CoronaMens en Dier

Wybren van Haga stapt naar rechter om ‘corona-doofpot-strategie’: ‘Volstrekt absurd’

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!

Vorig jaar werd bekend dat er ‘onbedoeld en ongewild’ opnames van OMT-vergaderingen bewaard waren gebleven, terwijl zorgminister Kuipers dit eerder ontkende. BVNL diende een Woo-verzoek in voor het vrijgeven hiervan.

Na het ruimschoots overschrijden van de termijn voor behandeling, kwam de minister afgelopen weekend met een reactie: hij ‘weigert’. Nederland mag niet weten wat er in het OMT besproken werd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Geheel conform de corona-doofpot-strategie,” reageert BVNL-Kamerlid Wybren van Haga, die inmiddels een advocaat in de arm heeft genomen om de ‘OMT-tapes’ aan het ministerie van VWS te ontfutselen.

Schimmigheid flink zat

Van Haga ziet niet in waarom de tapes per se geheim moeten blijven. “Kennelijk zijn er in die vergaderingen dingen gezegd die kunnen leiden tot verontwaardiging en/of vragen over het coronabeleid,” zegt hij.

Zijn partij is de schimmigheid rondom de coronabesluitvorming flink zat. “Het kabinet traineert de evaluatie van deze crisis aan alle kanten. Woo-verzoeken worden tergend langzaam behandeld en de helft van de informatie wordt alsnog niet verstrekt. Het ene na het andere smoesje komt voorbij om geen data te hoeven leveren, of echte transparantie onmogelijk te maken. De wet wordt omzeild zonder dat daarvoor een sluitende argumentatie wordt gegeven.”

Beschamend

“Het is volstrekt absurd dat een minister gewoon zegt ‘ik weiger’ als een Kamerlid gebruikmaakt van zijn recht op informatie. Ik vind het bedroevend en vooral ook beschamend dat het nodig is, maar ik zie inmiddels geen andere weg meer dan naar de rechter te stappen. Maar dat het zover heeft moeten komen in onze parlementaire democratie vind ik wel een dieptepunt,” aldus Van Haga.

5 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gargamel
gargamel
1 jaar geleden

Ik weet zeker dat mijn verzoek niet zal worden genegeerd. Als ik een kind of een kleinkind aan dit monster geef, moet ik erop vertrouwen, het kan niet, laat mijn kind analfabeet blijven, hoewel dat discutabel is, ik ben niet van plan om alles wat deze sekte weet door te geven aan mijn generatie.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Heeft weinig zin Wybren, rechters en kartel: één pot nat.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De enige echte oplossing; ruim het kartel op!

Hamala
Hamala
1 jaar geleden

Daar sta ik volledig achter!! Met de billen bloot Ernst en het hele coronakliekje wat ons heeft gesnoerd!😡

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x