Homepagina » Buitenland » Felle kritiek op deelname bondskanselier Angela Merkel aan geheimzinnige Bilderbergconferentie
Felle kritiek op deelname bondskanselier Angela Merkel aan geheimzinnige Bilderbergconferentie

Felle kritiek op deelname bondskanselier Angela Merkel aan geheimzinnige Bilderbergconferentie

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie in Dresden dit jaar. Volgens de Duitstalige Huffington Post, die de krant Die Tageszeitung citeert, staat Merkel op de gastenlijst.

Ook de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen, minister zonder portefeuille Peter Altmaier, minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier en vicekanselier Sigmar Gabriel zullen deelnemen aan de geheimzinnige conferentie.

Democratische deelname ondermijnd

De Duitse econoom Axel Troost heeft zich kritisch uitgesproken over de deelname van Merkel. Volgens hem laat ze zich beïnvloeden door lobbyisten en zouden Duitse overheidsfunctionarissen niet moeten kunnen deelnemen aan deze bijeenkomst. Publicist Jürgen Elsässer uitte ook kritiek en zei dat hij protesten tegen Bilderberg zal steunen.

De partij AfD (Alternative für Deutschland), inmiddels de op twee na grootste partij in Duitsland, is eveneens tegen de conferentie en stelde dat Bilderberg een ‘neoliberale globaliseringagenda’ nastreeft, waarbij natiestaten worden vernietigd en ‘de democratische deelname van parlementen wordt ondermijnd’.

Euro hersenkind van Bilderberg

Hoewel de media Bilderberg vaak omschrijven als een praatgroep zonder enige vorm van macht, zijn er eindeloos veel voorbeelden waaruit blijkt dat de groep wereldgebeurtenissen naar zijn hand zet.

In 2010 gaf voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes toe dat deelnemers besluiten die zijn genomen tijdens de jaarlijkse conferentie, moeten omzetten in beleid. En in 2009 zei oud-voorzitter van de Bilderberggroep Étienne Davignon dat de euro het hersenkind van Bilderberg was.

[Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Ze is een open verrader van der eigen volk! Wanneer de Duitsers weer volledig bij zinnen komen denk ik dat zij een heel groot probleem gaat hebben.

  29 likes
  • En wat doet Rutte daar dan met zijn delegatie??

   4 likes
   • de lakei en holmaat spelen voor willy en shell mother, zitten daar echt niet voor jou en mij.. alleen maar eigen groot belang en smeden van sinistere plannen en zaken die ” wij ” niet mogen weten, maarrrrrrr….. de tijden zijn aan het om keren, het LICHT is sterker als de geheimzinnigheid

    eerst MOETEN we uit de monsterklauwen uit dat zeik brussel en zo ook uit de eu!
    vandaag hoop ik echt zo op de brexit.. dat is waar ze zich o.a. over hebben uitgesproken op die billenbergzooi, want het wordt heet onder hun reet

    1 likes
   • Rutte zit in de NWO-trein, onderweg naar wereldheerschappij. Ik voorspel dat de trein dit jaar van de rails loopt!

    0 likes
 2. Er is geen toeval dat het in Dresden gehouden word. Het is een subtiel signaal, genocide op het duitse volk gaat gewoon verder.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bombardement_op_Dresden

  15 likes
  • Je bedoeld zeker dit:
   https://www.youtube.com/watch?v=B75nil5m8d4
   Ik kan je niet aanraden het hele ding te kijken, ik was de hele dag misselijk erna.

   2 likes
   • Wow.. Die ingekleurde beelden maakt het een stuk echter. Waarom laten ze dit niet zien bij national geographic denk ik dan. Ik geloof weinig van de ww2 geschiedschrijving, als je ziet hoe de duitser zich nu laten beroven en verkrachten en niet terug vecht. Ik geloof niet meer in de zogenaamde wreedheid van onze oosterburen. Heb deze docu nog niet eerder gezien thnx.

    4 likes
    • Het systeem maakte de oosterburen wreed genaamd fascisme. Het kent in principe geen kleur of nationaliteit, en het heeft als doelstelling de mens de wil en wet op te leggen van de leider. Zo werd de Duitse bevolking stapsgewijs de mond gesnoerd.

     Als je niet lid werd van de NSDAP was je een stumper, vervolgens verdacht en uiteindelijk werd je opgepakt. Geleerden werden verplicht gesteld om zich aan te sluiten bij een SS bond voor doktoren, voor wetenschappers etc.. Zij die weigerden werden evenzeer naar de kampen gestuurd of geliquideerd.

     De meeste Duitsers kozen eieren voor hun geld al was het maar om zichzelf, familie en vrienden in bescherming te nemen want het controlemechanisme waakte overal. Met het opkomende nazisme werden ook de kinderen waarvan de ouders enigszins als verdacht konden aangemerkt worden in het klaslokaal apart gezet en genegeerd. Zo was voor iedereen duidelijk dat zij tot het foute kamp behoorden.

     Onder leiding van Heinrich Himler creëerde de SS een passende godsdienst die op occulte wijze een boost gaf aan het systeem door te beweren dat het Germaanse volk het ultieme ras was, uitverkoren om de plannen van het derde rijk te verwezenlijken. Dat beeld werd op de Duitse scholen er al vroeg ingepeperd en wat voor effect dat teweeg bracht vinden we o.a. terug uit Russische soldatenverslagen, waaruit duidelijk word dat de Russen met de omsingeling van Berlijn banger waren voor Duitse kindsoldaten dan voor de Waffen SS.

     We moeten dit alles in het tijdsbeeld plaatsten van toen alhoewel het na mijn mening belangrijk is om volgende generaties te informeren wat voor machten achter dergelijke processen schuil gingen. Of hoe er een verband, een link met besloten verenigingen als de Bilderberg kan worden gelegd, en dat kan Jim Marrs beter uitleggen dan ik. Als we het volgende materiaal er bij pakken en het beeld stilzetten op exact 32 minuten en 33 seconden.

     https://www.youtube.com/watch?v=-0ftN48y99I

     Zien we een overzicht van Duitse en Angelsaksische bedrijven en Banken waarvan sommigen in de jaren twintig van de vorige eeuw al betrokken waren om de nazi ideologieën te financieren, mee helpen op te bouwen of ondersteunen.

     Zo was het roemrijke Thijssen/Krupp staal waar Hitler altijd mee pronkte tot stand gekomen na onderlingen met hoog geplaatste SS officieren op Wall Street waardoor de Vereinigte Stahlwerke werd opgericht. Sommigen beweerden dat Amerikaanse zakenlui en als ze van te voren hadden geweten wat voor ellende er uit voort zou komen, het nooit hadden gedaan, maar dat is onjuist.

     General Motors liet voor de oorlog een Opel fabriek nabij Berlijn bouwen in Brandenburg. In deze fabriek die door de geallieerden nooit zou worden gebombardeerd rolde de blitztruck van de band. Met de Opelblitz kon de wehrmacht zijn troepen sneller verplaatsen als ooit te voren. Het dankte zijn naam er aan en zorgde ervoor dat Nederland, België en Frankrijk in hoog tempo werden ingelijfd met de blitzkrieg.

     Rockefeller Standard Oil leverde tot het einde van de tweede wereldoorlog olie aan de nazi’s omdat ze er zelf niet over beschikten. Zonder brandstof was het geautomatiseerde wapentuig van de nazi’s nergens. Bovendien hadden de Rockefellers aan de nazi’s patenten verkocht om van rubber brandstof te maken samen met een formule om tetraethyllood toe te voegen aan het vliegtuigbrandstof waardoor de luftwaffe in staat was om op grote schaal te bombarderen. Tijdens de slag om Engeland en waarbij na schatting veertigduizend mensen omkwamen schreef David Rockefeller aan de New York Times dat Amerika er alles aan moest doen om de Engelse bevolking te beschermen.

     Professor Antony C. Sutton die met zijn onderzoeken veel van de geheime onderhandelingen van Amerikaanse bedrijven opspoorde door de originele contracten te bemachtigen, kwam er in verloop van tijd achter dat de meeste personen verbonden waren aan netwerken waaronder geheime genootschappen en rondetafel-groeperingen.
     Belangrijk hierbij is de lering die we volgens Sutton er uit moeten trekken. Want als machtige multinationals en Banken binnen een democratisch bestel instaat zijn om achter de schermen processen door te voeren die buiten een gekozen president en zijn burgers omgaan, wat zegt dat dan over onze democratie. In hoeverre zijn zij dan in staat om op een gegeven te stellen dit gaat u doen. waarom? Omdat wij dat willen.

     Antony Sutton stelde dat in een echte democratie alle deuren voor iedereen en alles in principe wagenwijd open zouden moeten staan. Helaas met besloten verenigingen als de Council on Foreign Relations, Bilderberg conferenties en dergelijke, is dit geenszins het geval en eerder het tegenovergestelde. Dat is een kwalijke zaak als we zien wat er uit voort kan komen. Een onderwerp om bij stil te staan, of voor de ander een gegronde reden om dit hoofdstuk weg te laten uit de schoolboeken.

     5 likes
 3. Als gewone mensen zo’n zgn intellectuele bijeenkomst willen doen, waarbij er word gesproken over wereldse dingen, dan zijn het terroristen, racisten, complot denkers en ik weet niet wat allemaal.
  Zulke bijeenkomsten worden dan ook bij wet verboden, of worden belachelijk gemaakt in de media, zij krijgen ook geen politie bescherming.

  Vandaar dat politie instellingen een privé militie is, die handelen in opdracht van de zgn elite en politici, zij dienen niet om de burgers (gewoon volk) te beschermen, maar wel het gespuis!!

  23 likes
 4. is de heer pechtold ook weer uitgenodigd?

  14 likes
  • hij heeft de domme PECH dat hij er dit keer niet bij zal zijn… hij wilt te graag.. die man heeft een oogopslag als een havik.. dus vul in

   het is een grote besloten vieze enge kliek die conferenties, we weten er te weinig van want ons wordt niets verteld maar we mogen wel allemaal in de houding, dacht het niet…
   tijd voor LICHT EN EERVOL naar geweten, en niks geen bolderkar bilderbergtroep, weg met die zooi
   we gaan toch niet geloven dat ” ze ” het daar over de belangen hebben van ons burger??
   Of.. dat ze zich zo druk maken over veiligheid en blalalalala?? Het gaat maar over 3 dingen en dat zijn: MACHT, GELD EN HEBZUCHT, over LIJKEN gaan ze

   5 likes
 5. Als Angela Merkel op deze uitnodiging in gaat, dan is zij een verraadster.

  14 likes
  • Maar dat was al bekend! Ze heeft de bevolking van Europa onder de bus gegooid voor eigen glorie. Ik kijk uit naar de wikileaks m.b.t. Merkel. Ze doet zoveel moeite om alternatieve media te weren en verdacht te maken, het zal niet fraai zijn. Hopelijk leidt het tot DEXIT,

   0 likes
 6. Bilderberg.. Bouw de Berg ja.. met oprichter bernard, grote schavuit..
  We moeten van dit zootje ongeregeld AF mensen!!
  Merkel is een (op)Merkel(ijke) pion die de eu in de schoot werpt van een dictator.. we zullen het gaan beleven straks als het in turkmenistan uit de spui gaten gaat lopen..

  Nederland is verhandeld, al in de 2e wereldoorlog.. we zijn nimmer nooit niet bevrijdt door de Amerikanen maar door de rusjes, zeg maar geRUSt dat dit zo is, niks Amerikanen die hier ons opa’s en oma’s kwamen bevrijden.. niets van dit. De BEZETTING is er nog steeds!! En die trol Merkel laat zich helemaal inpakken door de gevestigde orde, het is een deken met allergische verschijnselen dat hele gepeupel, weg met die zooi!
  We weten nooit waar het echt over gaat,en dat over de ruggen van alle Europeanen! De kliek is te vergelijken met skulls and bones.. dat mag ik toch wel zegen??

  In ieder geval, het gaat dit jaar een van de laatste conferenties zijn van deze vage, duistere club. Bea zal er niet blij mee zijn, maar dat is haar probleem. zij weet dat het niet lekker riekt en ze zijn niet voor niets van accountant / belastingman veranderd. Denken dat ze overal mee weg komen. Ook de huidige politiek is een vat vol kruid welk op elk moment kan ontploffen, ze kunnen niet meer om de WAARHEID heen,en de omsluiting van het LICHT zal het doen openbaren.

  FIJN WEEKEND ALLEN

  5 likes
  • De Duitsers doen er beter aan nu door te bijten. Raus smeissen.
   Merkel is voor Duitsland, en aanhangsel EU, wat Obama is voor de VS. Boegbeeld om hun volkeren de armoede in te drijven en witte genocide ten uitvoer te leggen.
   Merkel is een doorgewinterde communist, ook Obama is door een gekende communist in zijn jeugd onder handen genomen, dwz. gedrilld in de leer.

   Merkel spreekt ook vloeiend Russisch en Hebreews. Heeft ook Israëlisch paspoort. en heeft de Coudenhove-Kalgeri prijs in 2010 uitgereikt gekregen. Voor het ideaal van rassenleer in de EU, vermengen met gekleurde rassen. Ook is zij lid van geheim genootschap B’nai B’rith, voor het Zionistische Wereldproject. Afgelopen jaar heeft zij op kosten van de brave Duitse belastingophoesters 5 kernonderzeeërs weggegeven aan Izrel. En verkaard dat de Duitse bevolking altijd schuldplichtig zal blijven, en geld overmaken zal blijven. Zij bedoelt, generatie op generatie. Eeuwig.

   On September 20, 1966, the State Department’s view on forming an “Atlantic Community,” essentially merging the United States with Europe
   (alles wat iedereen moet weten over de Bilderberg Group:
   Operaties moorden, Kennedy, Fortuyn https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/bernhard-van-lippe-biesterfeld-en-john-f-kennedy

   Pas geleerd: Boek: ‘Deutsche Kart” openbaart dat Duitsland met de voorwaarden van de geallieerden na de oorlog een vazalstaat van de VS is gebleven tot op heden. Het verdrag loopt tot 2099. De VS hebben in STuttgart hun EUROCOM commando centrum.
   Duitsland heeft dan ook de taak opzich genomen Round Up gemeengoed te maken in de EU. Dat gif is voor de globalisten speerpunt in het plan voor Wereldhegemonie.
   Bilderlberg is er om de onderknuppels, Lenins’s ‘Bruikbare Idioten’, hun taken te geven.

   (alles wat iedereen moet weten over de Bilderberg Group:
   Operaties moorden, Kennedy, Fortuyn https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/bernhard-van-lippe-biesterfeld-en-john-f-kennedy

   Ook ogen opener:
   “in the OSS (Office of Strategic Services, CIA (forerunner) or the European Economic Administration, operating under directives from the White House. We operate under those same directives…
   Iserbyt served as Senior Policy Advisor in the Office of Educational Research and Improvement (OERI), U.S. Department of Education, during the first Reagan Administration has had articles published in Human Events, The Washington Times, The Bangor Daily News, and included in the record of Congressional hearings.
   Ref.: Capell’s “Henry Kissinger…Soviet Agent” published in 1973. Zie voor het hele artikel: http://rense.com/general32/kissde1.htm

   Bilderberg 2015 besloot al tot ‘transhumanisme’, de-humanisering, digitalisering van de samenleving. World Economic Forum 2016 zette dat door: ”Mastering the 4th Industrial Revolution’. We zien de gevolgen iedere dag om ons heen – alleen de meeste slapende schapen hebben geen benul van de duivelse bedoeleingen.
   Bilderberg 2016 zal de bakens opnieuw in de fascistische richting verzetten.
   Stekker eruit trekken, het gajes vervolgen en de subsidies terugnemen, aansprakelijk stellen voor de kosten en schade. Om mee te beginnen.

   5 likes
 7. Genocide op de mensheid gaat door zou ik zeggen. Je ziet een tendens dat de elite openlijk over lijken gaat. Het genoemd dat de Euro in het leven is geroepen om de soevereiniteit van de Europeanen af te pakken want dit zit nog in de weg voor een Nieuwe Wereld Orde. Wij worden bestuurd door Aliens . Time is up wij kunnen dit niet meer stoppen. Of wel

  7 likes
  • David Icke zegt: de macht van de piramide zit niet in de top maar in het fundament. Die mensen hebben alle macht omdat we ze alle macht geven. We zitten in een periode dat we ons daarvan gewaar worden, hopelijk op tijd!

   0 likes
 8. Hier wordt van gedachten gewisseld… Dat is een hele aardige conclusie, maar iemand die zich echt in de jaarlijkse Bilderberg bijeenkomsten heeft verdiept moet toch echt tot een andere conclusie komen. Alleen al het grote “geheimhoudingsgehalte” van de vergaderingen; dat is extreem geregeld en hoort niet bij genodigden als een president of koning(in) van een democratische rechtstaat als Nederland. Daar hoort openheid bij. Dan de agenda, zeer discutabel van hetgeen dat is uitgelekt. Jan met de pet mag niet weten wat er besproken wordt en zal ook niet uitgenodigd worden bij een dergelijke conferentie. Onze Koning(in), maar ook Balkenende e.a. politici en topmensen uit het bedrijfsleven behoorden tot de genodigden. Ze hadden, gezien de top secret agenda, direct afgezet moeten worden. We leven niet meer in de Middeleeuwen…Kortom de eerste politici / partij die laat zien dat een dergelijke conferentie ondemocratisch is, is de partij waar op gestemd kan worden. De rest is geen stem waard…Kies dus niet voor het establishment / de oude elite (partijen), want dan kies je voor dictatuur. Alles wat naar Bilderberg neigt (ook Europees gezien / Europese lobbyisten en haar elite, etc..) wordt in de toekomst wat mij betreft uit de nieuwe democratie gestemd, indien het volk weer tot bezinning komt. Ik voorzie een revolutie als “het volk” tot het besef komt wat de wereldelite bij bijeenkomsten als Bilderberg e.a. allemaal voor “wereldbeleid” gepland heeft voor onze Wereldgemeenschap de afgelopen 65 jaar. Hopelijk is het dan niet te laat en zijn we niet allemaal NWO slaaf.

  3 likes
 9. Allemaal speculaties omtrent Bilderberg , hier word niets beslist ( kan ook niet, we leven met een democratische besluitvorming ), nee , hou maar op , hier word gewoon van gedachten gewisseld , al dan niet politiek getint.

  1 likes
  • Als je kijkt op de gastenlijst kun je wel voorspellen wie de verkiezingen wint, zo stond Rutte er dit jaar weer op. Die zg. democratie is schone schijn, dat heb je toch wel gemerkt met het referendum om toe te treden tot de EU en het referendum m.b.t. het associatieverdrag met de Oekraine?

   0 likes
 10. Eerst zakenmannen en nu zitten ze met hun vieze vingers ook al diep in de politieke pap te roeren; slimme jongens die Bilderberg gasten. Duitsland is dé macht in europa, dus slim dat ze Merkel voor hun karretje spannen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...

duitse

Duitse Jaap van Dissel verdient goud geld aan coronatest: ‘Belangenverstrengeling’

Christian Drosten wordt in de media vaak ...