Homepagina » Gezondheid » Chronisch zieke vrouw van de medicijnen af nadat ze haar voedingspatroon drastisch omgooit
Chronisch zieke vrouw van de medicijnen af nadat ze haar voedingspatroon drastisch omgooit

Chronisch zieke vrouw van de medicijnen af nadat ze haar voedingspatroon drastisch omgooit

Kelly Hayford beschrijft in haar boek If it’s Not Food, Don’t Eat It! hoe de chemische toevoegingen in bijna al het bewerkte voedsel ons gewicht en onze gezondheid beïnvloeden. Ze was verslaafd aan junkfood, gooide haar leven om en gaat nu door het leven als gezondheidscoach.

Ze deelt een anekdote over een vrouw genaamd Betty. Toen de vrouw de eerste keer bij haar kwam had ze constant pijn en slikte ze zeven verschillende medicijnen. Ze had artrose en kon nauwelijks lopen. Ze had gehoord dat dieetaanpassingen een positieve invloed zouden kunnen hebben op haar gezondheid en dat kruiden en supplementen ook konden helpen.

Betty nam contact op met Hayford omdat ze steeds meer geld kwijt was aan de medicijnen, tot op het punt waarop ze de middelen niet langer kon betalen. Ze vroeg Betty of haar artsen haar ooit hadden gevraagd naar haar dieet. “Nog nooit,” zei Betty.

Verruilen

Met enige tegenzin gooide de sceptische Betty haar voedingspatroon om. Al na enkele weken had ze vier medicijnen niet meer nodig, was ze nagenoeg pijnvrij, was ze enkele kilo’s afgevallen en voelde ze zich een stuk beter.

Betty volgde geen speciaal dieet, nam geen speciale pillen en ook hoefde ze geen calorieën te tellen. Ze hoefde alleen maar het bewerkte voedsel dat ze jaren achtereen had gegeten te verruilen voor natuurlijke merken zonder additieven.

Massavernietigingswapen

Hayford legt uit dat de meeste populaire merken vol chemicaliën zitten die het lichaam schade toebrengen. Bewerkt, verpakt voedsel zit vaak vol geraffineerde suiker, zout, ongezonde vetten en giftige chemicaliën, zegt ze. Ze spreekt van het grootste massavernietigingswapen dat de wereld ooit heeft gekend.

Als gevolg van de consumptie van voedsel dat weinig voedingsstoffen bevat staan we aan het begin van een grote gezondheidscrisis, aldus Hayford. “Bewerkt voedsel veroorzaakt niet alleen hartziekten, diabetes en obesitas, slechts weinigen beseffen dat het ook de oorzaak is van alle chronische ziekten.”

Boekentip: If it’s Not Food, Don’t Eat It!

[Natural News]


Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Let food be your medicine.

  11 likes
 2. Ik vind dat iedereen moet kunnen kiezen tussen gezonde- en ongezonde voeding.

  2 likes
  • Vrije keus? Ja! Maar ik heb bij mijn zorgverzekering om korting gevraagd omdat wij bio eten. niet roken, veel bewegen, geen alcohol nuttigen. Als we al ziek zijn gaan we naar een alternatieve therapeut omdat je van de huisarts alleen maar gif krijgt. Je hebt dus ook mensen ” die ervoor kiezen ” om de hele dag voor de tv te hangen en de hele dag junkfood te eten, te roken en zuipen. Toch moeten we dezelfde basispremie betalen. Is dit eerlijk?

   4 likes
   • Nee @Mikkie, helemaal eerlijk is dat niet maar wie denk je dat er uiteindelijk het beste af is ? Wie zal er uiteindelijk de beste kwaliteit van leven hebben ?
    Besef goed dat er niets zo waardevol is als je gezondheid en als je daar zuinig op bent dan zul jij daarvoor beloond worden, zonder twijfel. Het is misschien geen garantie dat je nooit iets op zult lopen maar het staat als een paal boven water dat iemand die acht slaat op zijn gezondheid, die bewust leeft, een gelukkiger leven heeft en een betere gezondheid. Laat dat zwaarder wegen dan de verplichte premie en je hebt weer een detail wat meewerkt aan je gezondheid. Want geluk bespoedigd gezondheid en chagrijn maakt ziek. Uiteindelijk zijn jullie de winnaars.

    2 likes
  • Dat klopt. Vaak is het echter niet meer dan het stellen van prioriteiten. Het maken van de juiste keuzes. Het gemak en tal van andere verleidingen strooien niet zelden “roet in het eten” en dat ga je vroeg of laat bezuren. Het is anders als je echt geen cent te makken hebt dan ben je vaak veroordeeld tot ziekmakende junkfood die relatief het goedkoopst is. Anderzijds wij hebben ook geen wereldinkomen maar zijn wel vrij van schulden en zijn zeker in staat om gezonde voeding te kopen, het klopt dat je dan niet in de kroeg komt, je geen dure vakanties kunt boeken en geen nieuwe of dure auto’s kunt kopen. Het is zoals gezegd een kwestie van gezond verstand gebruiken en prioriteiten stellen maar dan kom je normaal gesproken een heel end. Wij zijn gelukkig nog steeds gezond en vrij van medicijnen en dat kan ik verreweg van de meeste leeftijdgenoten echt niet zeggen.

   3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...