Gezondheid

Chemotherapie overbodig? Deze verrassende plant werkt net zo goed tegen eierstokkanker, of zelfs beter

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuw onderzoek laat zien dat hennep zulke krachtige antikankereffecten heeft dat de plant de ontwikkeling van eierstokkanker vertraagt en voorkomt dat kanker uitzaait.

Hennep wordt onder meer gebruikt voor kleding en andere textielproducten. Hennepzaden worden zelfs gebruikt als voedselproduct.

Studenten van de Sullivan University in Kentucky hebben onlangs onderzoek gedaan naar de medicinale eigenschappen van een extract van hennepplanten.

Helpen tegen uitzaaiingen

“Hennep bevat net als cannabis therapeutische stoffen zoals cannabidiol, cannabinol en tetrahydrocannabinol,” zei onderzoekster Sara Biela.

“De therapeutische werking van hennep is echter nog niet tot in detail bestudeerd,” voegde ze toe.

Tijdens het onderzoek werden eierstokkankercellen blootgesteld aan het extract. De celmigratie bleek drastisch af te nemen. Dat wijst erop dat hennep kan helpen tegen uitzaaiingen.

Verklaren

De plant bleek daarnaast de afscheiding van interleukine-1 beta terug te dringen. Deze moleculen werken ontstekingen in de hand en zijn gelinkt aan de ontwikkeling van kanker.

Dit zou de antikankereffecten van het extract kunnen verklaren, aldus de onderzoekers.

De studenten zeiden verder dat het extract net zo goed werkt tegen kanker als chemotherapie of zelfs beter, maar naar verwachting geen negatieve bijwerkingen heeft.

Beter

“Hennep vertraagt de ontwikkeling van eierstokkanker net zo goed als het huidige kankermedicijn cisplatine, of zelfs beter,” zei onderzoeker Chase Turner.

“Aangezien cisplatine zeer giftig is, verwachten we dat hennep minder bijwerkingen heeft,” voegde hij toe. “Maar dat moet in de toekomst worden getest.”

[EurekAlert!]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
4 jaren geleden

hoelang voordat Monsanto en bayer hennep/cannabis gaan patenteren en genetisch zodanig verklooien dat het tegenovergesteld werkt?

Furious Anger
Furious Anger
4 jaren geleden

Gaf het in een eerder bericht al aan…. Voor elke ziekte is er een plant, specerij of kruid, of een combinatie van, die de ziekte remt en volledig zal wegnemen! Zo zit de Aarde in elkaar, voor elke + een – en voor elke – een +

Enki
Enki
4 jaren geleden

zelf gaan tuinieren dus.

Frans2
Frans2
4 jaren geleden

[ Hennep wordt onder meer gebruikt voor kleding en andere textielproducten ]
Dat is een variant zonder de hallicunerende stoffen, daar maak je bv. ook henneptouw van.
Boeren die die versie telen hebben al vaak gezien dat hun planten geroofd werden door stommelingen die dachten met cannabisplanten van doen te hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x