Homepagina » Binnenland » And so it begins: “De aanslagen in Parijs worden gebruikt om een politiestaat in te voeren”
And so it begins: "De aanslagen in Parijs worden gebruikt om een politiestaat in te voeren"

And so it begins: “De aanslagen in Parijs worden gebruikt om een politiestaat in te voeren”

Een nieuwe conceptwet geeft de politie ruime bevoegdheden om in te breken in computers, meldt het AD. Volgens privacyorganisatie Bits of Freedom gaat het om de meest vergaande wet ter wereld op dit gebied. Er wordt dan ook erg kritisch op het voorstel gereageerd. “De aanslagen in Parijs worden gebruikt om een politiestaat in te voeren,” klinkt het.

“Een overheid die mag inbreken in systemen en computers om zo aan informatie te komen, begeeft zich op glad ijs,” zegt Lotte de Bruijn, voorzitter van branchevereniging Nederland ICT. “Stel dat de politie het recht zou hebben om zich zonder toestemming toegang te verschaffen tot woningen, zouden we dat accepteren? Ook al zouden ze daarmee verdachte buren kunnen afluisteren? Ik denk het niet.”

Ongekend veel bevoegdheden

Het draait allemaal om de wet Computercriminaliteit III, waar sinds 2013 aan wordt gewerkt. De conceptwet maakt het voor de politie mogelijk om in computers van onschuldige derden in te breken om zo bij een verdachte uit te komen.

De conceptwet geeft de politie ongekend veel bevoegdheden. Ze mag stiekem inbreken in computers en gegevens kopiëren, toevoegen en wissen. Ook mag de politie meekijken met webcams, afluisteren via de microfoon van een computer en live meekijken met wat iemand typt.

Politiestaat

“Het is absoluut ongepast dat de minister van Veiligheid en Justitie de aanslagen in Parijs gebruikt voor het doordrukken van zijn wetsvoorstel,” aldus Rejo Zenger van Bits of Freedom. “De minister wil al lang de bevoegdheden van de politie uitbreiden.”

Bas Filippini, voorzitter van Privacy First, gaat nog een stap verder: “In plaats van dat politie- en inlichtingendiensten zich schamen dat ze de daders van de aanslagen niet beter in beeld hadden, stelt Nederland voor om 16 miljoen burgers onder de knoet te houden. Een politiestaat, daar moeten we niet naartoe willen.”

[AD]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ik heb het al eerder pogen te zeggen, dat je smart-phone en pc echt niet bedoeld zijn om het jouw of mij zo verschrikkelijk naar de zin te maken. We hebben ze gewoon een mandaat gegeven en daar hebben ze echt niet een Parijs voor nodig. Ik heb een lap-top, maar zal de dag koesteren dat ik ‘m van 8 hoog naar beneden kan gooien. Heb geen smart-phone en als ik een foto wil maken, dan pak ik een camera. Een telefoon is om mee te bellen!!
Big brother…. jij en ik.

exegese
exegese
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Het is al lang zo @Jeff dat je zonder computer niet meer op een volwaardige manier aan de maatschappij kunt deelnemen. Daarmee hebben ze ons volledig in de houdgreep. Het internet heeft echter nog een ander aspect wat ze totaal onderschat hebben. Wij krijgen namelijk ook heel veel informatie die ons wakker kan schudden. Informatie die eigenlijk niet voor ons bestemd is maar ons wel bereikt. Informatie die steeds meer mensen aan het denken zet en mensen steeds bewuster maakt van het satanische en psychopathische elite clubje wat ons grotendeels uit wil roeien en de rest tot pure slaaf te degraderen. Als de massa door krijgt hoe de vork in de steel zit zijn ze reddeloos verloren en dat weten ze, ze schijten inmiddels zeven kleuren stront en slaan wild om zich heen, alleen het wil maar niet lukken om de oh zo nodige derde wereldoorlog te ontketenen dankzij Poetin en dankzij Iran die zich ook maar niet laat provoceren. Ik koester de stille hoop dat het tij keert en dat hun satanische plan totaal mislukt.

De Boer
De Boer
4 jaren geleden

Zoals Benjamin Franklin ooit zei: ‘Zij die een fundamentele vrijheid opgeven voor meer tijdelijke veiligheid verdienen noch vrijheid noch veiligheid.’

Voor iedereen die wil reageren met “dat roep ik al jaren” en “niemand luisterde naar me toen ik…”
Dan had uit je stoel moeten komen en de straat op gaan, vanuit je veilige woonkamer dit soort spreuken scanderen op het internet komt me werkelijk mijn neus uit. Ook dat is overigens een niet meer geheel veilige (laat staan anonieme) manier van reageren geworden blijkt uit dit stuk van het AD.

Overigens: http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1338

exegese
exegese
Reactie op  De Boer
4 jaren geleden

Ik denk @De Boer, dat je mening ventileren op het internet vele malen werkzamer is dan met een paar stervelingen op straat gaan staan schreeuwen. Ten eerste loop je grote kans gearresteerd te worden of je wordt door de m.s.m. middels hun smerige trucjes publiekelijk voor gek versleten of de demonstratie wordt verboden dan wel verwezen naar een weiland in no mans land. Het internet is HET instrument om verzet aan te tekenen getuige het referendum wat Geen Peil heeft weten af te dwingen. Ook het verzet tegen TTIP is gestaag groeiende en zo zijn er meer voorbeelden. Allemaal bereikt door je te laten “horen” via internet. Alle info die leidt tot verzet komt niet via de straat, tv of radio maar via internet tot het grote publiek Ga jij de straat op dan doen wij het wel online.
Veel succes !

Marieke
Marieke
4 jaren geleden

Is het niet zo dat alle hierboven beschreven mogelijkheden nu al benut worden? Dat het nu alleen nog legaal gemaakt moet worden?

Raven513
Raven513
4 jaren geleden

Duidelijk

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Dat is waar Exegese, je hebt wel een punt, maar; alles heeft natuurlijk meerdere kanten.
Elk nadeel heeft z’n voordeel en achter elke dood zit leven. Waar het me met name omgaat is wat de werkelijke bedoeling is van iets. Maar idd je kan het ook tegen “ze” gebruiken.

Jos
Jos
4 jaren geleden

Ik geloof dat ze de informatie die ze willen hebben tóch wel krijgen. Wet of geen wet, dat maakt ze toch helemaal niks uit? Ze doen toch gewoon waar ze zin in hebben. Een beetje hacker komt aan iedere gewenste informatie. Dat geneuzel over “internetprivacy” maakt op mij geen enkele indruk. Het is heel simpel: op internet ís geen privacy. Was er niet en gaat er ook niet komen.

IFF
IFF
4 jaren geleden

Dagelijks worden we om de oren geslagen met vreselijke berichten die de meesten onder ons angst inboezemen. Het is in dit klimaat van angst dat de burger akkoord zal gaan om al zijn verworven vrijheden op te geven, niet beseffend dat hij stilaan in een politiestaat terecht komt. Ook sites die de burger op een eerlijke manier inlichten, zoals als deze hier, zullen er op termijn moeten aan geloven onder het mom van ‘veiligheid’. De burger is ontwapend, geketend, overgeleverd aan boze krachten en machten en daarom straks zeer volgzaam zijn.

Anna
Anna
4 jaren geleden

We worden gecontroleerd en gedomineerd. Waar is ons vrije land met onze verworven waarden en normen.
Ik ben verbaasd dat de massa zich zo stil houdt.
Kijken naar het NOS journaal en daarna naar bed……
Ze doen hun job en aan het eind van de maand kijken ze op hun loonstrookje……..
Ondertussen wordt Europa gemanipuleerd, we worden de afgrond in geholpen door Amerika. Altijd maar achter ze aan lopen. Waarom doen we dat????
Waar gaat dit naartoe vraag ik me af.
Elk weldenkend mens is tegen oorlog en wat doen we: rotzooien in andere verre landen.
Gaan we hier de prijs voor betalen???

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Straks gaat de koppeling komen tussen je Sofinr en elk apparaat (tv, stereo toren, auto, pc, i-phone, wasmachine, magnetron, noem maar op) dat je koopt of gebruikt. Het zit eraan te komen. Wen er maar vast aan.

obi wan
obi wan
4 jaren geleden

Het wordt tijd dat de grote “middengroep” opstaat en zegt dat ze nu overal last van hebben.De Groep die zich niet laat beïnvloeden door politiek/geloof/media/etc.. en eigen onafhankelijke gedachten patronen,beslissingsprocessen of leefwijze heeft.Die zich een “vrije denker”noemt en denkt in een grotere “plaatje”,in het belang van de mensheid en niet van de individu.
Onderschat nooit de kracht van een kleine groep mensen , zij kunnen de grootste dingen bewerkstelligen.

Als niemand gehoorzaamd,
heerst niemand.

x

Check Also

spoedwet

‘Spoedwet kan Eerste Kamer buitenspel zetten: Ongehoord en gevaarlijk’

Op dinsdag 13 oktober is de coronawet ...

coronawet

‘Weg met alle politici die voor de coronawet stemden’

De coronawet van het kabinet is aangenomen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x