Buitenland

‘Wat er nu in Europa gebeurt, is de grootste roof uit onze geschiedenis’

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Het Europees Parlement steunt de aanscherping van de klimaatwetten. Meer Europese burgers en bedrijven gaan betalen voor de CO2 die ze uitstoten.

Bedrijven buiten de EU moeten ook een steentje bijdragen aan het verminderen van de uitstoot. Als zij hun spullen in de Europese Unie willen verkopen, moeten zij via een CO2-grensheffing (CBAM) betalen voor hun uitstoot. Zo wordt ‘oneerlijke concurrentie’ tegengegaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Financieel journalist Arno Wellens wijst erop dat de klimaatbelastingen, CO2-heffingen en CBAM niets te maken hebben met milieu en ‘groen’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wij moeten gewoon blijvend meer belasting betalen

CBAM, de Carbon Border Adjustment Mechanism, dook voor het eerst ten tijde van de coronawet op in een wettekst, merkt Wellens op. “Deze CO2-heffing is feitelijk belasting en met die belasting kun je rente en aflossing verzorgen op staatsschulden. Het is dus helemaal niet de bedoeling dat wij gaan minderen, wij moeten gewoon blijvend meer belasting betalen.”

De Europese Raad, waar de regeringsleiders van de Europese Unie in zitten, heeft in februari 2020 gezegd dat er een soort coronafonds komt. Daar wordt nu de digitalisering en de Green Deal uit betaald. Hoe betaal je dat terug? Met CO2-heffing, aldus Wellens.

Dit loopt volledig uit de hand

De CBAM houdt in dat alles wat je koopt duurder wordt, licht hij toe. “Het heeft niets te maken met klimaat, het gaat ook niet de zeespiegel doen dalen, maar het heeft er alles mee te maken dat de Europese Commissie zelf meer geld kan lenen en leningen moet je voorzien van rente en terugbetalen.”

“De Europese Commissie moet de regering van een Europese superstaat worden, met eigen middelen; daar gaat dit over,” schrijft hij op Twitter.

Financieel expert Ab Flipse reageert: “Wat er nu in Europa gebeurt, is de grootste roof uit onze geschiedenis. Dit loopt volledig uit de hand. Ik vrees voor chaos en erger!”

4.8 216 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Jaag die hele roversbende over de kling, ze hebben nu lang genoeg op ons zweet geteerd, laat ze nu zelf maar eens écht gaan werken!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Diefstal is het zeker. Vooral als je ziet dat de co2 uitstoot van Europa al sinds het midden van de jaren 90 langzaam maar zeker afneemt.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Kijk de EU houd de Amerika-Rusland oorlog in Oekraïne in stand, het boezemt de burgers angst in en die burgers houden zich gedeisd.
En de EU gaat verder met de afbraak van onze vrijheid.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Iedereen aan de bedelstaf voor het Groot Europese Rijk.

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x