Mens en Dier

Caroline van der Plas stelt De Jonge hele simpele vraag en wordt 6 keer het bos ingestuurd: ‘Echt schaamteloos’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Hugo de Jonge sprak van de ‘pandemie van de niet-gevaccineerden’. Maar weten we eigenlijk wel van alle ongevaccineerde mensen die in het ziekenhuis op de ic liggen waarom zij niet gevaccineerd zijn? Die vraag stelde BBB-voorvrouw Caroline van der Plas donderdag in de Tweede Kamer aan De Jonge.

“Ik hoorde de bestuursvoorzitter van het Ziekenhuis Gelderse Vallei vorige week op Radio 1 namelijk zeggen dat bij haar op de ic mensen met ernstig onderliggend lijden of met een ernstige medische aandoening liggen die niet gevaccineerd kónden worden,” zei Van der Plas. “Dat vind ik wel een heel belangrijk verschil in de discussie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Kunnen wij dus een actueel overzicht krijgen van de mensen die op de ic liggen? Hoeveel van die mensen zijn ongevaccineerd en hoeveel daarvan hebben ernstig onderliggend lijden of een medische aandoening?” vroeg ze. Antwoord krijgen op deze eenvoudige vraag bleek welhaast onmogelijk.

Ik laat me niet het bos insturen

De Jonge antwoordde dat er volgens het RIVM hooguit enkele tienduizenden zijn die zich daadwerkelijk niet kunnen laten vaccineren. “Het aantal mensen dat zégt zich niet te kunnen laten vaccineren is overigens aanzienlijk groter, maar dat is iets anders dan dat het ook daadwerkelijk zo is.”

Van der Plas zei dat dit maar een half antwoord op haar vraag was. “Ik vraag om cijfers. De bestuursvoorzitter van het Ziekenhuis Gelderse Vallei zei in het interview gewoon klip-en-klaar: het zijn veelal mensen die ernstig onderliggend lijden hebben of ernstige medische aandoeningen waardoor ze zich niet kunnen laten vaccineren. Dat is gewoon een feit in dat ziekenhuis.”

De Jonge: “Als mevrouw Van der Plas denkt dat dat een grote groep is, is het antwoord echt ontkennend. Het is geen grote groep. Het is ook niet het gros van de mensen die in de ziekenhuizen liggen. Dat is niet zo.”

“De minister dwaalt gewoon de hele tijd af en stuurt me het bos in, maar ik laat me niet het bos insturen,” zei Van der Plas. “Ik vraag gewoon of wij actuele cijfers kunnen krijgen van de huidige stand van zaken. Hoeveel mensen liggen er in de ziekenhuizen op de ic’s? Hoeveel mensen zijn daarvan niet gevaccineerd? En wat is de reden waarom zij niet zijn gevaccineerd? Kunnen wij die cijfers krijgen?”

Volgens mij spreek ik Swahili

“Alle cijfers die op dit moment te geven zijn, heeft u ook,” was het antwoord van minister De Jonge.

Van der Plas gaf zich niet gewonnen. “Volgens mij spreek ik Swahili, want de minister begrijpt kennelijk totaal niet waar ik om vraag. Waarom kan de bestuursvoorzitter van het Ziekenhuis Gelderse Vallei wel op de radio zeggen dat het mensen waren met medische aandoeningen of ernstig onderliggend lijden en waarom kan de minister dat dan niet zeggen, terwijl de minister in dezelfde adem zegt dat dat er helemaal niet veel zijn en dat dit niet het gros is? Als de minister dit zegt, heeft hij kennelijk wel informatie.”

“Ik ben nu al mijn interrupties kwijt aan een hele simpele vraag: kan de Kamer die cijfers krijgen? Ik ben nu gewoon echt zes keer het bos ingestuurd,” benadrukte de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging.

“Nee, dat kan niet,” zei De Jonge kortaf. Van der Plas: “Ik vind het echt schaamteloos, echt serieus.”

De minister deed nog wel een ‘toezegging’: hij gaat kijken of hij via het RIVM of de Gezondheidsraad een inschatting kan maken van de groep die zich daadwerkelijk niet kan laten vaccineren.

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herm@n
Herm@n
2 jaren geleden

Goed bezig Caroline, pak die jonge(n) maar aan. Chapeau!

Will Weetall
Will Weetall
2 jaren geleden

Het is schering en inslag dat de ministers niet reageren op een gestelde vraag door leden van de 2e kamer. De voorzitter van de 2e kamer zou uit hoofde van haar taak de minister daarop moeten wijzen en aanmanen tot. Helaas is het allemaal echter een heel slecht toneelstuk.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Volstrekt incapabel en ongeloofwaardig, deze onderwijzer. En een enorm bord voor zijn kop. Je zal maar in zijn hoedanigheid als minister naar voren geschoven worden.

Tom
Tom
2 jaren geleden

Dat is het probleem als je aan ’t liegen bent, hugo, je praat jezelf steeds meer vast en enkele oplettende kamerleden (het zijn er niet veel helaas) leggen dit feilloos bloot.

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x