Mens en DierCorona

De Jonge weigert cijfers van elk ziekenhuis te verstrekken over vaccinatiestatus coronapatiënten: ‘Een gotspe!’

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge blijft volhouden dat de meerderheid van de coronapatiënten op de IC ‘ongevaccineerd’ is. In verschillende ziekenhuizen blijkt dat niet het geval. Nu weigert De Jonge cijfers van elk ziekenhuis te verstrekken. “Een gotspe!” zegt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Als klap op de vuurpijl ontraadde De Jonge een motie van FVD voor het opvragen van de primaire ziekenhuisdata. Dat ‘ondermijnt het vertrouwen in het RIVM’, aldus de minister. “Het is precies andersom!” stelt Van Houwelingen. “Door te weigeren de onderliggende cijfers te geven, creëer je juist wantrouwen!”

Donderdag noemde Van Houwelingen tijdens het debat als voorbeeld het CWZ in Nijmegen, waar in oktober (tot 10-10) 80 procent gevaccineerd was bij de covidopnames. Het Kamerlid zei per ziekenhuis te willen weten hoeveel procent van de coronapatiënten gevaccineerd is. “Begrijpt u dat?”

Ik vind dit echt ongelofelijk

De Jonge zei dat niet te begrijpen. Hij voegde toe dat die cijfers ‘eigenlijk niet interessant’ zijn. Wat volgens hem wel interessant is, is het totaalcijfer van het RIVM. De minister zei ook dat gevaccineerde coronapatiënten in bijvoorbeeld het Maastricht UMC ‘wel hele oude patiënten waren met heel veel comorbiditeit’.

“Ik vind dit echt ongelofelijk, het is een gotspe,” reageerde Van Houwelingen, die zei het RIVM niet meer te vertrouwen. “U verwijst steeds naar het totaal, dat is het enige wat u doet: ‘Gelooft u ons maar’.” Hij zei de cijfers per ziekenhuis te willen hebben. “Dat is alles. Begrijpt u dat nou, het is toch een simpele vraag?”

Dat zou heel simpel moeten kunnen

De Jonge: “Wat u hier zegt is heel erg. Dat is wel heel erg.”

Als u zegt dat u het RIVM niet vertrouwt omdat u een individueel verhaal dat u ergens hoort, of een uit z’n verband getrokken stukje van een interview veel meer vertrouwt, en dat veel relevanter vindt dan een wetenschappelijk verantwoord weergegeven cijfer dat geabstraheerd is van de individuele situatie, dan hebben we met elkaar best een groot probleem. Want dan vertrouwen we instituties niet meer, en dan verspreiden we ook wantrouwen, zei De Jonge.

“U kunt dat geschonden wantrouwen simpelweg herstellen door ons de onderliggende primaire data te geven,” benadrukte Van Houwelingen. “Dat zou heel simpel moeten kunnen, want het RIVM moet daar ook zelf zijn cijfers op baseren.”

Hij gaf aan hier een motie over in te dienen, die dus vervolgens werd ontraden door De Jonge.

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Hij zal met de billen moeten blootleggen!
Motie van wantrouwen indienen!

Marc
Marc
1 jaar geleden

Stel je voor dat Hugo zijn ballon zou klappen. Dat zal een gehuil worden!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Paar geciteerde citaten van Hugo de J zegt natuurlijk alles.
Neem de ideologie(*1) zeer zeer ernstig en draagt dat uit net zoals Hitler en Stalin dat deden.

*1 welke ideologie dat moge zijn want daar ben ik nog niet achter.
Bij Hitler was deze Racisme.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Als het klootjesvolk nu eens wakker wordt heeft die onderwijzer geen poot meer om op te staan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x