
Op maandag 4 juni, de dag voor de Venusovergang, beweegt de maan door de schaduw van de aarde en ontvangt ze geen zonlicht.
De gedeeltelijke maansverduistering is zichtbaar van de Grote Oceaan ter hoogte van China en Australië tot Noord- en Zuid-Amerika.
Al lange tijd is het gebruikelijk om de volle maan namen te geven die verwijzen naar een gebeurtenis of activiteit die rond die periode plaatsvindt. Zo wordt de volle maan van juni in Europa de rozenmaan genoemd.
In Noord-Amerika staat de volle maan van juni voor iedere Algonquin-stam bekend als de aardbeienmaan omdat in de maand juni de aardbeien worden geoogst.
Bron: Spaceweather.com
Gerelateerd:
- De geheimen van het mechanisme van Antikythera (video)
- Totale maansverduistering op zaterdagavond (video)
- Totale maansverduistering op woensdagavond
bijzonder eigenlijk, dat we alleen deze standen opmerkelijk vinden.
Ok ze zijn zichtbaar, maar dagelijks op elk moment draaien er enorme grote hemelligaamen om de zon, van die enorme bollen die daar zomaar in het niets hangen met van die enorme afstanden er tussen.
Bijzonder toch?
Het leuke is denk ik dat elke leek dit soort dingen met het blote oog kan zien.
Ik ga kijken!
In Amersfoort wordt de Venusovergang in verbinding gevierd (Venus is Calling)op 6 juni (19:15) en vindt plaats op het Lieve Vrouweplein als onderdeel van de wereldwijde Worldgathering2012.com
Info:venusiscalling033loylou.nl
[quote name=”Padja”]Het leuke is denk ik dat elke leek dit soort dingen met het blote oog kan zien.
Ik ga kijken![/quote]
Fijne vakantie dan in Australië of Azië of de atlantische oceaan 😛
Hier in Nederland is namelijk niets te zien helaas 🙁