Binnenland

CDA boekt slechtste verkiezingsresultaat OOIT, en andere opvallende uitslagen

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Het CDA kan met hernieuwd zelfvertrouwen terug naar Brussel: met drie zetels is zij net zo groot als BBB en NSC samen, schrijven de media.

In werkelijkheid boekte het CDA van Bontenbal en De Jonge het slechtste verkiezingsresultaat ooit. De partij kreeg 9,7 procent van de stemmen, minder dan alle voorgaande verkiezingen. Maurice de Hond komt nog lager uit: 9,6 procent. En dat terwijl Bontenbal dag in dag uit bij de NPO zat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In 1979 kon het CDA nog rekenen op 33,6 procent van de stemmen.

VVD zakt bijna door ondergrens

De VVD van demissionair premier en lid van de Europese Raad Mark Rutte boekte het op één na slechtste verkiezingsresultaat ooit. Het spant erom: de partij kreeg 11,6 procent van de stemmen, tegenover 11,4 procent in 2009.


De ChristenUnie, die samen met VVD en CDA het vorige kabinet vormde, verdwijnt hoogstwaarschijnlijk helemaal uit het Europees Parlement.

De PVV van Geert Wilders haalde nooit eerder zoveel stemmen bij de Europese verkiezingen. Zijn partij kwam uit op 17,7 procent.

Eén miezerig zeteltje

De NPO voerde ook genadeloos campagne voor Volt, de partij die geld kreeg van Soros. Avond aan avond mocht Volt-leider Dassen aanschuiven bij onder meer Op1. De partij kwam niet verder dan 1 zetel.

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke zegt daarover: “Laurens Dassen en Volt als pro-EU partij gepeild op slechts één miezerig zeteltje. Ondanks elke dag extra gratis zendtijd bij de NPO!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AlbertV
AlbertV
14 dagen geleden

Dat ‘ene miezerige zeteltje’ had voor Ralf moeten zijn (gvd).

jessie nameles
jessie nameles
14 dagen geleden

ze schijten bagger dat al hun plannetjes door de shredder gehaald gaan worden . !!! we gaan t zien ..

Sdl
Sdl
14 dagen geleden

Het wordt tijd dat de NPO de partij FvD laat aanschuiven en ook eens voor die partij zich inzet. Gelijke kappen gelijke monniken toch?

Hugo
Hugo
14 dagen geleden

Van mij mogen ze de NPO definitief opdoeken, al die linkse Propaganda op TV je wordt er kots misselijk van. De MSM heeft zijn bestaansrecht definitief verloren…ik vind het schandalig dat ik daar via belastingen aan mee betaald om alleen die linkse ballen te zien oreren. Weg ermee e.s.a.p.

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x