Homepagina » Binnenland » IJskoningin Ollongren schoffeert met zichtbaar genoegen haar onderdanen. Deze journalist zegt wat veel mensen denken
IJskoningin Ollongren schoffeert met zichtbaar genoegen haar onderdanen. Deze journalist zegt wat veel mensen denken

IJskoningin Ollongren schoffeert met zichtbaar genoegen haar onderdanen. Deze journalist zegt wat veel mensen denken

De afgelopen dagen werd een fel debat gevoerd over de afschaffing van het referendum. Tijdens dat debat werd vooral minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hard aangepakt.

Ze werd onder meer ‘regentesk’, ‘arrogant’ en ‘sluipmoordenaar van de democratie’ genoemd.

Schrijver en journalist Arthur van Amerongen vindt haar een heel eng mens. “Een Scandinavische ijspegel beter gezegd, want ze komt uit het Fins-adellijke geslacht Ållongren.”

“Haar vader Alexander Ollongren werd – om mij volstrekt onbekende redenen – in 2002 ingelijfd in de Nederlandse adel,” zegt hij. “Kajsa mag zich hierdoor jonkvrouw noemen.”

Minachting

Met zichtbaar genoegen schoffeert prinses Ollongren, het gedroomde zusje van Beatrix, haar onderdanen, aldus Van Amerongen, toevoegende dat hij zelden zoveel minachting zag voor het klootjesvolk.

Hij wijst erop dat de minister het inmiddels zo bont heeft gemaakt dat zelfs voormalig D66-partijleider Jan Terlouw in opstand is gekomen.

Die ziet overal de democratie verzwakken, in plaats van versterken.

Ernstig

“Het kabinet is het referendum aan het afschaffen,” zei Terlouw tegen de Zeeuwse krant PZC. “In de eerste beginselen van D66 stond ‘een fundamentele democratisering van de samenleving; één van de middelen: een referendum’.”

“Nou ik weet er één: ‘Bent u voor of tegen het afschaffen van het referendum?’ Simpeler kan het toch niet,” vervolgde hij. “Maar nee hoor, die vraag gaat niet gesteld worden. Vind ik ernstig.”

Tekenen

“Ik voel aan mijn water dat ijskoningin Ollongren dit jaar gaat sneuvelen,” aldus Van Amerongen.

“En de tekenen zijn daar! Halbe Zijlstra is foetsie. En bekend werd dat D66-kopstuk Jan Hoekema moet opzouten als burgemeester van Langedijk,” besloot hij.

Foto: ANP

[HP/De Tijd]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Ze zijn beide, zeer nauw betrokken bij de Bilderberg club en dat zegt voor mij voldoende.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  H.J.
3 jaren geleden

LS…

De zogenaamde echte oude adel spuugt op het nep koningshuis en de oranjes ! Dus moet er nieuwe adel gecreëerd worden voor de prinsesjes die er nu al niet helemaal fris uitzien. En dat scheelt weer een reis naar Argentinië of andere nazi bronnen / broedplaatsen om vers bloed aan te voeren… Vandaar ook de referendum angst van D666 Ollongren want de hele poppenkast zou middel een referendum wel eens de das omgedaan kunnen worden… Jah jah Tante Bea kijkt vooruit !

Denker
Denker
3 jaren geleden

Ik vind het ook een eng hypocriet mens, ze vertegenwoordigd D’66 democratische partij opgericht in 66. Het referendum afschaffen, het enigste democratische wat dit land nog te bieden heeft voor de burger past niet in de overtuiging van deze partij. Hoe kan het dat wanneer je deze overtuiging niet hebt dat je zo hoog in deze partijtop komt.

dna
dna
3 jaren geleden

Die foto zegt alles, in your face!

Louise
Louise
3 jaren geleden

Ik lees altijd de leuke soms hilarische stukken van Van Amerongen , onlangs zag ik een kort filmpje van Hans van Mierlo. ….. man man man , die heeft zich inmiddels al honderd keer omgekeerd in zn graf, partij moord, karaktermoord en verraden door zn politieke nazaten D’66, schaamteloos……. Maar goed kennelijk zit de angst bij het kabinet er goed in, want niemand krijgt ook maar de ruimte om kritisch te zijn, laat staan enige actie te ondernemen… Het is ook een oneigenlijk kabinet , ik ben benieuwd hoelang ze het volhouden ……

Pietka
Pietka
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Zo Langzamerhand draait van Mierlo zo snel in zijn graf dat je er een generator aan vast kan maken , D 66 voorstander van een nieuwe soort groene energie !

Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Het aantal voorstanders voor het referendum lijkt gestaag te groeien. Dat doet een mens goed.

faya
faya
Reactie op  Eksegese
3 jaren geleden

* Eksegese; met zo’n referendum kunnen ze net zoveel mee rotzooien als met stemmen, waar je dan weer falikant op tegen bent, dus waar heb je het eigenlijk over?
Beetje dubbel toch?

Bart
Bart
3 jaren geleden

Ik vind haar buitengewoon eng.

Frans2
Frans2
Reactie op  Bart
3 jaren geleden

[ Ik vind haar buitengewoon eng. ]
Wat is er eng aan haar? En de rest van onze politici dan?
Is zij soms de enige van alle politici die de afschaffing van het referendum wil en dat er ook in haar eentje doordrukt?
Of is zij maar een klein radartje dat de coalitie-overeenkomst moet uitvoeren?

Ik geef het antwoord maar vast, dat laatste.
Maar het is natuurlijk veel lekkerder om al je pijlen op één persoon te richten in plaats van alle 16 instemmende ministers, plus 76 2e Kamerleden en straks plus 38 1e Kamerleden die allemaal medeschuldig zijn aan dit debacle. Als deze minister Pim had geheten dan hadden velen het opeens over “demonisering”.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Het is de haast en het fanatisme wat zij aan het daglicht stelt om haar functie en bijbehorende macht misbruikt om bovendien tegen alle regels en wetten in het kwaad te dienen door het volk de mond te willen snoeren. Dat is wat haar uitermate eng maakt. Zulk soort demonen verdienen het dus volledig gedemoniseerd te worden omdat het strookt met de waarheid.

Frans2
Frans2
Reactie op  Eksegese
3 jaren geleden

De raad van state heeft net goedgekeurd dat de afschaffingswet niet referendabel moet zijn.

Tegen welke regels en wetten gaat ze dan in? En welk machtsmisbruik?

eksegese
eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

@Frans2, een ieder die vroeger het niveau van een middenstandsdiplomaatje heeft weten te halen of dit ontsteeg weet dat een wetswijziging, het aannemen van een wet of het schrappen van een wet niet even op stel en sprong kan plaatsvinden als dat zo even uitkomt. Dat dient eerst gepubliceerd te worden in de Staatscourant zodat daar door iedereen kennis van genomen kan worden en zo nodig bezwaar aangetekend kan worden. Dit hebben ze dus zoals Baudet ontdekte in hun haast vergeten of misschien doelbewust overgeslagen. In wettelijk opzicht is het hele smerige plannetje hier al gestrand en als de Raad van State dit punt gewoon laat voor wat het is, dan is wel duidelijk dat het schorem zich door niets meer laat weerhouden dan dat het volk dat zich volledig van hen af moet keren.

Hier aan het begin van dit filmpje uitleg over meer wettelijke mankementen in de plannen

https://www.youtube.com/watch?v=jsUe_2xa5-s

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

[ wetswijziging … aannemen …. schrappen van een wet … Dat dient eerst gepubliceerd te worden in de Staatscourant zodat daar door iedereen kennis van genomen kan worden en zo nodig bezwaar aangetekend kan worden.]

Bij welke koekenbakker heb jij je middenstandsdiploma gehaald?
Als een wet in het staatsblad wordt gepubliceerd dan is hij al aangenomen door de 1e en 2e kamer en ondertekend door de koning. Daar kan geen hond bezwaar meer tegen maken.

De minister heeft het advies van de Staten Generaal niet in de courant gepubliceerd, dat is iets totaal anders, en dat kun je geen machtsmisbruik noemen.

D66 is zo stom geweest zich deze ministerpost aan te laten naaien en Rutte is geniaal geweest door D66 de minister te laten leveren die de eigen “kroonjuwelen” van D66 definitief om zeep helpt. En nu valt iedereen Ollogren aan alsof het geen plannetje en coalitie-eis van Rutte is geweest. Geen wonder dat Rutte altijd een smile van oor tot oor heeft.

eksegese
eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Ook wetsvoorstellen, voorstellen tot wijziging of schrappen van wetten dient eerst gepubliceerd te worden in de Staatscourant en dat hebben al die koekenbakkers in Den Haag even overgeslagen. Dat is al eeuwen zo en als het goed zou zijn blijft dat ook zo. Iedereen moet er eerst kennis van kunnen nemen en indien nodig bezwaar aan kunnen tekenen.

En uit je verdere betoog in je reactie blijkt dat ook jij precies weet hoe smerig het spel is wat er gespeeld wordt, hoe alle mensen met enige macht gretig en misdadig de handen ineenslaan om het volk te schofferen en Ollengren schept er zichtbaar genoegen en trots in haar rol hierin te mogen vervullen. Een ieder die deze poppenkast ook maar met een greintje nuchter verstand aanschouwt zal tot braken geneigd zijn en er is maar één partijtje wat zich hier echt met hand en tand tegen verzet, die vergeefs een motie van wantrouwen indient tegen dit misdadige gespuis. Maar als iedereen de wet met voeten treedt is het hek van de dam en kan het volk inpakken of opstaan, één van de twee.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

[ Ook wetsvoorstellen, voorstellen tot wijziging of schrappen van wetten dient eerst gepubliceerd te worden in de Staatscourant ]
Dan heb je vast wel een link waaruit dat blijkt. Kom maar.

[ Ollengren schept er zichtbaar genoegen ]
Och, je bent ook al helderziende. Maar je wilt niet zien dat Baudet met zijn bezoeken aan Le Pen en dergelijke aantoont dat hij uiteindelijk de democratie aan zijn laars zal lappen als hij die kans krijgt. “Grapjes” over een “bierkeller” worden gewoon openlijk gemaakt door zijn collega.

eksegese
eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Er is inderdaad in de loop der jaren flink gesleuteld aan de wetgeving zodat het huidige smerige plan klaarblijkelijk ten uitvoer gebracht kan worden. Ik kan echter geen enkele geldige reden bedenken waarom ze zich in dit geval niet aan de belofte hoeven te houden om een redelijke voorbereidingstermijn te hanteren tussen publicatie en in werking treden van de relevante wet, maar dat is wel wat ze overduidelijk doen. Het is wel duidelijk dat de hele kliek er op uit is dit zo snel mogelijk door te drukken nog voordat het volk goed en wel in gaten heeft wat er gaande is, een zeer smerig spel waarbij Ollongren overduidelijk grijnzend schittert in de hoofdrol. Zij ligt duidelijk niet één seconde wakker van wat de gevolgen zijn voor het volk, daar hoeft je geen psycholoog of helderziende voor te zijn, en als het toneel is is het effect wat mij betreft zeer in haar nadeel.

Dit is de Quote van Wikipedia aangaande publicatie en in werking treden van wetten ;

Inwerkingtreding

De dag waarop een wet daadwerkelijk van kracht wordt, verschilt. Van oudsher treden wetten en regels vaak in werking op de dag na publicatie of op een andere in de wet aangegeven dag. Ook komt vaak voor dat de inwerkingtreding wordt geregeld in een apart Koninklijk Besluit. Soms staat in een wet dat de inwerkingtreding nader bij wet wordt geregeld. Er komt dan een aparte invoeringswet, soms al op dezelfde dag aangenomen. Deze bevat vaak tevens overgangsregelingen en/of gerelateerde aanpassingen in andere wetten of regelingen.

In 2009 werd een systeem ingevoerd van vaste verandermomenten, aanvankelijk alleen voor wetten en Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB’s) met directe relevantie voor bedrijven en instellingen. De vaste verandermomenten zijn 1 januari of 1 juli van een jaar voor wetten en AMvB’s en 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober voor ministeriële regelingen. Hier zijn verschillende uitzonderingen op. Gelijktijdig werd beloofd dat er voortaan een redelijke voorbereidingstermijn zou zijn tussen publicatie en inwerkingtreding van relevante wetten.[8]

Los van de inwerkingtreding van de wet als geheel kan het voorkomen dat bepaalde onderdelen (een artikel of lid) pas in werking treedt op een latere datum, in dezelfde wet, een invoeringswet of koninklijk besluit bepaald.

Wie Baudet bezoekt, met wie hij praat, wat hij onderzoekt, om welke reden, is voor mij van ondergeschikt belang zo lang hij het bindend referendum voor alle belangrijke beslissingen, naar Zwitsers model als hoofddoel en speerpunt van zijn partijbeleid houdt, krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel. Als hij, net als al zijn voorgangers zijn beloftes breekt hoeft ook hij niet meer te rekenen op stemmen en houdt het al snel weer op. Maar voorlopig waait er een heel andere wind uit zijn hoek, dat heb ik sinds Fortuyn niet meer meegemaakt op deze manier. Ook hij was steevast van plan om het partijkartel volledig op zijn kont te gooien, de paniek was net zo groot als nu het geval is en weer een oplossing met een kogel zou wel heel erg opvallend worden.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Je kunt ook gewoon meteen toegeven dat je fout zat en dat er voor wetsvoorstellen, voorstellen tot wijziging of schrappen van wetten GEEN publicatie in de Staatscourant nodig is.

Baudet voert een politiek van uitsluiten van grote groepen mensen. Op den duur hoor jij ook tot zo’n groep, let maar op.

eksegese
eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Ieder weldenkend mens weet dat deze gang van zaken zo nooit de bedoeling kan zijn van de meerderheid van de mensen. De wet is ook op dit punt onmiskenbaar toegespitst op misbruik en misleiding bedacht en uitgewerkt door politiek gespuis wat inspraak van het volk overduidelijk niet waarderen kan. Smeerlapperij, anders kan ik het niet benoemen

en wat de toekomst betreft daar weet jij net zo weinig van als ieder ander mens, dat kan elk moment door allerlei omstandigheden alle kanten op. En over uitsluiten van groepen : er is inderdaad een relatief kleine groep die uitgesloten dient te worden van elke vorm van macht of buitensporige invloed. Dat zijn de mensen die echt niet deugen, zij die hun ziel verkochten aan de duivel en werkelijk alles aan hun laars lappen om hem te dienen. En dat kan alleen als het volk inspraak krijgt, altijd en onvoorwaardelijk. Als dat het geval wordt zie ik de toekomst weer met vertrouwen tegemoet, daar maken Rutte en Ollongren echter zeker geen deel vanuit als het aan mij ligt.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Je draait liever om de hete brei heen met enorme lappen tekst in plaats van toe te geven dat je gewoon fout zat.

Wel grappig dat jij denkt, nee gelooft, dat Baudet echt anders is dan de huidige politici. Hij is geen haar beter en daarbovenop een racist en seksist, dat is genoeg om redelijk reële toekomstverwachtingen te schetsen van deze politicus die er alleen voor zichzelf zit. Nou ja zit… hij strijkt een ton per jaar op en verschijnt daarvoor alleen bij debatten waar hij denkt de journaals te kunnen halen.

eksegese
eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Ach weet Je, we zullen zien waar het op uit draait. Beroerder qua politieke koers dan nu kan immers onmogelijk. Elke verandering zal een opluchting blijken.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Het is veel beter voor je gezondheid om te zeggen “sorry, ik zat fout” dat lucht op en je kunt met een schone lei weer verder.
Nu zit je alles op te kroppen en er omheen te draaien, dat kost veel energie en geeft stress. Is niet goed voor je.

eksegese
eksegese
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Nou @Frans2 ik zie jou puur als fervente voorvechter en verdediger van al het kwaad wat ik steeds aan de kaak wil stellen.
Sorry tegen jou zeggen is capituleren aan het kwaad. Jij komt hier kennelijk alleen om je gelijk te halen, ik kom hier om het kwaad aan de kaak te stellen. En ik zie enkel en alleen een wet die in eerste instantie ontworpen werd om controle mogelijk te maken, om onbehoorlijk bestuur tegen te gaan en die kennelijk zodanig verbouwd is dat het kwaad er weer mee aan de haal kan. Kijk alleen al welke wetten er even snel doorheen gejast worden terwijl de wereld zijn verstand vergaapt aan de Olympische spelen. De zwaar omstreden donor wet, Een Halbe Zijlstra die even zo snel mogelijk van het toneel moet verdwijnen om de totale schande te beperken, de referendum wet moet er zo snel als maar mogelijk doorheen gejast moet worden, en als de spelen afgelopen zijn en iedereen weer bij zinnen is alles in kannen en kruiken en is alles in stelling om de satanische plannen verder uit te werken. En jij verdedigt dat smerige gluiperige gespuis als was het je eigen familie. Hou nou toch op man.
En maak je over mijn stress en energie geen zorgen, ik kan daar door de jaren heen echt heel goed mee omgaan. Elke dag dat het gespuis meer in de knel komt geeft me bergen energie, zie hoeveel bedriegers van de VVD er onder Rutte met het schaamrood op de kaken de biezen heeft moeten nemen, nog nooit vertoont in de geschiedenis. De dag dat alles anders zal worden komt elke dag dichterbij. Ze zullen uiteindelijk gegarandeerd aan het kortste eind trekken. De waarheid zal uiteindelijk altijd zegevieren.

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

[ Sorry tegen jou zeggen is capituleren aan het kwaad. ]
Als je jezelf niet zover kunt brengen om te erkennen dat je een simpel foutje hebt gemaakt dan ben je niet op zoek naar de waarheid, maar naar je gelijk en je bent al 5 reacties bezig met grote lappen tekst om dat te verbloemen, helaas.

[ En jij verdedigt dat smerige gluiperige gespuis als was het je eigen familie. ]
Je leest niet goed. Kom waarschijnlijk door de stress? Als je goed leest weet je dat ik de D66 verafschuw om hun huichelachtige weggooien van de kroonjuwelen van Van Mierlo. En dat ik niet op Rutte stem. Maar ik ga me niet verlagen tot persoonlijke aanvallen op één radartje en haar seksualiteit en paspoort, dat is een teken van zwakte en gebrek aan echte argumenten, demonisering.

Als je goed leest zie je dat ik op zoek ben naar de waarheid, vraagtekens zet bij boude beweringen, fouten en mythes corrigeer. Als ik echt fanatiek zou drammen dan zou ik me niet tot enkele artikelen beperken en een paar reacties, dan stond er onder elke reactie eentje van mij, echt 10 keer meer dan ik nu plaats.

Helaas zegeviert de waarheid niet altijd en ligt die voortdurend onder vuur van volgers die de wetenschap verruilen voor geloof en wordt die bedreigd door professionele twijfelzaaiers met dollartekens in hun ogen.

faya
faya
Reactie op  Eksegese
3 jaren geleden

Kom op zeg, ze willen allemaal het volk de mond snoeren, die lobbyisten vertellen het ze wel wat ze moeten zeggen en vooral HOE ze het moeten brengen.
En die lobbyisten moeten gehoorzaamd worden, dat was nu eenmaal zo afgesproken.
Ken jij ze ken ik ze.
Links- of rechtsom, duidelijk.
Behalve de SP.

Waarheid
Waarheid
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Menig persoon hier heeft in heden en verleden reacties gegeven, die overduidelijk lieten zien geen moer om democratie te geven, let wel democratie door de burger. Het eigen wereldbeeld was daarbij belangrijker, en zou eigenlijk door iedereen overgenomen moeten worden, hoe krom dat wereldbeeld op het gestoorde af eigenlijk ook was. Het geeft eigenlijk aan dat velen hier geen wereldburger zijn, maar slechts individuen met een eigen ideologie misbruik makend van de democratie voor eigen gebruik, net zoals forum voor democratie niks heeft met democratie, die willen ze liefst zo snel mogelijk afschaffen, om hun eigen plan door te drukken, en die ligt meer in de richting van dictatuur dan van vrijheid.

eksegese
eksegese
Reactie op  Waarheid
3 jaren geleden

@Waarheid, je bewering over FVD raakt werkelijk kant noch wal omdat het de enige partij is die streeft naar een bestuursvorm met permanente inspraak van het volk middels bindende referenda naar Zwitsers model . De enige partij dus die werkelijke democratie beoogd, al het andere leidt onherroepelijk tot ongebreidelde corruptie zoals we altijd wereldwijd hebben kunnen aanschouwen.

Waarheid
Waarheid
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Kant nog wal? Ik ken de nr 2 en weet hoe hij denkt over democratie. Hoe mensen in een partij daadwerkelijk denken, is belangrijker dan een partijprogramma voor het klootjesvolk, om het maar even zo te zeggen. M.a.w. jouw opmerking raakt kant nog wal…

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

@ eksegese

Forum is niet de enige partij die dat model voor staat, zowel de Partij van de Dieren (die zich al jaren en als eerste verzette in politiek Den-Haag tegen het globalisme) en 50 plus staan ook voor het Zwitserse model.

Naar mijn mening zijn dit ook de enige drie partijen in de Tweede Kamer die staan voor wat zeggen, en zolang ze niet anders stemmen dan wat ze zeggen krijgen ze het voordeel van twijfel.

Hetzelfde geldt ook voor het “Forum” (waar ik ook lid van ben), maar ondanks mijn lidmaatschap blijf ik wel kritisch want ook onze jonge partij heeft nog een hele hoop te bewijzen. En daarom ga ik ook niet mee in de hysterie van sommigen leden/bewonderaars van de partij (doel ik niet op jou), waarvan ik mij soms serieus afvraag of ze de partij standpunten wel gelezen hebben.

Eerste twee genoemde partijen zijn naar mijn mening in ieder geval partijen waarmee Forum prima zou mee kunnen samenwerken. Zijn er verschillen, jazeker; maar daar moet uit te komen zijn.

Nu hoor ik mensen zeggen; maar de SP en PVV dan. Beide partijen hebben nog wel het een en ander uit te leggen, want beide partijen hebben ook met hele bedenkelijk wetgeving ingestemd, maar daar uiteraard dat niet naar buiten hebben gebracht. Om twee voorbeelden te noemen:

– Het instemmen van beide partijen met Syri (systeem risico indicatie), wat een aantal jaren geleden is ingevoerd. Wat een misdadig programma is, om 1 punt uit dat programma naar voren te brengen. Van elk persoon die in Nederland geregistreerd is, is een in het geheim een risico analyse gemaakt.

– Tegen een EU motie stemmen om de maandelijkse verhuizing van Brussel naar Strassbourg te stoppen. Ja; de PVV stemde tegen, zo zijn er meerdere stemmingen waar de PVV het liever niet over heeft.

Dat de PVV gecontroleerde oppositie was, wist ik al. Wat betreft de SP, had ik dit niet verwacht.

faya
faya
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Daar gaan we weer, de PVV heel slinks aan de SP linken.
Goed opletten, ze zijn elkaars uitersten.

eksegese
eksegese
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Precies zoals je schrijft @ minute repeater, het voordeel van de twijfel is wat ik hen geef. Ik kan me prima vinden in je reactie, ze hebben nog heel wat te bewijzen maar de intentie lijkt goed.

faya
faya
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Mocht er al een naargeestig plan door de SP getekend zijn dan is dat gedwongen gebeurd, daar waar de PVV dit met veel satanisch genoegen gedaan heeft.
Dat is het verschil.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Waarheid
3 jaren geleden

@Waarheid

Wereldburger is niet anders dan een concept bedacht door NWO aanhangers, het is een gedachtegoed zoals men heeft getracht dat alle broeders gelijk zijn en communisten, socialisten, fascisten een wereldeenheid zouden moeten vormen waarbij iedereen onder dwang gelijk gemaakt, gekneed en geknecht wordt. Echter, een mens is een individu en is soeverein en baas over zijn eigen lichaam en bezittingen, als regeringen en overheden dat zouden respecteren, dan pas zou je richting vrijheid gaan en is ieder mens in staat daar te leven, te wonen en te werken waar en zoals hij of zij het wil.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Ja, prima allemaal maar laten we eens beginnen met gegarandeerde en blijvende inspraak bij de boven ons gestelden en zelfbeschikkingsrecht dan kunnen we daarna opstomen naar een nog perfectere wereld. Volgens mij heeft niemand het hier over wereldburgers.

Waarheid
Waarheid
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Een wereldburger is gewoon iemand die zich thuis voelt in allerlei landen en culturen op deze planeet. Iemand die in een ander land op straat gewoon een babbeltje maakt met een lokaal iemand. Jij bent er in ieder geval geen een…

faya
faya
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Precies, alleen jammer dat het woord wereldburger eerder aan een soort super hamburger doet denken en het woord globalist beter op zijn plaats zou zijn, ware het niet dat de cabal dat woord al geclaimd had.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Waarheid
3 jaren geleden

LS…

Op de brandstapel met al die verfoeilijke lieden die hier hun hart uitstorten…

faya
faya
Reactie op  Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

Don’t shoot the messenger, dat is de kortzichtigheid ten top.

mikkie
mikkie
Reactie op  Bart
3 jaren geleden

Ze is buitengewoon bang voor Forum voor DEMOCRATIE. Ik zag ze eens samen bij Jinek. Ze trok voortdurend smalende gezichten naar Jinek als Thierry aan het woord was. En sowieso…wie stemt er de volgende keer nou nog op D66? Als hun belangrijkste item niet meer op het programma staat…..
Wat stelt D66 dan nog voor?
Forum voor DEMOCRATIE gaat niet alleen zorgen voor DEMOCRATIE maar voor een wet voor een BLIJVEND REFERENDUM!!! ALs die wetten zo gemakkelijk gemaakt en weer afgeschaft worden, wat heeft stemmen dan voor zin, vraag ik me af…

eksegese
eksegese
Reactie op  mikkie
3 jaren geleden

Eindelijk iemand die het spelletje snapt @Mikkie. Als het volk telkens 4 jaar de mond moet houden en alles goed moet vinden naar aanleiding van een keuze op basis van verkiezingspropaganda dan is inderdaad alles mogelijk. Daar moeten we zo snel mogelijk vanaf.

faya
faya
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Jij dacht dat Baudet geen verkiezingspropaganda staat te verkondigen?
Die weet ook niet wat er achter hem afspeelt.
Op netelige vragen, zoals de Amerikaanse ambassade in Jerusalem loopt hij weg alsof hij er helemaal klaar mee is, alsof hij zwaar genoeg van ze heeft.
De waarheid is dat zijn lobbyisten hem iets vergeten zijn te vertellen, hij had het antwoord niet.
Want dat antwoord is allesbehalve geruststellend voor de poppenspelers die ook Rutte, Zeilstra, Buma, Pechtold en dus ook Ollongren in de greep hebben.
Het is over en uit met de oude politiek, ik raad onze jongens en meisjes in de politiek dan ook aan wat meer Amerikaanse alt.sites lezen, dan weet je tenminste wat er speelt, want hier zijn ze dus nog heftig aan het bakkeleien maar het is niet meer nodig.
Zij kunnen nu ook allemaal thuis op de bank met een bak koffie en een joint eens uitgebreid nadenken wat ze nu eigenlijk echt leuk vinden om te doen.
En laat je niet misleiden door valse oud Hollandse spreuken die voor geen cent kloppen zoals o.a. ”Ledigheid is des duivels oor kussen” want het is precies andersom: altijd doen wat anderen willen dat je doet en altijd andermans meningen verkondigen en zelf niet nadenken is des duivels oor kussen.
De praktijk heeft dit inmiddels uitgewezen.

faya
faya
Reactie op  faya
3 jaren geleden

Onnodig te zeggen dat de SP daar nooit aan mee heeft gedaan.
De intelligentste mensen uit de politiek die werkelijk verstand van zaken hebben, zitten dan ook allemaal bij de SP.

eksegese
eksegese
Reactie op  faya
3 jaren geleden

En de SP is geen oude politiek ?

faya
faya
Reactie op  faya
3 jaren geleden

Vernieuwingen worden tegen gehouden, de SP werd telkens weer de mond gesnoerd.
En altijd onterecht en op een valse manier.
Ik verwijs weer naar het gesprek met Peter R. de Vries met Emile Roemer in DWDD.
Dat was wat mij betreft de limit, duidelijker kan niet.

Maerten T.H.Rijpstra
Maerten T.H.Rijpstra
Reactie op  Bart
3 jaren geleden

Vermoedelijk is dit doorgestoken kaart, want er wacht een verhoging voor de afdrachten aan de Europese Gemeenschap. Als het referendum nog mogelijk zou zijn, dan was dat een volgende zaak op de agenda en als de bevolking zich radicaal afkeert van de EU middels dit referendum zit de regering in een hoek waar zij niet meer uit kan komen. Nu is dat probleem opgelost. Verder kijken dan je neus lang is mensen want dat is Politiek !

Willie
Willie
3 jaren geleden

Behoort allemaal tot “Het Plan”, heb geen illusies: http://www.stopthecrime.net/docs/William_Cooper-Behold_a_Pale_Horse1991.pdf

Philip
Philip
3 jaren geleden

Tja, wat ben je met een referendum als die toch niet word uitgevoerd als de uitkomst niet past in de plannen van de politieke dictatuur!!

Teun
Teun
3 jaren geleden

D66 heeft zichzelf altijd genekt en dat zal nu ook weer gebeuren.
Een partij vol arrogante kwallen, neerkijkend op de gewone man, maar vooral voor eigen gewin.

Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Afschaffen referendum staat naar mijn mening gelijk aan, plat gezegd: Nederlanders, bek dicht! Wij regelen alles, niet jullie.

densieja,
densieja,
Reactie op  Arnold
3 jaren geleden

ja, en als het schipt zinkt, en dat gaat het onherroepelijk doen, gaan wij(?) er vandoor en laten we julie verzuipen…

maar weet je wat nou zo grappig is?

Dat zal precies andersom zijn…want MENSEN met een hart, helpen elkaar….en het clubje van de 1% verraden elkaar waar ze bij staan…..

Geld helpt dan geen mallemoer….

namaste

x

Check Also

kaag

Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Voor ...

demmink

Van Haga over zaak-Demmink: ‘Deksel moet van de beerput’

Het zal velen niet ontgaan zijn dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x