Wetenschap

Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Quarks zijn subatomaire deeltjes die de bouwstenen zouden vormen van alles wat wij kunnen zien. Nu blijkt echter dat ze waarschijnlijk een illusie zijn.

De naam quark is afkomstig uit de roman Finnegans Wake van de Ierse schrijver James Joyce.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het boek is bijna onleesbaar omdat er veel verzonnen woorden in staan.

Vreemd

Het lijkt misschien vreemd dat een deeltje dat wordt gezien als de bouwsteen van de realiteit is vernoemd naar een niet-bestaand woord uit één van de meest onbegrijpelijke boeken ooit geschreven.

In de moderne natuurkunde is een quark datgene wat je vindt als je een stukje materie maar blijft opdelen tot je niet verder kunt.

Quarks gedragen zich vreemd en hebben vreemde kwantumeigenschappen.

Illusie

Ze hebben bovendien een speciaal soort lading die niet positief of negatief is, maar gebaseerd is op kleuren.

Nu blijkt uit nieuw onderzoek echter dat quarks mogelijk helemaal niet bestaan. Ze zijn mogelijk een illusie die we nog niet volledig begrijpen.

Wetenschapper en filosoof Bernardo Kastrup schreef al dat de realiteit, de echte realiteit, waarschijnlijk niet bestaat uit quarks, velden en kwantumfenomenen.

Massahallucinatie

Hij suggereert dat materie een illusie is en dat alleen informatie echt is.

Het fysieke universum is een soort massahallucinatie die we gebruiken om objecten te begrijpen, aldus Kastrup.

En volgens hem zijn er steeds meer natuurkundigen die hierin geloven.

[New Scientist, Futurism]

3 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Klopt, de bouwstenen van alles wat bestaat komen ook voort uit Niets, wat niet te meten is en toch informatie bevat om de bouwstenen te vormen, heel moeilijk te begrijpen voor vele die onderzoek doen om te zien of te bewijzen waar deze bouwstenen vandaan komen, het komt voort uit een lege niet bestaande materie dus het is dan ook niet meetbaar waar vele op stuklopen om het te meten en te bewijzen, maar het Niets is ook niet bewijsbaar want het Niets draagt alles in-zich zelf waar uit alles voortkomt en ook weer erin verdwijnt al het licht verdwijnt in een soort Zwarte Gat en is dat ook weer een Niets geworden. alleen de informatie blijft aanwezig in het Niets ,wat weer een informatie vanuit net niets weer word geformuleerd in de Materie ,dat is de evolutie en de veranderingen die eeuwig en oneindig zal zal zijn . wetenschappelijk breken ze er hun hooft op, de geheimen erin er van is te zien, maar niet meetbaar, het lijkt op een hallucinatie het fysieke universum ,wat toch heel werkelijk, want materie is een vaste voelbare stof maar het komt voort uit een informatie bron,verder ga ik er niet op door, de geheimen ervan zal zich uiteindelijk aan een ieder voordoen

exegese
exegese
4 jaren geleden

Dat is allemaal verschrikkelijk mooi bedacht : ” niets is echt en alles is niets” . Doch als ik een flinke hamer neem, welke volgens bovenstaande theorie echt helemaal niets is, en ik leg mijn duim op een steen, wat beide ook helemaal niet zou bestaan en ik geef er een immense klap op, wat technisch onmogelijk zou zijn als iets niet bestaat, dan merk ik nochtans HELEMAAL NIETS van deze merkwaardige theorie. De spijt van een dergelijke actie zou nog vele malen groter zijn dan mijn ongeloof in bovenstaande theorie.

Christgalactic
Christgalactic
4 jaren geleden

Het laconieke is natuurlijk dat men aan een theorie niets heeft?!!

DatDanWeerWel
DatDanWeerWel
4 jaren geleden

Maar in the mean time,

blijft de (illusionaire) realiteit dat als je je kop onder het wiel van een voorbijrijdende auto legt er daarna enkel wat stukjes brein zullen over blijven…

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x