Homepagina » Gezondheid » Chemotherapie overbodig? Deze verrassende plant werkt net zo goed tegen eierstokkanker, of zelfs beter
Chemotherapie overbodig? Deze verrassende plant werkt net zo goed tegen eierstokkanker, of zelfs beter

Chemotherapie overbodig? Deze verrassende plant werkt net zo goed tegen eierstokkanker, of zelfs beter

Nieuw onderzoek laat zien dat hennep zulke krachtige antikankereffecten heeft dat de plant de ontwikkeling van eierstokkanker vertraagt en voorkomt dat kanker uitzaait.

Hennep wordt onder meer gebruikt voor kleding en andere textielproducten. Hennepzaden worden zelfs gebruikt als voedselproduct.

Studenten van de Sullivan University in Kentucky hebben onlangs onderzoek gedaan naar de medicinale eigenschappen van een extract van hennepplanten.

Helpen tegen uitzaaiingen

“Hennep bevat net als cannabis therapeutische stoffen zoals cannabidiol, cannabinol en tetrahydrocannabinol,” zei onderzoekster Sara Biela.

“De therapeutische werking van hennep is echter nog niet tot in detail bestudeerd,” voegde ze toe.

Tijdens het onderzoek werden eierstokkankercellen blootgesteld aan het extract. De celmigratie bleek drastisch af te nemen. Dat wijst erop dat hennep kan helpen tegen uitzaaiingen.

Verklaren

De plant bleek daarnaast de afscheiding van interleukine-1 beta terug te dringen. Deze moleculen werken ontstekingen in de hand en zijn gelinkt aan de ontwikkeling van kanker.

Dit zou de antikankereffecten van het extract kunnen verklaren, aldus de onderzoekers.

De studenten zeiden verder dat het extract net zo goed werkt tegen kanker als chemotherapie of zelfs beter, maar naar verwachting geen negatieve bijwerkingen heeft.

Beter

“Hennep vertraagt de ontwikkeling van eierstokkanker net zo goed als het huidige kankermedicijn cisplatine, of zelfs beter,” zei onderzoeker Chase Turner.

“Aangezien cisplatine zeer giftig is, verwachten we dat hennep minder bijwerkingen heeft,” voegde hij toe. “Maar dat moet in de toekomst worden getest.”

[EurekAlert!]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Frans2 schreef:

  [ Hennep wordt onder meer gebruikt voor kleding en andere textielproducten ]
  Dat is een variant zonder de hallicunerende stoffen, daar maak je bv. ook henneptouw van.
  Boeren die die versie telen hebben al vaak gezien dat hun planten geroofd werden door stommelingen die dachten met cannabisplanten van doen te hebben.

  10 likes
 • redice schreef:

  hoelang voordat Monsanto en bayer hennep/cannabis gaan patenteren en genetisch zodanig verklooien dat het tegenovergesteld werkt?

  14 likes
  • weg met ons schreef:

   @redice

   Exact en helemaal met je eens, dit is de beproefde methode van de groot industriëlen en vele andere sectoren: zoals door de zionisten geleide banken en zogenaamde ‘defensie’ industrie in het corporatistische Westen.

   De constant doortrapte, altijd manipulerende en op een heel ziekelijke manier zoekende winst-beluste super ondernemingen verkeren in de drang tot vernietigen en (DNA) slopen van planten en de gezonde, natuurlijke verhoudingen en afweersystemen tussen planten en planten en zelf de natuurlijke verschillen of verhoudingen tussen mensen en mensen, die ze gebruiken, ziek of zelfs dood maken. Het is het zoveelste bewijs van grootstmogelijke smeerlapperij en van de meest schrijnende tijd waarin we leven. De wereld verkeerd in een constante en chronische ziekte in een neerwaartse spiraal.

   Als de mensheid zichzelf niet opblaast in een WOIII, dan vernietigt ze zich wel zelf wel in een constante honger naar nieuwe ‘Frankenstein’s’ in een zielloze ratrace.

   Ik ben niet tegen gezonde en innovatief opererende ondernemersschappen, maar wel tegen ondernemingen die destructief en vernietigend opereren in de wereld en als ziekelijke, alles verterende patasieten.hun ondernemingen d.m.v. de meest smerige en doortrapte listen en handelingen op de poten houden ten koste van mensen hun welbehagen, levensruimte, geluk en gezondheid.

   Het idee dat ondernemen “over lijken gaan” betekent is een aangepraat fabeltje en manier van sluw en listig opereren in de markt en de mens voorliegen dat het daarom uit competitiviteit geoorloofd is te veroveren en te vernietigen middels manipulatie.

   7 likes
 • Furious Anger schreef:

  Gaf het in een eerder bericht al aan…. Voor elke ziekte is er een plant, specerij of kruid, of een combinatie van, die de ziekte remt en volledig zal wegnemen! Zo zit de Aarde in elkaar, voor elke + een – en voor elke – een +

  20 likes
 • Enki schreef:

  zelf gaan tuinieren dus.

  6 likes
 • Bas2 schreef:

  Zijn er hier op Ninefornews.nl mensen die genezen zijn van kanker door cannabis?

  1 likes
  • weg met ons schreef:

   @Bas2

   Toevallig ken ik twee mensen, niet direct maar via een ex-collega en een vriend, die wonderbaarlijk zijn genezen of zijn opgeknapt na het innemen van CBD olie. Of ze daarnaast THC olie hebben gehad is mij niet duidelijk, maar één dame is volledig hersteld van kanker en één man met kanker die zelfs niet meer van bed kon, stond voor een paar maanden terug weer een kroketje uit de muur te eten bij de Febo. Of deze mensen het redden en genezen zijn voor de toekomst is mij niet duidelijk, maar hoeveel mensen zijn echt genezen voor de toekomst, zonder cannabis olie, via de reguliere geneeskunde?

   2 likes
 • Shadow1100 schreef:

  Voor 1935 bevatten vele medicijnen cannabis. WEL genezing en GEEN bijwerkingen. Maar toen vervalste de Amerikaanse overheid (Hoover) de rapporten waardoor cannabis in een kwaad daglicht werd geplaatst. En natuurlijk alle andere landen volgden. Big Pharma heeft MACHT heeel veeel MACHT…..

  2 likes
 • jolo schreef:

  De pharma- en voedingsindustrie passen in PLAN21 van de NWO?

  De bevolking wordt naar de afgrond geleid onder leiding van die zatlap!

  1 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  cannabis

  Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

  In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

  >