Wetenschap

Chemicus: “De sleutel tot teleportatie en tijdreizen is het idee van verstrengeling”

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chemicus Pieter Thyssen houdt zich bezig met onderzoek naar tijdreizen. In een nieuw onderzoek gaat hij in op een aantal vragen, onder andere hoe wetenschappers naar het concept tijd kijken en hoe dat wordt beschreven.

MIT-professor Seth Lloyd slaagde er in 2010 in een foton (lichtdeeltje) een fractie van een seconde van het heden terug naar het verleden te teleporteren. Hij had een piepkleine tijdmachine gemaakt. En de Oostenrijkse kwantumfysicus Anton Zeilinger wist in 2012 een foton te teleporteren over een afstand van 144 kilometer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De sleutel tot teleportatie is volgens Thyssen het idee van verstrengeling. Als twee deeltjes met elkaar interacteren, delen ze een onzichtbare, haast magische verbinding.

De makkelijkste manier van tijdreizen is via een wormgat, aldus Thyssen. Maar dat zal de eerste paar honderd jaar nog niet lukken, denkt hij.

Eenrichtingsverkeer

“We hebben allemaal het gevoel dat we nú leven en dat het heden het enige is wat echt bestaat,” zegt de chemicus. “Einsteins speciale relativiteitstheorie zet vraagtekens bij dat intuïtieve beeld van tijd. Hij zegt dat naast het heden ook het verleden en de toekomst echt bestaan.”

“Ik leg het uit aan de hand van een speelfilm: de beelden die je ziet vormen het heden van het verhaal, de beelden die je hébt gezien, het verleden en beelden die je nog niet zag, de toekomst,” gaat hij verder. “Maar in werkelijkheid zijn alle beelden al op de filmrol aanwezig en bestaan zowel begin, midden als eind – het ene is niet echter dan het andere. Het verschil is enkel het feit dat je de filmrol in één richting bekijkt en beeld voor beeld bekijkt.”

Neem de pijl van de tijd. Waarom loopt alles van het verleden naar de toekomst? Waar komt die pijl vandaan? Waarom kunnen we in de ruimte vrij van voor naar achter en van links naar rechts bewegen, maar is het in de tijd verplicht eenrichtingsverkeer?

Parallelle universa

En dan komt tijdreizen opnieuw op tafel, aldus Thyssen. Kunnen we de tijd omkeren? Als je vraagt of tijdreizen naar het verleden kan, moet het verleden natuurlijk wel bestaan.

Het model van Einstein laat toe een tijdreisscenario op te zetten. Een tijdmachine druist dus niet in tegen de wetten van de natuur. Als je terug kunt naar het verleden, kun je de geschiedenis dan herschrijven?

Volgens de ene groep is tijdreizen mogelijk en kun je naar het verleden, maar kun je de geschiedenis niet herschrijven. Volgens de andere groep kun je naar het verleden reizen, maar splitst het universum zich bij elke actie in tweeën en ontstaan er verschillende parallelle universa. “Alles wat mogelijk kan gebeuren, gebeurt,” zegt Thyssen.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De Christus van de Nieuwe Tijd heeft al bewezen dat hij/zij zich kan teleporteren.

janssen
janssen
7 jaren geleden

Het universum bestaat uit verbeeldingsenergie en daar kun je alle kanten mee op, omdat het creëert.
Nu, vooruit, achteruit, terug enz. enz. alles ……….. gelukkig !

bert s
bert s
7 jaren geleden

Waarom is er bij verstrengeling van deeltjes afstand niet relevant?

Deze deeltjes kennen geen tijd, als afstand niet relevant is ontbreekt er een variabele en dat is tijd. Hier is niets magisch aan, echter de mainstream wetenschappers willen u dit niet vertellen omdat de simpele reden dat u misschien begint te begrijpen dat het verleden, heden en de toekomst één momentum is. In het voorbeeld hebben ze het over een seconde maar dit kan ook 1 miljard jaar zijn.

Rene
Rene
7 jaren geleden

Een vraag die men zich in dit verhaal ook zou moeten stellen is:
Hoe (en waarom) komt het dat wij tijd ervaren als een stroom van het verleden naar de toekomst.
Ons hogere zelf/ziel is niet in staat om de tijd in deze 3-dimensionale wereld als een stroom te ervaren.
Voor ons hogere zelf/ziel bestaat alles tegelijk. Daarom gebruikt ons hogere zelf/ziel het ego als mechanisme om in deze 3-D wereld een leven te kunnen leiden van geboorte tot en met de dood.
Vergelijk het met het lezen van een boek. Normaal gesproken beginnen we aan het begin en lezen het boek pagina voor pagina door, we volgen zogezegd de tijdstroom. Maar dat hoeft niet, we kunnen ook midden in het boek beginnen en telkens willekeurige bladzijden lezen. Of wanneer we alle bladzijden uit het boek scheuren en uitleggen op de grond zouden we het boek in zijn geheel in een keer kunnen lezen.
Dat is waar het ego voor het hogere zelf/ziel een rol speelt, om bladzijde voor bladzijde door het leven te gaan.
Zoals Einstein aantoonde is door de tijd reizen mogelijk zowel naar de toekomst als naar het verleden.
Een consequentie hiervan is dat zowel het verleden als wel de toekomst bestaan naast het nu.
Zie het als een rivier, wanneer we met de stroom van de rivier meedrijven bewegen we ons door de tijd in ons normale tempo. Wanneer we nu een buitenbord motor gebruiken, kunnen we sneller dan normaal de rivier af varen (naar de toekomst dus), of tegen de stroom in varen, de rivier op, naar het verleden.
En net zoals de rivier langzaam verandert, zo verandert ook het verleden en toekomst langzaam.
Als we dus naar het verleden zouden gaan. Komen we terecht in een verleden dat niet meer exact zo is als dat wij het oorspronkelijk meemaakten. Evenzo met de toekomst, stel we kunnen in de toekomst kijken (als helderziende bijvoorbeeld), dan zien wij een bepaalde toekomst. Maar wij bewegen ons door de tijd, voeren allerlei handelingen uit, en voila de toekomst is niet meer zoals wij die oorspronkelijk waargenomen hadden.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x