Homepagina » Natuur en Milieu » Het Grote Bedrog: klimaat is afgelopen 30 jaar nauwelijks opgewarmd. Waarom Nederlandse kranten hier niet over durven te schrijven
Het Grote Bedrog: klimaat is afgelopen 30 jaar nauwelijks opgewarmd. Waarom Nederlandse kranten hier niet over durven te schrijven

Het Grote Bedrog: klimaat is afgelopen 30 jaar nauwelijks opgewarmd. Waarom Nederlandse kranten hier niet over durven te schrijven

We schrijven 23 juni 1988. NASA-wetenschapper James E. Hansen getuigt voor een Amerikaanse Senaatscommissie dat hij ‘met een grote mate van zekerheid’ kan zeggen dat ‘de opwarming van de aarde verband houdt met het broeikaseffect’.

Deze getuigenis en een paper van Hansen in het Journal of Geophysical Research brachten een wereldwijd debat op gang dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Het milieubeleid onder president Obama was gebaseerd op modellen die een snelle opwarming voorspelden.

Nauwelijks gestegen

Het is nu exact 30 jaar geleden dat Hansen zijn voorspellingen deed. Hij stelde drie mogelijke scenario’s voor.

Scenario A: de aarde is tegen 2018 één graad warmer geworden. Scenario B: de aarde is tegen 2018 0,7 graad warmer geworden (dit scenario was volgens hem het meest waarschijnlijk). En scenario C: de temperatuur stijgt enkele tienden van een graad en blijft na 2000 gelijk.

De winnaar is scenario C. De wereldtemperatuur is sinds 2000 nauwelijks gestegen.

Niet alleen Hansens model bleek onjuist. Het VN-klimaatpanel IPCC heeft bijvoorbeeld twee keer zoveel opwarming voorspeld dan in werkelijkheid wordt waargenomen.

Simpelweg onmogelijk

Hansen voorspelde verder dat het zuidwesten van de VS en het Middenwesten in de jaren tachtig en negentig meer dan gemiddeld zouden opwarmen. Dat is ook niet gebeurd.

In 2007 stelde hij dat het meeste ijs op Groenland spoedig zou smelten en dat de zeespiegel de komende 100 jaar zeven meter zou stijgen.

Uit onderzoek dat in vakblad Nature is gepubliceerd blijkt dat dit simpelweg onmogelijk is.

Hansen zei in 2016 dat orkanen krachtiger waren geworden. Uit satellietgegevens blijkt echter dat hier geen bewijs voor is.

Flink moeten betalen

Tornado’s zijn daarnaast juist minder krachtig geworden, blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.

De vraag is dan ook waarom mensen flink moeten betalen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot terwijl de temperatuur niet stijgt.

Na 30 jaar moeten we erkennen dat de voorspellingen van Hansen niet zijn uitgekomen, schrijven Pat Michaels en Ryan Maue voor de Wall Street Journal.

Doodsbang

“De temperatuur is de afgelopen 30 jaar nauwelijks gestegen,” reageert wetenschapsjournalist Simon Rozendaal op het krantenartikel.

“De WSJ schrijft het gewoon op. Nederlandse kranten – doodsbang om een afwijkend (sceptisch!) standpunt in te nemen, zoals Martin Sommer in de Volkskrant beschrijft – durven dit niet aan,” vervolgt hij.

VVD-Statenlid Sylvia Hosman schrijft over het artikel: “Waarom dringen deze berichten niet door bij NRC, NPO, KNMI en klimaattafels?”

“Het Grote Bedrog: het klimaat is de afgelopen dertig jaar nauwelijks opgewarmd,” reageert schrijver Leon de Winter.

[WSJ]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Als we als mensheid kunnen leven zonder gebruik van fossiele brandstoffen is dat zonder meer goed voor de aarde, dat heeft niets te maken met klimaat of opwarming; Dat is common sense.
Waarbij het gebruik van olie (diesel en benzine) veel schadelijker is voor de leefomgeving dan gas wat relatief veel schoner is.

Als we dan gebruik maken van zon, wind, getijde, waterkracht, waterstof dan is dat goed voor iedere portemonnee. Zon en wind kosten niets of iemand gaat bedenken zon en windbelasting in te voeren…

Voor waterstof moet er wel vervangende infrastructuur komen, maar we betalen dan ook niet voor niets al 50 jaar belasting op energie zoals vastrecht om de infrastructuur te onderhouden en te vervangen.

Maar uiteraard gaan onze “bestuurders” van alles bedenken onder het mom van het klimaatakkoord om alweer wat centen uit onze zak te kloppen zonder wezenlijk bij te dragen aan oplossingen.

ALS de waterpomp met aardewarmte zo´n goede oplossing is, waarom dan niet via de energiemaatschappij invoeren en de 1e acht tot tien jaar de energierekening op het huidige niveau houden om de investering terug te verdienen en daarna omlaag. Ja, omlaag want de consument profiteert dan van het gebruik van duurzame energie in plaats van dure olie inkoop.

andré
andré
2 jaren geleden

Tja er kan moeilijk gezegd worden dat het echte probleem de vervuiling is …..de handel / “economie” is heilig !

Louise
Louise
2 jaren geleden

Nee natuurlijk durven de kranten dit niet aan, dan komen hun stelende brood heren ( politici) in de problemen ……En aangezien we een land vol jaknikkers hebben gaan we gewoon morrend betalen…….beter kunnen we het niet maken..

RayOfLight
RayOfLight
2 jaren geleden

CO2=NWO

Eerlijk gezegt is het nu wel wat warmer in Nederland dan het 30 jaar geleden was. Maar niet zo dramatisch als de klimaatmaffia ons wil doen geloven.

In steden is het altijd iets warmer. Als je wilt meten hoe warm het is en je doet dat in het midden van een grote stad krijg je natuurlijk een ander resultaat dan wanneer je meet midden in een bos.

Eigenlijk geloof ik wel dat de aarde iets opwarmt maar niet zoveel dat je je er druk om moet maken de natuur is immers behoorlijk dynamisch.

Ook is CO2 reductie een mooie manier om meer belasting te heffen en landen te controleren. Geen wonder dat de EU dit propageerd.

CO2+ Politiek = macht aan de Nieuwe Wereld Order

Ikke
Ikke
Reactie op  RayOfLight
2 jaren geleden

Geloven doe je in de kerk!

RayOfLight
RayOfLight
Reactie op  Ikke
2 jaren geleden

dat geloof ik niet 😉

salvar
salvar
2 jaren geleden

Sylvia Hosman als deze berichten niet doordringen ga aan de gang dan.

Frans2
Frans2
2 jaren geleden

Ondertussen in Nederland:
Vanaf 1908 altijd 4 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1966 altijd 6 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1978 altijd 11 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1988 altijd 13 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1994 altijd 17 of meer zomerse dagen.
Vanaf 2002 altijd 18 of meer zomerse dagen.
Vanaf 2003 altijd 20 of meer zomerse dagen.
Vanaf 2012 altijd 24 of meer zomerse dagen?

Het gaat toch behoorlijk snel de laatste 30 jaar…

Enki1
Enki1
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Dit zijn maar honderd jaartjes en dan lijkt het heel wat ja!!
Deze gaat 49.000 jaar terug… https://klimaatgek.nl/wordpress/opwarming/ .
Dan is het allemaal ineens niet zo heel spannend meer.
Beter toch. eindelijk wel 24 zomerse dagen

peace

Frans2
Frans2
Reactie op  Enki1
2 jaren geleden

Toen de zondvloed begon zeiden veel mensen “hé, lekker fris buitje”.

vladi
vladi
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

och guttikes,de zondvloed.

fff

Enki
Enki
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Ik weet niet of de mensen dat toen zeiden!??

Frits
Frits
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Frans2 (fake news) heb het eens nagekeken bij knmi..maar gem. temperatuur was in juni 1908 15,9 graden en in 2000 en 16 graden …. hetzelfde dus….en het klimaat veranderd altijd constant ..t,is maar wat je de mensen wijs kunt maken ! om vervolgens te cashen.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frits
2 jaren geleden

Misschien moet je eens verder kijken dan juni.
Die aantallen zomerse dagen zijn echt, geen fake.

Arjen
Arjen
Reactie op  Frans2
1 jaar geleden

de gecorrigeerde of de ongecorrigeerde versie nadat bekend raakte dat het KNMI toevallig zomerse dagen was vergeten mee te tellen om de statistieken op te leuken?

Marie
Marie
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Groningen vandaag: 13 graden. wordt het komende week 27 graden, dan koppen de kranten maar 13 graden midden op de dag op 24 juni is geen reden om extra aandacht aan te besteden. Waar je de nadruk op legt wordt groter in de hoofden van mensen en dat is momenteel het broeikaseffect. Dat de werkelijkheid ook anders zou kunnen zijn krijg je er na 25 jaar hersenspoeling niet meer in bij het volk.

Frans2
Frans2
Reactie op  Marie
2 jaren geleden

Daarom moet je naar trends kijken en niet naar 24 juni.
Als je per se naar het aantal dagtemperatuurrecords wilt kijken dan worden er de laatste 30 jaar veel meer warmterecords dan oude records gevestigd, 15 maal zoveel warmterecords de laatste jaren.

https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/temperatuurrecords-tonen-opwarming-nederland

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Fossiele brandstoffen zijn zo 20e eeuws. Zon, wind, getijde, waterkracht en waterstof dat wordt het wel.
Of het klimaat nu wel of niet “opwarmt” want dat is een hele andere discussie.

Maar dit kabinet gaat zich lekker bezig houden met CV keteltjes vervangen voor warmtepompen want dan kun je de burger/consument tenminste weer een poot uitdraaien.

Frits
Frits
2 jaren geleden

Dat hele klimaat gedoe is in ieder geval lekker cashen voor de overheid,; milieu belasting ( op alles) afval scheiden ! (anders ben je a-sociaal) betalen voor de verpakking bij aanschaf en bij de vuilnis weer betalen voor (gescheiden door u ) het weer ophalen ,terwijl alles maar dan ook alles geld waard is…wel eens gezien dat veel eigenaren van grote afval verwerkers in de Quote 500 staan? … zoals de gebr. Smink (Amersfoort) ….hoe kan dat nou? hi-hi ha

rocardo
rocardo
2 jaren geleden

De stijging van het zeewater niveau is nog altijd hetzelfde.
De peil van de waddenzee is volgens het bijgehouden getijdentafels de laatst 40 jaar niet toegenomen. En nu offeren de burgers aan de god CO2, ja de klimaatdictatuur krijgt een steeds een grimmige gezicht met alle gevolg voor de burgers die steeds meer in een houdgreep komen te staan.

William
William
2 jaren geleden

Dat het weer extremer word is te danken aan de chemtrails die dagelijks over ons heen worden gespoten, men heeft toegegeven dat het word gedaan om het weer te beinvloeden… en god weet wat er nog meer in zit wat de aarde en het leven kapotmaakt.. en wij maar betalen waardoor de vicieuze cirkel niet word doorbroken.. het geld word gebruikt om nog meer rotzooi over ons uit te storten…

jani
jani
Reactie op  William
2 jaren geleden

William.. ´men heeft toegegeven dat het wordt gedaan om het weer te beïnvloeden…´ Maar ´men´ leeft toch ook onder die troep dan?

Echter van die smerige chemtrails baal ik ook als een stekker. Vroeger-bestond-dat-niet!!!! Mijn vader was tuinder, dus er werd altijd naar de lucht gekeken , nog lang geen buienradar, om te zien hoe het weer zich op dat moment ontwikkelde.
Dus als er toen van die chemtrails waren geweest, had hij zich daar vast aan geërgerd en over gesproken.

x

Check Also

thunberg

Virale video: Greta Thunberg kan simpele vraag niet beantwoorden zonder script

Wat gebeurt er als publieke figuren zonder ...

biden

Joe Biden is niet de president-elect, ‘dat is een illusie’

Joe Biden praat al met wereldleiders alsof ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x