Mens en Dier

Wonderkind (7) componeert eigen opera (video)

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alma Deutscher imponeert met haar spel op de viool en de piano en schreef onlangs haar eigen opera. En dat op zevenjarige leeftijd.

Ze kan piano spelen en muziek maken alsof het voor haar geschreven is. Het is alsof ze praat tegen Mozart en Bach en antwoordt in hun eigen taal, aldus hoogleraar Robert Gjerdingen van de Bienen School of Music.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Gjerdingen begeleidt Alma zodat ze haar improvisatiekunsten optimaal leert benutten. “Normaal gezien blinken wonderkinderen uit in het reproduceren van muziek, niet in het maken ervan,” zei hij.

Melodie

“Tijdens het componeren ben ik altijd erg blij als ik een mooie melodie vind,” vertelde Alma aan de BBC. De jonge musicus is woonachtig in het Engelse Surrey en heeft altijd al een passie gehad voor kunst.

“Toen ze drie jaar was, hoorde ze een slaapliedje van Strauss,” zei haar moeder Janie. “Ze kwam naar ons toe en vroeg hoe muziek zo mooi kan zijn.”

De opera die ze heeft geschreven heet ‘The Sweeper Of Dreams’ en duurt ongeveer zeven minuten. Ze werd op een ochtend wakker met de melodie in haar hoofd en met de hulp van haar vader werkte ze het stuk uit op de piano.

Mozart

Alma hoeft niet lang te wachten om volwassenen te imponeren. Ze wordt vaak vergeleken met een ander beroemd wonderkind. In bepaalde opzichten is ze zelfs al verder dan Mozart. Hij kon op driejarige leeftijd noten spelen, Alma deed dat al op tweejarige leeftijd. Mozart schreef zijn eerste liedjes toen hij vijf was, terwijl Alma begon met improviseren toen ze vier jaar was.

“Wanneer ik ideeën probeer te bedenken komt er niets naar boven,” zei ze. “Maar als ik improviseer heb ik heel veel ideeën.”

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Erg knap. Zelf ben ik a-muzikaal en snap werkelijk niks van noten lezen. Ik bespeel ook geen enkel instrument, ik kan alleen vader jacob op een keyboard spelen.

Ik heb ook een vrouwelijke kennis die op het conservatorium zit. Geef haar een willekeurig instrument en binnen een kwartier kan ze er een liedje op spelen. Ik heb het nooit begrepen.

Aly
Aly
11 jaren geleden

Hieraan kun je zo duidelijk bemerken dat alles met alles is verbonden en bovendien dat alles blijft, niks verloren gaat. Een kind wordt niet blanco geboren. Niet alles is van genen afhankelijk, maar gaat buiten de genen om. Het is een prachtig mysterie, veel is nog versluierd maar in deze prachtige tijd wordt veel ontsluierd nu we tot ontdekking komen dat de innerlijke kracht in ieder van ons zit (de Goddelijke vonk) en dat we met elkaar de wereld creëren. In het veld van de oneindige mogelijkheden. Ons bewustzijn is onbeperkt, zij kent geen grenzen. Schitterend toch?

Ab
Ab
11 jaren geleden

[quote name=”Aly”]Hieraan kun je zo duidelijk bemerken dat alles met alles is verbonden en bovendien dat alles blijft, niks verloren gaat. Een kind wordt niet blanco geboren. Niet alles is van genen afhankelijk, maar gaat buiten de genen om. Het is een prachtig mysterie, veel is nog versluierd maar in deze prachtige tijd wordt veel ontsluierd nu we tot ontdekking komen dat de innerlijke kracht in ieder van ons zit (de Goddelijke vonk) en dat we met elkaar de wereld creëren. In het veld van de oneindige mogelijkheden. Ons bewustzijn is onbeperkt, zij kent geen grenzen. Schitterend toch?[/quote]

Eens :)!!

-E-
-E-
11 jaren geleden

En haar engels is ook niet te beroerd voor een 7 jarige duitser 🙂

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x