Homepagina » Gezondheid » “Patiënten worden ernstig misleid”: Chemotherapie draagt weinig bij aan genezing van kanker
"Patiënten worden ernstig misleid": Chemotherapie draagt weinig bij aan genezing van kanker

“Patiënten worden ernstig misleid”: Chemotherapie draagt weinig bij aan genezing van kanker

Ziekenhuizen verspillen geld aan dure nieuwe kankermedicijnen die weinig effect hebben op de overlevingskans van kankerpatiënten.

Dat schrijft de Australische arts Peter Wise in een kritische analyse in het gerenommeerde medische tijdschrift The BMJ.

Hoewel er de afgelopen 10 jaar vele miljarden zijn geïnvesteerd in onderzoek, hebben nieuwe kankermedicijnen weinig effect.

95 miljard euro

In 2015 verkochten farmaceutische bedrijven voor 95 miljard euro aan kankermedicijnen.

Wise merkt op dat veel van de nieuwe, peperdure medicijnen het leven van patiënten met gemiddeld slechts één tot twee maanden verlengen.

Het is de vraag of patiënten van de beperkte levensverlengende effecten van kankermedicijnen op de hoogte zijn, zegt hij.

Marktbelangen

Onderzoek toont namelijk aan dat het merendeel van de patiënten deze effecten overschat.

Door de farmaceutische industrie gesponsorde trials vertekenen vaak de werkelijke effecten van kankermedicijnen, maar toch gebruiken geneesmiddelenautoriteiten zoals de FDA en EMA deze trials wanneer zij medicijnen tot de markt toelaten.

Wise vindt dat de discussie rond chemotherapie wordt gedreven door marktbelangen, niet door patiëntenbelangen. “Dat moet veranderen,” zegt hij.

Ernstig misleid

Hij wijst erop dat chemotherapie weinig bijdraagt aan de genezing van kanker.

De overlevingskans van kankerpatiënten is de afgelopen 40 jaar gestegen, maar ‘dat komt waarschijnlijk voornamelijk door andere factoren’.

“Patiënten worden ernstig misleid,” schrijft hoofdredacteur van The BMJ Fiona Godlee in een commentaar. “Velen verwachten een geneesmiddel. In werkelijkheid leven ze gemiddeld slechts enkele maanden langer.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jose
Jose
3 jaren geleden

Radio activiteit veroorzaakt kanker en brengt het lichaam zwaar uit balans.
Hoe kun je met iets wat kanker veroorzaakt kanker voorkomen?

http://www.radioactiviteit.com/gevolgen-radioactiviteit.html

Logisch dat dit tegenstrijdig is en een fabeltje is die geld in het laatje brengt van de big pharma.
Vandaar dat dit het gevolg is :

Ik heb cliënten die hun chemo in zo’n geval ondergingen omdat hun oncoloog had gezegd dat ze het moesten doen. Later ontdekten ze bij toeval op het internet dat hun behandeling slechts 5% verbetering gaf. Zij vertelden mij: ‘Ik wilde dat mijn arts dit vooraf tegen mij had gezegd’.
En dit is wat de Artsen ervan vinden :

http://zaplog.nl/zaplog/article/75_procent_van_de_artsen_weigeren_zelf_chemotherapie

Timothy
Timothy
Reactie op  Jose
3 jaren geleden

Chemotherapie betekend gewoon chemische medicijnen en dat zijn alle medicijnen.
Chemotherapie pakt alle snelstgroeiende cellen aan in het lichaam, m.n de cellen van het slijmvlies en haren, vandaar haaruitval en last van de slijmvliezen, maag en darmen.
Dat de weerstand hieronder te lijden heeft is logisch, dus is het noodzakelijk om zeer gezond te eten en te leven.
Ik vind dit gevaarlijke berichten, wat is waar nml. en stel dat er mensen komen te overlijden door dit soort berichten, wil iemand dat op zijn geweten hebben dan?
Lijkt me niet. Dus zet er aub bij dat mensen zelf goed moeten nadenken over welke beslissingen zij nemen t.a.v hun gezondheid of dat van hun kinderen.

Ik lees veel adviezen ook aangaande kruiden en voeding, kaneel bv zou goed zijn tegen kanker, nu is teveel kaneel juist kankerverwekkend.
Kurkuma idem zelfde verhaal.
St Janskruid is bv bloeddrukverhogend.

Betreffende Canabisolie, kanker wordt o.a. ook veroorzaakt door teveel stress, natuurlijk zal men als men Canabis gebruikt relaxter zijn, geldt ook voor epilepsie, wie zegt dat de ziekte dan ook niet genezen kan worden door bv Valeriaan?

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Sinds we ons geloof in God aan de kant hebben gezet zijn we bang voor de dood en kiezen we voor 3 maanden langer een hel op aarde

rob
rob
3 jaren geleden

misleiding. oftewel bedrog, of leugens, gebeuren niet altijd bewust tot zover zijn kennis aanwezig is, het geloven daarin is dat het te weinig kennis is wat men weet ,misleiding of leugens , bewust of onbewust is de regie die heerst over deze vorm van de niet altijd wetende behandelaar men kan onbewust of bewust handelen en deze is niet altijd op de hoogte van de gevolgen ,het doet soms maar wat, waarin mensen toestemmen voor behandeling en het vertrouwen van de behandelaar, de dokter, arts of geneesheer. het beste is kritisch te zijn naar deze naamdragende figuren zij maken veel fouten , en de meeste mensen gaat dood in het ziekenhuis, dat zegt al genoeg dat artsen dokters of geneesheren er vaak naast zitten. je blijft en bent een patiënt en zien je als een geld in de la brengende persoon… zonder deze kan men ook niet , om misleiding of fouten te voorkomen is dat men de geneesheren zoveel mogelijk vragen of de behandeling voor 100 procent beterschap brengt laat het op papier zetten zodat als ze vale ze een tegen rekening gepresteerd krijgen en laten onder tekenen door familie, kunnen ze dat niet ben je overlevert aan alle kanten van onwetendheid.. van het vale van de behandeling en tot het ontkennen van de geneesheer..

D.04
D.04
Reactie op  rob
3 jaren geleden

Vele doktoren werken aan hand van het zogeheten medisch handboek, ze zijn opgeleid volgens de kennis van hun studies, de meeste leren alleen wat hen voorgedragen wordt uit de leerstoffen en zoeken niet verder omdat je er vanuit gaat dat het leerstof betrouwbaar is. Echter komen we er ook regelmatig achter dat het weer achterhaald wordt. Zo is Chemotherapie een voorbeeld er van, het dood helaas ook de goede cellen. Op dit gebied ben ik van mening om een cannabiskuur te nemen. Er blijkt nu een nieuw methode is om je bloedwaarden te laten controleren, aan hand hiervan kan men die juiste hoeveelheid cannabiskuur geven. Het dood in iedergeval niet de goede cellen maar vreet wel de aan de kankercellen. Ook dit hoeft niet de betekenen dat je ervan geneest, maar baat het niet dan schaart het niet.

Johanna58
Johanna58
Reactie op  rob
3 jaren geleden

Hier en daar een hoofdletter in dit verhaal , maakt het makkelijker leesbaar !

Franss
Franss
3 jaren geleden

Als je artsen in 1985(!) vroeg of of ze bij ongeneeslijke longkanker (type niet-kleincellig longcarcinoom) chemotherapie Cisplatin zouden nemen als PALLIATIEF middel, dan zei het merendeel nee.
Het ging hier dus om één specifieke soort kanker met één specifiek middel dat toen nog heel zware bijwerkingen had, met NIET als doel genezing. Dus is het niet zo dat 75% alle soorten chemo weigert bij alle kankers in elk stadium van de ziekte.

In 1997 vroegen ze:
“U bent een 60-jarige oncoloog met niet-kleincellig longcarcinoom, met één metastase naar de lever en meerdere botuitzaaiingen. Uw performance status is 1. Zou u chemotherapie nemen, ja of nee?”

Van de naar schatting 300 congresdeelnemers namen 126 personen (42%) deel aan de enquête. Het grootste deel daarvan (51%) was oncoloog of hematoloog.
Van de oncologen/hematologen zei 64,5% dat zij in een dergelijke situtatie chemotherapie zouden nemen, evenals 67% van het verplegend personeel.

https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/06/20/weigeren-artsen-zelf-chemotherapie/

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
Quranist
Quranist
3 jaren geleden

Moderne geneeskunde is de geneeskunde van 70 jaar terug in de tijd van de tweede wereldoorlog. Wat dokters kunnen doen is patienten doorverwijzen naar de apotheek. Medicijnen werken alleen maar tegen en niet voor. Medicijnen zorgt meer voor gezondheids klachten en als het werkt werkt het tijdelijk.

We moeten nu van bewust zijn dat ons “tweede hersen” onze darmen zijn en dat alle problemen(mentaal als fysiek) allemaal verbonden zijn. Als wij onze leefstijl en eetstijl veranderen, dan blijven we gezonder leven zonder medicijnen te slikken.

Op dit moment leven we in een maatschapij waar alle producten zijn bewerkt(genetisch). Bijna alle verpakte producten bevatten glucose. En glucose is suiker. Suiker is een factor waardoor kanker cellen worden opgewekt.

Stop met suiker eten, dus stop met eten van:

– Alle verpakte producten
– Alle graanproducten(incl. Havermout enzov.)
– snoepjes, frisdranken.

Ik adviseer om veel groente te eten en vermijd fruit. Fruit bevat ook suiker. Vroeger bevatte fruit veel minder suiker.

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

Ik ga hier niet beweren welk middel waartegen nu wel efffectief is, of niet.

We doen vooral niks aan preventie. Integendeel!
Gesubsidieerd, dan wel middels ‘fast track’, geo-politieke spoedprocedures, of EU-decreten – opgedrongen toelating niet, of onvoldoende geteste ‘kankerremmers’, en ‘geneesmiddelen’ in het algemeen.

‘Handelsverdragen’ worden doorgeramd, die de farmaceuten spoedprocedures in de schoot werpt – bovendien vrijstelt van aansprakelijkheid.

Die ‘Handelsverdragen’ effenen ook het pad voor ecocide –
grootschalige dumping van o.a. carcinogenen in het milieu.
Denk aan glyfosaat, gmo’s, ‘fracking’ met de bijbehorende – geheim gehouden – cocktails van zware metalen en toxische stoffen; en vervuiling van oppervlakte en/of grondwater met radioactief afvalwater.

En dan is het ook opzet, in WHO verband, het immuunsysteem van de mensen al dan niet geheel lam te leggen. Daarvoor wordt vol ingezet op gmo’s en vaccinaties – vanaf steeds jongere leeftijd.

Allemaal hartstikke goed nieuws voor de aandeelhouders van het Pharma-Chemie kartel.

Met ‘tabakslobby’ EXITH Schippers is het natuurlijk lekker binnenkomen voor de koele killers.

Zij opent de deuren voor het kartel; genezen van zieke mensen staat nergens in de doelstellingen; het draait louter om de geo-politieke doelen (lees VN’s ‘Agenda 2030’, dépopulatie is prioriteit!!)

Voorlopig bent en blijft ú proefkonijn.
Een lucratieve ‘markt’ – zonder competitie – wordt voor de Pharma-Chemie reuzen gelegaliseerd:

De globalisten kennen geen grenzen meer. (Wie houdt ze tegen?). U bent melkkoe en proefkonijn!:
“Big Pharma joins the U.K.’s genomics project with eyes on drug discovery The U.K. effort is part of a global trend in collaborative genomics. ”
-> “the Precision Medicine Initiative, requesting an initial $215 million to kick-start a mass sequencing effort in the U.S. – read the statement”
http://www.fiercebiotech.com/story/big-pharma-joins-uks-genomics-project-eyes-drug-discovery/2015-03-26

Behalve gmo’s, vaccins, fracking, dragen nieuwe technologieën bewezen bij aan de kanker-incidentie.
De enorme toename van magnetische velden, draadloze verbindingen, als ook het dankzij ‘vrijhandel’ ongelimiteerd toestaan (moeten) van Nano deeltjes die nu eenmaal gaan binnendringen in ons leefmilieu. Voor de pillenboeren en eugenetici (globalisten) géén probleem.

De VN leidt het kartel; dat wil generieke medicijnen verbieden.
Het ‘human genome project’, is bedoeld om het DNA van de hele wereldbevolking centraal op te slaan.
TTIP effent het pad. (kleine lettertjes)
Peper, en peper dure – onbetaalbare – gezondheidszorg is het streven.
Geen punt van discussie in de (nazi)Bilderberg monopolitiek in de Kamer . . . .

De VN wil dit in 2020 verplicht invoeren. Als gevangen in de EU, en onder corrupte VN-Wereldregering hebben we niet veel meer te vertellen over ons eigen leven, zelfs lichaamlijke integriteit is ondergeschikt aan de plannen van de globalisten.

Hansz Pint
Hansz Pint
Reactie op  War on Error
3 jaren geleden

Kudo`s, war on error ( 😉 ) Breed becommentarieerd en beargumeneteerd , toppie ! maar er zijn zo weinig mensen net zo bewust als jij dat hier tentoon stelt.
Maar blijf lekker aan de weg timmeren…want de mens (heid) wordt maar lang-zaam wakker……
WAKKER WORDEN…. beste consumensen, schaf het supermarktdieet af en volg het advies over PREVENTIE op, dat is namelijk het ENIGE dat helpt tegen KANKER !

En lees de sites waar je bovenstaande informatie kunt vinden en en daan vindt er een OMMEKEER in je denken plaats en kan je EINDELIJK…. aan je BEWUSTWORDING beginnen….

Maar ja, als je de laatste alinea leest van war on error… (leuk gevonden hoor) dan denk je al snel bij je eiguh….. nah ja seg, na mij de zondvloed en je moet toch erregus an dood gaan… dus blijven mensen lekker doorconsumeeeeeeeeeren en laten de globalisten hun spel spelen…
ZEKER als je ziet wat er NU met de feestdagen allemaal voor lekkers te smullen ligt in die JUNKFOODSTORE, de supermarkt dus, lekker hoor, daar gaan we voor, smikkelen en smullen en onze buikjes vullen, en als ik ziek word…. nou jaaa… daar zijn dokters toch voor…?!?

Maar ikke niet hoor W.O.E. ik ben het helemaal met jou eens en tracht er het beste van te maken met die kennis die mij dan daartoe ook in staat stelt, want; KENNIS IS MACHT….. jaja, betrekkelijk voor een burgermeneertje in dees barre tijden, maar toch, 70 jaar, kerngezond, (nu jaaaa….kleinigheidje hou je toch…;) ) en still going strong for another 31 jaartjes…. ik heb er zin an !

PS; W.O.A. …. het is toch ook om moedeloos van te worden in dit GEKKENHUIS… en nog wat;
Er is een Natuurwet; HET RECHT VAN DE STERKSTE !!!
En als je die doortrekt naar de mens, die toch ook tot de Natuur behoort…. dan pakken die sterken dus dat wat ze nodig hebben en meer…. omdat als ze tekorten zouden hebben ze de sterksten niet meer zijn dus pakken ze wat ze pakken kunnen (vinden ze ook leuk…) en daar moeten de minkukeltjes dan maar onder lijden…hadden ze maar door moeten leren vroeguh….. 😉 Etc.

trackback
Kanker, en dan? |
3 jaren geleden

[…] bij mij kanker geconstateerd zou worden, dan weet ik wat ik ga doen. In ieder geval 100% zeker geen chemo of bestralingen. Dit omdat deze behandelingen zwaar schadelijk zijn voor het belangrijkste systeem […]

x

Check Also

coronavaccin

Proefpersonen coronavaccin hebben dag lang last van migraine, koorts

In Europa is de beoordeling van het ...

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x