Gezondheid

Chemicaliën in huis, eten en auto gelinkt aan hele reeks ziekten

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chemicaliën die in ieder huis worden gevonden kunnen leiden tot borstkanker, astma, onvruchtbaarheid en geboortebeperkingen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gezegd.

De VN-organisatie waarschuwt dat stoffen in speelgoed, PVC vloeren, dashboards en creditcards ‘serieuze gevolgen’ kunnen hebben voor de gezondheid.

In een baanbrekend rapport stelt de Wereldgezondheidsorganisatie dat wellicht een verbod nodig is om toekomstige generaties te beschermen. Ftalaten worden ervan verdacht schadelijk te zijn voor de vrouwelijke vruchtbaarheid en zijn gelinkt aan een toenemend aantal kinderziekten waaronder leukemie.

Puntje van de ijsberg

Een andere stof die de WHO noemt is bisfenol A, die kan worden gevonden in veel alledaagse voorwerpen zoals blikjes en zonnebrillen.

Van de stoffen wordt gedacht dat ze de hormoonhuishouding in de war brengen, die van belang is voor onze groei, ontwikkeling en algemene gezondheid. De WHO zegt ‘zeer krachtig bewijs’ te hebben dat de stoffen bij dieren invloed hebben op de schildklierhormonen, wat kan leiden tot hersenschade, ADHD en autisme. De organisatie heeft verder ‘significant bewijs’ dat prostaatkanker kan worden gelinkt aan landbouwgif.

In een soortgelijk rapport dat 10 jaar geleden werd gepubliceerd stelde de WHO dat er ‘weinig bewijs’ was voor een schadelijke invloed van deze chemicaliën op de menselijke gezondheid. Sommige chemicaliën worden ingeademd terwijl andere in ons lichaam terechtkomen via voedsel of door onze vingers te likken.

Het rapport, getiteld Global assessment of the state-of-the-science of endocrine disruptors, richt zich niet op één chemische stof of één ziekte, maar op al het bewijs dat voorhanden is. De VN-organisatie waarschuwt dat de chemicaliën die tot nu toe door wetenschappers zijn onderzocht mogelijk nog maar het puntje van de ijsberg vormen.

Ftalaten, bisfenol A en gebromineerde vlamvertragers

Ftalaten worden gebruikt om plastic zachter te maken en cosmetica zijdezacht te laten aanvoelen. Ze worden verwerkt in speelgoed, douchegordijnen en creditcards. Hoewel het verboden is om ze voor cosmeticaproducten te gebruiken die in de EU worden gemaakt, kunnen ze wel worden gevonden in make-up die elders is geproduceerd. Verschillende studies hebben ftalaten gelinkt aan diabetes, astma en voortplantingsproblemen.

Bisfenol A wordt gebruikt voor vele soorten plastic en vinden we terug in bestek, CD-hoesjes en zonnebrillen. De stof mag sinds kort niet meer worden gebruikt voor babyflessen, maar zit nog wel in kassabonnetjes en blikjes. Bisfenol A is gelinkt aan vruchtbaarheidsproblemen, borstkanker, prostaatkanker en hartziekten.

In de WHO-studie wordt ook gesproken over gebromineerde vlamvertragers. Deze chemicaliën worden geassocieerd met diverse gezondheidsproblemen zoals hyperactiviteit, leerstoornissen en voortplantingsproblemen. Ze worden gebruikt in banken en andere meubels, tapijten, computerkasten, DVD-spelers en mobiele telefoons.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
DingieM
DingieM
9 jaren geleden

Er zijn een verrassend aantal planten die helpen chemicalien te zuiveren.

Volgende link is een verzameling, maar nog niet alles: http://www.duurzaamthuis.nl/schone-lucht-in-huis-door-reinigende-kamerplanten

A de Ruiter
A de Ruiter
9 jaren geleden

Met andere woorden, ik kan eigenlijk niets meer aanraken of ik loop het risico dat ik een of andere rare ziekte kan oplopen.
Het is triest dat nu dit naar buiten komt, onze grote vriend “Brussel” niet direct een verbod instelt.
Maar dat zal net zoals met de straling van diverse apparaten en voedingsmiddelen wel een te groot belang zijn om daar iets mee te “kunnen”doen, of het bewijs is niet afdoende.
Gebruik u eigen boerenverstand, en maak zelf eten, en let op wat u doet, niemand komt u helpen, dat moet u zelf doen

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Was hier opnieuw een duur onderzoek voor nodig, als je in klas 1 al leert dat 1+1=2 is??Grote vraag hoe doen we het zonder deze weekmakers?Simpel die troep nooit weer aanschaffen, en leef BEWUST!!!!

lovly
lovly
9 jaren geleden

En vooral de kinderne maar laten eten en drinken uit die plastic bekers, bordjes en bestek van Ikea.
Ik heb al dat plastic al verbannen. Gewoon uit glas drinken. Ook melamine volledig weg.
Goed wel dat er nu eindelijk eens, lijkt het dan, via de WHO zo een dergelijk rapport komt.

WAKKER WORDEN MENSEN!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x