Buitenland

Felle kritiek op deelname bondskanselier Angela Merkel aan geheimzinnige Bilderbergconferentie

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie in Dresden dit jaar. Volgens de Duitstalige Huffington Post, die de krant Die Tageszeitung citeert, staat Merkel op de gastenlijst.

Ook de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen, minister zonder portefeuille Peter Altmaier, minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier en vicekanselier Sigmar Gabriel zullen deelnemen aan de geheimzinnige conferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Democratische deelname ondermijnd

De Duitse econoom Axel Troost heeft zich kritisch uitgesproken over de deelname van Merkel. Volgens hem laat ze zich beïnvloeden door lobbyisten en zouden Duitse overheidsfunctionarissen niet moeten kunnen deelnemen aan deze bijeenkomst. Publicist Jürgen Elsässer uitte ook kritiek en zei dat hij protesten tegen Bilderberg zal steunen.

De partij AfD (Alternative für Deutschland), inmiddels de op twee na grootste partij in Duitsland, is eveneens tegen de conferentie en stelde dat Bilderberg een ‘neoliberale globaliseringagenda’ nastreeft, waarbij natiestaten worden vernietigd en ‘de democratische deelname van parlementen wordt ondermijnd’.

Euro hersenkind van Bilderberg

Hoewel de media Bilderberg vaak omschrijven als een praatgroep zonder enige vorm van macht, zijn er eindeloos veel voorbeelden waaruit blijkt dat de groep wereldgebeurtenissen naar zijn hand zet.

In 2010 gaf voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes toe dat deelnemers besluiten die zijn genomen tijdens de jaarlijkse conferentie, moeten omzetten in beleid. En in 2009 zei oud-voorzitter van de Bilderberggroep Étienne Davignon dat de euro het hersenkind van Bilderberg was.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Ze is een open verrader van der eigen volk! Wanneer de Duitsers weer volledig bij zinnen komen denk ik dat zij een heel groot probleem gaat hebben.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

is de heer pechtold ook weer uitgenodigd?

Ph
Ph
7 jaren geleden

Als gewone mensen zo’n zgn intellectuele bijeenkomst willen doen, waarbij er word gesproken over wereldse dingen, dan zijn het terroristen, racisten, complot denkers en ik weet niet wat allemaal.
Zulke bijeenkomsten worden dan ook bij wet verboden, of worden belachelijk gemaakt in de media, zij krijgen ook geen politie bescherming.

Vandaar dat politie instellingen een privé militie is, die handelen in opdracht van de zgn elite en politici, zij dienen niet om de burgers (gewoon volk) te beschermen, maar wel het gespuis!!

ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

Er is geen toeval dat het in Dresden gehouden word. Het is een subtiel signaal, genocide op het duitse volk gaat gewoon verder.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bombardement_op_Dresden

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x