Homepagina » Gezondheid » Chemicaliën in huis, eten en auto gelinkt aan hele reeks ziekten
Chemicaliën in huis, eten en auto gelinkt aan hele reeks ziekten

Chemicaliën in huis, eten en auto gelinkt aan hele reeks ziekten

Chemicaliën die in ieder huis worden gevonden kunnen leiden tot borstkanker, astma, onvruchtbaarheid en geboortebeperkingen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gezegd.

De VN-organisatie waarschuwt dat stoffen in speelgoed, PVC vloeren, dashboards en creditcards ‘serieuze gevolgen’ kunnen hebben voor de gezondheid.

In een baanbrekend rapport stelt de Wereldgezondheidsorganisatie dat wellicht een verbod nodig is om toekomstige generaties te beschermen. Ftalaten worden ervan verdacht schadelijk te zijn voor de vrouwelijke vruchtbaarheid en zijn gelinkt aan een toenemend aantal kinderziekten waaronder leukemie.

Puntje van de ijsberg

Een andere stof die de WHO noemt is bisfenol A, die kan worden gevonden in veel alledaagse voorwerpen zoals blikjes en zonnebrillen.

Van de stoffen wordt gedacht dat ze de hormoonhuishouding in de war brengen, die van belang is voor onze groei, ontwikkeling en algemene gezondheid. De WHO zegt ‘zeer krachtig bewijs’ te hebben dat de stoffen bij dieren invloed hebben op de schildklierhormonen, wat kan leiden tot hersenschade, ADHD en autisme. De organisatie heeft verder ‘significant bewijs’ dat prostaatkanker kan worden gelinkt aan landbouwgif.

In een soortgelijk rapport dat 10 jaar geleden werd gepubliceerd stelde de WHO dat er ‘weinig bewijs’ was voor een schadelijke invloed van deze chemicaliën op de menselijke gezondheid. Sommige chemicaliën worden ingeademd terwijl andere in ons lichaam terechtkomen via voedsel of door onze vingers te likken.

Het rapport, getiteld Global assessment of the state-of-the-science of endocrine disruptors, richt zich niet op één chemische stof of één ziekte, maar op al het bewijs dat voorhanden is. De VN-organisatie waarschuwt dat de chemicaliën die tot nu toe door wetenschappers zijn onderzocht mogelijk nog maar het puntje van de ijsberg vormen.

Ftalaten, bisfenol A en gebromineerde vlamvertragers

Ftalaten worden gebruikt om plastic zachter te maken en cosmetica zijdezacht te laten aanvoelen. Ze worden verwerkt in speelgoed, douchegordijnen en creditcards. Hoewel het verboden is om ze voor cosmeticaproducten te gebruiken die in de EU worden gemaakt, kunnen ze wel worden gevonden in make-up die elders is geproduceerd. Verschillende studies hebben ftalaten gelinkt aan diabetes, astma en voortplantingsproblemen.

Bisfenol A wordt gebruikt voor vele soorten plastic en vinden we terug in bestek, CD-hoesjes en zonnebrillen. De stof mag sinds kort niet meer worden gebruikt voor babyflessen, maar zit nog wel in kassabonnetjes en blikjes. Bisfenol A is gelinkt aan vruchtbaarheidsproblemen, borstkanker, prostaatkanker en hartziekten.

In de WHO-studie wordt ook gesproken over gebromineerde vlamvertragers. Deze chemicaliën worden geassocieerd met diverse gezondheidsproblemen zoals hyperactiviteit, leerstoornissen en voortplantingsproblemen. Ze worden gebruikt in banken en andere meubels, tapijten, computerkasten, DVD-spelers en mobiele telefoons.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Er zijn een verrassend aantal planten die helpen chemicalien te zuiveren.

  Volgende link is een verzameling, maar nog niet alles: http://www.duurzaamthuis.nl/schone-lucht-in-huis-door-reinigende-kamerplanten

  1 likes
  • Thanks!!
   Bij het lezen van het artikel dacht ik bij mezelf, zijn er ook planten die al die chemische rotzooi zuiveren…
   Toeval bestaat daarbij voor mij niet, thanks dus :)!

   0 likes
 2. Met andere woorden, ik kan eigenlijk niets meer aanraken of ik loop het risico dat ik een of andere rare ziekte kan oplopen.
  Het is triest dat nu dit naar buiten komt, onze grote vriend “Brussel” niet direct een verbod instelt.
  Maar dat zal net zoals met de straling van diverse apparaten en voedingsmiddelen wel een te groot belang zijn om daar iets mee te “kunnen”doen, of het bewijs is niet afdoende.
  Gebruik u eigen boerenverstand, en maak zelf eten, en let op wat u doet, niemand komt u helpen, dat moet u zelf doen

  0 likes
 3. Was hier opnieuw een duur onderzoek voor nodig, als je in klas 1 al leert dat 1+1=2 is??Grote vraag hoe doen we het zonder deze weekmakers?Simpel die troep nooit weer aanschaffen, en leef BEWUST!!!!

  0 likes
 4. En vooral de kinderne maar laten eten en drinken uit die plastic bekers, bordjes en bestek van Ikea.
  Ik heb al dat plastic al verbannen. Gewoon uit glas drinken. Ook melamine volledig weg.
  Goed wel dat er nu eindelijk eens, lijkt het dan, via de WHO zo een dergelijk rapport komt.

  WAKKER WORDEN MENSEN!!!!

  0 likes
 5. Plastic, rubber en kleding wat stinkt of ruikt meteen de deur uit doen.

  0 likes
 6. [quote name=”DingieM”]Er zijn een verrassend aantal planten die helpen chemicalien te zuiveren.

  Volgende link is een verzameling, maar nog niet alles: http://www.duurzaamthuis.nl/schone-lucht-in-huis-door-reinigende-kamerplanten%5B/quote%5D
  Dank voor de link!

  0 likes
 7. weet je ons koningshuis en die lui in den haag eten hier niets van hoor ?? zij krijgen gewone groentes vers en zonder troep op hun bord en ook dat drinken zit voor hun niet in een plastieken fles maar netjes in glas .dus mensen droom lekeer verders .

  0 likes
 8. Alle chemie van vandaag de dag en ff terug is slecht voor ons alleen maar omdat we er niet direct dood neer van vallen is de reden dat we het allemaal accepteren plus het feit dat onze overheden deze stoffen allemaal goedkeuren ??? schandalig maar waar. Wij moeten er zelf wat aan doen …

  0 likes
 9. En al dat spul kan dan mooi vervangen worden door …….jawel! Hennep!

  0 likes
 10. [quote name=”Vonzie”]En al dat spul kan dan mooi vervangen worden door …….jawel! Hennep![/quote]
  …Ja hoor…

  0 likes
 11. Lui, terug de grotten in, want alles is toch maar slecht tegenwoordig…

  0 likes
 12. kortom alles waar chemicalien in zit…
  en dat zit overal in..wat je maar kan bedenken zit deze troep in ..tot in de medicijnen toe..
  vind je het gek dat er zoveel zieken mensen zijn …komt allemaal daardoor..zelfs het geld wat we aanraken …is besmet ..pinpassen credietkaarten alle plastickaartjen in de portefuille..zegeltjes ..verpakkingen uit de supermarkt..
  de meesten sterven al niet meer aan een natuurlijke dood .. een ongeluk kan ook in de auto..op het werk. op de fiets..lopend kan ook dat een ander je aanrijd..en ga zo maar door. gemak dient de mens..ja ja..

  0 likes
 13. Hoe zit het met dan met die Pet flessen??

  0 likes
 14. [quote name=”lovly”]En vooral de kinderne maar laten eten en drinken uit die plastic bekers, bordjes en bestek van Ikea.
  Ik heb al dat plastic al verbannen. Gewoon uit glas drinken. Ook melamine volledig weg.
  Goed wel dat er nu eindelijk eens, lijkt het dan, via de WHO zo een dergelijk rapport komt.

  WAKKER WORDEN MENSEN!!!![/quote]
  Ben voorzichtig met glas, want niet alle (drink-)glazen zijn “geschikt” – daar kunnen ook schadelijke stoffen in voorkomen, zoals kwik!

  0 likes
 15. [quote name=”Vonzie”]En al dat spul kan dan mooi vervangen worden door …….jawel! Hennep![/quote]
  Interessant! Ik weet dat er kleding gemaakt wordt van hennep, maar een computerkast?

  0 likes
 16. De oorzaak van vrijwel elke “ziekte” is afkomstig van een combinatie van opgehoopte chemicalien, uitdroging en slecht voedsel. Juist omdat chemische gifstoffen niet opgenomen en/of afgevoerd kunnen worden door het organisme van het lichaam. En zeker niet als men ongestructureerd en slecht water drinkt wat vol zit met chemische stoffen, het reinigt je lichaam niet optimaal en veroorzaakt uitdroging (dehydratatie) en dus opslag van chemische gifstoffen. Alleen mbv natuurgeneeskundige methoden zoals bijv. het lichaam ontdoen van deze chemische stoffen (via lichaamsdetox en schoon gestructureerd water) is het mogelijk om de werkelijke OORZAAK van de betreffende “ziekte” of aandoening te genezen. Vitale functies in het lichaam kunnen pas weer zelf optimaal gaan werken als de overmaat aan chemicalien uit het lichaam zijn. Hydratatie kan dan ook weer plaats vinden in de cellen als er schoon en gestructureerd water wordt gedronken. Opname en afvoer is dan weer optimaal mogelijk. Kortom je auto-immuunsysteem (zelfherstellend vermogen) werkt dan zelf weer om de troep buiten de deur te houden. Het is net als regelmatig stofzuigen en dweilen in je huis, zodra je dat niet regelmatig doet gaat het stinken en wordt het een zooitje. Het is vaak zo simpel en juist daarom kijken we er massaal overheen. We zijn gewend om het lekker ingewikkeld te maken en daarom geloven we graag mensen in witte jassen die zogenaamd geleerd praten en er dus “verstand” van hebben. Helaas is het tegendeel waar! Ze weten niets van gezondheid want ze hebben alleen geleerd hoe ze “ziektes” moeten bestrijden! Dat is dus ook de grote reden waarom de reguliere verschuifkunde alleen symptomen kan bestrijden en NOOIT de oorzaak kan oplossen! Sterker nog, ze stoppen je nog voller met chemische medicatie waardoor men ook nog bijwerkingen op termijn krijgt en waardoor nog meer klachten ontstaan. Maar helaas legt niemand deze link! Help jezelf en je geliefden en wordt en/of blijf gezond.

  0 likes
 17. [quote name=”Paquita”][quote name=”Vonzie”]En al dat spul kan dan mooi vervangen worden door …….jawel! Hennep![/quote]
  Interessant! Ik weet dat er kleding gemaakt wordt van hennep, maar een computerkast?[/quote]
  Hennepvezels zijn heel sterk en worden verwerkt in hempcrete: soort beton waar in plaats van betonijzer hennep zorgt voor de versterking. Vroeger werden scheepstouwen ook van hennep gemaakt. Verder kun je hennep-proteine poeder en hennepzaad eten. Hennepolie is supergezond met omegavetten. Zonde om die plant alleen maar op te roken.

  0 likes
 18. ok ok, dat wisten we al een tijdje nu, maar wacht’s even – opeens beweert de VN dit? en de WHO? Dat is toch de kliek die niet echt het beste met ons voor heeft?! Nu opeens wel? Is het omdat het niet langer verborgen kan blijven, of is er iets heel anders gaande hier? …

  0 likes
 19. Hennep!!! Echt en eerlijk, HET antwoordt op vele problemen! Hennep doet het allemaal…

  0 likes
 20. vraagje: zijn we de afgelopen week met een nieuwe influenza bacterie gespraied, omwille van het feit dat er zoveel mensen hun injectie geweigerd hebben? Her aantal zieken valt gewoon op.
  Vinden jullie dat nou niet zorgelijk.
  Dit is de 3de keer dat ik ziek ben in 9 weken.

  0 likes
 21. [quote name=”BPA”]De oorzaak van vrijwel elke “ziekte” is afkomstig van een combinatie van opgehoopte chemicalien, uitdroging en slecht voedsel. Juist omdat chemische gifstoffen niet opgenomen en/of afgevoerd kunnen worden door het organisme van het lichaam. En zeker niet als men ongestructureerd en slecht water drinkt wat vol zit met chemische stoffen, het reinigt je lichaam niet optimaal en veroorzaakt uitdroging (dehydratatie) en dus opslag van chemische gifstoffen. Alleen mbv natuurgeneeskundige methoden zoals bijv. het lichaam ontdoen van deze chemische stoffen (via lichaamsdetox en schoon gestructureerd water) is het mogelijk om de werkelijke OORZAAK van de betreffende “ziekte” of aandoening te genezen. Vitale functies in het lichaam kunnen pas weer zelf optimaal gaan werken als de overmaat aan chemicalien uit het lichaam zijn. Hydratatie kan dan ook weer plaats vinden in de cellen als er schoon en gestructureerd water wordt gedronken. Opname en afvoer is dan weer optimaal mogelijk. Kortom je auto-immuunsysteem (zelfherstellend vermogen) werkt dan zelf weer om de troep buiten de deur te houden. Het is net als regelmatig stofzuigen en dweilen in je huis, zodra je dat niet regelmatig doet gaat het stinken en wordt het een zooitje. Het is vaak zo simpel en juist daarom kijken we er massaal overheen. We zijn gewend om het lekker ingewikkeld te maken en daarom geloven we graag mensen in witte jassen die zogenaamd geleerd praten en er dus “verstand” van hebben. Helaas is het tegendeel waar! Ze weten niets van gezondheid want ze hebben alleen geleerd hoe ze “ziektes” moeten bestrijden! (en meer blabla)[/quote]
  Wow… iemand heeft het volgens mij niet helemaal goed begrepen

  0 likes
 22. [quote name=”Revolution”]Hennep!!! Echt en eerlijk, HET antwoordt op vele problemen! Hennep doet het allemaal…[/quote]
  Niet echt nee… niet echt…

  0 likes
 23. Maar dit is het tipje van de Ijsberg..want het blijkt dat veel radiactief afval in staal wordt verwerkt tot een hogerradioactief product. Je rijdt nu in radioactieve wagens bijvoorbeeld, ook betek wordt gemaakt met dit soort mixen. Geen leuk vooruitzicht, daar overheden zijn die er toestemming voor geven. Net als ze nu de lat voor radioactiviteit hebben verhoogd vanwege het gevalletje in Fukushima, waardoor het publiek , die toch altijd belangrijkere dingen moet doen dan zich met onzin als gezondheid natuur en zo bezig zou moeten houden,gerust sterk radioactieve vis kan consumeren. Weet dat Fukushima nog niet klaar met ons is.En dat er sterke aanwijzingen zijn van een door HAARP veroorzaakte aardbeving was. Onze vriendjes hebben ongelooflijk speelgoed, en het is beter om hun testikels te blijven kussen, mogen we ook meespelen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

verpleegster

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje ...

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...