Binnenland

IJskoningin Ollongren schoffeert met zichtbaar genoegen haar onderdanen. Deze journalist zegt wat veel mensen denken

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De afgelopen dagen werd een fel debat gevoerd over de afschaffing van het referendum. Tijdens dat debat werd vooral minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hard aangepakt.

Ze werd onder meer ‘regentesk’, ‘arrogant’ en ‘sluipmoordenaar van de democratie’ genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Schrijver en journalist Arthur van Amerongen vindt haar een heel eng mens. “Een Scandinavische ijspegel beter gezegd, want ze komt uit het Fins-adellijke geslacht Ållongren.”

“Haar vader Alexander Ollongren werd – om mij volstrekt onbekende redenen – in 2002 ingelijfd in de Nederlandse adel,” zegt hij. “Kajsa mag zich hierdoor jonkvrouw noemen.”

Minachting

Met zichtbaar genoegen schoffeert prinses Ollongren, het gedroomde zusje van Beatrix, haar onderdanen, aldus Van Amerongen, toevoegende dat hij zelden zoveel minachting zag voor het klootjesvolk.

Hij wijst erop dat de minister het inmiddels zo bont heeft gemaakt dat zelfs voormalig D66-partijleider Jan Terlouw in opstand is gekomen.

Die ziet overal de democratie verzwakken, in plaats van versterken.

Ernstig

“Het kabinet is het referendum aan het afschaffen,” zei Terlouw tegen de Zeeuwse krant PZC. “In de eerste beginselen van D66 stond ‘een fundamentele democratisering van de samenleving; één van de middelen: een referendum’.”

“Nou ik weet er één: ‘Bent u voor of tegen het afschaffen van het referendum?’ Simpeler kan het toch niet,” vervolgde hij. “Maar nee hoor, die vraag gaat niet gesteld worden. Vind ik ernstig.”

Tekenen

“Ik voel aan mijn water dat ijskoningin Ollongren dit jaar gaat sneuvelen,” aldus Van Amerongen.

“En de tekenen zijn daar! Halbe Zijlstra is foetsie. En bekend werd dat D66-kopstuk Jan Hoekema moet opzouten als burgemeester van Langedijk,” besloot hij.

Foto: ANP

[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
6 jaren geleden

Ze zijn beide, zeer nauw betrokken bij de Bilderberg club en dat zegt voor mij voldoende.

Denker
Denker
6 jaren geleden

Ik vind het ook een eng hypocriet mens, ze vertegenwoordigd D’66 democratische partij opgericht in 66. Het referendum afschaffen, het enigste democratische wat dit land nog te bieden heeft voor de burger past niet in de overtuiging van deze partij. Hoe kan het dat wanneer je deze overtuiging niet hebt dat je zo hoog in deze partijtop komt.

dna
dna
6 jaren geleden

Die foto zegt alles, in your face!

Louise
Louise
6 jaren geleden

Ik lees altijd de leuke soms hilarische stukken van Van Amerongen , onlangs zag ik een kort filmpje van Hans van Mierlo. ….. man man man , die heeft zich inmiddels al honderd keer omgekeerd in zn graf, partij moord, karaktermoord en verraden door zn politieke nazaten D’66, schaamteloos……. Maar goed kennelijk zit de angst bij het kabinet er goed in, want niemand krijgt ook maar de ruimte om kritisch te zijn, laat staan enige actie te ondernemen… Het is ook een oneigenlijk kabinet , ik ben benieuwd hoelang ze het volhouden ……

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x