Homepagina » Wetenschap » Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan
Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Quarks zijn subatomaire deeltjes die de bouwstenen zouden vormen van alles wat wij kunnen zien. Nu blijkt echter dat ze waarschijnlijk een illusie zijn.

De naam quark is afkomstig uit de roman Finnegans Wake van de Ierse schrijver James Joyce.

Het boek is bijna onleesbaar omdat er veel verzonnen woorden in staan.

Vreemd

Het lijkt misschien vreemd dat een deeltje dat wordt gezien als de bouwsteen van de realiteit is vernoemd naar een niet-bestaand woord uit één van de meest onbegrijpelijke boeken ooit geschreven.

In de moderne natuurkunde is een quark datgene wat je vindt als je een stukje materie maar blijft opdelen tot je niet verder kunt.

Quarks gedragen zich vreemd en hebben vreemde kwantumeigenschappen.

Illusie

Ze hebben bovendien een speciaal soort lading die niet positief of negatief is, maar gebaseerd is op kleuren.

Nu blijkt uit nieuw onderzoek echter dat quarks mogelijk helemaal niet bestaan. Ze zijn mogelijk een illusie die we nog niet volledig begrijpen.

Wetenschapper en filosoof Bernardo Kastrup schreef al dat de realiteit, de echte realiteit, waarschijnlijk niet bestaat uit quarks, velden en kwantumfenomenen.

Massahallucinatie

Hij suggereert dat materie een illusie is en dat alleen informatie echt is.

Het fysieke universum is een soort massahallucinatie die we gebruiken om objecten te begrijpen, aldus Kastrup.

En volgens hem zijn er steeds meer natuurkundigen die hierin geloven.

[New Scientist, Futurism]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
1 jaar geleden

Klopt, de bouwstenen van alles wat bestaat komen ook voort uit Niets, wat niet te meten is en toch informatie bevat om de bouwstenen te vormen, heel moeilijk te begrijpen voor vele die onderzoek doen om te zien of te bewijzen waar deze bouwstenen vandaan komen, het komt voort uit een lege niet bestaande materie dus het is dan ook niet meetbaar waar vele op stuklopen om het te meten en te bewijzen, maar het Niets is ook niet bewijsbaar want het Niets draagt alles in-zich zelf waar uit alles voortkomt en ook weer erin verdwijnt al het licht verdwijnt in een soort Zwarte Gat en is dat ook weer een Niets geworden. alleen de informatie blijft aanwezig in het Niets ,wat weer een informatie vanuit net niets weer word geformuleerd in de Materie ,dat is de evolutie en de veranderingen die eeuwig en oneindig zal zal zijn . wetenschappelijk breken ze er hun hooft op, de geheimen erin er van is te zien, maar niet meetbaar, het lijkt op een hallucinatie het fysieke universum ,wat toch heel werkelijk, want materie is een vaste voelbare stof maar het komt voort uit een informatie bron,verder ga ik er niet op door, de geheimen ervan zal zich uiteindelijk aan een ieder voordoen

Mikaël
Mikaël
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Klopt .
Rudolf Steiner heeft reeds inn 1890 bewezen via een essay dat atomen en moleculen NIET bestaan en een hypothese (=illusie) zijn van de wetenschap om materie te kunnen verklaren en daarmee te werken . Alles is wezenlijk ,en zijn wezens , ook de kleuren, geuren en etherische olien zijn wezens , de zon , de planeten zijn wezens ,echterWIJ zien het als materie omdat het een illusie is !

Atomism and its Refutation
A Letter and Essay by Rudolf Steiner

frans
frans
Reactie op  Mikaël
1 jaar geleden

Er staat: ´en het woord is vlees geworden!
Of anders gezegd de kosmische klank ging uit en werd vlees.
Het woord vlees wordt hier gebruikt omdat het om de fysieke mens ging.
Je kunt ook zeggen uit het Licht dat uit de kosmische klank voortkomt verdichtte zich tot stof.
Hier op de fysieke bodem van de aarde vindt ons fysieke lichaam steun en ondergrond.
Het is dus echt.
We leven in een tijd dat wij weer op mogen zien en gaan naar spirituele bewustzijnsvormen. onze bron.
Het fysieke is niet enkel en alleen Darwinistisch Of Kantisch maar ook Goethianistich!!

Gerard
Gerard
Reactie op  frans
1 jaar geleden

Het is niet echt, het lijkt echt, het is echt binnen ons begripsvermogen. Einstein zegt: tijd en afstand zijn functies van het denken.

Gerard
Gerard
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Aardig in de richting, beetje bijschaven als je het goed vindt: niets doet zich voor als iets, iets komt niet voort uit niets, het is niets in de vorm van iets. Alles bestaat uit informatie, ik had dat 30 jaar geleden al gezien. Maar ook informatie bestaat niet buiten ons voorstellingsvermogen en dat voorstellingsvermogen dat is niets, wat zich voordoet als iets.
We zien een buiten, dus is er ook een binnen, logisch. Maar waar zien we dat buiten? Dat is een voorstelling in ons brein, niet echt wat er is, zo werkt dat nu eenmaal. Maar als buiten niet bewijsbaar is, is er dan een binnen? Bestaan tijd en afstand werkelijk buiten het denken? het is niets dat zich als iets voordoet volgens vaste patronen (informatie) zodat we het herkennen en we hebben de illusie dat we het onafhankelijk kunnen waarnemen, maar we zijn het zelf, we zijn en zijn niet, tegelijkertijd.

rop
rop
Reactie op  Gerard
1 jaar geleden

HOI GERARD.misschien niet goed begrepen zal het een beetje bijschaven,alles is informatie dat is gewoon zo ,hier op deze planeet doet iedereen eraan mee,Niets zelf is niet verklaarbaar en bevat informatie zoals je zeg, Klopt , de informatie die in het niets aanwezig is,is een informatie uit een vorige niet meer bestaande universum,het is informatie net zoals de voorouders waar we zijn mee geïnformeerd en de fundamenten ervan dragen die eerder hebben geleefd maar niet meer bestaan, dus ze zijn een NIETS geworden, de informatie is van de Niet levende mensen is Nog steeds aanwezig in de nu huidige Mens want het zijn de fundamenten van de eerder geleefde Mens, de eerder gevormde universum voor de onze Nu, Die niet meer IS ZIJN, DE fundamenten uit het vorige Universum doet zich voor in de NU bestaande universum in de Vorm van informatie waarin NU het universum verkeert alles wat men ziet is eerder geweest, maar wel verbetert,en dat doet het universum ook verbeteren met een nieuw geboren universum maar ook de mens doet het ook …Verbeteren. vernieuwen,, vernieuwing ,verandering het is de weerspiegeling van de eerder geleefde universum, net zoals de mens een weerspiegeling in van zijn vorige geleefde voorouders ,

Gerard
Gerard
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Het punt is dat ons denken alleen met informatie iets kan, het is een biologische computer (die tegelijkertijd uit niets bestaat, want alles IS niets), het is dus hoe het menselijk denken werkt en dat is waar we b.v. van iets zeggen dat het waar is, of hoe we het zien. Als je dat weg laat, stel dat dat zou kunnen, dan is er niet, wat zich uitdrukt in een oneindige ietsheid. Het voor de mens onoplosbare probleem van een schijnbare tweestrijdigheid. Het is het denken dat de grens stelt, een grens die er in “werkelijkheid” niet is. Werkelijkheid tussen aanhalingstekens,want onssoort werkelijkheid is beperkt tot een oordeel over wat is, “de” werkelijkheid, die niet te bevatten is, is onbeperkt, onbeperkt klein en onbeperkt groot, onbeperkt, want tijdloos.

wow
wow
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Goed verwoord Rob,…het niets is wat wij in de kern zijn,..dit is een shock voor het ego,..jammer het hoeft niet zo te zijn,…en de enige illusie is het ego. Het individu daarentegen acepteerd het niets wel als deel van zichzelf. Het is echt een grap om te lezen dat wetenschappers denken te weten wat realiteit is zonder te weten wie ze zijn,..namelijk NIETS. Namaste

rop
rop
Reactie op  wow
1 jaar geleden

Inderdaad wow,wetenschappers kunnen zichzelf niet zien als niets ,dat houd dan ook in dat materie voor hun de waarheid is om alles te proberen te verklaren , het mooiste is dat Niets helemaal geen verklaring nodig heeft , de kern is Niets ,als het de IETS WAS , zoals vele denken ,dan zou het betekenen dat Niets uit het IETS Voortkomt ,en het IETS ONEINDIG IS , Dit kan je niet van de Vormen zeggen wat deze zijn EINDIG en verdwijnen juist in dat NIETS vele vormen van planeten en sterren hebben een leven van miljarden jaren maar blijven niet bestaan dus EINDIG alle ruimte om de vormen heen zal dat gecreëerd moeten zijn door dit Iets, terwijl duidelijk is dat de vormen van IETS verdwijnen in Niets, de oneindige lege ruimte zelf dus het Niets WAS VOOR DE VORM.

Sergio
Sergio
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Fraaie uitgangspunt (meen ik echt).
Maar: hoe kom je aan deze wijsheid, als ik vragen mag?

Margie
Margie
Reactie op  Sergio
1 jaar geleden

Uit het niets ontstaat alles.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Dat is allemaal verschrikkelijk mooi bedacht : ” niets is echt en alles is niets” . Doch als ik een flinke hamer neem, welke volgens bovenstaande theorie echt helemaal niets is, en ik leg mijn duim op een steen, wat beide ook helemaal niet zou bestaan en ik geef er een immense klap op, wat technisch onmogelijk zou zijn als iets niet bestaat, dan merk ik nochtans HELEMAAL NIETS van deze merkwaardige theorie. De spijt van een dergelijke actie zou nog vele malen groter zijn dan mijn ongeloof in bovenstaande theorie.

rop
rop
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Exegese,
geloof en ongeloof bestaan niet in het NIETS, De hamer beeld die je gebruikt is een iets,dus in de vorm, de Hamer ,een Steen zegt geen au het heeft geen pijngrens mensen wel, en is onderhevig aan pijn ,vele soorten pijn lichamelijk en geestelijk, lichamelijk zou de hamer die je gebruikt in je verbeelding nooit geen pijn doen, alleen we de uitvoering ervan op een levend fysieke vorm ,de vinger dus,in het niets kan niemand je pijn doen ,maar het wel aanwezig is in de diepste kern, die kern is,de kern waar niemand ook niemand je kan Kwetsen,ongeloof en geloof bestaan daar niet in,, van daaruit gegaan vanuit de kern wat NIETS IS, waar geen pijn in aanwezig is en ook waar dualiteit in oplost,want deze houd het gevangen en waardoor alles in een dualistische vorm word gegoten,de kern zelf is dat zelf Niet,het houd in ,dat je met alles om kan gaan zonder het dualisme erin..en een ieder bezit deze KERN. Genoemd harmonie vanuit het Niets in Het IETS.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Anderzijds moet het voor de milieuactivisten ook een enorme opluchting zijn. Stikstof, co2 en wat dies meer zij bestaat dan ook helemaal niet, net als al het andere en verliezen zij hun bestaansrecht en kunnen met een gerust hart huiswaarts keren.

Wenskerose
Wenskerose
Reactie op  rop
1 jaar geleden

Wat mooi omschreven. Bedoel je dan ook dat alles wat telt het nu is.. dat is iig vrij van angst❤ en dualisme. Ik vind het erg interessant, heb je toevallig tips of boeken om te lezen..thnx

Christgalactic
Christgalactic
1 jaar geleden

Het laconieke is natuurlijk dat men aan een theorie niets heeft?!!

DatDanWeerWel
DatDanWeerWel
1 jaar geleden

Maar in the mean time,

blijft de (illusionaire) realiteit dat als je je kop onder het wiel van een voorbijrijdende auto legt er daarna enkel wat stukjes brein zullen over blijven…

johan
johan
1 jaar geleden

Het leven is multidimensionaal van aard.

alles komt voort uit een levend organische universum.
uit die organische universum heeft men een kunstmatige laag gecreëerd dat doet lijken/imitatie op de organische universum. Deze laag is inderdaad een illusie, massa hallucinatie hoe ze dat mooi benoemen om men daarmee in te laten geloven zodat je de ware natuur der dingen niet meer ziet. En daarmee ben je een speelbal geworden voor allerlei entiteiten. Het is een complot op wereldschaal om de mensheid bewustzijn dom en laag te houden voor wie ze werkelijk zijn. Wij zijn multidimensionale zielen wezen van het licht ondenkbaar krachtig we schijnen letterlijk & figuurlijk door alles heen niks is onmogelijk.

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x