Homepagina » Paranormaal » Bovennatuurlijke krachten: telepathie (video)
Bovennatuurlijke krachten: telepathie

Bovennatuurlijke krachten: telepathie (video)

De aflevering Telepathy van Naked Science richt zich op de wetenschappelijke onderbouwing van het fenomeen telepathie.

Wetenschappers doen al jaren uitspraken over het bestaan van telepathie – het vermogen tot rechtstreekse overdracht van gedachten of gevoelens op afstand zonder gebruik van taal of hulpmiddelen.

Sceptici stellen dat mensen niet over dergelijke vermogens beschikken, maar kunnen de vele fenomenen waaruit blijkt dat rechtstreekse overdracht wel degelijk kan plaatsvinden niet verklaren.

Naked Science onderzoekt dit mysterieuze zesde zintuig en doet experimenten om een antwoord te krijgen op een eeuwenoude vraag: bestaat telepathie?

De documentaire werd in 2005 uitgezonden op National Geographic Channel en deze week op YouTube geplaatst door het Britse productiebedrijf Pioneer Productions.

Bron: YouTube.com/PioneerProductionsUK

Gerelateerd:

 



Vind je dit goed? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Hey die documentaire had ik in 2005 gekeken! Best interessant, alleen een beetje verdraaid en onduidelijk..

  Het meest onduidelijk vond ik nog dat verteld werd dat een van die testpersonen had meegedaan aan een telepathie programma van de overheid. Resultaten daaruit waren dat het niet kon, maar hij kreeg wel een medaille voor het meedoen.

  Jaren later kreeg een familie een grote vergoeding van de overheid omdat een man in die familie zelfmoord had gepleegd. Volgens de familie kwam dat doordat hij gehypnotiseerd was en met telepathie was aangestuurd =p

  Beetje krom hea?!

  0 likes
 2. telepathie is een van de mooiste gegevens overdracht in de gehele kosmos.Al is de afstand nog zo groot.je hoort en je voelt alles aan.Liegen of onwaarheden zijn volledig ondenkbaar.Hier in deze leugen fabriek is het mogelijk met zielen waar je al 10 tallen of meer levens ,waar dan ook in kosmos of op aarde meegeleefd heb .Maar hier blokkeert zo,n telepathie,se band op het moment dat er negativiteit,of de aardse wil tussen komt.en dat doet hier veel pijn.Je raakt iets wat zo dierbaar is ineens kwijt.want de personen in kwestie verdwijnen dan meestal voorgoed uit je leven.vrije wil of karma maakt niet uit.het is dan net of een deel van jou zelve verdwijnt.nu ik deze reactie hier neerzet lopen de tranen over mijn wangen.en voel ik de pijn van het gemis.naar boven komen.

  0 likes
 3. NGC riep u??

  0 likes
 4. Conclusie,real science,no…fascinating yes.

  0 likes
 5. Tale male in je eigen kosmos.

  De kosmos is datgene wat je hersenen in staat zijn daarvan te laten zien.

  0 likes
 6. Het is vooral heel erg handig om telepathie als “bovennatuurlijk” te hebben geclassificeerd. Een heel slimme, uiterst manipulatieve, truc.

  Je komt daar alleen achter als je met je eigen – NATUURLIJKE – vermogen, gaat experimenteren en het schoolt. Je merkt dan vanzelf wat je wel en wat je niet teweeg kan brengen. Mits je daadwerkelijk in dat fenomeen geïnteresseerd bent uiteraard, en bereid bent erin te investeren.

  0 likes
 7. Vraag me af of de interactie tussen de tweelingen in de eerste 14 minuten iets met telepathie te maken hebben.
  Gezien mijn eigen ervaringen en gevoel waarbij ik de locatie van pijn voel en gebeurtenissen weet bij mensen die open staan (collega’s, vrienden, vrouw en kinderen) zie ik het meer als verbondenheid.
  Mijn gevoel is dan ook dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, en zie dat niet als een ‘tweeling ding’ of als telepathie.
  Leuke documentaire overigens.

  0 likes
 8. [quote name=”pietje bell”]telepathie is een van de mooiste gegevens overdracht in de gehele kosmos.Al is de afstand nog zo groot.je hoort en je voelt alles aan.Liegen of onwaarheden zijn volledig ondenkbaar.Hier in deze leugen fabriek is het mogelijk met zielen waar je al 10 tallen of meer levens ,waar dan ook in kosmos of op aarde meegeleefd heb .Maar hier blokkeert zo,n telepathie,se band op het moment dat er negativiteit,of de aardse wil tussen komt.en dat doet hier veel pijn.Je raakt iets wat zo dierbaar is ineens kwijt.want de personen in kwestie verdwijnen dan meestal voorgoed uit je leven.vrije wil of karma maakt niet uit.het is dan net of een deel van jou zelve verdwijnt.nu ik deze reactie hier neerzet lopen de tranen over mijn wangen.en voel ik de pijn van het gemis.naar boven komen.[/quote]
  Mijn ervaring is als je gehechtheid hebt losgelaten krijg je vanzelf weer contact als het in jou spirituele leven thuis hoort .Karma bestaat niet meer is ontstaan door het duister.Als je een afstand bemerkt word dit door je spiritueel begeleiders gedaan omdat ze jou willen beschermen.Langzamerhand neemt het licht nu de overhand en zal het duister verdwijnen dan kan alle contact weer plaats vinden maar op een open en onvoorwaardelijke manier.

  0 likes
 9. Rupert Sheldrake heeft hier uiteraard heel veel over te zeggen.

  Ten eerste over de dogmatisering waarin wetenschap is komen te vervallen (al eerder door Niburu hiernaar verwezen op 7 jan 2013 in rubriek wetenschap), ten tweede over telepathie zelf.

  1) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nlRa3q72wAk#at=196

  2) http://www.youtube.com/watch?v=py5YtTSDUSI

  0 likes
 10. ik heb ook en emotionele en spiritual band met mijn vriendin.. ik voel haar emoties.. alsof het mijn eigenzijn maar het is net een ander sausje.. vraag me af er ook andere mensen zijn met zulke ervaringen..

  0 likes
 11. Onwaarheden zijn wel degelijk mogelijk via telepathie. Ze zijn alleen zeer moeilijk en het vergt een beetje training. Telepathie op zich valt ook te trainen. De applicaties ervan maar het neemt risico’s met zich mee. Je kan best ver gaan met het te ontwikkelen, niet altijd in eigen voordeel. Gedachten lezen daarin tegen is bijna onmogelijk (alhoewel er omwegen zijn) maar ik ben bezig met het onderzoek of het toch niet kan of tot in hoe verre het kan. Verder heeft het indien voldoende training te maken met gevoelens maar des te gevoeliger of krachtiger je word des te kwetsbaarder je ervoor bent dus het het heeft zijn voordelen en nadelen.

  Het is praktisch onmogelijk te bewijzen btw.

  0 likes
 12. [quote name=”K. Cleuren”]Onwaarheden zijn wel degelijk mogelijk via telepathie. Ze zijn alleen zeer moeilijk en het vergt een beetje training. Telepathie op zich valt ook te trainen. De applicaties ervan maar het neemt risico’s met zich mee. Je kan best ver gaan met het te ontwikkelen, niet altijd in eigen voordeel. Gedachten lezen daarin tegen is bijna onmogelijk (alhoewel er omwegen zijn) maar ik ben bezig met het onderzoek of het toch niet kan of tot in hoe verre het kan. Verder heeft het indien voldoende training te maken met gevoelens maar des te gevoeliger of krachtiger je word des te kwetsbaarder je ervoor bent dus het het heeft zijn voordelen en nadelen.

  Het is praktisch onmogelijk te bewijzen btw.[/quote]
  Als je mijn reactie had gelezen ,had je het antwoord van mij( mijn ervaring)gezien gedachten lezen van af het eerste moment van ontmoeting tot het laatste moment.En daar kwam echt geen training aan te pas.het gebeurde gewoon.zelfs op astraal niveau.en daar komen geen onwaarheden met of zonder training binnen.want dan is het over en uit voor de tijd van dit leven.En wat mijn ervaring betreft.gedachten lezen is eigenlijk hetzelfde als telepathie maar moet wel van 2 of meer kanten komen.

  0 likes
 13. [quote name=”Nethan”]ik heb ook en emotionele en spiritual band met mijn vriendin.. ik voel haar emoties.. alsof het mijn eigenzijn maar het is net een ander sausje.. vraag me af er ook andere mensen zijn met zulke ervaringen..[/quote]

  Je kan haar emoties voelen omdat deze – net als gedachten, maar dan veel sterker – ‘uitgezonden’ worden als een golfpatroon (net zoals je mobieltje golven uitzendt en ontvangt).

  Het verschil met elektromagnetische golven (zoals radiogolven, UV-straling, etc) is enkel dat deze zich in een ‘hoger’ energiespectrum bevinden. Een spectrum dat je met je ogen of met apparatuur van huidige makelij niet kunt waarnemen.

  Maar je kunt deze energie dus ‘voelen’, mits je eigen energieveld dat jij zelf aan het uitzenden bent, toelaat dat deze signalen bij jou ‘binnen’ kunnen komen. Veel mensen kunnen dat niet overigens, in ieder geval niet bewust.

  Jij kan het, en je kan ook onderscheiden wanneer het je eigen gevoelens zijn en wanneer het de gevoelens zijn van je vriendin. Ik had zelf behoorlijk moeite mee te leren hoe dit soort dingen gaan, en hoe je erachter komt wat nou precies het onderscheid is. Maar met volharding en durf (en veel liefde) lukte het uiteindelijk best aardig. De meeste mensen om me heen deden altijd erg hun best mij ‘gek’ te verklaren als ik weer eens openlijk een poging deed om dit soort fenomenen gezamenlijk ter sprake te brengen. Als je niet een klein beetje sterk in je schoenen staat, wordt je ‘afgemaakt’ terwijl je bij staat … 🙂

  Ach ja.

  Het is toch mooi om zo te mogen voelen en meeleven met een ander? Vreugde en verdriet, geluk en pijn, het is allemaal energie. Als er geen oordeel over wordt uitgesproken door diegene die ‘voelt’, is het een feest van verbondenheid.

  Althans, zo ervaar ik het bij de mensen die het toelaten dat er een wederzijds band ontstaat.

  0 likes
 14. [quote name=”K. Cleuren”] #11
  Onwaarheden zijn wel degelijk mogelijk via telepathie. Ze zijn alleen zeer moeilijk en het vergt een beetje training. (…) .Maar ik ben bezig met het onderzoek of het toch niet kan of tot in hoe verre het kan. Verder heeft het indien voldoende training te maken met gevoelens maar des te gevoeliger of krachtiger je word des te kwetsbaarder je ervoor bent dus het het heeft zijn voordelen en nadelen.

  Het is praktisch onmogelijk te bewijzen btw.[/quote]

  Heel interessant dat jij hier onderzoek naar doet! Dat er ‘onwaarheden’ door getelepathiert kunnen worden, tja, dat is inderdaad mogelijk (en ook zeer logisch).

  Dat telepathie moeilijk te bewijzen valt geloof ik niet, wat moeilijk is is MENSEN te vinden die hun natuurlijke vermogen dusdanig ontwikkelt hebben dat een ‘bewijs’ van dat vermogen een fluitje van een cent is.

  Ik bijvoorbeeld zou het niet kunnen. Ik acht mezelf wel redelijk goed in het ‘lezen’ van gevoelens van andere mensen, maar als ik iets zou moeten zeggen wat een ander – lukraak – denkt, nou, dat gaat niet lukken. Heeft met de hoeveelheid energie te maken waarmee iets wordt uitgezonden (gedachten zitten in een nog hoger spectrum dan gevoelens, en zijn doorgaans ook zwakker dan gevoelens).

  Misschien iets voor jou: http://www.ascendedmasteranswers.com/spiritual-realm/progressive-revelation/75-psychic-abilities-and-conscious-surrender

  Je zult eerst wel even moeten wennen waarschijnlijk aan diegene die hier ‘aan het woord’ is. Het gaat iig over de ‘gevaren’ van telepathie (waarbij ‘channeling’ weer een bijzondere vorm van telepathie is), en over de voor- en nadelen ervan. De laatste 3 aliena’s van deze artikel zijn in 1e instantie het meest van toepassing, althans tot zover ik het overzie.

  Als je wil, laat me ajb tzt weten wat je ervan vindt, en of de info wel zo nuttig was voor je.

  0 likes
 15. [quote name=”pietje bell”][quote name=”K. Cleuren”]Onwaarheden zijn wel degelijk mogelijk via telepathie. Ze zijn alleen zeer moeilijk en het vergt een beetje training. Telepathie op zich valt ook te trainen. De applicaties ervan maar het neemt risico’s met zich mee. Je kan best ver gaan met het te ontwikkelen, niet altijd in eigen voordeel. Gedachten lezen daarin tegen is bijna onmogelijk (alhoewel er omwegen zijn) maar ik ben bezig met het onderzoek of het toch niet kan of tot in hoe verre het kan. Verder heeft het indien voldoende training te maken met gevoelens maar des te gevoeliger of krachtiger je word des te kwetsbaarder je ervoor bent dus het het heeft zijn voordelen en nadelen.

  Het is praktisch onmogelijk te bewijzen btw.[/quote]
  Als je mijn reactie had gelezen ,had je het antwoord van mij( mijn ervaring)gezien gedachten lezen van af het eerste moment van ontmoeting tot het laatste moment.En daar kwam echt geen training aan te pas.het gebeurde gewoon.zelfs op astraal niveau.en daar komen geen onwaarheden met of zonder training binnen.want dan is het over en uit voor de tijd van dit leven.En wat mijn ervaring betreft.gedachten lezen is eigenlijk hetzelfde als telepathie maar moet wel van 2 of meer kanten komen.[/quote]

  Pietje Bell, er zijn wel degelijk gevaren en risico’s verbonden aan communicatie met entiteiten uit de astrale wereld. De reden daarvan is dat de astrale wereld een ‘gebied’ is waar (nog steeds) dualiteit heerst, al zou je misschien kunnen denken dat dit niet zo is.

  http://www.askrealjesus.nl/node/515

  Jij zult waarschijnlijk ook ff schrikken van diegene die aan het woord is daar, maar loop eerst ff het artikel door en kijk of de info iets voor jou in petto heeft.

  Hartelijke groet!

  0 likes
 16. @Pietje Bell

  Het is praktisch onmogelijk te bewijzen btw.[/quote]
  Als je mijn reactie had gelezen ,had je het antwoord van mij( mijn ervaring)gezien gedachten lezen van af het eerste moment van ontmoeting tot het laatste moment.En daar kwam echt geen training aan te pas.het gebeurde gewoon.zelfs op astraal niveau.en daar komen geen onwaarheden met of zonder training binnen.want dan is het over en uit voor de tijd van dit leven.En wat mijn ervaring betreft.gedachten lezen is eigenlijk hetzelfde als telepathie maar moet wel van 2 of meer kanten komen.[/quote]
  Allemaal leuk en wel maar bij heb ik er me niet voor moeten trainen. Ik heb moeten uitzoeken wat wat betekend. Denk je dat je gedachtes leest? Of is het niet eerder dat er onbewust berichten gestuurd worden naar je. Dus je leest niet echt gedachten. Ik kan het uitzenden van gedachtes niet eens controleren het gaat naar iedereen waar ik mee in contact kom zonder er noodzakelijk aan te denken met de nodige gevolgen van die. Ook de reden dat ik deze dingen ben beginnen onderzoeken.

  Verder ik heb alles plots mogen ontdekken, probeer je eens in te beelden dat je in een wereld leeft waarin iedereen kan zien en weten wat je denkt en doet zonder dat je het kan tegengaan. Dus ik doe de training om het te leren te controleren.

  Verder ga ik zeker de sites afgaan aangezien ik dus ook al lang opzoek ben naar antwoorden hier rond. Praten dwing ik mezelf toe aangezien ik meestal het nut er niet van inzie en het ongemak voor andere is niet te onderschatten.

  0 likes
 17. Zo ik heb het eens gelezen. Beide sites. Tot dit besef was ik al gekomen dat het allemaal veel ingewikkelder is. Vraag me niet met het hoe en wat ik in contact ben gekomen. Het heeft een letterlijke spirituele manier van werken en goed en kwaad zijn er beide in vertegenwoordigd. Vraag me niet hoe ik het bereikt heb alhoewel ik er een zeer sterk vermoeden heb. Maar dat is iets anders.

  Ik zou er redelijk diep op in kunnen gaan. Maar het zou het enkel alleen maar bizar maken. Laten we het simpel zeggen, ik ben tot de conclusie gekomen dat het belangrijk is geen schrik te hebben van het contact aangezien ze je alle lessen kunnen geven. Hoe jij met deze lessen om gaat hangt van jezelf af. Verder is het onderscheid maken allemaal afhankelijk van jezelf. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het word. Aangezien je steeds meer weerstand zal tegenkomen. Wat belangrijk is dat je een bepaald gedachtegoed in je hoofd houd en je daar rond richt. Ik heb er aardig wat wijsheid door gevonden dat moet ik wel zeggen.

  0 likes
 18. [quote name=”[email protected]”][quote name=”K. Cleuren”] #11

  [/quote

  Ik bijvoorbeeld zou het niet kunnen. Ik acht mezelf wel redelijk goed in het ‘lezen’ van gevoelens van andere mensen,.

  Misschien iets voor jou: http://www.ascendedmasteranswers.com/spiritual-realm/progressive-revelation/75-psychic-abilities-and-conscious-surrender

  Als je wil, laat me ajb tzt weten wat je ervan vindt, en of de info wel zo nuttig was voor je.[/quote]
  de info die jij bedoeld,is al heel lang gesneden koek voor mij,De informatie die binnen komt. Komt bij mij maar via een kanaal binnen,de rest is afgeschermd.kleine dingen exact.Grotere dingen soms 10 of meer jaar te vroeg.en dat is soms lastig. tijd bestaat alleen in de 3d .het telepathie,s-astraal contact,was ziel gericht,dus wordt automatisch afgeschermd,en voor mij gold er mee te zijn geboren.Vanaf mijn 3 jaar al contact met het z,g dodenrijk(wat ook in de binnen aarde huist) .het negatieve tegengas is mij zeer wel bekend.maar je bent zelf de baas dus.Als je iets niet(meer) wil stopt het.b.v telefoon! over 45 minuten.of welke tijd dan ook op de seconden af.tot het moment dat ik zei .he ik loop nu mijn hond uit te laten, ga een poosje fietsen.over en uit.Negatief gaspedaal verder ingedrukt dan waar mijn voet was,onzichtbare timmerman ,Als je de serie Ghost whisperer kent,snap je wat ik bedoel. Zelf meer dan genoeg in astrale gedaante gezien,de verscheidenheid van leven in de kosmos,binnen aarde,s. para-lel werelden.En een ding voor jezelf gedachten en gevoelens lopen hier op deze planeet wel op een lijn het een wekt het ander op.maar ook hier geld je kan het blokkeren.probeer het eens uit met remote-viewing.en of magnetiseren.begin positief met water.Maar wat [email protected] aangeeft ga niet experimenteren want je trekt gelijk donkere materie aan.als je niet sterk genoeg bent.

  0 likes
 19. Een telepatische band is natuurlijk totaal niet gevaarlijk.. het is een natuurlijk onderdeel van het leven.. niet alleen tussen mensen maar in het dierenplantenrijk. ik mediteer al 12 jaar en heb redelijk wat gezien via deze weg en voor mij en mijn partner is deze band een gave die zeer speciaal is.. zels als we aan de andere kant van de wereld zijn voelen we elkaar de hele dag door.. (totaal niet storend overegens).. vertrouwen is zeer diep.. het bedroeft mij trouwens dat elk mens dit niet heeft en zou de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn… het lijkt de omgekeerde wereld wel..omdat mensen onnatuurlijk leven kijken zij je gek aan als je normaal bent..alles moet wetenschappelijk bewezen worden terwijl dit vragen aan iemand die blind is hoe het uitzicht is.. spirituele zaken zijn juist niet uit te leggen en is heel individueel.

  0 likes
 20. [quote name=”Nethan”]Een telepatische band is natuurlijk totaal niet gevaarlijk.. het is een natuurlijk onderdeel van het leven.. niet alleen tussen mensen maar in het dierenplantenrijk. ik mediteer al 12 jaar en heb redelijk wat gezien via deze weg en voor mij en mijn partner is deze band een gave die zeer speciaal is.. zels als we aan de andere kant van de wereld zijn voelen we elkaar de hele dag door.. (totaal niet storend overegens).. vertrouwen is zeer diep.. het bedroeft mij trouwens dat elk mens dit niet heeft en zou de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn… het lijkt de omgekeerde wereld wel..omdat mensen onnatuurlijk leven kijken zij je gek aan als je normaal bent..alles moet wetenschappelijk bewezen worden terwijl dit vragen aan iemand die blind is hoe het uitzicht is.. spirituele zaken zijn juist niet uit te leggen en is heel individueel.[/quote]
  Volkomen mee eens !

  0 likes
 21. [quote name=”Nethan”]ik heb ook en emotionele en spiritual band met mijn vriendin.. ik voel haar emoties.. alsof het mijn eigenzijn maar het is net een ander sausje.. vraag me af er ook andere mensen zijn met zulke ervaringen..[/quote]
  Zeker weten!Gelukkig ,dan ben ik niet de enige 1

  0 likes
 22. [quote name=”Frank”]Vraag me af of de interactie tussen de tweelingen in de eerste 14 minuten iets met telepathie te maken hebben.
  Gezien mijn eigen ervaringen en gevoel waarbij ik de locatie van pijn voel en gebeurtenissen weet bij mensen die open staan (collega’s, vrienden, vrouw en kinderen) zie ik het meer als verbondenheid.
  Mijn gevoel is dan ook dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, en zie dat niet als een ‘tweeling ding’ of als telepathie.
  Leuke documentaire overigens.[/quote]
  Volkomen mee eens!

  0 likes
 23. [quote name=”pietje bell”][quote name=”[email protected]”][quote name=”K. Cleuren”] #11

  [/quote

  Ik bijvoorbeeld zou het niet kunnen. Ik acht mezelf wel redelijk goed in het ‘lezen’ van gevoelens van andere mensen,.

  Misschien iets voor jou: http://www.ascendedmasteranswers.com/spiritual-realm/progressive-revelation/75-psychic-abilities-and-conscious-surrender

  Als je wil, laat me ajb tzt weten wat je ervan vindt, en of de info wel zo nuttig was voor je.[/quote]

  Negatief gaspedaal verder ingedrukt dan waar mijn voet was,onzichtbare timmerman ,Als je de serie Ghost whisperer kent,snap je wat ik bedoel.[/quote]

  Beste Pietje, dat met het gaspedaal snap ik nog wel (de rest ook), alleen die onzichtbare timmerman lukt mij niet meer. Verklaar nader ajb.

  Groet [email protected]

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...