Internet

Censuur in overdrive: Facebook en Google drijven alternatieve media de grond in. U mag de waarheid niet weten

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onafhankelijke media gaan gebukt onder toenemende censuur op social media. De verwevenheid van Amerikaanse inlichtingendiensten en social media wordt steeds beter zichtbaar, terwijl nieuws dat ingaat tegen de officiële verhaallijn op grote schaal wordt gecensureerd.

Veel grote onafhankelijke nieuwswebsites hebben om deze reden de deuren moeten sluiten. De sites die nog overeind staan worden als nooit tevoren gecensureerd. In sommige gevallen zijn ze volledig afgesloten van Facebook en Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Dit is de bittere realiteit voor mensen die zoeken naar alternatieven voor de bekende massamedia die klakkeloos de standpunten van de overheid overnemen.

Zonder pardon

Google heeft haar algoritmes aangepast waardoor het verkeer naar vele onafhankelijke nieuwssites drastisch is afgenomen. Sites als Democracy Now en WikiLeaks zagen een scherpe daling.

De onafhankelijke website Anti-Media, met ruim 2,1 miljoen volgers op Facebook, had vorig jaar nog zo’n 300.000 pageviews per dag. Nu zijn dat er nog slechts 12.000.

Andere sites, met name groepen die gericht zijn op natuurlijke genezing, zagen tot hun verbazing dat hun pagina zonder waarschuwing van Facebook was verwijderd.

Zo werd Collectively Conscious, een groep met bijna 900.000 fans, zonder pardon van Facebook gegooid. Ook soortgelijke pagina’s, zoals Nikola Tesla en Earth We Are One, zijn zonder uitleg verwijderd.

Geblokkeerd

Facebook huurt ‘factcheckers’ in die op nogal onorthodoxe wijze te werk gaan. Zo werd een artikel van The Free Thought Project over een detentiecentrum voor migranten door persbureau AP gebrandmerkt als ‘fake news’.

Volgens AP vermeldde het artikel ten onrechte dat in een vestiging van Walmart immigranten waren gehuisvest. Deze claim werd in het artikel echter nergens gedaan.

Websites die dit artikel deelden werden ook nog eens bestraft door Facebook. The Mind Unleashed, met ruim 8,8 miljoen volgers, kreeg te horen dat haar bereik zou worden beperkt als gevolg van deze ‘overtreding’.

Diverse alternatieve media, waaronder MintPress News en Anti-Media, krijgen sinds deze week helemaal geen bezoekers meer via social media. Alles wordt geblokkeerd.

Controversiële nieuwe regels

Afgelopen maand kondigde Facebook aan te gaan samenwerken met de omstreden denktank Atlantic Council, zeg maar de propaganda-tak van de NAVO.

De Atlantic Council wordt gefinancierd door wapenfabrikanten als Lockheed Martin en Raytheon, Boeing en de Verenigde Arabische Emiraten.

Daarnaast wordt in de Europese Unie gewerkt aan controversiële nieuwe regels rond het auteursrecht.

Nog veel erger

Deze maatregel, ook wel artikel 13 genoemd, zou platforms als Facebook, Twitter en Reddit verplichten om content van internetgebruikers door een filter te halen voordat het online wordt getoond.

Waarschijnlijk gaat het de komende tijd nog veel erger worden. Wil je meehelpen in de strijd tegen deze Orwelliaanse praktijken, dan kun je NineForNews hier steunen. Je leest dan al onze artikelen reclamevrij.

De informatieoorlog, die al een tijdje woedde, is nu in alle hevigheid losgebarsten.

[MintPress News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
5 jaren geleden

Op naar REAL.VIDEO wat vanaf 4 juli van start gaat van Mike Adams.
https://www.naturalnews.com/2018-05-11-real-video-pro-liberty-answer-to-youtube-censorship.html

cleopatra
cleopatra
5 jaren geleden

En TOCH blijft het plebs gebruik maken van deze social media en houden ze zo zelf het systeem in stand want ze laten zichzelf er totaal afhankelijk van maken ( wat dan ook in het plaatje past van mind control). BOYCOT social media , massaal. Maak er geen gebruik van. Tis zo simpel. Kap ermee . Ik hoor alle “ja maars ” de revu passeren . Bedenk maar weer eens hoe je het deed voordat fb en al die ongein bestond. Wordt creatief.

guido
guido
5 jaren geleden

Google en Facebook!! Nooit meer gebruik van maken. Doen we dit allemaal gezamenlijk op deze wereld is het zo voorbij met deze onzin. Er is een alternatief tot nu toe voor google DuckDuck.go even wennen maar het werkt. Facebook gewoon nooit meer gebruiken heb je meer tijd voor andere leuke dingen.

RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

Realiteit is dat internet extreem veranderd is. Censuur is orde van de dag. Vrijheid van meningsuiting staat zwaar onder druk.

Mensen die nog niet Redpilled zijn*2 echter een groter probleem dan de steeds toenemende censuur. Eigenlijk komt het erop neer dat iedereen met gezond mensenverstand over het nieuws moet nadenken. Zichzelf afvragend of dit de wereld is die hij of zij wil ?

Anno juni 2018 staan op een kruispunt. Vechten voor vrijheids van meningsuiting , of meelopen met een agenda die er vermoedelijk toe leidt dat de mensheid zijn vrijheid zal
verliezen. Wat wordt het ?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x