Homepagina » Natuur en Milieu » Het Grote Bedrog: klimaat is afgelopen 30 jaar nauwelijks opgewarmd. Waarom Nederlandse kranten hier niet over durven te schrijven
Het Grote Bedrog: klimaat is afgelopen 30 jaar nauwelijks opgewarmd. Waarom Nederlandse kranten hier niet over durven te schrijven

Het Grote Bedrog: klimaat is afgelopen 30 jaar nauwelijks opgewarmd. Waarom Nederlandse kranten hier niet over durven te schrijven

We schrijven 23 juni 1988. NASA-wetenschapper James E. Hansen getuigt voor een Amerikaanse Senaatscommissie dat hij ‘met een grote mate van zekerheid’ kan zeggen dat ‘de opwarming van de aarde verband houdt met het broeikaseffect’.

Deze getuigenis en een paper van Hansen in het Journal of Geophysical Research brachten een wereldwijd debat op gang dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Het milieubeleid onder president Obama was gebaseerd op modellen die een snelle opwarming voorspelden.

Nauwelijks gestegen

Het is nu exact 30 jaar geleden dat Hansen zijn voorspellingen deed. Hij stelde drie mogelijke scenario’s voor.

Scenario A: de aarde is tegen 2018 één graad warmer geworden. Scenario B: de aarde is tegen 2018 0,7 graad warmer geworden (dit scenario was volgens hem het meest waarschijnlijk). En scenario C: de temperatuur stijgt enkele tienden van een graad en blijft na 2000 gelijk.

De winnaar is scenario C. De wereldtemperatuur is sinds 2000 nauwelijks gestegen.

Niet alleen Hansens model bleek onjuist. Het VN-klimaatpanel IPCC heeft bijvoorbeeld twee keer zoveel opwarming voorspeld dan in werkelijkheid wordt waargenomen.

Simpelweg onmogelijk

Hansen voorspelde verder dat het zuidwesten van de VS en het Middenwesten in de jaren tachtig en negentig meer dan gemiddeld zouden opwarmen. Dat is ook niet gebeurd.

In 2007 stelde hij dat het meeste ijs op Groenland spoedig zou smelten en dat de zeespiegel de komende 100 jaar zeven meter zou stijgen.

Uit onderzoek dat in vakblad Nature is gepubliceerd blijkt dat dit simpelweg onmogelijk is.

Hansen zei in 2016 dat orkanen krachtiger waren geworden. Uit satellietgegevens blijkt echter dat hier geen bewijs voor is.

Flink moeten betalen

Tornado’s zijn daarnaast juist minder krachtig geworden, blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.

De vraag is dan ook waarom mensen flink moeten betalen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot terwijl de temperatuur niet stijgt.

Na 30 jaar moeten we erkennen dat de voorspellingen van Hansen niet zijn uitgekomen, schrijven Pat Michaels en Ryan Maue voor de Wall Street Journal.

Doodsbang

“De temperatuur is de afgelopen 30 jaar nauwelijks gestegen,” reageert wetenschapsjournalist Simon Rozendaal op het krantenartikel.

“De WSJ schrijft het gewoon op. Nederlandse kranten – doodsbang om een afwijkend (sceptisch!) standpunt in te nemen, zoals Martin Sommer in de Volkskrant beschrijft – durven dit niet aan,” vervolgt hij.

VVD-Statenlid Sylvia Hosman schrijft over het artikel: “Waarom dringen deze berichten niet door bij NRC, NPO, KNMI en klimaattafels?”

“Het Grote Bedrog: het klimaat is de afgelopen dertig jaar nauwelijks opgewarmd,” reageert schrijver Leon de Winter.

[WSJ]


Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Ondertussen in Nederland:
  Vanaf 1908 altijd 4 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 1966 altijd 6 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 1978 altijd 11 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 1988 altijd 13 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 1994 altijd 17 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 2002 altijd 18 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 2003 altijd 20 of meer zomerse dagen.
  Vanaf 2012 altijd 24 of meer zomerse dagen?

  Het gaat toch behoorlijk snel de laatste 30 jaar…

  18 likes
 2. Nee natuurlijk durven de kranten dit niet aan, dan komen hun stelende brood heren ( politici) in de problemen ……En aangezien we een land vol jaknikkers hebben gaan we gewoon morrend betalen…….beter kunnen we het niet maken..

  29 likes
 3. CO2=NWO

  Eerlijk gezegt is het nu wel wat warmer in Nederland dan het 30 jaar geleden was. Maar niet zo dramatisch als de klimaatmaffia ons wil doen geloven.

  In steden is het altijd iets warmer. Als je wilt meten hoe warm het is en je doet dat in het midden van een grote stad krijg je natuurlijk een ander resultaat dan wanneer je meet midden in een bos.

  Eigenlijk geloof ik wel dat de aarde iets opwarmt maar niet zoveel dat je je er druk om moet maken de natuur is immers behoorlijk dynamisch.

  Ook is CO2 reductie een mooie manier om meer belasting te heffen en landen te controleren. Geen wonder dat de EU dit propageerd.

  CO2+ Politiek = macht aan de Nieuwe Wereld Order

  15 likes
 4. Dat het weer extremer word is te danken aan de chemtrails die dagelijks over ons heen worden gespoten, men heeft toegegeven dat het word gedaan om het weer te beinvloeden… en god weet wat er nog meer in zit wat de aarde en het leven kapotmaakt.. en wij maar betalen waardoor de vicieuze cirkel niet word doorbroken.. het geld word gebruikt om nog meer rotzooi over ons uit te storten…

  18 likes
  • William.. ´men heeft toegegeven dat het wordt gedaan om het weer te beïnvloeden…´ Maar ´men´ leeft toch ook onder die troep dan?

   Echter van die smerige chemtrails baal ik ook als een stekker. Vroeger-bestond-dat-niet!!!! Mijn vader was tuinder, dus er werd altijd naar de lucht gekeken , nog lang geen buienradar, om te zien hoe het weer zich op dat moment ontwikkelde.
   Dus als er toen van die chemtrails waren geweest, had hij zich daar vast aan geërgerd en over gesproken.

   3 likes
 5. Als we als mensheid kunnen leven zonder gebruik van fossiele brandstoffen is dat zonder meer goed voor de aarde, dat heeft niets te maken met klimaat of opwarming; Dat is common sense.
  Waarbij het gebruik van olie (diesel en benzine) veel schadelijker is voor de leefomgeving dan gas wat relatief veel schoner is.

  Als we dan gebruik maken van zon, wind, getijde, waterkracht, waterstof dan is dat goed voor iedere portemonnee. Zon en wind kosten niets of iemand gaat bedenken zon en windbelasting in te voeren…

  Voor waterstof moet er wel vervangende infrastructuur komen, maar we betalen dan ook niet voor niets al 50 jaar belasting op energie zoals vastrecht om de infrastructuur te onderhouden en te vervangen.

  Maar uiteraard gaan onze “bestuurders” van alles bedenken onder het mom van het klimaatakkoord om alweer wat centen uit onze zak te kloppen zonder wezenlijk bij te dragen aan oplossingen.

  ALS de waterpomp met aardewarmte zo´n goede oplossing is, waarom dan niet via de energiemaatschappij invoeren en de 1e acht tot tien jaar de energierekening op het huidige niveau houden om de investering terug te verdienen en daarna omlaag. Ja, omlaag want de consument profiteert dan van het gebruik van duurzame energie in plaats van dure olie inkoop.

  15 likes
 6. Aangezien de meeste journalisten een chronisch gebrek aan ruggegraat hebben, angst voor Hun baan en hypotheek, zullen zij als zombies de bevelen van het klimaatkalifaat opvolgen.
  Elke vorm van wederhoor betreffende de klimaathysterie ontbreekt.
  Onder het mom van duurzaam worden de gasgebruikers straks met rekeningstijgingen van meer Dan 70 Procent opgezadeld.

  14 likes
 7. Dat hele klimaat gedoe is in ieder geval lekker cashen voor de overheid,; milieu belasting ( op alles) afval scheiden ! (anders ben je a-sociaal) betalen voor de verpakking bij aanschaf en bij de vuilnis weer betalen voor (gescheiden door u ) het weer ophalen ,terwijl alles maar dan ook alles geld waard is…wel eens gezien dat veel eigenaren van grote afval verwerkers in de Quote 500 staan? … zoals de gebr. Smink (Amersfoort) ….hoe kan dat nou? hi-hi ha

  11 likes
 8. De stijging van het zeewater niveau is nog altijd hetzelfde.
  De peil van de waddenzee is volgens het bijgehouden getijdentafels de laatst 40 jaar niet toegenomen. En nu offeren de burgers aan de god CO2, ja de klimaatdictatuur krijgt een steeds een grimmige gezicht met alle gevolg voor de burgers die steeds meer in een houdgreep komen te staan.

  10 likes
 9. En niemand die praat over de benodigde 4% CO2 gehalte voor de groei van bomen en planten.En daar zitten we dus onder…..

  8 likes
 10. Enkele jaren geleden was er ophef in Frankrijk. De TV weerman ontslagen nadat hij de klimaatverandering door menselijk toedoen tegenover de kijkers openlijk in twijfel trok.

  Computermodellen tonen aan (bron: Physics.org) dat er totaal geen wetenschappelijk bewijs is voor door de mens veroorzaakte klimaat verandering. De klimaat verandering die er is doet zich al voor zolang de planeet bestaat voor en heeft natuurlijke/ kosmische oorzaken. Ook dat is een cyclus waar nog maar weinig over bekend is.

  Het KNMI als een van de grootste klimaat propagandisten is niet eens in staat een fatsoenlijk weerbericht te maken. Ze stoppen wel veel tijd in klimaat leugens en geven inmiddels inhoudelijk geen reactie meer op vragen. Klachten en opmerkingen over hun praktijken worden door het KNMI alleen nog ter kennisgeving geregistreerd. In Amerika zouden ze een instituut als het KNMI onmiddellijk sluiten omdat ze staats geld misbruiken voor propaganda.

  De zwakbegaafde politici in Den Haag komen inmiddels weer met een reeks van lastenverzwaringen die niet het klimaat maar de inflatie ten goede komen. Want duurdere energie wordt tijdens de loononderhandelingen direct weer terug geëist. Het zijn misdadigers. Niets minder. De gewone man met een laag inkomen is het slachtoffer. Ik ben blij dat ik niet in Nederland woon want er is geen dag met nieuws uit de politiek in dat land waar je nu eens echt blij van kan worden.

  Alles wordt statistisch gemanipuleerd. Zelfs het geluksgevoel van de bevolking waarover het CBS in 3 maanden tijd totaal tegenstrijdige cijfers publiceerde. In het ene bericht was de Nederlander met ongeveer een tiende plaats op de wereld ranglijst bepaald niet gelukkig. En dan een paar maanden later is de Nederlander de gelukkigste mens op aarde. De media nemen alles klakkeloos over want geld voor goede onderzoeks journalistiek is er in dit door Europa als fiscale hoer gebruikte land niet meer.

  Good day!

  4 likes
 11. Tja er kan moeilijk gezegd worden dat het echte probleem de vervuiling is …..de handel / “economie” is heilig !

  3 likes
 12. Fossiele brandstoffen zijn zo 20e eeuws. Zon, wind, getijde, waterkracht en waterstof dat wordt het wel.
  Of het klimaat nu wel of niet “opwarmt” want dat is een hele andere discussie.

  Maar dit kabinet gaat zich lekker bezig houden met CV keteltjes vervangen voor warmtepompen want dan kun je de burger/consument tenminste weer een poot uitdraaien.

  3 likes
 13. Dat klimaatontkenners al jaren worden gesponsord door de big oil is algemeen bekend feit. (Extreem) rechts doet graag met die lobby mee.

  3 likes
 14. Sylvia Hosman als deze berichten niet doordringen ga aan de gang dan.

  1 likes
 15. Vraagje: hoeveel auto’s hadden de Neanderthalers in gebruik om de gletscher die hier in Drenthe was weg te krijgen?

  1 likes
 16. afgelopen jaren is de zee al kei veel opgewarmd ze kijken enkel op land maar intussen is de zee aant afsterven het koraal is een van de belangrijkste leefgebieden en dierlijk en plantaardige afvalverwerkers die nu geen werk meer kunnen geven en leveren ik snap niet hoe ze ons zo durven voor liegen en da gewoon om geld in hun zakken te steken en terwijl ze (water op andere planeten zoeken in de hoop da we daar kunnen leven ) echt schandalig

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Als historici over 100 jaar terugkijken op deze tijd dan zullen ze denken: wat bezielde hen? Baudet sloopt Klimaatakkoord

Als historici over 100 jaar terugkijken op deze tijd dan zullen ze denken: wat bezielde hen? Baudet sloopt Klimaatakkoord

Het huidige kabinet kiest ervoor om niet ...

Stop met deze waanzin. Nederlanders willen hun geld terug. Kamerlid plaatst klimaatgekkigheid in perspectief met cijfers

Stop met deze waanzin. Nederlanders willen hun geld terug. Kamerlid plaatst klimaatgekkigheid in perspectief met cijfers

Tweede Kamerlid Alexander Kops plaatste de klimaatgekkigheid ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.