Mens en Dier

Russische mysteries: kinderen van het schisma (video)

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ze leiden een rustig en afgezonderd bestaan en houden zich niet bezig met wereldse gebeurtenissen.

Ze bestuderen religieuze boeken die zijn geschreven in de Oudslavische taal en maken al hun voedsel zelf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Getrouwde vrouwen moeten hun hoofd bedekken terwijl de mannen een baard dragen. De lengte van hun jurken, broeken en mouwen is vooraf bepaald. Het grootste gedeelte van hun lichaam moet bedekt zijn.

Ze zijn sterk gekant tegen het roken van tabak en hebben vaak geen televisie of internet. Samenleven, eten of bidden met leken is niet toegestaan. Het zijn de Oudgelovigen.

Fouten

In de Russische kerk waren na verloop van tijd door onjuiste vertalingen uit het Grieks en door vergissingen van incompetente kopiisten allerlei fouten in de kerkelijke boeken en riten geslopen. Patriarch Nikon stelde vast dat de Russische liturgische boeken afweken van de Byzantijnse en voerde hervormingen door.

Het kwam tot massale protesten, maar de kerkhervormingen werden in 1666 evenwel bekrachtigd en de tegenstanders tot schismatici verklaard en vervolgd. De boeken die Nikon liet vertalen waren eveneens gedrukt op typografieën van de jezuïeten in Rome, Venetië en Parijs.

Geen gehoor

Deze boeken waren niet alleen gedrukt in Italië, maar waren daar ook samengesteld. Bij de samenstelling van deze Griekse boeken greep men terug op bronnen van christenen in Zuid-Italië die lange tijd de Byzantijnse ritus aan hadden gehouden.

In deze boeken zijn geleidelijk veranderingen geslopen als gevolg van rooms-katholieke invloeden. De betrouwbaarheid en het orthodoxe gehalte van deze kerkelijke boeken golden daarom bij veel Grieken zelf als omstreden. Een groot aantal tegenstanders was hiervan op de hoogte, maar hun bezwaren vonden geen gehoor.

Derde Rome

Velen zagen de theorie over Moskou als het Derde Rome ondergraven: Rusland bleek niet de hoedster van de orthodoxie te zijn geweest, maar een opeenhoping van grove liturgische fouten. Na de val van Constantinopel in 1453 noemden sommigen Moskou al het ‘Derde Rome’. Net als het woord ‘keizer’ is ook het woord ‘tsaar’ afgeleid van het woord ‘caesar’.

Bron: YouTube/RussiaToday

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

als zij graag zo willen leven is prima oke ….ik zou toch wel anders leven wel met de natuur . maar tabak verbieden nee zou ik niet doen …..ik rook zelf niet maar als iemand hier wel behoeften aan heeft zou ik zeggen oke . het moet nou ook weer niet te zijn he, dan kun je beter eeuwen terug gaan .

Love Source
Love Source
11 jaren geleden

Je moet inderdaard nooit wat verbieden.
Maar roken is wel slecht voor je lichaam.
Je kan daarom beter bij dit soort dingen mensen doormiddel van kennis en studie zelf laten inzien of iets goed of slecht voor ze is.
Als iemand namelijk zelf tot een conclusie komt is dat een betere mentale fundering om verder op te bouwen.
Zo zie ik de toekomst dat iedereen vrijheid heeft om zelf over dingen te leren en zo hun eigen mentale fundering te bouwen om verder op te groeien.

Christgalactic
Christgalactic
11 jaren geleden

@ Catharina

Het roken van “tabak”; of eerder het roken van chemicaliën!
Het is naar mijn mening goed om zich als mens daarvan te distanciëren. Deze corporaties maken meer kapot, dan dat ze “vredestichtend” zijn.

cj
cj
11 jaren geleden

Tabak wat wij kunnen kopen is puur gif, enkel american spirit is additief vrij en van bio tabak.

Nu dat oppeens in opmars is komen de giganten ook met additief vrije tabak zoals luckystrike e.d

Gewoon alleen met mate, af en toe een zuivere sigaret/joint is gewoon lekker:-)

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x