een vaccinatiepaspoort, waarmee de vaccinatiestatus en testresultaten van elk individu kunnen worden afgelezen. Het is de bedoeling om reizen, maar ook bezoekjes aan restaurants, musea en winkels, te gaan koppelen aan deze groene pas. In Israël is de pas al uitgerold.

De minister van Buitenlandse Zaken van Singapore, Vivian Balakrishnan, heeft spijt. “Ik heb een fout gemaakt,” zei hij. “Ik heb in eerste instantie beloofd dat de gegevens alleen zouden worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Toen ik deze belofte deed, besefte ik niet dat de politie bij het onderzoeken van een misdaad om documenten kan vragen of kan verzoeken dat bepaalde informatie wordt vrijgegeven.”

Big Brother

Met andere woorden: ook de politie en autoriteiten hebben toegang tot deze gegevens. Balakrishnan zei dat de wet inmiddels is aangepast zodat de politie alleen in specifieke situaties toegang kan krijgen tot de gegevens.

Hij benadrukte dat net zoals na 9/11 de veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt. En dat is het nieuwe normaal! Big Brother zal ons constant in de gaten houden. “We gaan blaastesten doen, we gaan de komende jaren van alles doen,” zei Balakrishnan. Hij waarschuwde: “De geschiedenis leert ons dat als overheden eenmaal die macht hebben, ze die niet zomaar opgeven.”

[Wochenblick]
4.8 50 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
23 dagen geleden

Animal Farm & 1984 in 1 scenario!

Annette
Annette
23 dagen geleden

Dit komt voor mij niet als een verrassing, maar is desalniettemin schokkend. De mensen die NU de macht hebben zijn geen mensen, maar monsters! Er is ook geen vergelijking te maken met welke tijd dan ook. Nu zijn mijn man en ik zeventigers, dus onze langste tijd zit er sowieso op. Maar wat vind ik dit vreselijk voor alle jongere mensen en niet te vergeten de kinderen. Heel eerlijk: ik kan er bijna niet meer van slapen. Alleen wanneer ik een slaappil neem (1 x in de drie nachten) kan ik het loslaten. Wij zullen ons verzetten zolang als wij kunnen, maar dat maakt ons leven ook een stuk ingewikkelder. De meeste mensen in onze woongemeenschap zijn inmiddels ingeënt en dat betekent dat wij ze op afstand houden. Zij vinden ons ook een stel gekken dat wij die prik niet halen. Zij denken echt nog dat zij hun leven weer terugkrijgen. Dit verhaal van deze dikke pad bewijst ons gelijk. Zij hebben door hun enorme rijkdom in feite de hele wereld gekocht en kunnen er mee doen wat zij willen. Zij hebben de meeste regeringsleiders ook in hun zak. Het bewijst voor de zoveelste keer: Geld maakt macht!

Floppy
Floppy
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Dat slapen heb ik ook. Maak me zoveel zorgen. Hoe komen we er nog vanaf. Woon zelf in Duitsland.

Jenny Goossens
Jenny Goossens
Reactie op  Floppy
22 dagen geleden

Ja in Duitsland is het ook erg heb ik vernomen. Zou een plaats willen zoeken ergens achteraf in Spanje of Portugal.

Truthandcourage
Truthandcourage
Reactie op  Jenny Goossens
22 dagen geleden

Jenny, laat weten als je een plaats vindt

cieleke
cieleke
Reactie op  Jenny Goossens
22 dagen geleden

die zijn er de verlaten dorpen stond pas nog in krant ze willen die redden omdat iedereen wegtrekt naar de steden.
Wat mooi zou het zijn om daar een nieuwe kolonie te stichten met gelijkgestemden weg van alle regelgeving en zo min mogelijk afhankelijk van overheidsbemoeienis.
Een met de natuur dat is pas echt waar leven om draait.

Jenny Goossens
Jenny Goossens
Reactie op  cieleke
22 dagen geleden

Dat klopt Cieleke. De vraag is hoe vindt je die gelijkgestemden?ondanks dat er veel nood aan is .

Simon
Simon
Reactie op  cieleke
22 dagen geleden

Goed plan. Heb je al eens naar Bob di Wit geluisterd? Hij legt uit hoe wij dat zouden kunnen doen, het oprichten van een nieuwe maatschappij:

https://www.youtube.com/watch?v=-Jv0FZSRSAw&t=748s

Janssen
Janssen
Reactie op  cieleke
22 dagen geleden

ik heb er 20 jaar gewoond tot vorig jaar en ik vraag mij werkelijk af waarom ik ben terug gekomen?? Heb er zo’n spijt van. Dacht bij mijn kinderen oud te worden, zie ze bijna nooit, vanwege Corona en ik weiger een vaccinatie. Kinderen vinden mij gek en een doomdenker en ik maak mij juist zorgen om hen en de kleinkinderen. Wat je schrijft ik ben 75 en ik leef in reservetijd.

Mooncat
Mooncat
Reactie op  Floppy
22 dagen geleden

Schokkend wat er momenteel in Duitsland gaande is terwijl Berlijn vorig jaar nog het mekka was van het verzet

het volk
het volk
Reactie op  Floppy
22 dagen geleden

verzet de straat op

Jap
Jap
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Ze zijn bezig onze maatschappij in een hel te veranderen

Mickey
Mickey
Reactie op  Jap
22 dagen geleden

Omdat wij niet proberen. Bvb vaccinatie plek verwoesten…

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jap
22 dagen geleden

Dat lijkt me sterk want dan zitten ze er zelf ook in. Klaus Schwab en zijn volgers van de Nieuwe Wereld.

Een denktank die in het leven is geroepen om na te denken over onder meer urbanisatie, gevolgen, controle, verplaatsing van massa’s, enzovoort.

Een reëel antwoord hierop is verspreiding van mensen. Waar bijvoorbeeld al uitgerekend is dat de randstad over een paar decennia verder zal dichtslippen.

En dan was Amsterdam al klaar met de hoeveelheid toeristen. Kwamen sommigen aan met het voorstel dat het overschot aan toeristen dan maar verder over de randstad verspreid diende te worden.

En liggen er berekeningen klaar dat met de tijd er minimaal 800% meer toeristen naar Nederland zullen komen omdat ze daar dan ook voor een paar tientjes meer of minder, naar een wereldstad of land na keuze kunnen vliegen.

Realistic
Realistic
Reactie op  Gezinusk
22 dagen geleden

Laat ze lekker in de randstad blijven. Het is hier lekker rustig en dat willen we graag zo houden. En dat uitschelden van boeren zijn we ook zat. Daar komt nog eens bij dat wij niet met die hete aardappel in de mond willen praten. De groeten oet Twente.

Jenny Goossens
Jenny Goossens
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Ik ben 66 en heb hetzelfde probleem. Heb ook veel zorgen over de kinderen en kleinkinderen. Mijn vraag is waar zouden we heen kunnen ? Mijn zoon zou wel willen met vrouw en kleinkinderen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jenny Goossens
22 dagen geleden

Ik heb ooit de mogelijkheid gehad om in Washington State te gaan wonen. Terwijl de staat Montana me ook aansprak. De uitzichten zijn in beidde Staten fantastisch. Ik zou er zo weer naar toe willen mits er daar meer geregeld was.

Realistic
Realistic
Reactie op  Gezinusk
22 dagen geleden

In Montana is only sky.

Simon
Simon
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Annette, waarom houden jullie gevaccineerden op afstand? Omdat zij mogelijk juist het virus juist kunnen verspreiden?

Annette
Annette
Reactie op  Simon
22 dagen geleden

Ja, dat heb ik gelezen. Mijn man had dat sowieso al in een Israëlisch onderzoek gelezen en ik heb ook o.a. van Geert vanden Bossche, een autoriteit op het gebied van vaccins gelezen, dat mensen die gevaccineerd zijn lopende smetbommen zijn. Wij hebben dat virus nu 14 maanden uit onze buurt kunnen houden en nu wordt het dus heel moeilijk voor ons. Maar wij blijven standvastig en vastberaden!

Joop
Joop
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Niet naar de zogenaamde *experts* op ne NPO luisteren, het zijn allemaal leugenaars.
Virussen bestaan niet – ze liegen hier al 100+ jaar over, en (wij mensen) zijn niet besmettelijk.
De *spaanse griep 1918* met miljoenen doden waren het meeste vaccin doden!

Deze persoon legt het simpel uit, oordeel zelf, maar kijk even en luister goed.

Simpele uitleg:
https://www.bitchute.com/video/xhudT0Ssnt4/

Ervaren verpleegster:
https://brandnewtube.com/watch/nurse-has-had-it-with-the-covid-19-bs_Y1GZIOtmYO9dbak.html

Wat meer informatie:
https://thebigvirushoax.com/viruses

Simon
Simon
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Eigenlijk is dat ook logisch. Het mRNA vaccin berust op het geven van een boodschap aan onze cellen om zelf een component van het SARS-C0V-2 virus te produceren (spike eiwit). Ons immuunsysteem moet daartegen dan in actie komen. Maar wat als dat immuunsysteem niet afdoende werkt? Deze vraag zou ik graag aan een wetenschapper willen voorleggen.
Hieronder een van de vele filmpjes waarin wordt uitgelegd:

https://www.youtube.com/watch?v=grHFsfaflOg&t=65s
of:
https://www.youtube.com/watch?v=-qXEn5lh340

Neusspray helpt niet meer
Neusspray helpt niet meer
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Lopende smetbommen. Het zou zomaar kunnen. Mijn zus is twee maal gevaccineerd en heeft sindsdien als meer dan een maand een loopneus. Zelfs zo ernstig dat neusspray niet eens helpt. Vandaag voor de tweede keer op Corona getest. Ben nieuwsgierig hoe dat afloopt. Ik zag haar in het weekend en vond dat ze er doodeng uitzag. Ik heb nog nooit iemand met zo’n ernstig verstopte neus gezien. Wat hebben ze in Godsnaam met haar uitgevoerd.

Realistic
Realistic
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Welk virus?

Jenny Goossens
Jenny Goossens
Reactie op  Simon
22 dagen geleden

Ja dat heb ik ook al gehoord Simon en gevaarlijker

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Simon
22 dagen geleden

Volgens Dr. Geert van den Bossche een specialist van GAVI zullen de gevaccineerden een gevaar zijn voor de ongevaccineerden, zij zullen asymptomatische dragers van het virus zijn, waardoor zij een gevaar vormen voor de ongevaccineerden!
Hij zegt ook dat de ongevaccineerden de schuld zullen krijgen!
Vooral als er in het volgende groepsreizen duizenden gevaccineerden zullen sterven omdat hun immuunsysteem niet reageert op het virus!

Mickey
Mickey
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Mevrouw Annette.. ik heb tegen mn vrouw gezegd.. we gaan niet prikken.. vooral mijn achtienjaarige zoon.. we gaan vechten..ik denk dat er meerdere mensen delen mij mening!
Ze gaan ons toch proberen vemoorden…dus waarom niet terug vechten?

Truthandcourage
Truthandcourage
Reactie op  Mickey
22 dagen geleden

Idd Mickey. Je reactie doet mij denken aan de prachtige nieuwe lied/video van Stef Bos, Iemand Moet Het Doen. Ik luisterde gisteren met tranen. Hij vraagt, Waar zijn de mensen op de barricades?…..
Zoek het even op…..

Truthandcourage
Truthandcourage
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Ik deel ze zorgen! Helemaal mee eens.
Leugens, leugens en meer leugens

salvar
salvar
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

je (jullie) heb gelijk uit de buurt van de gevaccineerden.
het mes snijdt aan twee kanten , de gevaccineerden gaan binnen 3 jaar dood en ze besmetten ook de niet gevaccineerden.

wij zijn ook bejaard maar geven niet op ik zal me tot de laatste snik verdedigen.

wij hebben sch**t aan de cabal.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Het enige dat er op zit is bidden! Dit is een strijd tussen God en de duivel!
Houd a.u.b. Nog even moed, in Amerika is de strijd tussen goed en kwaad losgebarsten! Ik denk dat de satanisten een hele zware tijd tegemoet zullen gaan!
Dit gaat over de hele wereld gebeuren, ze zullen overal opgepakt en veroordeeld worden!
Gisteren zijn in een toespraak openlijk vele namen van hooggeplaatste personen genoemd die satanistische kindermisbruikers zijn.
Er werd beloofd dat zij hun gerechte straf niet zullen ontlopen!
Zij zullen veroordeeld worden door militaire tribunalen!
De door hun gewenste hel zal losbarsten!

Rob
Rob
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Ik wil je niet bang maken maar dit is gewoon de eindstrijd aan het einde van de 26.000 jarige cyclus waar veel over geschreven en gepraat is. In vijf eerdere cycli is de mensheid uitgeroeid. Als het mis gaat zal dit de zesde keer zijn. Maar er is ook gezegd dat we een kans hebben om het deze keer te doorbreken als mensheid. Deze planeet is altijd een hele duistere geweest. Het kwaad heerst hier letterlijk. Niet in de zin van geesten maar in menselijke vorm. Alhoewel, volgens velen komt het oorspronkelijk niet van de mens af. De waarheid zal algemeen aan het daglicht moeten komen zodat iedereen het weet. Daar zullen heel wat emmers door vol raken als mensen over hun nek gaan. Maar als er iets wil veranderen moet er verzet komen. Het gros heeft geen idee wat voor duister er gaande is dus kan daar ook geen verzet tegen komen. Althans, niet genoeg. Nu is het verzet nationaal en tegen de maatregelen maar er zal een wereldwijd verzet tegen het kwaad op gang moeten komen. Dat zou de hele bevolking i moeten houden, inclusief de politie die nu geen idee heeft dat ze deel uit maken van de agenda van het kwaad. Ze denken dat ze maatregelen handhaven maar dat komt wel van politici die bij dat kwaad betrokken zijn.

Trees de Ruiter
Trees de Ruiter
Reactie op  Annette
16 dagen geleden

Het zijn aanhangers van Lucifer en God is sterker AMEN

Bart
Bart
23 dagen geleden

Die klojo kan beter iets nuttigs gaan doen dan de ecenomie kapot maken en over de rug van Jan met de pet nog rijker te maken

Steffi
Steffi
23 dagen geleden

Dan creëren ze burgeroorlogen biet iedereen zal dit zo maar pikken

Mickey
Mickey
Reactie op  Steffi
22 dagen geleden

Beter burgeroorlog dan een zieke slaaf.. 100% met de oorlog heb je nog kansen en op die manier niet!!

Tom
Tom
Reactie op  Mickey
22 dagen geleden

Een burgeroorlog kan alleen als mensen geinformeerd zijn. Dat zijn ze niet, ze zijn gemanipuleerd door de main stream media. Wie de media bezit heeft de macht. De tegenstanders die gekozen hebben de main stream media te mijden zijn te klein in aantal. Het groeit wel iets maar zeer langzaam. In mijn omgeving heb ik nog niet gezien dat iemand ”wakker” is geworden. Als men die eerste stap niet nieemt: krant opzeggen en nooit meer NOS, RTL, nu.nl etc. kijken gaat het niet lukken. De psychologische trucs zijn heel geniepig. B.v. afspraak met de ziekenhuizen: wij kondigen versoepelingen aan en dan gaan jullie protesteren. Dan heeft de overheid weer een alibi om de versoepelingen terug te draaien. Vrijwel iedereen trapt er in.

Marianna
Marianna
Reactie op  Tom
22 dagen geleden

wat denk je van de situatie in de Oekraine en de rol die Poetin daarin krijgt?

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Mickey
22 dagen geleden

Beter burgeroorlog dan een zieke slaaf?

Zo’n uitspraak biedt geen enkele oplossing nog perspectief Mickey. Op die manier krijgen we straks weer de gaarkeukens terug. Heeft uiteindelijk totaal nergens toe geleid behalve armoede.

https://www.youtube.com/watch?v=U3LlQz1gDjk

Vlinder
Vlinder
22 dagen geleden

Het is onbegrijpelijk hoe de totale wereld met zo’n duivels plan mee instemt! Wat geld doet is ongelofelijk! Op deze manier is geld van de duivel !! En spijt komt na de zonde.

Peter
Peter
Reactie op  Vlinder
22 dagen geleden

Ik stem er helemaal niet mee in! Maar hebben ze ons dan een keuze gegeven om nee te zeggen? Het wordt toch wel uitgerold ongeacht wat ik vind.

Thom
Thom
Reactie op  Vlinder
22 dagen geleden

Ík denk dat overal ter wereld regeringsleiders zwaar bedreigd/omgekocht en gechanteerd worden.
Wie niet meewerkt wordt ‘gezelfmoord’.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Thom
22 dagen geleden

Dit is het wereldwijde plan; Rockefeller Lockstep 2010.

cieleke
cieleke
Reactie op  Vlinder
22 dagen geleden

omdat de meeste mensen gewoon slaafs volgen zonder na te hoeven denken dat is namelijk voor hun een makkelijk leven.
problemen zijn er zo niet alles word namelijk
voorgekauwd dus zal wel goed zijn denken ze.
en dat soort is makkelijk om te kopen.
als jij een test doet mag jij naar de apen kijken en dan zeggen ze oh wat fijn dankjewel dat ik weer mag, die test die ze als nieuw ingevoerd hebben dat hebben ze nog niet eens door alleen oog de luxe en wat daarvoor gedaan moet worden dat boeit hun niet.

Tungsten
Tungsten
22 dagen geleden

Ik heb een tijdje lopen denken, maar de naam hans worst past het beste bij klausch schwabbert.

Annemiek B.
Annemiek B.
Reactie op  Tungsten
22 dagen geleden

Hij lijkt op Jabba the Hutt uit Starwars. Ga maar eens googelen. Dan kun je er misschien ook nog om lachen. Hebben we wel nodig: humor!

Simon
Simon
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

ik vind z’n hoofd op dat van een schildpad lijken. Moet ook altijd denken aan de Galapagos eilanden wanneer deze man in beeld verschijnt.

Mickey
Mickey
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

Ik heb al eerder vertelt… is die vent te vinden?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Mickey
22 dagen geleden

Zwitserland.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  serieuze aangelegenheid
22 dagen geleden

Komt goed uit, Reiner Fuelmich begint 9 september in Zwitserland met zijn tribunalen!
Het zou goed zijn dat Klaus Schwab als eerste aan de beurt is!
Daarna mogen ze Sigrid Kaag zijn naaste adviseuse en Mark Rutte met zijn global citizin award veroordelen!
Het zal er druk worden!

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Sjefke
22 dagen geleden

Dan begint Reiner wel in het hol van de leeuw. Good luck Reiner!

Onwell
Onwell
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

Google of beter DuckDuckGo eens ‘sympathy for the devil lyrics’.
Past hem precies.

Omdat
Omdat
Reactie op  Tungsten
22 dagen geleden

Inderdaad een hans worst. Een karikatuur van de machtsbeluste krankzinnige wetenschapper. Het Duits accent in Engelse toespraken maakt het beeld helemaal af. Een perfecte act voor afleiding van de machten die hier werkelijk achter zitten. De slapende mensen nemen hem niet serieus en voor de wakkere mensen is hij een perfecte afleiding.

Onwell
Onwell
Reactie op  Tungsten
22 dagen geleden

Ernst Stavro Blofeld van James Bond

Nina-
Nina-
22 dagen geleden

Wat een verrassing!!
Misschien dit eens op tv tonen, kijken of men dan wakker wordt.

Annemiek B.
Annemiek B.
Reactie op  Nina-
22 dagen geleden

Maar dat is nou net het probleem: dit soort dingen komen niet op tv! Dat wordt gecensureerd.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Annemiek B.
22 dagen geleden

Let op de EBS (Emergency Broadcasting System), dan is er niets anders dan dat op de TV.

Mickey
Mickey
Reactie op  Nina-
22 dagen geleden

Wibrand van Haga moet vragen stellen dat is beter.

johan
johan
22 dagen geleden

Geef er een spin aan, het oude normaal was nooit normaal. Laat ze hun spelletjes maar spelen, ze weten niet dat ze hun eigen ondergang versnellen. Jesus Komt !

kees
kees
Reactie op  johan
22 dagen geleden

Jesus Komt eerst zien er gebeurt nog steets

niets duurt te lang.

Jacob
Jacob
Reactie op  kees
22 dagen geleden

Hij komt als een dief in de nacht om ons op te halen vóórdat de grote verdrukking begint, anders zou geen vlees behouden worden. Heb geduld Kees, Hij komt heus op tijd.

Schrander
Schrander
22 dagen geleden

Dan is recht in eigen handen nemen nog de enige optie. En als r een nieuwe geplaatst wordt direct de poten onder z’n stoel wegzagen

Jopie
Jopie
22 dagen geleden

Die schwab is knetter de knetter. Wij komen steeds verder in deze tirannie.

x

Check Also

grote reset

Grote Reset is ‘één van de grootste bedreigingen’ voor democratie en vrijheid

We moeten niet lacherig doen over de ...

gouverneur

Gouverneur Florida is klaar met corona en sleept Amerikaanse RIVM voor de rechter

Gouverneur Ron DeSantis van Florida is er ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

137
0
We lezen graag je reactie!x