CoronaMens en Dier

Centraal Tuchtcollege beslist in voordeel huisarts Elens, tikt De Jonge en inspectie op de vingers

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Het Centraal Tuchtcollege, het hoogste gerecht dat oordeelt over tuchtklachten tegen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, heeft de berisping die huisarts Rob Elens eerder kreeg afgezwakt naar een waarschuwing.

De gezondheidsinspectie (IGJ) diende een klacht in tegen de huisarts omdat hij off-label hydroxychloroquine en ivermectine aan coronapatiënten voorschreef en zich in diverse media kritisch uitliet over het overheidsstandpunt ten aanzien van COVID-19.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Elens schrijft op zijn website dat de IGJ een puppet is van minister Hugo de Jonge. “Niet duidelijk, niet onafhankelijk en niet eerlijk!” De Jonge noemde huisarts Elens eerder een ‘kwakzalver’.

Gehandeld vanuit oprechte betrokkenheid

Het tuchtcollege concludeert: “Uit de stukken en de verklaringen van de huisarts blijkt dat hij in deze onzekere tijd heeft gehandeld vanuit oprechte betrokkenheid met en zorgen over zijn patiënten.”

Het Centraal Tuchtcollege weegt bovendien mee dat op basis van een procedure in het kader van de Wet Open Overheid (Woo) is komen vast te staan dat de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zich actief heeft bemoeid met het beleid van de inspectie in deze zaak, onder meer door er bij de inspectie op aan te dringen dat ‘disciplinerend’ wordt opgetreden tegen de huisarts en door de vraag te stellen waarom de huisarts überhaupt nog (de) praktijk [mag] uitoefenen gelet op alle uitingen.

“Disciplinering van – in de ogen van een minister van VWS – lastige artsen is echter geen doelstelling van het tuchtrecht.”

Passend en toereikend

Verder is aannemelijk dat het onderzoek door en de tuchtklacht van de inspectie mede zijn ingegeven om duidelijkheid te verkrijgen over onzekerheden over de uitleg van artikel 68 en dat de tuchtprocedure op dit punt dan ook het karakter van een ‘proefproces’ heeft.

Het Centraal Tuchtcollege vindt onder deze omstandigheden het opleggen van een waarschuwing in dit geval ‘passend en toereikend’.

Elens: “Eindelijk eens een teken dat er nog enige weldenkende en eerlijke mensen zijn in de rechtszalen van Nederland.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 249 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hamala
Hamala
2 maanden geleden

Eindelijk erkenning voor Rob Elens🙏

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Tikt de Jonge en inspectie op de vingers ??? Deze idioten moeten onmiddelijk opgepakt worden voor de GROOTSTE misdaad die ze hebben gepleegd….

Joyce
Joyce
2 maanden geleden

❤️❤️❤️👍🏻👍🏻👍🏻

Ron
Ron
2 maanden geleden

Een tik op de vingers, en zo komen de schooiers er gemakkelijk vanaf. De zwartmakerij en ellende die huisarts Elens over zich heen kreeg gestort van de overheid word snel vergeten.
Respect voor deze huisarts en de velen die hetzelfde deden in het belang van de patiënten

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x